Magische reis in Egypte

Vanaf € 1430,- 9 dagen
Ervaar de energie van Atlantis op krachtplaatsen in Egypte.
Magisch Egypte, een plaats op aarde met wonderschone kunstvoorwerpen, mysteriescholen, tempels en inwijdingsplaatsen. Maar ook het land van mystiek, magie, mysterie en wijsheid. Egypte is een plaats op moeder aarde met een bijzondere vibratie. Waar een hoogstaande cultuur zich kon ontwikkelen omdat de energie daar dit ondersteunde. Hier konden bijzondere gebeurtenissen zich manifesteren. Een gouden tijdperk. Egypte….het land waar de sluiers dun zijn en alles aangeraakt wordt wat gezien en gevoeld wil worden. Om jouw potentie aan het licht te brengen. Om jouw passie, levenslust en bewustzijn te activeren. Deze reis heeft plaats in Luxor, en een aantal plaatsen in de omgeving van Luxor zoals Dendera en Abydos.

Een aantal hoogtepunten van deze reis:

Als Egypte je roept is het tijd om te gaan! Volg die impuls want Egypte heeft je zeker iets te zeggen. Elke tempel is een hologram gebouwd op leylijnen (meridianen van de aarde): een chakra van de aarde die toegang geeft tot universele inspiratie. Tijdens de reis krijgen we informatie over de kunstschatten van een Nederlands sprekende gids. Daarnaast is er tijd om op je eigen intuïtie een tempel te verkennen. Groepsgewijs mediteren in tempels is niet toegestaan. Maar wel op de verborgen en daardoor rustige plaatsen die ook onderdeel uitmaken van deze reis.

Een droom wordt werkelijkheid!

Eindelijk is het dan zo ver. Op het lijstje van spirituele reizen mag Egypte niet ontbreken. De aantrekkingskracht die het land op ons heeft is enorm. En we zijn heel dankbaar dat we de liefde voor dit land nu met jou kunnen delen!

Geef je bewustzijn een boost met de inspiratie van de Hathors!

Wij zijn enorm geïnspireerd door de liefdevolle kennis van de Hathors. De technieken die zij aanreiken hebben ons veel moois gebracht en we zien er naar uit dit met jou te delen. De Hathors leefden destijds in een vrouwelijke cultuur met liefde, compassie en vrede. Ze waren tevens nauw verbonden met de Godin van vruchtbaarheid en liefde en brachten de vrouwelijke krachtige Godinnenenergie hier op deze Aarde binnen. Ook in deze tijd zien we een verlangen terug naar het in balans brengen van de mannelijke met de vrouwelijke energie.

De tempel van Luxor is overweldigend

Deze ligt in het centrum van de stad, net naast de Nijl. Slechts op 2 kilometer van Karnak. Een grote laan met sfinxenbeelden verbond vroeger de beide tempels met elkaar. Lange tijd was het complex verborgen onder het zand. Er werden straten, huizen en zelfs een moskee bovenop gebouwd.
We vinden verschillende afbeeldingen in het complex die verwijzen naar vruchtbaarheid. Deze tempel is van een ontroerende schoonheid. En wij zijn super blij dat we de mogelijkheid hebben deze schoonheid te absorberen!

Vallei van de Koningen

Het Dal der Koningen behoort tot de bekendste en beroemdste archeologische plaatsen van Egypte. Het is een prachtige vallei vlak bij Luxor, omringd door rotswanden en heuvels van de voormalige hoofdstad Thebe. De Arabieren noemde het dal terecht de ‘poorten der koningen’, want in dit uitgestrekte gebied zijn meer dan 60 koningsgraven terug te vinden. Ongeveer 1/3 daarvan behoren toe aan machtige farao’s uit de oudheid.

Tempelcomplex Dendera

Aan de Nijl vlakbij het stadje Qena ligt dit schitterende tempelcomplex. Dit hoogtepunt is een juweel! Het is één van de best bewaarde en mooiste tempels in Egypte. Je ziet hier namelijk nog heel veel kleur op de wand. Vooral die aqua blauwe kleur is prachtig! De Dendera tempel is gewijd aan Hathor. Hathor is een van de oudste Egyptische kosmische moeder Godinnen, verbonden met muziek, liefde, blijdschap, dans en seksualiteit. Ze wordt afgebeeld met een driehoekig gezicht en koeienoren en vaker met de zonneschijf op haar hoofd. Hathor werd ook wel de lady of the west genoemd. Er was een sterke verbinding tussen Horus en Hathor. Tweemaal per jaar ging tijdens de ceremonie van de heilige boot de Nijl op ontmoetten Horus en Hathor elkaar. Daar groeide nieuw leven uit op spiritueel gebied. Dendera was ook de plek waar de priesters en priesteressen werkten met tantra. Ze wisten hoe ze de hogere seksuele energie in konden zetten.

De tempel van Hatsjepsoet

Eén van de mooiste tempels in Egypt. Een prachtig bouwwerk, gelegen aan de voet van de bergen van de Vallei der Koningen. De tempel is opgebouwd uit meerdere terrassen die uitkijken over de Nijl en Luxor.
Via de gigantische trappen klimmen we omhoog naar het eerste balkon. En dat balkon is gigantisch! Horus bewaakt de trap! Links en rechts op dit terras vinden we twee kapellen, links die voor Hathor. Het derde terras was destijds slechts toegankelijk voor de allerhoogsten in de rangorde. Het uitzicht vanaf de terrassen is fantastisch. Kun je je voorstellen dat je hier 3000 jaar geleden stond, en het levendige Luxor voor je zag liggen?

Abydos

Abydos is een klein woestijndorpje waar een aantal grote families wonen. Het is een plek waar enorme transformaties plaats kunnen vinden. Een krachtig centrum van Leylijnen. De bekendste tempel in Abydos, is uit de tijd van Seti I en Ramses II. De tempel is gebouwd met 7 poorten en kapellen. Elke kapel is gewijd aan een andere god; Horus, Isis, Osiris, Amon-Ra, Horakthy, Pthah en Seti I. Er is een zaal met de heilige boten en het 13.000 jaar oude Osirion, een heel bijzondere energieplek waar veel te voelen en ervaren is van oude Atlantische en Lemurische tijden. Het symbool de “Flower of Life” staat hier al eeuwen lang op de muur afgebeeld.

Kennis van Atlantis

Om te voorkomen dat essentiële kennis verloren zou gaan....verlieten ingewijden het continent voortijdig. Want deze kennis zou nodig zijn voor de toekomst...als er weer een moment zou zijn dat de aarde en haar bewoners een transformatie kunnen maken naar een andere dimensie. En dat moment is nu! Verschillende kosmische cycli zijn geëindigd en markeren een nieuw begin. Nergens op aarde vinden we zoveel schitterende kracht- en inwijdingsplaatsen als in het oude Egypte. De hoge frequenties van deze plekken, zullen je diep raken.

Het Dal der Koninginnen

Het Dal der Koninginnen werd tijdens het Nieuwe Rijk gebruikt als begraafplaats voor Koninklijke echtgenotes, prinsessen en prinsen. De Oudegyptische benaming voor het dal is: ‘Ta-set-neferoe’, de ‘plaats van schoonheid’. Aan de voet van een van de heuvels in het dal ligt een grot. Wanneer het regende, liep het water via deze grot het dal in. Dit was voor priesters waarschijnlijk een symbool voor de baarmoeder van Hathor, de hemelkoe. Daarnaast stond water voor vruchtbaarheid. Een graf in dit gebied zou een sterk symbool zijn voor wedergeboorte in het hiernamaals.

De tempel van Karnak

De tempel van Karnak is het grootste tempelcomplex van Egypte. De oude Egyptenaren noemden Karnak ‘ipet soet’, ‘meest heilige der plaatsen’.
Lees meer

Klik op de reissom hierboven om door te gaan met boeken!

Inclusief

 • Logies
 • Ontbijt – lunch – diner
 • Transfer van/naar het vliegveld
 • Transfers per minibus en/of boot naar de monumenten
 • Begeleiding van een Nederlandstalige gids
 • Alle entreegelden van programma onderdelen
 • Fooien voor de hotelstaf, de taxichauffeurs en de gids (50 euro totaal); een eindfooi geven is gebruikelijk in Egypte
 • Syllabus met uitgebreide informatie over de reis
 • Introductie over de Hathors met meditaties
 • Achtergrondinformatie op papier per plaats die we bezoeken
 • Reisbegeleiding

Exclusief

 • Reis- en annuleringsverzekeringen
 • De vlucht naar Luxor
 • Visum à € 25,-
 • Drankjes in het hotel (ontbijt is wel inclusief thee/koffie), kraanwater is niet drinkbaar
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reserveringskosten en bijdrage Garantiefonds GGTO

Deze reis wordt begeleid door Jean-Luc Evens en Jacqueline Streefkerk

Magical Tours is in 1999 opgericht door Jean-Luc Evens en Jacqueline Streefkerk. Zij gaan uit van de individuele beleving, ervaring en eigen wijsheid van elk individu. Dogma’s en absolute waarheden hebben daarin geen plaats. Hun interesse voor mystieke plaatsen komt voort uit een gevoel van ordening in de kosmos die het leven beïnvloedt. Het Grote Mysterie achter alles-wat-er-is boeit hen en voedt een verlangen naar nieuwe plaatsen, inspirerende activiteiten, vergeten werelden en verborgen kennis. In deze tijd van transformatie willen zij deelnemers de rust en de ruimte bieden voor een reis naar binnen. Lees meer!

Accommodatie

Je verblijft deze week in een sfeervol 3* hotel, niet al te groot hotel met goede faciliteiten (Wifi, zwembad, kwalitatief goed en vers eten, ook vegetarisch). Dit hotel is gelegen in een rustig gedeelte van Luxor.
Tijdens deze reis kun je kiezen uit 2 type kamers. De eerste optie is: een 2-persoonskamer op indeling. Je deelt dan de kamer met een andere reiziger van hetzelfde geslacht. De tweede optie is: een 1-persoonskamer. Daarvoor geldt een toeslag van € 150,-.

N.B. Als uiteindelijk blijkt dat we je, door de groepssamenstelling, niet met iemand anders kunnen indelen, zijn wij genoodzaakt de 1-persoonstoeslag te berekenen.

Vervoersmogelijkheden naar bestemming

De vlucht voor deze reis kan pas geboekt worden als je van ons de bevestiging hebt dat er nog plaats is.
Heen: Amsterdam – Luxor – vertrek 15.00 uur – aankomst 23.45 uur (je maakt een tussenstop in Cairo)
Brussel – Cairo – vertrek 9.40 uur – aankomst 22.15 uur (je maakt een tussenstop in Cairo)
Terug: Cairo – Amsterdam - vertrek 05.50 uur – aankomst 14.00 uur (je maakt een tussenstop in Cairo)
Cairo – Brussel – vertrek 5.50 uur – aankomst 14.00 uur (je maakt een tussenstop in Cairo)
Je kunt de tarieven controleren of jouw vlucht boeken via: www.egypteair.com. Hoe eerder je de vlucht boekt, hoe voordeliger het tarief. De vlucht met Egypteair geeft de beste mogelijkheden tegen een gunstigste tarief.
Magical Tours kan indien nodig je vlucht voor je boeken.

Gemeenschappelijke taxiservice

Je wordt opgehaald en weggebracht van/naar het vliegveld van Luxor op de genoemde aankomst- en vertrekdag.

Moeilijkheidsgraad

Deze spirituele vakantie is geschikt voor iedereen die over een gemiddelde conditie beschikt. Er worden op de locaties kleine stukjes gewandeld, soms op oneffen terrein. Het is van belang dat je 2 uur achter elkaar kunt wandelen. Het is ook nodig dat je over stevige schoenen beschikt, met een goed profiel. Bergschoenen zijn heel geschikt, omdat deze de enkels ondersteunen. Als je gewend bent om met stokken te wandelen, neem ze gerust mee.

Maaltijden

Alle maaltijden zijn inclusief. Ontbijt en lunch zijn meestal in het hotel. Een aantal keer krijgen we een picknick mee. De diners bestaan uit een buffet met verse groenten en ook vegetarische opties.

In de zomer kunnen 2 aaneensluitende reizen gecombineerd worden maar bij de spirituele rondreizen is dit niet van toepassing. Uiteraard is het wel mogelijk om deze reis te verlengen. Als je de piramides in Caïro wilt bezoeken zou je vooraf of achteraf een aantal dagen hier kunnen plannen.