Magische reis in Engeland

Vanaf € 2240,- 9 dagen
Van zaterdag 17 t/m zondag 25 mei 2025 -

Programma per dag aanvragen!


Het geheim van Atlantis langs de Engelse Sterrenweg.
Engeland, land van druïden, legenden en mysteriën. Deze reis heeft jou heel veel te bieden. Bijzondere krachtplaatsen die je diep kunnen raken….steencirkels, menhirs en inwijdingsplaatsen. Energiebanen die ons wakker schudden en nieuwe impulsen kunnen geven.

En de mogelijkheid om de steencirkel Stonehenge, een zeer mysterieus en raadselachtig stenen bouwwerk, na sluitingstijd te bezoeken zodat je je tussen de stenen kunt begeven. Een unieke ervaring! Het zuidwestelijke gedeelte van Engeland is één van de meest betoverende plaatsen in Europa.

Een aantal hoogtepunten van deze reis:

Tijdens deze reis trekken wij in 9 dagen langs deze energiebaan van 300 km lang. We beginnen in Amesbury bij Stonehenge. Als we een rechte lijn naar het westen trekken, dan komen we uit bij Tintagel. Deze Adelaarspiek ligt aan de Engelse westkust. We bezoeken er de mooiste en boeiendste krachtplaatsen langs deze route. Sommige wereldberoemd, andere haast vergeten. Het kan een bijzondere ervaring zijn om een krachtplaats te bezoeken. Zo'n plek wordt door iedereen anders beleefd. De ruimte om een plek op eigen wijze te ervaren staat bij ons dan ook voorop.

Een wereldwonder.....Stonehenge

Stonehenge is een mysterieus en raadselachtig stenen bouwwerk. Deze prehistorische steencirkel van verticale stenen, waarvan sommigen meer dan drie meter hoog en vele tonnen zwaar, vormen een legendarische krachtplaats die mogelijk meer dan 4.600 jaar oud is. Niemand lijkt met zekerheid te kunnen zeggen waarom of hoe Stonehenge oorspronkelijk is gebouwd. Bij een standaard bezoek aan Stonehenge, loop je via een wandelpad aan de buitenkant van de stenen. Wij bezoeken Stonehenge buiten de normale openingstijden, bij zonsopkomst. Dit wordt vooraf door ons geboekt. Het bezoek duurt een uur en er worden dan maximaal 30 mensen toegelaten.

Sommige archeologen denken dat Stonehenge een geavanceerd astronomisch observatorium was. Ze speculeren dat de enorme stenen op nauwkeurig bepaalde locaties zijn geplaatst om de hemel te observeren. Andere onderzoekers suggereren dat Stonehenge werd gebruikt als een centrum voor heling. Hoe de oorspronkelijke bouwers van Stonehenge de enorme stenen meer dan 240 kilometer hebben verplaatst blijft nog altijd een mysterie.

Het oude Avalon......Glastonbury

Onderdeel van de Engelse sterrenweg is Glastonbury. Al sinds het megalithische tijdperk erkend als spiritueel centrum, is het de zetel van de eerste christelijke kerk op de Britse Eilanden. Ook wordt beweerd dat het "het Avalon van Koning Arthur" is. Glastonbury was al lang voor de tijd van Koning Arthur of Jozef van Arimathea een belangrijk religieus centrum. Vanaf 2500 voor Chr. gebruikten de Sjamanen de Tor als inwijdingscentrum. Overblijfselen uit het Megalithische tijdperk, daterend van 5000 voor Chr., wijzen uit dat Glastonbury het middelpunt is van een reusachtige astrologische kalender.
Druïde priesters beschouwden Glastonbury als hun "heilige Mekka". En dat is goed te begrijpen. Te midden van tempels, steencirkels, vruchtbaarheidsplaatsen en een heilig godinnencentrum, werden Druïde hogepriesters en hogepriesteressen opgeleid, ingewijd en bij elkaar gebracht bij de Tor en de Chalice Well. De Chalice bron werd beschouwd als de aardse bron voor de Godin Gaia. Het rode water dat eruit opborrelde was heilig en werd gebruikt voor genezing.

De steencirkel van Avebury

In het zuiden van Engeland ligt de steencirkel van Avebury, die met zijn cirkelomtrek van driekwart mijl de grootste is van Groot-Brittannië. Zevenhonderd jaar lang diende de cirkel als tempel voor de rituele bijeenkomsten. Het feit dat binnen deze steencirkel een heel dorp is gebouwd, is verbluffend. Reeds duizend jaar geleden zijn mensen zich binnen de steencirkel komen vestigen en het is dan ook onbegrijpelijk dat het wonder van Avebury gedurende een zo lange tijd voor de buitenwereld verborgen is gebleven en dat het pas in 1648 werd ontdekt door de oudheidkundige John Aubrey.
Hij was zo onder de indruk van de enorme omtrek van Avebury dat hij vanaf dat moment Stonehenge vergeleek met een klein dorpskerkje en Avebury met een kathedraal.

Een fabelachtige natuur in het mooiste natuurpark van het Verenigd Koninkrijk

Na een aantal wereldberoemde krachtplaatsen is het nu tijd voor de verborgen schatten in de schitterende natuur van dit natuurpark. Dompel jezelf onder in de magie van wonderschone krachtplaatsen in ongerepte natuur. Alleen te vinden voor mensen die op hun innerlijke kompas afgestemd hebben op: MAGIE!
'Tors' noemt men de eeuwenoude, door weer en wind in stukken gesleten granieten rotsblokken. We maken een schitterende wandeling in dit landschap, picknicken bij een riviertje en genieten van de ongerepte sfeer bij een bijzondere steencirkel.

De heilige vallei

Verder gaat onze spirituele reis naar een heel bijzondere pelgrimsplaats bij een heilige bron. Vroeger een inwijdingsplaats en nu voor velen een plek om te dromen, een plek om te wensen, een poort naar een andere dimensie. Via een kronkelend pad, lijkt het alsof we een onderaardse wereld betreden. De kleuren zijn anders, de schaduwen groter. De rivier fluistert geheimen over een lang vervlogen verleden. Mos bedekt de bomen, hier worden mensen stil, alsof zij voelen dat hier andere wetten gelden. Het pad brengt ons naar een kleine binnenplaats met een tempel waar gemediteerd kan worden. Dan volgen we de trap omlaag naar een wonderschone plaats. Een schitterende waterval die via een gat in de rotsen naar beneden stort om meteen tot rust te komen in een ondiep bekken. Overal hebben pelgrims en tijdreizigers voorwerpen, lintjes en heilige attributen achtergelaten om hun wens of gedachte te bekrachtigen.

Camelot - het kasteel van koning Arthur

Als er één kasteel verbonden is met de legendarische koning Arthur, dan is het wel Tintagel Castle. Volgens de oude legenden zou Tintagel de geboorteplaats zijn van koning Arthur, dat toen Camelot heette.
Tintagel Castle, waarvan nu nog indrukwekkende ruïnes over zijn, werd gebouwd op het schiereiland, dat door een smalle strook land met het vasteland verbonden is. Maar je kunt niet eenvoudig van het vasteland op het schiereiland overstappen, omdat beide gescheiden zijn door een enorme kloof. De ruige zee, de rotsen, de kleuren van het water.......een plek om nooit meer weg te gaan......!

De grot van Merlijn

Merlijn is bekend geworden als profeet, magiër, adviseur en leermeester van koning Arthur. Hij vestigde zich in een grot onder het kasteel Tantigel, het kasteel waarin koning Arthur werd geboren. Hij leefde, leerde en werkte daar jarenlang samen met de jonge Arthur. Men zegt dat de grot in verbinding stond met andere dimensies, waaronder Avalon. De grot is door de eeuwen heen behouden gebleven en is ook nu nog te bereiken via een tunnel die bij laagtij bereikbaar is. Het water van de zee stroomt ontstuimig in de grot. Wat een kracht, wat een energie........een unieke plaats waar de elementen een ongekende magie creëren.

Labyrinten

Even ten noorden van Tintagel lopen we door de rotsenvallei. We volgen de beek en wanen ons in een andere wereld. Onderweg komen we bij een rotswand waar twee labyrinten in de rotsen gekerfd werden. Waarschijnlijk stammen deze uit de Bronstijd.

Een wandeling langs de spectaculaire kliffen

Voor de liefhebbers er de mogelijkheid om het pad te bewandelen dat de kustlijn volgt, terug naar het dorp. Hoeveel schoonheid kan een mens verdragen? Moeder aarde op haar best.....ruige kliffen, wilde golven, prachtige vergezichten, kleurige bloemen......gracias a la vida!

De Engelse sterrenweg

Engeland ligt langs één van de energiebanen in Europa die in de prehistorie als oude pelgrimsroutes fungeerden. Er zijn vergelijkbare energiebanen in Ierland, Frankrijk en Spanje. De Engelse Sterrenweg is het doel van deze reis. Toen de Atlantische cultuur over haar hoogtepunt heen dreigde te raken, werden er door ingewijden van de mysteriën op het Europese vastenland koloniën ingericht. Vanuit deze Atlantische koloniën werden etherische velden ofwel “sterrenwegen” geprojecteerd. Banen met een positieve energie en kwaliteiten die aan de hemel werden afgelezen, aan de sterren en de planeten. In Europa lopen er 4 van zulke sterrenwegen. Eén in Ierland, één in Engeland, één in Frankrijk en één in Spanje. De Engelse sterrenweg is het doel van deze reis. De sterrenwegen hebben een aantal overeenkomsten: ze lopen allemaal van oost naar west. Ze monden alle 4 uit in zee. Ze komen allen door streken die vol staan met megalieten en dolmens en inscripties. En ze lopen alle 4 door Keltische gebieden die rijk zijn aan folklore over het Volk van de Slang, de overlevenden van het verdronken land Atlantis.

Aartsengel Michael's lijn

Daarnaast is er nog een bijzondere energiebaan die dit gedeelte van Engeland doorkruist: de St. Michaels lijn. Volgens de schrijver John Michell ligt Glastonbury op deze belangrijke energiebaan die ook de slangenlijn wordt genoemd. De lijn verbindt vele plekken die een verband hebben met sint Michael zoals St. Michael's Mount in Cornwall , St. Michael's op Glastonbury Tor en St. Michael's op Burrow Mump. Aartsengel Michael wordt gezien als de beschermer van de aarde en haar bewoners. Wij ervaren zijn energie als een krachtige mannelijke energie die ons herinnerd aan onze persoonlijke scheppingskracht. De kwaliteiten die we daaraan kunnen koppelen zijn: moed, expressie, focus en levenslust. We zullen ons tijdens deze reis verbinden met de energie van Michael om deze kwaliteiten in ons te activeren.
Lees meer

Klik op de reissom hierboven om door te gaan met boeken!

N.B. Als je een kamer wilt delen en wij jou vanwege de groepssamenstelling niet met iemand anders kunnen indelen, dan zijn wij genoodzaakt een 1-persoonskamer voor jou te reserveren en moeten wij de toeslag in rekening brengen. Dit kan vooral voorkomen bij late boekingen, een oneven aantal, en soms is er niet iemand van hetzelfde geslacht beschikbaar met wie wij je kunnen indelen. Je kunt dit meestal voorkomen door tijdig te boeken.

Inclusief

 • Logies
 • Ontbijt
 • Transfers per minibus
 • Gemeenschappelijke taxiservice van/naar het vliegveld
 • Begeleide meditaties op krachtplaatsen
 • Entreegelden - Alle entreegelden van de programma-onderdelen zijn inclusief.
 • Bezoek aan Stonehenge (tussen de stenen)
 • Reader met uitgebreide informatie over de reis
 • Achtergrondinformatie op papier per plaats
 • Reisbegeleiding

Exclusief

 • Reis- en annuleringsverzekeringen
 • De vlucht naar Southampton
 • Lunches en avondmaaltijden
 • Reserveringskosten en bijdrage Garantiefonds GGTO

Deze reis wordt begeleid door Jean-Luc Evens en Jacqueline Streefkerk

Magical Tours is in 1999 opgericht door Jean-Luc Evens en Jacqueline Streefkerk. Zij gaan uit van de individuele beleving, ervaring en eigen wijsheid van elk individu. Dogma’s en absolute waarheden hebben daarin geen plaats. Hun interesse voor mystieke plaatsen komt voort uit een gevoel van ordening in de kosmos die het leven beïnvloedt. Het Grote Mysterie achter alles-wat-er-is boeit hen en voedt een verlangen naar nieuwe plaatsen, inspirerende activiteiten, vergeten werelden en verborgen kennis. In deze tijd van transformatie willen zij deelnemers de rust en de ruimte bieden voor een reis naar binnen. Lees meer!

Accommodatie

Tijdens onze trektocht slapen we in sfeervolle 3* hotels langs onze reisroute:
 • De eerste en tweede nacht logeren wij in de buurt van Stonehenge
 • De derde en vierde nacht in Glastonbury
 • De vijfde en zesde nacht slapen we in de buurt van het Nationale Park
 • De zevende en achtste nacht in de buurt van Tintagel


Tijdens deze reis kun je kiezen uit 2 type kamers. De eerste optie is: een 2-persoonskamer op indeling. Je deelt dan de kamer met een andere reiziger van hetzelfde geslacht. De tweede optie is: een 1-persoonskamer. Daarvoor geldt een toeslag van € 400,-.

N.B. Als uiteindelijk blijkt dat we je, door de groepssamenstelling, niet met iemand anders kunnen indelen, zijn wij genoodzaakt de 1-persoonstoeslag te berekenen.

Vervoersmogelijkheden naar bestemming

Met het vliegtuig naar Engeland:

De vlucht voor deze reis kan pas geboekt worden als je van ons de bevestiging hebt dat er:
 1. nog plaats is
 2. het minimaal aantal deelnemers zich aangemeld heeft
Als je interesse hebt voor deze reis, maar het minimaal aantal deelnemers is nog niet bereikt dan is het raadzaam de vakantie bij ons alvast te reserveren. Zodra het minimum aantal deelnemers is bereikt, sturen wij je automatisch een bericht dat je de vlucht kunt boeken.

VANUIT AMSTERDAM
Heen: vrijdag 10 mei 2024
 • Traject: Amsterdam - Southampton
 • Vertrektijd: 16.40 uur
 • Aankomst: 16.50 uur
 • Vluchtnummer: KL1071
Terug: zaterdag 18 mei 2024
 • Traject: Bristol - Amsterdam
 • Vertrektijd: 17.30 uur
 • Aankomst: 19.45 uur
 • Vluchtnummer: KL1082

VANUIT BRUSSEL
Heen: vrijdag 10 mei 2024
 • Traject: Brussel - Southampton
 • Vertrektijd: 15.05 uur
 • Aankomst: 16.50 uur
 • Vluchtnummer: KL1071
Terug: zaterdag 18 mei 2024
 • Traject: Bristol - Brussel
 • Vertrektijd: 17.30 uur
 • Aankomst: 22.15 uur
 • Vluchtnummer: KL1707
Je kunt de tarieven controleren of jouw vlucht boeken via de website van: KLM
Omdat de heen- en terugvlucht niet identiek zijn, kies je bij het boeken voor: Meerdere steden.
Hoe eerder je de vlucht boekt, hoe voordeliger het tarief. Magical Tours kan indien nodig je vlucht voor je boeken.

Met de trein naar Engeland:

Met de EUROSTAR is een directe trein naar London (St. Pancras Int’l) vanaf Amsterdam, Rotterdam, Brussel-Zuid. (reistijd vanaf Rotterdam ca. 4 uur) - Tickets kun je boeken via: www.eurostar.com

Vanuit London Waterloo kun je trein nemen naar Salisbury. (reistijd ca. 1.1/2 uur) - Tickets kun je boeken via: www.thetrainline.com

Het is van belang aanwezig te zijn vanaf 18.00 uur. Later aankomen in Salisbury is i.v.m. de kennismaking niet prettig.

Gemeenschappelijke taxiservice

 • Aankomst: Bij aankomst is de verzameltijd op het vliegveld, de aankomsttijd van de vlucht die wij aangegeven hebben.
 • Vertrek: Wij zorgen dat je 2 uur voor vertrek op het vliegveld bent, voor de vlucht die wij hebben aangegeven.
Als je op een ander tijdstip aankomt of vertrekt, zijn er verschillende opties: Als je op de dag van aankomst eerder aankomt, kun je wachten op de gemeenschappelijke taxiservice. Ook kun je een een dag of aantal dagen eerder gaan voorafgaand aan het begin van deze reis. Uiteraard is het ook mogelijk een dag of aantal dagen langer blijven. Als je hiervoor kiest, kun je inplannen dat je op tijd op het vliegveld bent voor de gemeenschappelijke taxiservice.

Moeilijkheidsgraad

Deze spirituele vakantie is geschikt voor iedereen die over een gemiddelde conditie beschikt. Er worden op de locaties kleine stukjes gewandeld, soms op oneffen terrein. Het is van belang dat je 2 uur achter elkaar kunt wandelen. Het is ook nodig dat je over stevige schoenen beschikt, met een goed profiel. Bergschoenen zijn heel geschikt, omdat deze de enkels ondersteunen. Als je gewend bent om met stokken te wandelen, neem ze gerust mee.

Maaltijden

Ontbijt is inclusief in de hotels en B&B's; lunches en diners zijn in plaatselijke restaurantjes. Soms heb je de gelegenheid jouw eigen picknick lunch samen te stellen.
Voor het avondeten geldt dat wij een aantal keer een restaurant reserveren zodat wij als groep samen eten. Sommige avonden zijn vrij zodat de groep zelf een keuze kan maken qua restaurant.

Excursie: Stonehenge

Een wereldwonder.....

Stonehenge is een mysterieus en raadselachtig stenen bouwwerk. Deze prehistorische steencirkel van verticale stenen, waarvan sommigen meer dan drie meter hoog en vele tonnen zwaar, vormen een legendarische krachtplaats die mogelijk meer dan 4.600 jaar oud is. Niemand lijkt met zekerheid te kunnen zeggen waarom of hoe Stonehenge oorspronkelijk is gebouwd.
Sommige archeologen denken dat Stonehenge een geavanceerd astronomisch observatorium was. Ze speculeren dat de enorme stenen op nauwkeurig b
...epaalde locaties zijn geplaatst om de hemel te observeren. Andere onderzoekers suggereren dat Stonehenge werd gebruikt als een centrum voor heling. Hoe de oorspronkelijke bouwers van Stonehenge de enorme stenen meer dan 240 kilometer hebben verplaatst blijft nog altijd een mysterie.
Bij een standaard bezoek aan Stonehenge, loop je via een wandelpad aan de buitenkant van de stenen. Wij bezoeken Stonehenge buiten de normale openingstijden, bij zonsondergang. Dit wordt vooraf door ons geboekt. Het bezoek duurt een uur en er worden dan maximaal 30 mensen toegelaten.

Lees meer

meer spirituele reizen: