Wat verstaan wij onder sprituele reizen?

Wat maakt een reis spiritueel?

Er zijn verschillende interpretaties zijn van de term: “spiritueel”, vandaar dat wij graag willen toelichten. Vaak wordt spiritueel geassocieerd met zweverig. Maar zweverigheid staat ver van ons af. Wat maakt een vakantie spiritueel? Dat begint met het idee dat er meer is onder hemel en aarde. En hoe dat “meer” ervaren wordt is heel persoonlijk. De gedachte dat wij in essentie spirituele wezens zijn, is voor ons essentieel. Wij hebben een menselijke ervaring, maar onze kern is spiritueel, onbegrensd en oneindig. En dat beïnvloedt onze perceptie, onze ervaring van het leven.
Sommigen ervaren dat in religie. Maar de vorm van een religie resultaat vaak in dogma’s en vaste richtlijnen. Terwijl wij uitgaan van een persoonlijk contact en een persoonlijke ervaring van wat sommigen "de bron" noemen, de indianen: "het-grote-mysterie", weer anderen "universele liefde", of "levensenergie". In onze beleving is de term niet van belang. Het leven is een mysterie, een prachtig avontuur van jezelf worden. Loslaten van wat van buiten kwam om uiteindelijk vanuit eigen inspiratie te zijn en te leven. Absolute waarheden daar houden wij niet aan vast, omdat alles een kwestie is van perceptie.

Het gaat om jouw beleving!

Het bovenstaande uitgangspunt maakt dat wij tijdens onze reizen ruimte voor de eigen beleving belangrijk vinden. Ons doel is om de omstandigheden te creëren die ertoe leiden dat onze gasten persoonlijk geraakt kunnen worden. We beogen een sfeer die authentiek en open is, zodat iedereen zich vrij voelt om zichzelf te zijn. De weg naar geluk is een persoonlijke weg. Algemene richtlijnen of dogma's passen niet meer in deze tijd. Ruimte voor een persoonlijke beleving vinden wij belangrijk omdat we zo het contact met onszelf, met onze "eigen wijsheid" kunnen herstellen of versterken.

Wij bieden tijdens de reizen meditaties aan die het doel hebben jou te ontspannen zodat je je kunt open stellen voor de energie van de plaats. Je kunt laten raken. En zo in contact kunt komen met hetgeen gevoeld en ervaren wil worden. Deze meditaties zijn uiteraard vrijblijvend. Bij sommige reizen is het mogelijk om 's ochtends met een meditatie te beginnen. Dit heeft als doel onze vibratie en dus het gevoel van welbevinden te verhogen.

Vier het leven en geniet!

Wat ons betreft gaat spiritualiteit samen met aards genieten. Genieten van alles wat moeder aarde te bieden heeft aan prachtige natuur, rust en stilte maar ook heerlijk eten, een goed glas wijn en prettig gezelschap. Geniet van alles wat het leven mooi maakt....!

Toeval?

Wij organiseren al meer dan 20 jaar reizen. En wij hebben gemerkt dat een groep nooit toevallig "samen komt". Het lijkt erop dat er een groep gelijkgestemden, op mysterieuze wijze bijeen gebracht wordt, om samen iets te ervaren op een specifieke plaats op aarde. En dat is prachtig. En elk persoon is daarvan belang. Als een stukje van een puzzel, zonder één stukje is het geheel niet compleet. Je komt bij ons niet om een reis te consumeren of je te laten vermaken. Je bent zelf onderdeel van het geheel. Een schitterende creatie van een prachtig avontuur.

We leven in een spectaculaire fase van de geschiedenis van de aarde

Deze tijd van transformatie is al zo lang voorspeld door veel verschillende tradities en volken. (Maya's, Inca's, Hopi indianen, de Egyptenaren, I-ching geschriften). En nu ervaren wij deze overgangstijd aan den lijve. Wij zijn erbij! En hoe!
Is dat gemakkelijk? Nee, dat kan enorm uitdagend zijn. Er wordt zoveel gezegd…wat is waar? Wat is wijs? Er heerst chaos, er wordt angst gezaaid en niets is meer zeker.
De energie om ons heen verandert, versnelt.

Dat beïnvloedt ons op alle niveaus: lichamelijk, mentaal, emotioneel en spiritueel. Mee gaan met die versnelling biedt volop mogelijkheden voor groei, transformatie, expansie. Afstemmen en resoneren met deze energie verandert jouw realiteit, jouw ervaring. Angst transformeert naar liefde. En problemen worden kansen. Maar hoe doe je dat...meestromen met de flow van nieuwe energie? De ultieme uitnodiging is volgens ons om de weg naar binnen te gaan. Om daar kracht, wijsheid en richting te vinden. Om op eigen koers te varen, om autonoom en soeverein je eigen weg te gaan. En dat lieve mensen, willen wij jou bieden bij onze spirituele reizen!