Oud & Nieuw in het Katharenland

Vanaf € 1034,- 6 dagen
Van woensdag 28 december 2022 t/m maandag 2 januari 2023

Deze bijzondere vakantie in de laatste dagen van 2022 en de eerste dagen van 2023 is een voorproefje van het leven op aarde zoals het bedoeld is!!!
Verhoog je vibratie....ondanks de turbulentie. Wees autonoom. Geniet! Laat het oude los! Voel het leven door je heen bruisen! Er is op aarde niemand zoals jij! Leef je unieke zijn! Kom ermee in contact en druk het uit! Stel je open! Maak een nieuw begin! Deze week is daarvoor een ideale gelegenheid.

Begin het nieuwe jaar ontspannen, vitaal en geïnspireerd!
Wij bieden deze week een uitgebalanceerd programma in de bijzondere Katharenstreek met meditaties op krachtplaatsen, 2 workshops, een overheerlijke feest maaltijd en een onvergetelijke oudejaarsavond. De activiteiten zijn erop gericht om op ontspannen wijze, alles los te laten wat geen dienst meer doet - om zo ruimte te maken voor het nieuwe. En om nieuwe intenties te lanceren voor het nieuwe jaar…”Leven vanuit je hart”. Welke verlangens willen in het nieuwe jaar gemanifesteerd worden? En hoe geef je daar vorm aan?

Een aantal hoogtepunten van deze reis:

Een bezoek aan Minerve, één van de mooiste dorpen van Frankrijk en Katharenstadje bij uitstek

In de Languedoc, tussen de Montagne Noire en het Canal du Midi, ligt de oude katharenvesting Minerve als een indrukwekkende toegangspoort. Het dorp is aangewezen als één van de mooiste dorpen van Frankrijk. Minerve ligt op meerdere leylijnen en op de plek waar de rivieren Briant en Cesse samenkomen. Niet alleen het landschap is hier indrukwekkend…ook de historie… want tijdens de kruistocht tegen de Katharen speelde Minerve een hoofdrol.
Het landschap is hier ruig met grote hoogte verschillen. Minerve ligt op een rots tussen twee kolven in die door de rivieren gedurende miljoenen jaren zijn uitgesleten waardoor het een spectaculair uitzicht biedt. De energie is hier krachtig. We maken een stadswandeling en ontdekken de schitterende omgeving van Minerve.

Bezoek aan de Middeleeuwse vestingstad Carcassonne

De vestingstad Carcassonne lijkt sinds de Middeleeuwen onveranderd. La Cité is wereldberoemd dankzij zijn unieke dubbele ommuring. Het is de grootste middeleeuwse vestingstad van Europa die nog intact is, de burcht domineert de hele omgeving.
Niet voor niets is dit monument op de lijst geplaatst van werelderfgoed. Talloze bezienswaardigheden zijn er binnen de machtige muren te bewonderen. De basiliek, die Romaanse en gotische stijlen harmonieus verenigt, de reusachtige gravenburcht, het theater, de middeleeuwse straatjes en schaduwrijke pleinen. Wanneer je over de houten ophaalbrug en onder de indrukwekkende valhekken van de Porte Narbonnaise doorloopt, lijkt het alsof je terug in de tijd bent. Het is een genot om een wandeling door de Cité te maken om de sfeer te proeven.

Een bezoek aan de inwijdingsgrotten van de Katharen

Op nieuwjaarsdag gaan we het nieuwe jaar inluiden met een symbolische inwijding! Eerst gaan we naar een grot die de buik van moeder aarde vertegenwoordigt. Deze grot is als een baarmoeder, de verbinding met de aarde gaat hier vanzelf, een ideale plaats om haar tot ons te laten spreken. Vanuit het donker gaan we terug naar het licht. Herboren!

Een bezoek aan de inwijdingsgrotten is een bijzondere ervaring. Met alle onderaardse gangen lijkt het gebergte wel een gatenkaas. We hoeven niet door grotten te kruipen. Er zijn indrukwekkende ruimtes, met de akoestiek van een kathedraal.
In deze grotten leefden de Katharen tijdens hun inwijdingsperiode. Zij werkten, mediteerden en werden onderwezen. Totdat zij gereed waren voor het grote moment: hun inwijding tot “parfait” – ofwel tot spiritueel begeleider.

Twee inspirerende workshops van een dagdeel

Bij de workshops tijdens deze vakantie staan de volgende thema’s centraal:
• Workshop 1: Loslaten - locatie: de ruïne van het tempelierskasteel
• Workshop 2: Leven vanuit je hart - locatie: Montfaucon

Verantwoordelijkheid nemen voor je eigen leven….in je kracht komen en van daaruit jouw unieke kern manifesteren vraagt om moed, uithoudingsvermogen en innerlijke sterkte. Je verbinden met wie je werkelijk bent en die unieke essentie uitdrukken, vormgeven en manifesteren. Er is op aarde niemand zoals jij. En je hebt de potentie, de kracht en de mogelijkheid om jezelf te ZIJN. Maar daarvoor is het nodig om je te herinneren wie je werkelijk bent, zodat je je daarmee kunt verbinden. Als je deze keuze maakt zul je ervaren dat het leven geen strijd meer is, maar een vreugdevolle ontdekkingstocht vol avontuur. Niet altijd gemakkelijk maar wel inspirerend, intens en echt.

De workshops dienen ertoe iets bij te dragen aan dit proces. De eerste workshop gaat over het oude loslaten. Ruimte maken voor iets nieuws. En de tweede workshop gaat over je verbinden met je diepste kern en hoe deze “handen en voeten te geven!”

Oudejaarsavond is het feest!

Met Oud en Nieuw gaan we je heerlijk verwennen met een heerlijk culinair 4-gangen diner. Vervolgens hebben we een aantal verrassingen voor je in petto. Er wordt gezegd dat de wijze waarop je het jaar afsluit, veel zegt over hoe je het nieuwe jaar gaat ervaren. Onze intentie is om op vreugdevolle wijze het oude te laten, zonder weerstand. En het nieuwe met open armen te ontvangen waarbij met duidelijk intenties voor: groei, bloei, geluk, vitaliteit, ontspanning, een steeds hogere vibratie en een vreugdevol leven!

Jean-Luc en Jacqueline begeleiden deze reis

Magical Tours is in 1999 opgericht door Jean-Luc Evens en Jacqueline Streefkerk. Zij gaan uit van de individuele beleving, ervaring en eigen wijsheid van elk individu. Dogma’s en absolute waarheden hebben daarin geen plaats. Hun interesse voor mystieke plaatsen komt voort uit een gevoel van ordening in de kosmos die het leven beïnvloedt. Het Grote Mysterie achter alles-water-is boeit hen en voedt een verlangen naar nieuwe plaatsen, vergeten werelden en verborgen kennis. Monumenten of bouwwerken van verdwenen beschavingen vormen vaak sleutels tot antwoorden op vragen die een rol spelen in deze bijzondere tijd.
Lees meer

Klik op de reissom hierboven om door te gaan met boeken!

Inclusief

 • Logies
 • Ontbijt
 • Transfers per minibus
 • Gemeenschappelijk taxiservice van/naar het vliegveld
 • 2 workshops van een dagdeel
 • Entreegelden van programmaonderdelen
 • Begeleide meditaties op krachtplaatsen
 • Reisbegeleiding
 • Bezoek aan de Middeleeuwse vestigingstad: Carcassonne
 • Bezoek aan het Katharenbolwerk: Minerve
 • Bezoek aan Mirepoix met de Maria Magdalena glas-in-lood ramen
 • Culinair 4-gangen diner op oudejaarsavond
 • Feest met Oud & Nieuw

Exclusief

 • De reis naar Zuid-Frankrijk
 • Lunches en avondmaaltijden
 • Reis- en annuleringsverzekeringen
 • Reserveringskosten en bijdrage Garantiefonds GGTO

Je verblijft 2 nachten in Carcassonne en 3 nachten in Mirepoix

Overnachtingen in sfeervolle en comfortabele 3* en 4* hotels. Tijdens deze reis kun je kiezen uit 2 type kamers. De eerste optie is: een 2-persoonskamer op indeling. Je deelt dan de kamer met een andere reiziger van hetzelfde geslacht. De tweede optie is: een 1-persoonskamer. Daarvoor geldt een toeslag van € 210,-.
Mocht je samen met iemand reizen dan deel je vanzelfsprekend de kamer met jouw reisgenoot!

Vervoersmogelijkheden naar bestemming

 • Per vliegtuig: Amsterdam - Toulouse - met KLM: Vanaf 8 weken voor vertrek worden de vluchttarieven verhoogd door de KLM. Als je met KLM wilt reizen, boek dan op tijd jouw vlucht.

 • Heen: zaterdag 28 december 2022
  • Traject: Amsterdam - Toulouse
  • Vertrektijd: 14.30 uur
  • Aankomst: 16.20 uur
  Terug: maandag 02 januari 2023
  • Traject: Toulouse - Amsterdam
  • Vertrektijd: 13.30 uur
  • Aankomst: 15.30 uur
 • Per vliegtuig: Charleroi - Toulouse - met Ryanair: goedkope tarieven als je tijdig boekt.

 • Heen: zaterdag 28 december 2022
  • Traject: Charleroi - Toulouse
  • Vertrektijd: 14.00 uur
  • Aankomst: 15.40 uur
  Terug: maandag 02 januari 2023
  • Traject: Toulouse - Charleroi
  • Vertrektijd: 12.35 uur
  • Aankomst: 14.20 uur
 • Per trein: Nederland - Toulouse (NS planner)
 • Per trein: België - Toulouse
 • Per auto – deelnemers die samen willen reizen kunnen een berichtje plaatsen op onze facebookpagina! Carcassonne is ca. 1300 km van Utrecht. De meest gunstige route is via Parijs en Toulouse.
 • Taxiservice - Wij organiseren een taxiservice van/naar Toulouse. Deze service is inclusief in de reissom. Je kunt jouw vliegtijden kiezen op basis van onderstaande tijden. Ook als per trein wilt reizen, kun je gebruik maken van deze service. Bij aankomst is de verzameltijd op het vliegveld van Toulouse om 17.00 uur. Op de vertrekdag wordt je om 11.00 uur afgezet bij het vliegveld van Toulouse.

Moeilijkheidsgraad

Deze spirituele reis is geschikt voor iedereen die over een gemiddelde conditie beschikt. Er worden op de locaties stukjes gewandeld, soms op oneffen terrein. Het is van belang dat je ongeveer 1 tot 1½ uur een uur achter elkaar kunt wandelen. Ook is het nodig dat je over stevige schoenen beschikt, met een goed profiel. Bergschoenen zijn heel geschikt, omdat deze de enkels ondersteunen. Als je gewend bent om met stokken te wandelen, neem ze gerust mee.

Geen optionele excursies van toepassing

Tijdens deze reis zijn er buiten het programma geen optionele excursies!

Korte reacties van deelnemers op deze reis:

“……Alle uitstapjes waren hoogtepunten. Super reisbegeleiding, een fijn groep, heerlijk weer een goede verzorging en de maaltijden…..hmmmmmm!!!……...”

“……Het was wederom een feest om bij jullie te zijn. Ik ben jullie zeer dankbaar voor de gastvrijheid, liefdevolle begeleiding....na een jaar hard werken is het heerlijk om zoveel zorg te voelen….”

"....Een goede opbouw van de reis en een buitengewoon goede verzorging, wat een heerlijke maaltijden, elke dag was het een feestje op tafel!....."

"....De inwijdingsgrotten van de Katharen en Montségur waren voor mij de absolute hoogtepunten...... Ik heb een heerlijke vakantie gehad, echt verwend, alles uitstekend verzorgd....."

“……Ik vond de opbouw en invulling van het programma heel mooi in balans. Dit in combinatie met de attente benadering van de reisleiding, de “crew” en het fantastische eten maakte dat de week voor mij voelde als twee weken vakantie!……...”

“……Ik ben op plekken geweest waar ik anders nooit zou komen. Het heeft mij diep geraakt! De begeleiding van Jean-Luc is een warm bad, je straalt zoveel rust uit. Dankjewel.……...”

"....Bedankt voor een onvergetelijke vakantie in het Katharenland...Jean-Luc en Jacqueline, jullie zijn een gouden duo.....!"