Magische reis op Sardinië

Vanaf € 1295,- 9 dagen
Van zondag 19 t/m maandag 27 september 2021 - Gaat zeker door d.w.z. minimum aantal deelnemers reeds bereikt!

Ga mee op avontuur op het eiland van de feeën en reuzen!
Sardinië is een weergaloos mysterieus eiland met een schitterende natuur en een rijke historie met prehistorische monumenten die uniek zijn in Europa. Sardinië behoort (geologisch gezien) tot de oudste formaties van Europa. Het eiland is 600 miljoen jaar geleden gevormd. Dit eiland heeft talloze verrassingen in petto waaronder mystieke plaatsen, paradijselijke stranden, grillige rotsen en zoveel meer…!

Wij hebben de tijd genomen om de vele kracht-, en inwijdingsplaatsen van Sardinië in kaart te brengen.
We zijn ernaartoe gegaan om ze één voor één te ervaren. En de allermooiste plaatsen vormen deze unieke reis! We nemen je mee op avontuur, ervaar de magie in het landschap. Laat je meenemen op een innerlijke reis. Voel de kracht en energie van de mystieke plaatsen van weleer. Laat je raken. Laat je inspireren.

Een aantal hoogtepunten van deze reis:

Het eiland Sardinië is een walhalla van kracht- en inwijdingsplaatsen

Het enorme aantal krachtplaatsen is wat dit eiland onderscheidt van andere bestemmingen in het Middellandse Zeegebied. Sergio Frau, een journalist uit La Repubblica, is ervan overtuigd Sardinië vroeger deel uit maakte van Atlantis. Zij doet al 10 jaar onderzoek naar bewijzen die haar theorie ondersteunen. Het is waar dat de theorie verleidelijk is. Sardinië zit vol met zichtbare sporen van een beschaving die is verdwenen zonder dat er ook maar iets op schrift is achtergebleven om de geschiedenis te vertellen. Het op één na grootste eiland in de Middellandse Zee is bezaaid met nuraghes, talrijke overblijfselen van forten daterend uit de Midden-Bronstijd (circa 1500-800 voor Christus).

Domus de Janas – huizen van de feeën

"Domus de Janas" (feeënhuizen) zijn graven uit de tijd van de Ozieri cultuur. Deze prehistorische grafkamers, die in de rots werden uitgehouwen, waren van buitenaf alleen zichtbaar door hun kleine raampjes, die doen denken aan sprookjeshuizen. Ze zijn gebouwd in een typische T-vorm; ze bestaan uit een lange gang en een voorkamer, gevolgd door een kamer met graven. De bijzondere Domus de Janas komen voornamelijk voor in de regio Sassari, in het noordwesten van Sardinië.

Nuraghi – stairways to heaven

Nuraghi (enkelvoud: nuraghe) zijn torens die in de bronstijd in Sardinië werden gebouwd. Ze behoren nu tot het belangrijkste archeologisch erfgoed van het eiland. Men schat dat er meer dan 6500 gebouwd zijn. De nuraghi zijn bijzonder aangezien ze gemaakt zijn van blokken steen die droog op elkaar gestapeld werden en de torens een hoogte konden bereiken van wel 19 meter. De oudste nuraghes dateren van ongeveer 1800 voor Chr. in het begin van de bronstijd. De laatsten werden in de ijzertijd gebouwd rond 180 v Chr. Door de jaren heen werden de nuraghes steeds complexer, van kleine vierkante torens tot grote ronde kastelen die het niet onderdoen voor onze kastelen uit de middeleeuwen. Er is weinig bekend over het doel van de nuraghe, hoewel er veel theorieën zijn. Durf jij met ons de trap naar de hemel te beklimmen?

Tomba dei Giganti – graven van de reuzen

Deze graven hebben de vorm van een stierenkop. De symboliek van de stier kennen we van de Minoërs, van de legende van de Minotaurus. Dit zou een wezen zijn dat half mens en half stier was. Stieren waren waarschijnlijk ook heilige dieren voor de Minoërs. Het wezen zat opgesloten in een labyrint onder het paleis van Knossos omdat hij gevaarlijk was. Koning Minos was degene die de Minotaurus zou hebben opgesloten. Elk jaar moesten kinderen als voedsel voor de Minotaurus dienen, tot hij werd gedood door de prins Theseus. Tijdens deze reis ontdek jij de mooiste exemplaren.

Tomba dei Giganti di li Blilolghi

Ook dit is een krachtplaats waarvan men lange tijd dacht dat er bovennatuurlijke wezens aan te pas kwamen bij de bouw. Niemand geloofde dat dit monument door mensen gebouwd kon zijn. Wat een plek….wat een sfeer…..zoveel magie is bijna niet te hanteren! Geef je over aan de kracht en kijk wat er gebeurt in jezelf.

Wandeling naar de tempel Malpichttu

Deze tempel ligt op een heuvel. Het pad naar deze ruïne is erg mooi. Een beetje conditie is vereist voor deze wandeling van 2 km. We lopen via een goed onderhouden wandelpad door een werkelijk adembenemend landschap. Dit is een geweldige plek, de klim meer dan waard, een warm bad voor natuurliefhebbers. De stilte is een verademing, het uitzicht op de typisch granieten rotsen is schitterend. Absorbeer de vibraties van de stenen. Een schitterende plaats voor een gezamenlijke meditatie.

Het graf van de reuzen: Kobba Wicchiu

Kobba Wicchiu is heel mooi bewaard gebleven en bevindt zich in een prachtige omgeving met een serene stilte. Deze nederzetting is meer dan 3000 jaar oud en geeft een goed beeld hoe men in die tijd leefde. Het monument is ongeveer 10 meter lang en lange tijd was de heuvel aarde bedekt. De verticale stenen in een licht gebogen opstelling dateren uit latere eeuwen uit het nuraghe tijdperk. De middelste steen is 4 meter hoog. Aan de onderkant van de steen is een kleine opening die toegang geeft tot de gemeenschappelijke grafkamer. Het is niet duidelijk of deze toegang alleen symbolisch was. De opening zou de ingang naar het hiernamaals kunnen symboliseren. Op het voorplein werd in de nuraghe tijd een dodencultus gehouden. Codde Vecchiu is schitterend gelegen in een dal naast een wijngaard.

De tempel: Su Trojmanzesu

Dit is een spectaculaire nuragische nederzetting van ongeveer zeven hectare, ook bekend in de mond van het volk onder de naam plaats van de heksen. Deze krachtplaats is de grootste in zijn soort op Sardinië. Het is gelegen op het granieten plateau. Romanzesu is één van de belangrijkste plaatsen waar men woonden, maar ook een plaats van rituelen en ceremoniën. Het bestaat uit honderd hutten, een tempel met een bron, vier megarontempels en een ceremoniële omheining. Het gebied strekt zich uit rond de bron, verbonden met een geplaveide arena. De sfeer op deze plaats is met geen pen te beschrijven. De sereniteit, de natuurwezens, de enorme stenen heel precies geplaatst op krachtplaatsen….als je je ogen sluit komt de plaats tot leven en voel je de magie in al je cellen.

Heilige bron: Fonte Sacra di su Bufiesu

Deze heilige bron is één van de belangrijkste en intacte erfenissen die de Nuraghische beschaving ons heeft nagelaten. Dit is een bron-tempel gewijd aan de kracht van het element water. Het dateert uit de late Bronstijd (XIII eeuw voor Christus) en werd bezocht tot het begin van de ijzertijd.

Bezoek aan Domus de Janas Anghelu Ruju

Met ruim 38 prehistorische ondergrondse kamers behoort Anghelu Ruju tot een uniek exemplaar. Dit “huis van de feeën” is één van de belangrijkste archeologische vindplaatsen op Sardinië, want het is het grootste en oudste complex van kunstmatige grotten, gebruikt door verschillende culturen van 4200 tot 1800 voor Christus. over. De necropolis, die in 1903 bij toeval werd ontdekt en in daaropvolgende opgravingscampagnes werd onderzocht, omvat maar liefst 38 Domus de Janas. De rots bestaat uit kalksteenzandsteen, wat de uitgraving van de kamers aanzienlijk heeft vergemakkelijkt.

Bezoek aan Grotta di Nettuno – de grotten van Neptunus

Op deze plek valt ieders mond open, deze plek is een perfect voorbeeld van de wonderen van de natuur: Grotta di Nettuno, de Grotten van Neptunus, oogverblindende onderzeese druipsteengrotten. Per auto zijn deze grotten onbereikbaar. Blijft over….een schitterend pad met ongeveer 655 treden die uit de rotsen zijn gehakt, bekend als de Escala dei Caribol. We zijn ongeveer 20 minuten onderweg, met een adembenemend uitzicht over de zee.
Als je er bent, kijk je je ogen uit. Overal waar je kijkt, zie je de stalagmieten en stalactieten in de meest vreemde en bijzondere vormen. Af en toe hoor je een druppel water vallen en je ruikt het steen overal waar je bent. De grotten zijn niet alleen beroemd om de druipstenen, maar ook om La Marmora, het ondergrondse meer. Een bijzondere ervaring om dit te bezoeken.

Neptunus is een god van de golven en van alle stromend water. Ook wordt hij in verband gebracht met aardbevingen. Deze god is dezelfde als Poseidon, die belangrijk was voor de Atlantiërs.

Bosa is een prachtig stadje met mooie pleinen en kleurrijke huizen.

Bosa ligt circa 40 km ten zuiden van Alghero en alleen de weg naar dit kleine stadje is al de moeite waard. Vanaf Alghero volg we de kustroute en worden we keer op keer getrakteerd op prachtige uitzichten. Bosa zelf ligt in de vallei van de Temo, de enige bevaarbare rivier van Sardinië. Van verre zien we het Malaspina kasteel boven Bosa uitstijgen. Vanaf dit kasteel hebben we een schitterend uitzicht op de stad zelf, op de omliggende vallei en op zee. Tegen de kasteelheuvel aan ligt de oude wijk van Bosa, Sa Costa met smalle straatjes, pastelkleuren en de mooie balkons. Prachtig wandelen is het ook langs de oever van de Temo. De straat die langs de zuidoever loopt, leidt ons uiteindelijk naar de San Pietro Extramuros kerk, welke tussen de 11de en 13de eeuw werd gebouwd en een combinatie van romaanse en gotische elementen laat zien. Van latere datum is de Cattedrale dell’ Immacolata, waarin de barokstijl overheerst. Langs de hoofdstraat en tevens mooiste straat van Bosa, de Corso Vittorio Emanuele, liggen prachtige herenhuizen en oude koopmanswoningen, Bosa was behalve havenstad voor het achterland ook een belangrijk centrum voor de leerlooierij. Aan de overkant van de rivier staan nog de karakteristieke leerlooierijen en pakhuizen.

Vrouwelijke energie!

Wij zien het menselijk leven als een uitnodiging om onze unieke kern te leven, uit te drukken. Dat vraagt om een evenwicht tussen de mannelijke en vrouwelijke energie! Want alleen bij een goed evenwicht kunnen we ons grotere zelf, leven of vorm geven in de stof. Dus in dit leven, met dit lichaam. Dit geldt voor ieder individu maar ook wereldwijd worden we hiertoe uitgenodigd. Los van ons geslacht ondersteunt een goede balans tussen de kwaliteiten van de mannelijke en vrouwelijke energie (of yin/yang – alpha/omega etc.) onze heelwording of realisatie als mens. Om datgene te leven, waarvoor we geboren werden. Onze ervaring is de plekken op moeder aarde vaak specifieke kwaliteiten hebben die op een unieke manier kunnen resoneren met wie wij zijn. Ze raken ons aan en activeren iets in ons. Wat of hoe dat is, is voor iedereen een andere ervaring. Maar als je aangetrokken bent tot Sardinië, dan kom je zeker in contact met de passievolle vrouwelijke energie die hier is. Een energie die het avontuur, de creativiteit, de spontaniteit aanwakkert!
Lees meer

Klik op de reissom hierboven om door te gaan met boeken!

Gaat zeker door d.w.z. minimum aantal deelnemers reeds bereikt!

Inclusief

 • Logies
 • Ontbijt
 • Transfers per minibus
 • Begeleide meditaties op krachtplaatsen
 • Reader met uitgebreide informatie over de reis
 • Achtergrondinformatie op papier per plaats
 • Reisbegeleiding
 • Entreegelden - Alle entreegelden van de programma-onderdelen zijn inclusief.

Exclusief

 • Reis- en annuleringsverzekeringen
 • Persoonlijke uitgaven
 • De vlucht naar Sardinië
 • Lunches en avondmaaltijden
 • Reserveringskosten en bijdrage Garantiefonds GGTO

Deze reis wordt begeleidt door Jean-Luc Evens en Jacqueline Streefkerk

Magical Tours is in 1999 opgericht door Jean-Luc Evens en Jacqueline Streefkerk. Zij gaan uit van de individuele beleving, ervaring en eigen wijsheid van elk individu. Dogma’s en absolute waarheden hebben daarin geen plaats. Hun interesse voor mystieke plaatsen komt voort uit een gevoel van ordening in de kosmos die het leven beïnvloedt. Het Grote Mysterie achter alles-wat-er-is boeit hen en voedt een verlangen naar nieuwe plaatsen, inspirerende activiteiten, vergeten werelden en verborgen kennis. In deze tijd van transformatie willen zij deelnemers de rust en de ruimte bieden voor een reis naar binnen. Lees meer!

Accommodatie

Tijdens onze reis slapen we in sfeervolle 3* en 4* hotels. Je kunt kiezen uit 2 type kamers. De eerste optie is: een 2-persoonskamer op indeling. Je deelt dan de kamer met een andere reiziger van hetzelfde geslacht. De tweede optie is: een 1-persoonskamer. Daarvoor geldt een toeslag van € 264,-.

N.B. Als uiteindelijk blijkt dat we je, door de groepssamenstelling, niet met iemand anders kunnen indelen, zijn wij genoodzaakt de 1-persoonstoeslag te berekenen.

Vervoersmogelijkheden naar bestemming

Per vliegtuig:Bij aankomst halen wij je op van het vliegveld en voor de terugvlucht zorgen wij dat je op tijd aanwezig bent voor vertrek!
 • Aankomst: De ophaaltijden op het vliegveld van Olbia zijn zondag rond 8:00 uur.
 • Vertrek: maandag om 07.30 uur word je afgezet bij het vliegveld van Olbia.

 • Tip: Om jouw vakantie iets te verlengen en op een fijnere tijd heen te vliegen kun je ervoor kiezen om de vlucht van vrijdag te nemen. Op zondag is dan de verzameltijd om 8.00 uur op het vliegveld. Vandaar uit reizen wij naar het eerste hotel.

  De vlucht voor deze reis kan pas geboekt worden als je van ons de bevestiging hebt dat er:
 1. nog plaats is en
 2. het minimaal aantal deelnemers zich aangemeld heeft
Als je interesse hebt voor deze reis, maar het minimaal aantal deelnemers is nog niet bereikt dan is het raadzaam de vakantie bij ons alvast te reserveren. Zodra het minimum aantal deelnemers is bereikt, sturen wij je automatisch een bericht dat je de vlucht kunt boeken.
Magical Tours kan indien nodig je vlucht voor je boeken.

Gemeenschappelijke taxiservice

 • Aankomst: Bij aankomst is de verzameltijd op het vliegveld, de aankomsttijd van de vlucht die wij aangegeven hebben.
 • Vertrek: Wij zorgen dat je 2 uur voor vertrek op het vliegveld bent, voor de vlucht die wij hebben aangegeven.
Als je op een ander tijdstip aankomt of vertrekt, zijn er verschillende opties: Als je op de dag van aankomst eerder aankomt, kun je wachten op de gemeenschappelijke taxiservice. Het is dan mogelijk om op eigen gelegenheid de stad te bezoeken. Ook kun je een een dag of aantal dagen eerder gaan voorafgaand aan het begin van deze reis. Uiteraard is het ook een dag of aantal dagen langer blijven. Als je hiervoor kiest, kun je inplannen dat je op tijd op het vliegveld bent voor de gemeenschappelijke taxiservice.

Moeilijkheidsgraad

Deze spirituele reis is geschikt voor iedereen die over een gemiddelde conditie beschikt. Er worden op de locaties stukjes gewandeld, soms op oneffen terrein, op kleine paadjes. Sardinië is bergachtig dus soms gaat het pad omhoog. Het is van belang dat je in elk geval anderhalf uur achter elkaar kunt wandelen. Ook is het nodig dat je over stevige schoenen beschikt, met een goed profiel. Bergschoenen zijn heel geschikt, omdat deze de enkels ondersteunen. Stokken zijn heel geschikt voor extra ondersteuning.

Maaltijden

Ontbijt in het hotel, dit is inclusief de reissom. De lunches en diners worden gebruikt in plaatselijke restaurants en zijn voor eigen rekening. Voor de lunch geldt dat je vaak ook de gelegenheid hebt jouw eigen picknick lunch samen te stellen. Tijdens deze reis wordt er ca. 3 keer gezamenlijk gedineerd. De reisleiding reserveert dan vooraf een restaurant. Daarnaast heeft de groep ook de gelegenheid een restaurantje naar keuze te kiezen.

meer spirituele reizen: