Oud & Nieuw in het Katharenland

Vanaf € 898,- 6 dagen
Van zaterdag 28 december 2019 t/m donderdag 2 januari 2020

Deze bijzondere vakantie in de laatste dagen van 2019 en de eerste dagen van 2020 is een voorproefje van het leven op aarde zoals het bedoeld is!!!
Geniet! Laat het oude los! Voel het leven door je heen bruisen! Er is op aarde niemand zoals jij! Leef je unieke zijn! Kom ermee in contact en druk het uit! Stel je open! Maak een nieuw begin! Deze week is daarvoor een ideale gelegenheid.

Begin het nieuwe jaar ontspannen, vitaal en geïnspireerd!
Wij bieden deze week een uitgebalanceerd programma van workshops, meditaties, uitstapjes, sauna, heerlijk maaltijden en een onvergetelijke oudejaarsavond. De activiteiten in het begin van het verblijf zijn erop gericht om op ontspannen wijze, alles los te laten wat geen dienst meer doet - om zo ruimte te maken voor het nieuwe. Het tweede gedeelte staat in het teken van: Leven vanuit je hart. Welke verlangens willen in het nieuwe jaar gemanifesteerd worden? En hoe geef je daar vorm aan?
Lees meer

Een aantal hoogtepunten van deze reis:

Een bezoek aan de inwijdingsgrotten van de Katharen

Op nieuwjaarsdag gaan we het nieuwe jaar inluiden met een symbolische inwijding! Eerst gaan we naar een grot die de buik van moeder aarde vertegenwoordigt. Deze grot is als een baarmoeder, de verbinding met de aarde gaat hier vanzelf, een ideale plaats om haar tot ons te laten spreken. Vanuit het donker gaan we terug naar het licht. Herboren!

Een bezoek aan de inwijdingsgrotten is een bijzondere ervaring. Met alle onderaardse gangen lijkt het gebergte wel een gatenkaas. We hoeven niet door grotten te kruipen. Er zijn indrukwekkende ruimtes, met de akoestiek van een kathedraal.
In deze grotten leefden de Katharen tijdens hun inwijdingsperiode. Zij werkten, mediteerden en werden onderwezen. Totdat zij gereed waren voor het grote moment: hun inwijding tot “parfait” – ofwel tot spiritueel begeleider.

Een bezoek aan Minerve, één van de mooiste dorpen van Frankrijk en Katharenstadje bij uitstek

In de Languedoc, tussen de Montagne Noire en het Canal du Midi, ligt de oude katharenvesting Minerve als een indrukwekkende toegangspoort naar het regionale park Haut-Languedoc. Het dorp is aangewezen als een van de Plus Beaux Villages de France ('Mooiste dorpen van Frankrijk'). Minerve ligt in de Hérault op de plek waar de rivieren Briant en Cesse samenkomen. Het dorp heeft een dramatische geschiedenis. Het landschap is hier ruig met grote hoogte verschillen. Minerve ligt op een rots tussen twee kolven in die door de rivieren gedurende miljoenen jaren zijn uitgesleten waardoor het een spectaculair uitzicht biedt. Niet alleen het landschap is hier dramatisch want gedurende de kruistocht tegen de Katheren speelde Minerve een hoofdrol. We maken een stadswandeling en ontdekken de schitterende omgeving van Minerve.

Twee inspirerende workshops van een dagdeel

Bij de workshops tijdens deze vakantie staan de volgende thema’s centraal:
• Workshop 1: Loslaten
• Workshop 2: Leven vanuit je hart

Verantwoordelijkheid nemen voor je eigen leven….in je kracht komen en van daaruit jouw unieke kern manifesteren vraagt om moed, uithoudingsvermogen en innerlijke sterkte. Je verbinden met wie je werkelijk bent en die unieke essentie uitdrukken, vorm geven en manifesteren. Er is op aarde niemand zoals jij. En je hebt de potentie, de kracht en de mogelijkheid om jezelf te ZIJN. Maar daarvoor is het nodig om je te herinneren wie je werkelijk bent, zodat je je daarmee kunt verbinden. Als je deze keuze maakt zul je ervaren dat het leven geen strijd meer is, maar een vreugdevolle ontdekkingstocht vol avontuur. Niet altijd gemakkelijk maar wel inspirerend, intens en echt. Als je voor deze weg kiest zul je ervaren dat het leven bedoeld is om ervan te genieten. De workshops dienen ertoe iets bij te dragen aan dit proces. De eerste workshop gaat over het oude loslaten. Ruimte maken voor iets nieuws. En de tweede workshop gaat over je verbinden met je diepste kern en hoe deze “handen en voeten te geven!”

Oudejaarsavond is het feest!

Met Oud en Nieuw gaan we je heerlijk verwennen met een heerlijk diner. Vervolgens hebben we een aantal verrassingen voor je in petto. Waaronder een avondwand fakkeltocht. De rest blijft een verrassing. Later op de avond zorgen wij in elk geval voor swingende muziek dus wie een dansje wil wagen.......voel je vrij!

Natuurwandeling op de weg naar Santiago de Compostela

In de sporen van duizenden pelgrims die sinds jaar en dag, honderden kilometers afleggen op weg naar Santiago de Compostela – kun je een stukje wandelen op deze pelgrimsroute. Santiago de Compostela is gelegen aan de noordwest kust van Spanje staat de laatste jaren weer volop in de belangstelling. De Camino is met een waas van mysterie omgeven. Wat niet iedereen weet is dat de Camino al lang voordat deze weg in de Middeleeuwen “gekerstend” werd een bijzondere rol had als inwijdingsweg.

Twee heerlijke sauna sessies

De sauna is goed voor lichaam en geest. We gebruiken de sauna om ons innerlijke schoonmaak te ondersteunen. Een saunasessie maakt je fitter, energieker en vooral ook gezonder.

Een ontspanningsmassage

Er is de mogelijkheid voor een professionele ontspanningsmassage. Onze masseur is favoriet bij iedereen die het geluk heeft gehad om van zijn intuïtieve massage te genieten. De combinatie van verschillende technieken leidt tot het toppunt van ontspanning.

Jean-Luc en Jacqueline begeleiden deze reis

Magical Tours is in 1999 opgericht door Jean-Luc Evens en Jacqueline Streefkerk. Zij gaan uit van de individuele beleving, ervaring en eigen wijsheid van elk individu. Dogma’s en absolute waarheden hebben daarin geen plaats. Hun interesse voor mystieke plaatsen komt voort uit een gevoel van ordening in de kosmos die het leven beïnvloedt. Het Grote Mysterie achter alles-water-is boeit hen en voedt een verlangen naar nieuwe plaatsen, vergeten werelden en verborgen kennis. Monumenten of bouwwerken van verdwenen beschavingen vormen vaak sleutels tot antwoorden op vragen die een rol spelen in deze bijzondere tijd.
Lees meer

Klik op de reissom hierboven om door te gaan met boeken!

Inclusief

Exclusief

 • De reis naar de vakantiebestemming
 • Reis- en annuleringsverzekeringen
 • Persoonlijke uitgaven
 • Excursie naar één van de mooiste dorpen van Frankrijk: Minerve
 • Excursie naar de inwijdingsgrotten van de Katharen
 • Massage
 • Reserveringskosten en bijdrage Garantiefonds GGTO

Je verblijft op landgoed Terra Nova in het land der Katharen

Landgoed Terra Nova ligt prachtig, omringd door ongerepte natuur. Vanuit het huis zijn er talloze korte en lange wandelingen mogelijk op het landgoed. Vind een schaduwrijke plaats om te lezen of weg te dromen. Doezel weg in een hangmat. Mediteer bij het gezang van de vogels. Er zijn geen buren, geen wegen, geen lawaai. Rondom het hoofdgebouw zijn diverse terrasjes en er is een buitenzwembad met veel privacy. Er is een sauna en een schitterende workshopruimte. Lees meer over landgoed Terra Nova

Tijdens deze reis kun je kiezen uit 2 type kamers. De eerste optie is: een 2-persoonskamer op indeling. Je deelt dan de kamer met een andere reiziger van hetzelfde geslacht. De tweede optie is: een 1-persoonskamer. Daarvoor geldt een toeslag van € 100,-.

N.B. Als uiteindelijk blijkt dat we je, door de groepssamenstelling, niet met iemand anders kunnen indelen, zijn wij genoodzaakt de 1-persoonstoeslag te berekenen.

Vervoersmogelijkheden naar bestemming

 • Per vliegtuig: Amsterdam - Toulouse - met KLM: Vanaf 8 weken voor vertrek worden de vluchttarieven verhoogd door de KLM. Als je met KLM wilt reizen, boek dan op tijd jouw vlucht.

 • Heen: zaterdag 28 december 2019
  • Traject: Amsterdam - Toulouse
  • Vertrektijd: 14.30 uur
  • Aankomst: 16.20 uur
  Terug: donderdag 02 januari 2020
  • Traject: Toulouse - Amsterdam
  • Vertrektijd: 13.30 uur
  • Aankomst: 15.30 uur
 • Per vliegtuig: Charleroi - Toulouse - met Ryanair: goedkope tarieven als je tijdig boekt.

 • Heen: zaterdag 28 december 2019
  • Traject: Charleroi - Toulouse
  • Vertrektijd: 14.00 uur
  • Aankomst: 15.40 uur
  Terug: donderdag 02 januari 2020
  • Traject: Toulouse - Charleroi
  • Vertrektijd: 12.35 uur
  • Aankomst: 14.20 uur
 • Per trein: Nederland - Toulouse (NS planner)
 • Per trein: België - Toulouse
 • Per auto – deelnemers die samen willen reizen kunnen een berichtje plaatsen op onze facebookpagina! Terra Nova is ca. 1300 km van Utrecht. De meest gunstige route is via Parijs en Toulouse.
 • Taxiservice - Wij organiseren een taxiservice van/naar Toulouse. Deze service is inclusief in de reissom. Je kunt jouw vliegtijden kiezen op basis van onderstaande tijden. Ook als per trein wilt reizen, kun je gebruik maken van deze service. Bij aankomst is de verzameltijd op het vliegveld van Toulouse om 17.00 uur. Op de vertrekdag wordt je om 11.00 uur afgezet bij het vliegveld van Toulouse.

Moeilijkheidsgraad

Deze spirituele reis is geschikt voor iedereen die over een gemiddelde conditie beschikt. Er worden op de locaties stukjes gewandeld, soms op oneffen terrein. Het is van belang dat je ongeveer 1 tot 1½ uur een uur achter elkaar kunt wandelen. Ook is het nodig dat je over stevige schoenen beschikt, met een goed profiel. Bergschoenen zijn heel geschikt, omdat deze de enkels ondersteunen. Als je gewend bent om met stokken te wandelen, neem ze gerust mee.

Maaltijden

Culinaire vegetarische 3-gangen maaltijden met zoveel mogelijk verse en ecologische ingrediënten.

Minerve, één van de mooiste dorpen van Frankrijk en Katharenstadje bij uitstek

In de Languedoc, tussen de Montagne Noire en het Canal du Midi, ligt de oude katharenvesting Minerve als een indrukwekkende toegangspoort naar het regionale park Haut-Languedoc. Het dorp is aangewezen als een van de Plus Beaux Villages de France ('Mooiste dorpen van Frankrijk'). Minerve ligt in de Hérault op de plek waar de rivieren Briant en Cesse samenkomen. Het dorp heeft een dramatische geschiedenis. Het landschap is hier ruig met grote hoogte verschillen. Minerve ligt op een rots tussen tw...ee kolven in die door de rivieren gedurende miljoenen jaren zijn uitgesleten waardoor het een spectaculair uitzicht biedt. Niet alleen het landschap is hier dramatisch want gedurende de kruistocht tegen de Katheren speelde Minerve een hoofdrol. We maken een stadswandeling en ontdekken de schitterende omgeving van Minerve.
Duur: hele dag. Tarief: € 25,-

Lees meer

Bezoek aan de inwijdingsgrotten van de Katharen

Op nieuwjaarsdag gaan we het nieuwe jaar inluiden met een symbolische inwijding! Eerst gaan we naar een grot die de buik van moeder aarde vertegenwoordigt. Deze grot is als een baarmoeder, de verbinding met de aarde gaat hier vanzelf, een ideale plaats om haar tot ons te laten spreken. Vanuit het donker gaan we terug naar het licht. Herboren! Welkom in het vervolg van jouw leven hier op aarde, welkom in dit nieuwe jaar. Daarna gaan we naar de inwijdingsgrot van de Katharen met de altaarsteen en... het pentagram uitgehakt in de rotswand. Hier werden de Katharen ingewijd tijdens de mysterieschool. Deze plaats, dit moment, vormt deze week een magisch moment om onze intenties voor het nieuwe jaar te bekrachtigen.
Duur: hele dag. Tarief: € 35,-

Lees meer

In de zomer kunnen 2 aaneensluitende reizen gecombineerd worden maar bij deze winterreis is dit niet van toepassing.

Korte reacties van deelnemers op deze reis:

“……Alle uitstapjes waren hoogtepunten. Super reisbegeleiding, een fijn groep, heerlijk weer een goede verzorging en de maaltijden…..hmmmmmm!!!……...”

“……Het was wederom een feest om bij jullie te zijn. Ik ben jullie zeer dankbaar voor de gastvrijheid, liefdevolle begeleiding....na een jaar hard werken is het heerlijk om zoveel zorg te voelen….”

"....Een goede opbouw van de reis en een buitengewoon goede verzorging, wat een heerlijke maaltijden, elke dag was het een feestje op tafel!....."

"....De inwijdingsgrotten van de Katharen en Montségur waren voor mij de absolute hoogtepunten...... Ik heb een heerlijke vakantie gehad, echt verwend, alles uitstekend verzorgd....."

“……Ik vond de opbouw en invulling van het programma heel mooi in balans. Dit in combinatie met de attente benadering van de reisleiding, de “crew” en het fantastische eten maakte dat de week voor mij voelde als twee weken vakantie!……...”

“……Ik ben op plekken geweest waar ik anders nooit zou komen. Het heeft mij diep geraakt! De begeleiding van Jean-Luc is een warm bad, je straalt zoveel rust uit. Dankjewel.……...”

"....Bedankt voor een onvergetelijke vakantie in het Katharenland...Jean-Luc en Jacqueline, jullie zijn een gouden duo.....!"

meer spirituele reizen: