Magische reis op Sardinië

Vanaf € 1790,- 10 dagen
Van zaterdag 28 september t/m maandag 7 oktober 2024
Gaat definitief door! - VOL!

Programma per dag aanvragen!


Ga mee op avontuur op het eiland van de feeën en reuzen!
Sardinië is een weergaloos mysterieus eiland met een schitterende natuur en een rijke historie met prehistorische monumenten die uniek zijn in Europa. Sardinië behoort (geologisch gezien) tot de oudste formaties van Europa. Het eiland is 600 miljoen jaar geleden gevormd. Dit eiland heeft talloze verrassingen in petto waaronder mystieke plaatsen, paradijselijke stranden, grillige rotsen en zoveel meer…!

Wij hebben de tijd genomen om de vele kracht-, en inwijdingsplaatsen van Sardinië in kaart te brengen.
We zijn ernaartoe gegaan om ze één voor één te ervaren. En de allermooiste plaatsen vormen deze unieke reis! We nemen je mee op avontuur, ervaar de magie in het landschap. Laat je meenemen op een innerlijke reis. Voel de kracht en energie van de mystieke plaatsen van weleer. Laat je raken. Laat je inspireren.

Een aantal hoogtepunten van deze reis:

Het eiland Sardinië is een walhalla van kracht- en inwijdingsplaatsen

Sardinië is een mystiek eiland in de Middellandse zee wegens het enorme aantal kracht- en inwijdingsplaatsen. De journaliste Sergio Frau, is ervan overtuigd Sardinië vroeger deel uit maakte van Atlantis. Zij doet al 10 jaar onderzoek naar bewijzen die haar theorie ondersteunen. Sardinië zit vol met zichtbare sporen van een beschaving die is verdwenen zonder dat er ook maar iets op schrift is achtergebleven om de geschiedenis te vertellen. Maar gelukkig…..zijn er tal van geheimzinnige bouwwerken die wij jou graag laten zien.

Domus de Janas – huizen van de feeën

"Domus de Janas" zijn feeënhuizen uit de tijd van de Ozieri cultuur. Deze bouwerken die in de rots werden uitgehouwen, waren van buitenaf alleen zichtbaar door hun kleine raampjes, die doen denken aan sprookjeshuizen. Ze zijn gebouwd in een typische T-vorm; ze bestaan uit een lange gang en een voorkamer, gevolgd door een kamer met graven. De bijzondere Domus de Janas komen voornamelijk voor in de regio Sassari, in het noordwesten van Sardinië.

Nuraghi – stairways to heaven

Nuraghi zijn torens die in de bronstijd in Sardinië werden gebouwd. Ze behoren nu tot het belangrijkste archeologisch erfgoed van het eiland. Men schat dat er meer dan 6500 gebouwd zijn. Ze doen denken aan de round towers in Ierland en de Broch in Schotland. De nuraghi zijn uniek…enorme blokken steen werden droog op elkaar gestapeld zodat er torens ontstonden van wel 19 meter. Door de jaren heen werden de nuraghes steeds complexer, van kleine vierkante torens tot grote ronde kastelen die het niet onderdoen voor onze kastelen uit de middeleeuwen. Durf jij met ons de trap naar de hemel te beklimmen?

Tomba dei Giganti – graven van de reuzen

Deze plaatsen hebben de vorm van een stierenkop. De symboliek van de stier kennen we van de Minoërs, van de legende van de Minotaurus. Dit zou een wezen zijn dat half mens en half stier was. Stieren waren waarschijnlijk ook heilige dieren voor de Minoërs. Het wezen zat opgesloten in een labyrint onder het paleis van Knossos omdat hij gevaarlijk was. Koning Minos was degene die de Minotaurus zou hebben opgesloten. Elk jaar moesten kinderen als voedsel voor de Minotaurus dienen, tot hij werd gedood door de prins Theseus. Tijdens deze reis ontdek jij de mooiste exemplaren.

Tomba dei Giganti bij Arzachena

Arzachena ligt in het noorden van Sardinië op een klein uur rijden van de stad Olbia. Het plaatsje is gebouwd op een heuvel en ligt in de regio van de populaire Costa Esmeralda, die bekend staat om de mooie zandstranden en de schitterende kustlijn met baaien, rotsen en bergpassen. De omgeving van Arzachena is adembenemend mooi. Hier vinden wij deze betoverende krachtplaats waarvan men lange tijd dacht dat er bovennatuurlijke wezens aan te pas kwamen bij de bouw. Niemand geloofde dat dit monument door mensen gebouwd kon zijn. Wat een plek….wat een sfeer…..zoveel magie is bijna niet te hanteren! Geef je over aan de kracht en kijk wat er gebeurt in jezelf.

Wandeling naar de tempel van de Nuraghi

Deze tempel ligt op een heuvel. Het pad naar deze ruïne is erg mooi. We lopen via een goed onderhouden wandelpad door een werkelijk adembenemend landschap. Dit is een geweldige plek, de klim meer dan waard, een warm bad voor natuurliefhebbers. De stilte is een verademing, het uitzicht op de typisch granieten rotsen is schitterend. Absorbeer de vibraties van de stenen. Een schitterende plaats voor een gezamenlijke meditatie.

De Magische Tempel

Dit is een spectaculaire nuragische nederzetting van ongeveer zeven hectare, ook bekend in de mond van het volk onder de naam plaats van de heksen. Deze krachtplaats is de grootste in zijn soort op Sardinië. Het is gelegen op het granieten plateau. Het is één van de belangrijkste plaatsen waar men woonden, maar ook een plaats van rituelen en ceremoniën. Het bestaat uit honderd hutten, een tempel met een bron, vier megarontempels en een ceremoniële omheining. Het gebied strekt zich uit rond de bron, verbonden met een geplaveide arena. De sfeer op deze plaats is met geen pen te beschrijven. De sereniteit, de natuurwezens, de enorme stenen heel precies geplaatst op krachtplaatsen….als je je ogen sluit komt de plaats tot leven en voel je de magie in al je cellen.

De Heilige Bron

Deze heilige bron is één van de belangrijkste en intacte erfenissen die de Nuraghische beschaving ons heeft nagelaten. Dit is een bron-tempel gewijd aan de kracht van het element water. Het dateert uit de late Bronstijd (XIII eeuw voor Christus) en werd bezocht tot het begin van de ijzertijd.

Bezoek aan geheimzinnige inwijdingsplaats

Met ruim 38 prehistorische ondergrondse kamers behoort deze inwijdingsplaats tot een uniek exemplaar. Dit “huis van de feeën” is één van de belangrijkste archeologische vindplaatsen op Sardinië, want het is het grootste en oudste complex van kunstmatige grotten, gebruikt door verschillende culturen van 4200 tot 1800 voor Christus. over. De necropolis, die in 1903 bij toeval werd ontdekt en in daaropvolgende opgravingscampagnes werd onderzocht, omvat maar liefst 38 Domus de Janas. De rots bestaat uit kalksteenzandsteen, wat de uitgraving van de kamers aanzienlijk heeft vergemakkelijkt.

Bosa is een prachtig stadje met mooie pleinen en kleurrijke huizen.

Bosa ligt circa 40 km ten zuiden van Alghero en alleen de weg naar dit kleine stadje is al de moeite waard. Vanaf Alghero volg we de kustroute en worden we keer op keer getrakteerd op prachtige uitzichten. Bosa zelf ligt in de vallei van de Temo, de enige bevaarbare rivier van Sardinië. Van verre zien we het Malaspina kasteel boven Bosa uitstijgen. Vanaf dit kasteel hebben we een schitterend uitzicht op de stad zelf, op de omliggende vallei en op zee. Langs de hoofdstraat en tevens mooiste straat van Bosa, de Corso Vittorio Emanuele, liggen prachtige herenhuizen en oude koopmanswoningen, Bosa was behalve havenstad voor het achterland ook een belangrijk centrum voor de leerlooierij. Aan de overkant van de rivier staan nog de karakteristieke leerlooierijen en pakhuizen.

Een unieke wandeling met prachtige natuur en een wonderbaarlijke kust!

Kristalhelder water…verschillende tinten rotsen en dan de toren op de achtergrond. Door erosie zijn natuurlijke bogen en poeltjes ontstaan. Een prachtige wandeling. Hier hebben we mogelijkheid voor een frisse duik.

Vrouwelijke energie!

Wij zien het menselijk leven als een uitnodiging om onze unieke kern te leven, uit te drukken. Dat vraagt om een evenwicht tussen de mannelijke en vrouwelijke energie! Want alleen bij een goed evenwicht kunnen we ons grotere zelf, leven of vorm geven in de stof. Dus in dit leven, met dit lichaam. Dit geldt voor ieder individu maar ook wereldwijd worden we hiertoe uitgenodigd. Los van ons geslacht ondersteunt een goede balans tussen de kwaliteiten van de mannelijke en vrouwelijke energie (of yin/yang – alpha/omega etc.) onze heelwording of realisatie als mens. Om datgene te leven, waarvoor we geboren werden. Onze ervaring is de plekken op moeder aarde vaak specifieke kwaliteiten hebben die op een unieke manier kunnen resoneren met wie wij zijn. Ze raken ons aan en activeren iets in ons. Wat of hoe dat is, is voor iedereen een andere ervaring. Maar als je aangetrokken bent tot Sardinië, dan kom je zeker in contact met de passievolle vrouwelijke energie die hier is. Een energie die het avontuur, de creativiteit, de spontaniteit aanwakkert!
Lees meer

Klik op de reissom hierboven om door te gaan met boeken!

Gaat definitief door! - VOL!

N.B. Als je een kamer wilt delen en wij jou vanwege de groepssamenstelling niet met iemand anders kunnen indelen, dan zijn wij genoodzaakt een 1-persoonskamer voor jou te reserveren en moeten wij de toeslag in rekening brengen. Dit kan vooral voorkomen bij late boekingen, een oneven aantal, en soms is er niet iemand van hetzelfde geslacht beschikbaar met wie wij je kunnen indelen. Je kunt dit meestal voorkomen door tijdig te boeken.

Inclusief

 • Logies
 • Ontbijt
 • Transfers per minibus
 • Begeleide meditaties op krachtplaatsen
 • Reader met uitgebreide informatie over de reis
 • Achtergrondinformatie op papier per plaats
 • Reisbegeleiding
 • Entreegelden - Alle entreegelden van de programma-onderdelen zijn inclusief.

Exclusief

 • Reis- en annuleringsverzekeringen
 • Persoonlijke uitgaven
 • De vlucht naar Sardinië
 • Lunches en avondmaaltijden
 • ½ dag Excursie met de boot met zwemmen, snorkelen en de mogelijkheid dolfijnen te ontmoeten. Prijs: € 65,-
 • Reserveringskosten en bijdrage Garantiefonds GGTO

Deze reis wordt begeleid door Jean-Luc Evens en Jacqueline Streefkerk

Magical Tours is in 1999 opgericht door Jean-Luc Evens en Jacqueline Streefkerk. Zij gaan uit van de individuele beleving, ervaring en eigen wijsheid van elk individu. Dogma’s en absolute waarheden hebben daarin geen plaats. Hun interesse voor mystieke plaatsen komt voort uit een gevoel van ordening in de kosmos die het leven beïnvloedt. Het Grote Mysterie achter alles-wat-er-is boeit hen en voedt een verlangen naar nieuwe plaatsen, inspirerende activiteiten, vergeten werelden en verborgen kennis. In deze tijd van transformatie willen zij deelnemers de rust en de ruimte bieden voor een reis naar binnen. Lees meer!

Accommodatie

Overnachtingen in sfeervolle en comfortabele 3* en 4* hotels. Tijdens deze reis kun je kiezen uit 2 type kamers. De eerste optie is: een 2-persoonskamer op indeling. Je deelt dan de kamer met een andere reiziger van hetzelfde geslacht. De tweede optie is: een 1-persoonskamer. Daarvoor geldt een toeslag. Mocht je samen met iemand reizen dan deel je vanzelfsprekend de kamer met jouw reisgenoot!

N.B. Als je graag ingedeeld wilt worden met iemand anders maar blijkt dat dit niet kan vanwege de groepssamenstelling, dan zijn wij genoodzaakt een 1-persoonskamer voor jou te reserveren en moeten wij de toeslag in rekening brengen. Dit kan gebeuren bij late boekingen, een oneven aantal, of soms is er niet iemand van hetzelfde geslacht beschikbaar met wie je ingedeeld kan worden. Je kunt dit meestal voorkomen door tijdig te boeken.

Vervoersmogelijkheden naar bestemming

Per vliegtuig:Heen: zaterdag 28 september 2024
 • Traject: Amsterdam - Olbia
 • Vertrektijd - Amsterdam: 12:55 uur
 • Aankomst - Olbia: 15:10 uur
Terug: maandag 7 oktober 2024
 • Traject: Olbia - Amsterdam
 • Vertrektijd - Olbia: 09:35 uur
 • Aankomst - Amsterdam: 12:00 uur

Bij aankomst halen wij je op van het vliegveld en voor de terugvlucht zorgen wij dat je op tijd aanwezig bent voor vertrek!
 • Aankomst: De verzameltijd op het vliegveld van Olbia is rond 15:10 uur.
 • Vertrek: om 7.30 uur word je afgezet bij het vliegveld van Olbia.

De vlucht voor deze reis kan pas geboekt worden als je van ons de bevestiging hebt dat het minimaal aantal deelnemers zich aangemeld heeft
Magical Tours kan indien nodig je vlucht voor je boeken.

Gemeenschappelijke taxiservice

 • Aankomst: Bij aankomst is de verzameltijd op het vliegveld, de aankomsttijd van de vlucht die wij aangegeven hebben.
 • Vertrek: Wij zorgen dat je 2 uur voor vertrek op het vliegveld bent, voor de vlucht die wij hebben aangegeven.
Als je op een ander tijdstip aankomt of vertrekt, zijn er verschillende opties: Als je op de dag van aankomst eerder aankomt, kun je wachten op de gemeenschappelijke taxiservice. Het is dan mogelijk om op eigen gelegenheid de stad te bezoeken. Ook kun je een een dag of aantal dagen eerder gaan voorafgaand aan het begin van deze reis. Uiteraard is het ook een dag of aantal dagen langer blijven. Als je hiervoor kiest, kun je inplannen dat je op tijd op het vliegveld bent voor de gemeenschappelijke taxiservice.

Moeilijkheidsgraad

Deze spirituele reis is geschikt voor iedereen die over een gemiddelde conditie beschikt. Er worden op de locaties stukjes gewandeld, soms op oneffen terrein, op kleine paadjes. Sardinië is bergachtig dus soms gaat het pad omhoog. Het is van belang dat je in elk geval anderhalf uur achter elkaar kunt wandelen. Ook is het nodig dat je over stevige schoenen beschikt, met een goed profiel. Bergschoenen zijn heel geschikt, omdat deze de enkels ondersteunen. Stokken zijn heel geschikt voor extra ondersteuning.

Maaltijden

Ontbijt in het hotel, dit is inclusief de reissom. De lunches en diners worden gebruikt in plaatselijke restaurants en zijn voor eigen rekening. Voor de lunch geldt dat je vaak de gelegenheid hebt jouw eigen picknick lunch samen te stellen. Tijdens deze reis wordt er ca. 3 keer gezamenlijk gedineerd. De reisleiding reserveert dan vooraf een restaurant. Daarnaast heeft de groep ook de gelegenheid een restaurantje naar keuze te kiezen.

½ dag Excursie met de boot met zwemmen, snorkelen en de mogelijkheid dolfijnen te ontmoeten

Ontdek enkele van de meest schilderachtige kustlocaties in het noordoosten van Sardinië. Tijdens deze rubberboottocht van een halve dag, vertrekkend vanuit Olbia, gaan we naar het eiland Figarolo, een favoriete locatie voor tuimelaars. Onze schipper en gids zorgen voor de beste kansen op ontmoetingen met dolfijnen. Deze excursie omvat ook een zwem- en snorkelstop in de Moresca-baai of Figarolo. De snorkeluitrusting wordt verzorgd. Prijs: €65,-

meer spirituele reizen: