Magische reis in Ierland

Vanaf € 1295,-
Tijdens deze spirituele reis trekken wij in 9 dagen langs de Ierse sterrenweg van 230 kilometer lang. We bezoeken de mooiste en boeiendste krachtplaatsen langs deze route. Sommige wereldberoemd, andere haast vergeten. Het kan een bijzondere ervaring zijn om een krachtplaats te bezoeken. Zo’n plek wordt door iedereen anders beleefd. De ruimte om een plek op eigen wijze te ervaren staat bij ons dan ook voorop. We beginnen in de Boyne-vallei, bij Newgrange. Hier vinden we krachtplaatsen die diep verbonden zijn met moeder aarde. We gaan als het ware in de buik van de moeder om de band met haar ten volle te ervaren. Als we een rechte lijn naar het westen trekken, dan komen we uit bij Croagh Patrick. Deze Adelaarspiek ligt aan de Ierse westkust. Hier staat de energie van de zonnegod: Lugh - centraal. Zo reizen we vanuit de buik van moeder aarde, naar het licht en brengen we de vrouwelijke en mannelijke energie samen, in onszelf. Een evenwicht tussen deze twee energieën in onszelf en op aarde staat, vanuit onze optiek, centraal in deze tijd van transformatie.

Een aantal hoogtepunten van deze reis:

Sterrenwegen en verborgen kennis van Atlantis

Door Ierland loopt één van de vier energiebanen die in vroegere tijden als oude pelgrimsroutes fungeerden. Het doel van deze reis is dus de Ierse sterrenweg. Er zijn vergelijkbare energiebanen in Engeland, Frankrijk en Spanje, ze worden ook wel sterrenwegen genoemd. De sterrenwegen hebben een aantal overeenkomsten: ze lopen allemaal van oost naar west. Ze monden alle 4 uit in zee. Ze komen allen door streken die vol staan met megalieten, heilige bronnen en rotsinscripties. Ook lopen ze alle vier door Keltische gebieden die rijk zijn aan folklore over het Volk van de Slang, de overlevenden van het verdronken land Atlantis.

Inwijdingsplaatsen: Newgrange, Knowth en Dowth

De Ierse Sterrenweg begint ondergronds in de Boyne-vallei waar de wereldberoemde megalithische monumenten van Newgrange (met haar prachtige spiraal rotsinscripties) en Tara zich bevinden. Hier vonden de inwijdingen met betrekking tot de Moedergodin en de onderwereld plaats.
Het megalieten complex in de vallei van de rivier de Boyne bestaat uit 3 grottempels genaamd: Newgrange, Dowth en Knowth. Newgrange is het best bewaard gebleven en het drukst bezocht. Newgrange is één van de grootste prehistorische structuren in Ierland en één van de oudste ter wereld. De vorm is opvallend: een heuvel in het landschap een schitterend bewerkte ingang, een lange gang die naar een heilige ruimte leidt. Dit doet denken aan een zwangere vrouw. Op 21 december wordt bij zonsopgang de heilige ruimte op magische wijze verlicht. De aarde die bevrucht wordt door de zon. De symboliek is schitterend. Het opnieuw geboren worden, transformatie - een nieuw begin!

Mediteren in Fourknocks

Na het majestueuze Newgrange is Fourknocks een oase van rust. Hier hebben we de tijd en de ruimte om een krachtplaats in besloten kring te ervaren. We nemen de tijd om ons met deze plaats te verbinden. Via een geleide meditatie dragen we dit moment op aan moeder aarde. Onze liefdevolle aandacht en respect voor de aarde is als voeding voor haar ziel.
In deze tijd van transformatie is een evenwichtige samenwerking tussen de planeet en haar bewoners van groot belang. Want de aarde transformeert, en wij met haar. De aarde ondersteunt onze transformatie en wij kunnen haar op onze beurt ook ondersteunen. Door haar te erkennen en te eren. Door haar schoonheid te ervaren en waarderen. Door haar lief te hebben. Door ons bewust te zijn van haar waarde in ons menselijk bestaan. Een prachtige plaats en een bijzonder moment om deze verbinding te vieren!

Poort naar een andere dimensie: The hill of Tara

Tara is een plek die zich moeilijk laat beschrijven. Het is een plek om te ervaren. Waar je met zonsopgang wilt zijn om de magie te proeven. Dit is een plek waar deva’s en elementalen zich vanuit het ondergrondse manifesteren, voelbaar voor onze etherische voelsprieten. Tara is een poort naar een andere werkelijkheid. Een magische plek waar we niet teveel over moeten praten. Voel zelf maar......

De heksenberg: Loughcrew

Loughcrew is een belangrijke plek in Ierland omdat het één van de grote krachtplaatsen is. De monumenten zijn ouder dan die in de Boyne-vallei. Bij dit monument ligt de ingang naar het oosten, waar de zon precies doorheen schijnt bij de lente- en herfst equinox. Bij deze bijzondere zonsopgang verlicht de zon de inscripties op een aantal stenen. Ook vinden we hier de troon van de koning. Een stenen zetel met een weids uitzicht over de omgeving. Op deze troon werd vroeger recht gesproken en ook nu nog kun je hier al jouw vragen stellen en de antwoorden borrelen op uit jouw diepste zelf...!

Een magische ei: The Castlestrange stone

Als dit geen magisch voorwerp is... een grote eivormige steen van 1 meter lang en 0,5 meter hoog, schitterend gedecoreerd met rotsinscripties.

Ierse pubs met Keltische muziek in Westport

Aan de westkant van de sterrenweg ligt Westport, een oergezellig stadje. Hier verblijven we 3 nachten in een sfeervolle B & B op loopafstand van het centrum van Westport. Westport is onze uitvalbasis voor de wandeling op de Croagh Patrick, het bezoek aan Achill Island en natuurlijk voor het beluisteren van Ierse muziek in de gemoedelijke pubs.

Croagh Patrick, of de berg Lugh, is het eindpunt van de Sterrenweg

Croagh Patrick is verbonden met Lugh is de Keltische zonnegod. Deze heilige berg, vlakbij de kust lijkt van veraf net een piramide. Ook dit is een mystieke plek die later door St. Patrick gekerstend is. Jaarlijks ondernemen duizenden pelgrims de klim naar de top. Met de beklimming van deze berg brengen we de onderwereld en de bovenwereld samen. De symboliek is hetzelfde als het samensmelten van het vrouwelijke en mannelijke aspect. Wat een schitterend uitzicht op de kustlijn hebben we hier. De top behalen is niet voor iedereen weg gelegd. Maar dat doet niets af aan de bijzondere energie van deze berg.

Achill Island....een kado van moeder aarde!

Dit eiland is een voorbeeld van ongerepte natuur. Schitterende kleurschakeringen. Elke bocht biedt weer een ander aanblik. Een woeste zee die met enorme golven tegen de rotsen aanbeukt. Dit eiland is via een brug met het vasteland van Ierland verbonden en bestaat uit rustige stranden, schilderachtige kliffen, ruige bergen en witte huisjes die scherp afsteken tegen de donkere rotsen. Er zijn veel schapen, die overal los lopen. We volgen "The Atlantic drive" een smalle weg langs de kust. We bezoeken een heilige bron en een labyrint aan het strand.

Clonmacnoise – Een magisch klooster

Tegen de 9e eeuw was Clonmacnoise, samen met Clonard, het beroemdste klooster van Ierland. Het werd bezocht door geleerden uit heel Europa. Tussen de 9e en 11e eeuw werd het zelfs de begraafplaats voor de koningen van Tara.
De veelomvattende overblijfselen stammen uit het jaar 545. Ze bestaan uit een kathedraal, ronde toren, high crosses (rijkelijk gedecoreerde stenen kruizen) en maar liefst zeven kerken, iets wat je niet verwacht in zo'n moerassige uithoek. Clonmacnoise was ooit een vooraanstaand centrum in Europa voor religie en kennis.
Drie hoogtepunten van Clonmacnoise zijn de schitterende high crosses. Ze worden tegenwoordig beschermd tegen het wisselvallige Ierse weer in het uitstekende, bijbehorende bezoekerscentrum.
Lees meer

Deze reis is VOL!

Inclusief

 • Logies
 • Ontbijt
 • Transfers per minibus
 • Begeleide meditaties op krachtplaatsen
 • Reader met uitgebreide informatie over de reis
 • Achtergrondinformatie op papier per plaats
 • Reisbegeleiding

Exclusief

 • Reis- en annuleringsverzekeringen
 • Entreegelden
 • De vlucht naar Dublin
 • Lunches en avondmaaltijden
 • Reserveringskosten en bijdrage Garantiefonds GGTO

Accomodatie

Tijdens onze vakantie slapen we in sfeervolle 3* en 4* hotels en gezellige 3* en 4* Bed & Breakfasts langs onze reisroute:
 • De eerste en tweede nacht logeren wij in de buurt van Newgrange en Tara
 • De derde nacht in de buurt van Loughcrew
 • De vierde, vijfde en zesde nacht slapen we in Westport
 • De zevende nacht in Clifden
 • De achtste nacht in Trim

Tijdens deze reis kun je kiezen uit 2 type kamers. De eerste optie is: een 2-persoonskamer op indeling. Je deelt dan de kamer met een andere reiziger van hetzelfde geslacht. De tweede optie is: een 1-persoonskamer. Daarvoor geldt een toeslag van € 320,-.

N.B. Als uiteindelijk blijkt dat we je, door de groepssamenstelling, niet met iemand anders kunnen indelen, zijn wij genoodzaakt de 1-persoonstoeslag te berekenen.

Deze reis wordt begeleid door Jean-Luc Evens en Jacqueline Streefkerk

Magical Tours is in 1999 opgericht door Jean-Luc Evens en Jacqueline Streefkerk. Zij gaan uit van de individuele beleving, ervaring en eigen wijsheid van elk individu. Dogma’s en absolute waarheden hebben daarin geen plaats. Hun interesse voor mystieke plaatsen komt voort uit een gevoel van ordening in de kosmos die het leven beïnvloedt. Het Grote Mysterie achter alles-wat-er-is boeit hen en voedt een verlangen naar nieuwe plaatsen, inspirerende activiteiten, vergeten werelden en verborgen kennis. In deze tijd van transformatie willen zij deelnemers de rust en de ruimte bieden voor een reis naar binnen. Lees meer!

Vervoersmogelijkheden naar bestemming

Per vliegtuig:
Bij aankomst halen wij je op van het vliegveld en voor de terugvlucht zorgen wij dat je op tijd aanwezig bent voor vertrek!
 • Aankomst: De verzameltijd op het vliegveld van Dublin is maandag rond 18.00 uur.
 • Vertrek: Dinsdag om 12.00 uur word je afgezet bij het vliegveld van Dublin.

 • De vlucht voor deze reis kan pas geboekt worden als je van ons de bevestiging hebt dat er:
 1. nog plaats is en
 2. het minimaal aantal deelnemers zich aangemeld heeft

Als je interesse hebt voor deze reis, maar het minimaal aantal deelnemers is nog niet bereikt dan is het raadzaam de vakantie bij ons alvast te reserveren. Zodra het minimum aantal deelnemers is bereikt, sturen wij je automatisch een bericht dat je de vlucht kunt boeken.
Magical Tours kan indien nodig je vlucht voor je boeken.

Gemeenschappelijke taxiservice

 • Aankomst: Bij aankomst is de verzameltijd op het vliegveld, de aankomsttijd van de vlucht die wij aangegeven hebben.
 • Vertrek: Wij zorgen dat je 2 uur voor vertrek op het vliegveld bent, voor de vlucht die wij hebben aangegeven.
Als je op een ander tijdstip aankomt of vertrekt, zijn er verschillende opties: Als je op de dag van aankomst eerder aankomt, kun je wachten op de gemeenschappelijke taxiservice. Het is dan mogelijk om op eigen gelegenheid de stad te bezoeken. Ook kun je een een dag of aantal dagen eerder gaan voorafgaand aan het begin van deze reis. Uiteraard is het ook een dag of aantal dagen langer blijven. Als je hiervoor kiest, kun je inplannen dat je op tijd op het vliegveld bent voor de gemeenschappelijke taxiservice.

Moeilijkheidsgraad

Deze spirituele vakantie is geschikt voor iedereen die over een gemiddelde conditie beschikt. Er worden op de locaties kleine stukjes gewandeld, soms op oneffen terrein. Het is van belang dat je 2 uur achter elkaar kunt wandelen. Het is ook nodig dat je over stevige schoenen beschikt, met een goed profiel. Bergschoenen zijn heel geschikt, omdat deze de enkels ondersteunen. Als je gewend bent om met stokken te wandelen, neem ze gerust mee. De beklimming van Croagh Patrick is zwaar, deze wandeling is uiteraard optioneel.

Maaltijden

Ontbijt in de hotels en B&B's, dit is inclusief de reissom. De lunches en diners worden gebruikt in plaatselijke restaurants en zijn voor eigen rekening. Voor de lunch geldt dat je vaak ook de gelegenheid hebt jouw eigen picknick lunch samen te stellen. Tijdens deze reis wordt er ca. 3 keer gezamenlijk gedineerd. De reisleiding reserveert dan vooraf een restaurant. Daarnaast heeft de groep ook de gelegenheid een restaurantje naar keuze te kiezen.

Geen optionele excursies van toepassing

Tijdens deze reis zijn er buiten het programma geen optionele excursies!

In de zomer kunnen 2 aaneensluitende reizen gecombineerd worden maar bij de spirituele rondreizen is dit niet van toepassing.