Reisimpressie - Magische reis rond de Schotse Hebriden - Anne

Bij deze inschrijving van mijn derde spirituele vakantie met Magical Tours was ik weeral vol vertrouwen:

Mijn vorige ervaringen in Frankrijk (Cultus plaatsen, heilige bronnen en Zwarte Madonna’s in Occitanie) en verleden jaar in Zuid-West Ierland, waren de drijfveer om mij in te schrijven voor de Schotse Hebriden.

De groep van 16 deelnemers bleek deze keer gemiddeld iets ouder dan de vorige jaren. Maar dat was uiteraard geen probleem. Na een eerste kennismakingsronde kon ik mij al vrij vlot de namen herinneren.

Er was een eerste duidelijke “briefing” met info over de inhoud van de eerste dag(en) in Inverness en Findhorn. Een fijne verkennende wandeling door de stad was alvast een goed startpunt – ook om reeds wat kennis te maken met de andere deelnemers.

Het verder aangeboden programma was heel evenwichtig, met meer dan voldoende tijd om te laten bezinken. Een ongedwongen ritme, nooit ’s morgens te vroeg op moeten, noch ’s avonds te laat op bestemming. En voor mij persoonlijk: weeral een opstoot van energie (zoals in Ierland) waardoor ik mij tijdens onze wandelingen soms als “een berggeitje” voelde! Het maakte ook helemaal niet uit of je al dan niet verder mee op stap ging in de bergen.

Prachtige locaties en steeds weer adembenemende omgevingen en landschappen. Jacqueline en Jean-Luc zorgden er wel voor om telkens weer voor die verrassing te zorgen door niet alles op voorhand te verklappen – waarvoor nog extra dank.

Erg fijn de ruimte en vrijheid die wij kregen om op een natuurlijke manier contact te zoeken met de andere deelnemers. Ik kon deze vakantie weeral volledig in het NU beleven – zonder zorgen en vol vertrouwen in de feilloze organisatie en de fijngevoelige begeleiding.

Een prachtig land die ik mij eigenlijk niet zo adembenemend had kunnen voorstellen. De bezochte plaatsen waren afwisselend en heel erg goed gekozen. Zelfs het eten viel echt mee en al zeker de drie geplande maaltijden samen met de groep.

Op het einde van deze reis voel ik mij precies wel enigszins familie bij Magical Tours!