Magische reis in Ierland

Vanaf € 1880,- 9 dagen
Van maandag 21 t/m dinsdag 29 oktober 2024
Voor deze datum kan niet meer geboekt woorden!

Programma per dag aanvragen!


Ierland...land van druïden, legenden en mysteriën.
Tijdens deze spirituele reis trekken wij in 9 dagen langs de Ierse sterrenweg, een krachtige energiebaan van 230 kilometer lang. We bezoeken de mooiste krachtplaatsen langs deze route. Sommige wereldberoemd, andere haast vergeten.

Ierland is een sprookjesachtig land en heeft ons hart gestolen. We nemen je mee op avontuur, weg van de gebaande paden. Deze reis is een unieke combinatie van ongerepte natuur met unieke krachtplaatsen. Ruige rotsen, heldere meren, oeroude bomen, uitgestrekte heidevelden en magische plekken met zichtbare en onzichtbare geheimen.

Deze reis is een heerlijke, avontuurlijke en inspirerende ervaring!

Een aantal hoogtepunten van deze reis:

Sterrenwegen, Atlantis en het "Volk van de godin Danu"

Door Ierland loopt één van de vier energiebanen die in vroegere tijden als oude pelgrimsroutes fungeerden. Het doel van deze reis is dus de Ierse sterrenweg. Er zijn vergelijkbare energiebanen in Engeland, Frankrijk en Spanje, ze worden ook wel sterrenwegen genoemd. De sterrenwegen hebben een aantal overeenkomsten: ze lopen allemaal van oost naar west. Ze monden alle 4 uit in zee. Ze komen allen door streken die vol staan met megalieten, heilige bronnen en rotsinscripties. Ook lopen ze alle vier door Keltische gebieden die rijk zijn aan folklore over het Volk van de Slang, de overlevenden van het verdronken land Atlantis.

En die overlevenden waren de Tuatha-de-Danaan - "Volk van de godin Danu". In de Keltische mythologie was Danu de moedergodin, de matriarchaat. Dit volk had Atlantis voor de ondergang verlaten. Eeuwenlang trokken zij rond en leefden in verschillende landen, waaronder Egypte en Kreta. Uiteindelijk trokken zij naar Ierland waar zij beschouwd werden als een “Godenvolk”.

Inwijdingsplaatsen: Newgrange en Knowth

De Ierse Sterrenweg begint ondergronds in de Boyne-vallei waar de wereldberoemde megalithische monumenten van Newgrange (met haar prachtige spiraal rotsinscripties) en Tara zich bevinden. Hier vonden de inwijdingen met betrekking tot de Moedergodin en de onderwereld plaats.
Het megalieten complex in de vallei van de rivier de Boyne bestaat uit 3 grottempels. Het is het best bewaard gebleven en het drukst bezocht. Newgrange is één van de grootste prehistorische structuren in Ierland en één van de oudste ter wereld. De vorm is opvallend: een heuvel in het landschap een schitterend bewerkte ingang, een lange gang die naar een heilige ruimte leidt. Dit doet denken aan een zwangere vrouw. Op 21 december wordt bij zonsopgang de heilige ruimte op magische wijze verlicht. De aarde die bevrucht wordt door de zon. De symboliek is schitterend. Het opnieuw geboren worden, transformatie - een nieuw begin!

Mediteren in een megaliet op een verborgen krachtplaats

Na het majestueuze Newgrange is deze krachtplaats een oase van rust. Hier hebben we de tijd en de ruimte om een krachtplaats in besloten kring te ervaren. We nemen de tijd om ons met deze plaats te verbinden. Via een geleide meditatie dragen we dit moment op aan moeder aarde. Onze liefdevolle aandacht en respect voor de aarde is als voeding voor haar ziel.
In deze tijd van transformatie is een evenwichtige samenwerking tussen de planeet en haar bewoners van groot belang. Want de aarde transformeert, en wij met haar. De aarde ondersteunt onze transformatie en wij kunnen haar op onze beurt ook ondersteunen. Door haar te erkennen en te eren. Door haar schoonheid te ervaren en waarderen. Door haar lief te hebben. Door ons bewust te zijn van haar waarde in ons menselijk bestaan. Een prachtige plaats en een bijzonder moment om deze verbinding te vieren!

Poort naar een andere dimensie: The hill of Tara

Tara is een plek die zich moeilijk laat beschrijven. Het is een plek om te ervaren. Waar je met zonsopgang wilt zijn om de magie te proeven. Dit is een plek waar deva’s en elementalen zich vanuit het ondergrondse manifesteren, voelbaar voor onze etherische voelsprieten. Tara is een poort naar een andere werkelijkheid. Een magische plek waar we niet teveel over moeten praten. Voel zelf maar......

De berg van de heks

Betoverend....deze berg van de heks...en een belangrijke mystieke plaats in Ierland omdat het één van de grote krachtplaatsen is. De monumenten zijn ouder dan die in de Boyne-vallei. Bij dit monument ligt de ingang naar het oosten, waar de zon precies doorheen schijnt bij de lente- en herfst equinox. Bij deze bijzondere zonsopgang verlicht de zon de inscripties op een aantal stenen. Ook vinden we hier de troon van de koning.
Een stenen zetel met een weids uitzicht over de omgeving. Op deze troon werd vroeger recht gesproken en ook nu nog kun je hier al jouw vragen stellen en de antwoorden borrelen op uit jouw diepste zelf...!

Een magische ei van de druïden

Als dit geen magisch voorwerp is... een grote eivormige steen van 1 meter lang en 0,5 meter hoog, schitterend gedecoreerd met rotsinscripties.

Ierse pubs met Keltische muziek in Westport

Aan de westkant van de sterrenweg ligt Westport, een oergezellig stadje. Hier verblijven we 3 nachten in een sfeervolle B & B op loopafstand van het centrum van Westport. Westport is onze uitvalbasis voor de wandeling op de Croagh Patrick, het bezoek aan Achill Island en natuurlijk voor het beluisteren van Ierse muziek in de gemoedelijke pubs.

Het middelpunt van het oude Ierland

Deze heuvel werd lange tijd geassocieerd met Beltane, het feest van vruchtbaarheid. Volgens de legende is het meer, op de top van de heuvel, de plek waar de zonnegod verdronk. Deze mystieke plaats is hier een wervelend onderdeel van een mystiek elfen netwerk. de vuurritueel waarmee de komst van de zomer wordt gevierd. Een enorme steen op de zuidwestelijke helling, markeert naar verluidt de laatste rustplaats van de moeder aarde godin naar wie Ierland is vernoemd, en fungeert als toegangspoort tot andere dimensies.

National Park: Connemara

Dit park staat in het teken van prachtige vergezichten, ongerepte natuur, zuivere lucht en natuurwezens. We maken eerst een tocht langs de kust van Murrisk met een berglandschap dat veel aan Schotland doen denken. We doorkruisen een bergachtig en ruig gebied, met een uitgestrekt veen-, en heidelandschap met hoge bergen, dalen, meren en
watervallen. Het is er zo stil en overal waar je kijkt is het mooi. Af en toe komen we een dorpje tegen dat verscholen ligt tussen de bergen, maar ook staan overal huisjes midden in de natuur. De reis gaat nu verder door weergaloos mooie natuur van de Sheeffry Hills en Partry Mountains. Overal om ons heen zien we loslopende schapen.

Wild Atlantic Way....een kado van moeder aarde!

Dit is een voorbeeld van natuurmagie. Schitterende kleurschakeringen. Elke bocht biedt weer een ander aanblik. Een woeste zee die met enorme golven tegen de rotsen aanbeukt. Dit eiland is via een brug met het vasteland van Ierland verbonden en bestaat uit rustige stranden, schilderachtige kliffen, ruige bergen en witte huisjes die scherp afsteken tegen de donkere rotsen. Er zijn veel schapen, die overal los lopen. We volgen "The Atlantic drive" een smalle weg langs de kust. We bezoeken een heilige bron en een labyrint aan het strand.

De mystieke berg Lugh, is het eindpunt van de Sterrenweg

Deze heilige berg, vlakbij de kust lijkt van veraf net een piramide en is verbonden met Lugh is de Keltische zonnegod. Ook dit is een mystieke plek die later door St. Patrick gekerstend is. Jaarlijks ondernemen duizenden pelgrims de klim naar de top. Met de beklimming van deze berg brengen we de onderwereld en de bovenwereld samen. De symboliek is hetzelfde als het samensmelten van het vrouwelijke en mannelijke aspect. Wat een schitterend uitzicht op de kustlijn hebben we hier. De top behalen is niet voor iedereen weg gelegd. Maar dat doet niets af aan de bijzondere energie van deze berg.
Lees meer

Klik op de reissom hierboven om door te gaan met boeken!

Inclusief

 • Logies
 • Ontbijt
 • Transfers per minibus
 • Alle entreegelden van programma onderdelen
 • Begeleide meditaties op krachtplaatsen
 • Reader met uitgebreide informatie over de reis
 • Achtergrondinformatie op papier per plaats
 • Reisbegeleiding

Exclusief

 • Reis- en annuleringsverzekeringen
 • De vlucht naar Dublin
 • Lunches en avondmaaltijden
 • Reserveringskosten en bijdrage Garantiefonds GGTO

Accomodatie

Overnachtingen in sfeervolle en comfortabele 3* hotels. Tijdens deze reis kun je kiezen uit 2 type kamers. De eerste optie is: een 2-persoonskamer op indeling. Je deelt dan de kamer met een andere reiziger van hetzelfde geslacht. De tweede optie is: een 1-persoonskamer. Daarvoor geldt een toeslag van € 400,-. Mocht je samen met iemand reizen dan deel je vanzelfsprekend de kamer met jouw reisgenoot!

Deze reis wordt begeleid door Jean-Luc Evens en Jacqueline Streefkerk

Magical Tours is in 1999 opgericht door Jean-Luc Evens en Jacqueline Streefkerk. Zij gaan uit van de individuele beleving, ervaring en eigen wijsheid van elk individu. Dogma’s en absolute waarheden hebben daarin geen plaats. Hun interesse voor mystieke plaatsen komt voort uit een gevoel van ordening in de kosmos die het leven beïnvloedt. Het Grote Mysterie achter alles-wat-er-is boeit hen en voedt een verlangen naar nieuwe plaatsen, inspirerende activiteiten, vergeten werelden en verborgen kennis. In deze tijd van transformatie willen zij deelnemers de rust en de ruimte bieden voor een reis naar binnen. Lees meer!

Vervoersmogelijkheden naar bestemming

Per vliegtuig:
Bij aankomst halen wij je op van het vliegveld en voor de terugvlucht zorgen wij dat je op tijd aanwezig bent voor vertrek!
 • Aankomst: De verzameltijd op het vliegveld van Dublin is rond 14.00 uur.
 • Vertrek: Om 11.30 uur word je afgezet bij het vliegveld van Dublin.

 • De vlucht voor deze reis kan pas geboekt worden als je van ons de bevestiging hebt dat er:
 1. nog plaats is en
 2. het minimaal aantal deelnemers zich aangemeld heeft

Als je interesse hebt voor deze reis, maar het minimaal aantal deelnemers is nog niet bereikt dan is het raadzaam de vakantie bij ons alvast te reserveren. Zodra het minimum aantal deelnemers is bereikt, sturen wij je automatisch een bericht dat je de vlucht kunt boeken.
Magical Tours kan indien nodig je vlucht voor je boeken.

Gemeenschappelijke taxiservice

 • Aankomst: Bij aankomst is de verzameltijd op het vliegveld, de aankomsttijd van de vlucht die wij aangegeven hebben.
 • Vertrek: Wij zorgen dat je 2 uur voor vertrek op het vliegveld bent, voor de vlucht die wij hebben aangegeven.
Als je op een ander tijdstip aankomt of vertrekt, zijn er verschillende opties: Als je op de dag van aankomst eerder aankomt, kun je wachten op de gemeenschappelijke taxiservice. Het is dan mogelijk om op eigen gelegenheid de stad te bezoeken. Ook kun je een een dag of aantal dagen eerder gaan voorafgaand aan het begin van deze reis. Uiteraard is het ook een dag of aantal dagen langer blijven. Als je hiervoor kiest, kun je inplannen dat je op tijd op het vliegveld bent voor de gemeenschappelijke taxiservice.

Moeilijkheidsgraad

Deze spirituele vakantie is geschikt voor iedereen die over een gemiddelde conditie beschikt. Er worden op de locaties kleine stukjes gewandeld, soms op oneffen terrein. Het is van belang dat je 2 uur achter elkaar kunt wandelen. Het is ook nodig dat je over stevige schoenen beschikt, met een goed profiel. Bergschoenen zijn heel geschikt, omdat deze de enkels ondersteunen. Als je gewend bent om met stokken te wandelen, neem ze gerust mee. De beklimming van Croagh Patrick is zwaar, deze wandeling is uiteraard optioneel.

Maaltijden

Ontbijt in de hotels en B&B's, dit is inclusief de reissom. De lunches en diners worden gebruikt in plaatselijke restaurants en zijn voor eigen rekening. Voor de lunch geldt dat je vaak ook de gelegenheid hebt jouw eigen picknick lunch samen te stellen. Tijdens deze reis wordt er ca. 3 keer gezamenlijk gedineerd. De reisleiding reserveert dan vooraf een restaurant. Daarnaast heeft de groep ook de gelegenheid een restaurantje naar keuze te kiezen.

Geen optionele excursies van toepassing

Tijdens deze reis zijn er buiten het programma geen optionele excursies!

meer spirituele reizen: