Magische reis in Egypte

Vanaf € 2150,- 15 dagen
Van dinsdag 3 t/m dinsdag 17 maart 2020 - VOL!
Van dinsdag 3 t/m dinsdag 17 november 2020 - Gaat definitief door!

Een droomreis naar het land van de farao’s met de krachtplaatsen van Luxor, een cruise op de Nijl en zwemmen met wilde dolfijnen
Magisch Egypte, een plaats op aarde met wonderschone kunstvoorwerpen, mysteriescholen, tempels en inwijdingsplaatsen. Maar ook het land van mystiek, magie, mysterie en wijsheid. Egypte is een plaats op moeder aarde met een bijzondere vibratie. Waar een hoogstaande cultuur zich kon ontwikkelen. Hier konden bijzondere gebeurtenissen zich manifesteren. Een gouden tijdperk werd werkelijkheid. Egypte….het land waar de sluiers dun zijn en alles aangeraakt wordt wat gezien en gevoeld wil worden om jouw leven hier op aarde te ondersteunen. Om jouw potentie aan het licht te brengen. Om jouw passie, levenslust en bewustzijn te activeren.
Lees hier het artikel: Wat verbindt het sterrenvolk: de Hathors met de dolfijnen?

Een aantal hoogtepunten van deze reis:

Het oude Egypte, een plaats op aarde met wonderschone kunstvoorwerpen, mysteriescholen, tempels en inwijdingsplaatsen. Maar ook het land van mystiek, magie, mysterie en wijsheid. Egypte is een plaats op moeder aarde met een bijzondere vibratie. Waar een hoogstaande cultuur zich kon ontwikkelen. Hier konden bijzondere gebeurtenissen zich manifesteren. Een gouden tijdperk werd werkelijkheid. Egypte….het land waar de sluiers dun zijn en alles aangeraakt wordt, wat gezien en gevoeld wil worden om jouw leven hier op aarde te ondersteunen. Om jouw potentie aan het licht te brengen. Om jouw passie, levenslust en bewustzijn te activeren.

Als Egypte je roept...is het nu de tijd om te gaan!

Eindelijk is het dan zo ver. Op het lijstje van spirituele reizen mag Egypte niet ontbreken. De aantrekkingskracht die het land op ons heeft is enorm. En we zijn heel dankbaar dat we de liefde voor dit land nu met jou kunnen delen! Als Egypte je roept is het tijd om te gaan. Volg die impuls want Egypte heeft je zeker iets te zeggen.

Deze reis heeft alles waar jij van droomt!

Eerst een dagje acclimatiseren aan de Rode Zee. Dan een cruise op de Nijl waarbij we de hoogtepunten langs deze levensader van Egypte ontdekken. Vervolgens bezoeken we kracht- en inwijdingsplaatsen van Luxor en we gaan naar Dendera en Abydos. Daarna integreren we alle indrukken en ervaringen op een mooi resort aan de Rode Zee waarbij we genieten van de zon en het strand met als topervaring twee dagen zwemmen met wilde dolfijnen in hun natuurlijke omgeving. Dit is een onvergetelijke ervaring die je zeker weten nooit meer zult vergeten.

Zwemmen met wilde dolfijnen in hun natuurlijk omgeving

Onze boot legt aan voor 2 dagen in de prachtige Sataya baai. Hier zijn we letterlijk omringd door het turquoise, blauwe water met zijn allesomvattende helende energie. Sataya is één van de zeldzame plaatsen op onze planeet waar je dagelijks kan genieten van de magie van zowel de zonsopgang als de zonsondergang. Het contact met de dolfijnen en de betoverende schoonheid van de baai zorgt ervoor dat we onze dagelijkse beslommeringen kunnen loslaten en zo ons lichaam en onze geest kunnen ontspannen. Wanneer je behoefte voelt om alleen te zijn, te zonnen of te rusten dan vind je zeker een plekje op één van de verschillende dekken.
We slapen één nacht op onze boot van ca. 30 meter meter lang en 7 meter breed. De bemanning is steeds aanwezig en zorgt voor een goede begeleiding en service.

Deze unieke ervaring zal je diep raken. De mogelijkheid om met wilde dolfijnen te zwemmen is een kado van de engelen. Zo ontroerend om de energie van deze prachtige dieren te kunnen absorberen. Het dolfijnenrif waar wij naar toe gaan, ligt in het kalme, turquoise water op ongeveer 42 km van de Egyptische kust. Hier komen grote scholen spinner dolfijnen rusten, spelen en hun jongen grootbrengen, ver van de sterke stromingen en van de gevaren van de open zee. Je kunt dus genieten van het zwemmen met dolfijnen in hun natuurlijke omgeving.

Vallei van de Koningen

Het Dal der Koningen behoort tot de bekendste en beroemdste archeologische plaatsen van Egypte. Het is een prachtige vallei vlak bij Luxor, omringd door rotswanden en heuvels van de voormalige hoofdstad Thebe. De Arabieren noemde het dal terecht de ‘poorten der koningen’, want in dit uitgestrekte gebied zijn meer dan 60 koningsgraven terug te vinden. Ongeveer 1/3 daarvan behoren toe aan machtige farao’s uit de oudheid.

Tempelcomplex Dendera

Aan de Nijl vlakbij het stadje Qena ligt dit schitterende tempelcomplex. Dit hoogtepunt is een juweel! Het is één van de best bewaarde en mooiste tempels in Egypte. Je ziet hier namelijk nog heel veel kleur op de wand. Vooral die aqua blauwe kleur is prachtig! De Dendera tempel is gewijd aan Hathor. Hathor is een van de oudste Egyptische kosmische moeder Godinnen, verbonden met muziek, liefde, blijdschap, dans en seksualiteit. Ze wordt afgebeeld met een driehoekig gezicht en koeienoren en vaker met de zonneschijf op haar hoofd. Hathor werd ook wel de lady of the west genoemd. Er was een sterke verbinding tussen Horus en Hathor. Tweemaal per jaar ging tijdens de ceremonie van de heilige boot de Nijl op ontmoetten Horus en Hathor elkaar. Daar groeide nieuw leven uit op spiritueel gebied. Dendera was ook de plek waar de priesters en priesteressen werkten met tantra. Ze wisten hoe ze de hogere seksuele energie in konden zetten.

De tempel van Hatsjepsoet

Eén van de mooiste tempels in Egypt. Een prachtig bouwwerk, gelegen aan de voet van de bergen van de Vallei der Koningen. De tempel is opgebouwd uit meerdere terrassen die uitkijken over de Nijl en Luxor.
Via de gigantische trappen klimmen we omhoog naar het eerste balkon. En dat balkon is gigantisch! Horus bewaakt de trap! Links en rechts op dit terras vinden we twee kapellen, links die voor Hathor. Het derde terras was destijds slechts toegankelijk voor de allerhoogsten in de rangorde. Het uitzicht vanaf de terrassen is fantastisch. Kun je je voorstellen dat je hier 3000 jaar geleden stond, en het levendige Luxor voor je zag liggen?

Abydos

Abydos is een klein woestijndorpje waar een aantal grote families wonen. Het is een plek waar enorme transformaties plaats kunnen vinden. Een krachtig centrum van Leylijnen. De bekendste tempel in Abydos, is uit de tijd van Seti I en Ramses II. De tempel is gebouwd met 7 poorten en kapellen. Elke kapel is gewijd aan een andere god; Horus, Isis, Osiris, Amon-Ra, Horakthy, Pthah en Seti I. Er is een zaal met de heilige boten en het 13.000 jaar oude Osirion, een heel bijzondere energieplek waar veel te voelen en ervaren is van oude Atlantische en Lemurische tijden. Het symbool de “Flower of Life” staat hier al eeuwen lang op de muur afgebeeld.

Kennis van Atlantis

Om te voorkomen dat essentiële kennis verloren zou gaan....verlieten ingewijden het continent voortijdig. Want deze kennis zou nodig zijn voor de toekomst...als er weer een moment zou zijn dat de aarde en haar bewoners een transformatie kunnen maken naar een andere dimensie. En dat moment is nu! Verschillende kosmische cycli zijn geëindigd en markeren een nieuw begin. Nergens op aarde vinden we zoveel schitterende kracht- en inwijdingsplaatsen als in het oude Egypte. De hoge frequenties van deze plekken, zullen je diep raken.

Het Dal der Koninginnen

Het Dal der Koninginnen werd tijdens het Nieuwe Rijk gebruikt als begraafplaats voor Koninklijke echtgenotes, prinsessen en prinsen. De Oudegyptische benaming voor het dal is: ‘Ta-set-neferoe’, de ‘plaats van schoonheid’. Aan de voet van een van de heuvels in het dal ligt een grot. Wanneer het regende, liep het water via deze grot het dal in. Dit was voor priesters waarschijnlijk een symbool voor de baarmoeder van Hathor, de hemelkoe. Daarnaast stond water voor vruchtbaarheid. Een graf in dit gebied zou een sterk symbool zijn voor wedergeboorte in het hiernamaals.

De tempel van Karnak

De tempel van Karnak is het grootste tempelcomplex van Egypte. De oude Egyptenaren noemden Karnak ‘ipet soet’, ‘meest heilige der plaatsen’.
Lees meer

Klik op de reissom hierboven om door te gaan met boeken!

Van dinsdag 3 t/m dinsdag 17 maart 2020 - VOL!

Van dinsdag 3 t/m dinsdag 17 november 2020 - Gaat definitief door!

Inclusief

 • Transfer van/naar het vliegveld
 • 6 nachten verblijf in een resort aan de rode zee op basis van vol pension – inclusief drankjes tijdens de maaltijden
 • Één nacht op een luxe boot tijdens de dolfijnensafari
 • 4 nachten verblijf op de Nijlcruise Carnival op basis van vol pension – exclusief drankjes tijdens de maaltijden
 • Extra lunch in Aswan en Luxor in een lokaal restaurant
 • Extra lunchpakket tijdens het bezoek aan Dendera en Abydos
 • 3 nachten in hotel in Luxor op basis van half pension
 • Transfers naar de monumenten
 • De boottocht van 2 dagen waarbij we de mogelijkheid hebben om te snorkelen en met de dolfijnen te zwemmen
 • Begeleiding van een Engelstalige gids
 • Alle entreegelden van programma onderdelen
 • Syllabus met uitgebreide informatie over de reis
 • Achtergrondinformatie op papier per plaats die we bezoeken
 • Reisbegeleiding
 • Ontspanningssessies en meditaties

Exclusief

 • Reis- en annuleringsverzekeringen
 • De retourvlucht naar Marsa Alam
 • De optionele excursie naar Abu Simbel (ca. € 100,-)
 • Visum a € 25, - te voldoen op de luchthaven
 • Drankjes op de Nijlcruise Carnival
 • Dag 10 lunch in Luxor
 • Fooien voor de hotelstaf, de taxichauffeurs en de gids (€ 50,-totaal); een eindfooi geven is gebruikelijk in Egypte
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reserveringskosten en bijdrage Garantiefonds GGTO

Deze reis wordt begeleid door Jean-Luc Evens en Jacqueline Streefkerk

Magical Tours is in 1999 opgericht door Jean-Luc Evens en Jacqueline Streefkerk. Zij gaan uit van de individuele beleving, ervaring en eigen wijsheid van elk individu. Dogma’s en absolute waarheden hebben daarin geen plaats. Hun interesse voor mystieke plaatsen komt voort uit een gevoel van ordening in de kosmos die het leven beïnvloedt. Het Grote Mysterie achter alles-wat-er-is boeit hen en voedt een verlangen naar nieuwe plaatsen, inspirerende activiteiten, vergeten werelden en verborgen kennis. In deze tijd van transformatie willen zij deelnemers de rust en de ruimte bieden voor een reis naar binnen. Lees meer!

Accommodatie

Totaal verblijf je 6 nachten op een 5* resort aan de Rode Zee. De kamers zijn comfortabel, er zijn zwembaden, zonneterrassen, een bar etc.

Één nacht op een luxe boot tijdens de dolfijnensafari.

Daarnaast verblijven we 4 nachten op de 5* cruiseboot Carnival. Dit is een bijzondere ervaring. De Nijl is de levensader van Egypte, geeft letterlijk het leven aan de aarde daar. Om vanaf het bovendek het landschap aan je voorbij te zien glijden is fantastisch. De kamers zijn eenvoudig, ietwat gedateerd, maar wel voorzien van alles wat je nodig hebt. De maaltijden zijn super!

We verblijven 3 nachten in het 5* Mercure Hotel in Luxor (of iets gelijkwaardig)

Tijdens deze reis kun je kiezen uit 2 type kamers. De eerste optie is: een 2-persoonskamer op indeling. Je deelt dan de kamer met een andere reiziger van hetzelfde geslacht. De tweede optie is: een 1-persoonskamer. Daarvoor geldt een toeslag van € 350,-.

N.B. Als uiteindelijk blijkt dat we je, door de groepssamenstelling, niet met iemand anders kunnen indelen, zijn wij genoodzaakt de 1-persoonstoeslag te berekenen.

Vervoersmogelijkheden naar bestemming

De vlucht voor deze reis kan pas geboekt worden als je van ons de bevestiging hebt dat er nog plaats is.

Heen: Amsterdam – Marsa Alam – vertrek 13.30 uur – aankomst 19.45 uur (directe vlucht) - vluchtnummer: HV 191

Terug: Marsa Alam – Amsterdam - vertrek 20.40 uur – aankomst 01.30 uur (directe vlucht) - vluchtnummer: HV 192

Je kunt de tarieven controleren of jouw vlucht boeken via: Sunweb van Amsterdam naar Marsa Alam.. Hoe eerder je de vlucht boekt, hoe voordeliger het tarief. De vlucht met Sunweb geeft de beste mogelijkheden tegen een gunstigste tarief.
Magical Tours kan indien nodig je vlucht voor je boeken.

Gemeenschappelijke taxiservice

Je wordt opgehaald en weggebracht van/naar het vliegveld van Marsa Alam op de genoemde aankomst- en vertrekdag.

Moeilijkheidsgraad

Deze spirituele vakantie is geschikt voor iedereen die over een gemiddelde conditie beschikt. Er worden op de locaties kleine stukjes gewandeld, soms op oneffen terrein.

Maaltijden

De maaltijden bestaan uit een buffet, voor de lunch en het diner wordt gezorgd voor veel verse groenten en ook vegetarische opties. Kijk bij inclusief voor de details qua verzorging op de diverse lokaties. (Resort/Nijlcruise/Luxor)

Abu Simbel

Excursie naar Abu Simbel

Dit is een optionele excursie, niet inclusief in ons programma. Deze excursie kunnen wij ter plaatse voor jou regelen en kost ca. € 100,-.
Abu Simbel ligt 300 kilometer ten zuiden van Aswan, dit is het complex waar de rotstempels van Ramses II en zijn vrouw Nefertari door UNESCO op de oevers van het Nassermeer zijn geplaatst. De reis door de woestijn is lang, maar velen vinden het zeer de moeite waard. De bus vertrekt vroeg zodat je de tempels 's ochtends op je gemak kunt bekijken.

meer spirituele reizen: