Magische reis in Zuidwest Ierland

Vanaf € 1880,- 8 dagen
Van zondag 16 t/m zondag 23 juni 2024 - Gaat definitief door!
Nog 5 plaatsen!

Programma per dag aanvragen!


De mystiek is voelbaar, de natuur is adembenemend.
De rust, de schoonheid en puurheid zijn ontroerend. De verscheidenheid van tinten in het landschap zijn een lust voor het oog. De lieflijke kleurrijke dorpjes met traditionele muziek, waar de tijd stil lijkt te staan.

Er zijn veel hoogtepunten tijdens deze reis maar een absolute topervaring is een bezoek aan het 8e wereldwonder: Skellig Michael. Ooit beschreven als “deel van onze droomwereld”. Dit eilandje werd 600 jaar lang werd bewoond door Ierse monniken. Het klooster is bereikbaar via een 1000 jaar oude stenen trap de “Stairway to heaven”. Skellig Michael is van grote spirituele en historische betekenis.

Een aantal hoogtepunten van deze reis:

Een fascinerende trektocht die begint bij het Schiereiland Beara

Deze spirituele reis geeft je de gelegenheid te genieten van schitterende ongerepte, mystieke
plaatsen. Alle organisatorische kwesties worden je uit handen genomen waardoor je alleen maar hoeft te genieten. Je ontvangt vooraf uitgebreide achtergrondinformatie over de plekken die we bezoeken. Maar op de plaatsen zelf staat maar één ding centraal: jouw persoonlijke beleving.

Beara grenst aan de Atlantische oceaan en is ruig en ongerept. We vinden er magische combinatie van betoverende natuur en ongerepte mystieke plaatsen. Door de warme golfstroom is het klimaat het hele jaar aangenaam waardoor er een unieke en kleurrijke flora en fauna is ontstaan. Daarna trekken we door naar het Schiereiland van Kerry. En van daaruit reizen we naar het schitterende nationale park van Killarney.

“Een deel van onze droomwereld”: het 8e wereldwonder: Skellig Michael

Tijdens deze reis bezoeken wij een mystiek eilandje dat opgenomen is op de lijst vam Unesco Werelderfgoedplaats en die ooit door de Ierse toneelschrijver George Bernard Shaw werd beschreven als “deel van onze droomwereld”. Dit eilandje werd 600 jaar lang werd bewoond door Ierse monniken. Het klooster is bereikbaar via een 1000 jaar oude stenen trap de “Stairway to heaven”.
Skellig Michael is van grote spirituele en historische betekenis. Maar wat Skellig Michael echt bijzonder maakt is dat het ons een beeld geeft van het leven van een geïsoleerde en door stormen geteisterde gemeenschap van monniken.

Dolfijnen en walvissen

Het is volgens ons ook geen toeval dat er zoveel dolfijnen en walvissen vertoeven rond dit deel van Ierland. Ook zij hebben hun verhaal. De kans is groot dat wij ze tijdens onze reis zullen ontmoeten, tijdens onze boottocht naar Skellig bijvoorbeeld. Tijdens de voorbereiding van de reis werden we bijna de hele overvaart geëscorteerd door een groep dolfijnen. En in de verte zagen we walvissen.....een magisch moment!

Mysteriescholen

Atlantis was een beschaving met een hoge graad van spirituele ontwikkeling. Bijna was deze kennis verloren gegaan met de ondergang van het continent. Maar ingewijden hebben Atlantis voortijdig verlaten om de kennis veilig te stellen. Tijdens deze reis bezoeken wij plaatsen waar heilige kennis werd overgedragen in welke vorm dan ook. De energie, de trilling leende zich bij uitstek voor onderricht en voorbereiding op de inwijding. Door de tijd heen werd deze energie gevoeld en telkens opnieuw gebruikt voor het ontsluieren van de mysteriën.

De magische steencirkel

Eén van onze favoriete krachtplaatsen op dit schiereiland. De magie van deze plaats is moeilijk in woorden te vatten. Het begint al met de kleine kronkelende weg die ons wegvoert van de bewoonde wereld naar het einde van de wereld. En dan… in dit ruige landschap… prijkt op een heuvel deze schitterende steencirkel met een monoliet van tenminste 3 meter hoog. De meren op de achtergrond… de kleuren… de stille kracht van de stenen creëren een gevoel dat neigt naar perfectie of totale overgave. Er is niets maar dan ook niets dat je hier anders zou willen dan dat het is.

Nog zo’n staaltje van volmaaktheid: Het mooiste natuurpark van Ierland

Dit natuurpark is één van de best bewaarde geheimen van Ierland. Vertel het niet door zodat deze plek zo zeldzaam mooi kan blijven. Dit gebied bestaat uit een lange smalle vallei dat ongeveer 70.000 jaar geleden is ontstaan in de ijstijd. En sindsdien is er weinig veranderd. We vinden er watervallen, zeldzame planten, bomen en vogels. Al sinds mensenheugenis werd deze vallei bewoond. Dat verklaart de aanwezigheid van een aantal cultusplaatsen: steencirkels, menhirs en een ringfort.
Ook aan de innerlijke mens wordt hier gedacht. Wat te denken van: De secret garden! Een theehuis met heerlijke scones. Er zijn hier verschillende wandelingen mogelijk met verschillende lengtes en moeilijkheidsgraad. Maar je kunt hier ook heerlijk rustig genieten, mediteren op een stille plaats.

De grootste menhir van Europa

Moeilijk te vinden… dat wel, deze enorme steen vlakbij het haventje. Deze staande steen van ruim 5 meter is erg indrukwekkend. Het is een Ogham steen vanwege de inscripties die erin aangebracht zijn. Tekens die een geheime taal vormden van de druïden. Men zegt dat deze rechtopstaande steen de grootste Ogham menhir is van Europa. Mysterieus ook, want met welk doel werd zo’n steen geplaatst? We vertellen je er alles over!

Killarney is één van de bekendste plaatsen van Ierland en ligt in County Kerry

Het is een schilderachtig stadje waar veel te beleven is. Dat verklaart ook de grote aantrekkingskracht op natuurliefhebbers.
Killarney National Park grenst aan het plaatsje Killarney en is het eerste nationale park van Ierland. Het neemt beslag over 102.89 km2 en bestaat uit meren; eikenbossen en bergen. Hier kun je de “Red Deer” bewonderen. In het Killarney National Park liggen tal van vervallen abdijen en kastelen.

De mysterieschool van het Ierse Avalon

Dit serene magische eiland doet denken aan Avalon. Met een bootje maken we de korte oversteek om te genieten van de stilte. Hier bevindt zich een heilige plaats. Een cultusplaats waarvan we nog enkele resten zullen vinden. Als de stenen konden spreken vertelden ze ons de verhalen van de mysteriën die hier plaats hadden. Dit eiland staat ook bekend als de plaats waar een mysterieschool was. Hier werden ingewijden opgeleid en voorbereid op een leven als spiritueel begeleider. Als we geluk hebben zien we de herten die hier in het wild leven.

Deze reis is een prachtige ervaring.

De sfeer, de energie, de symbolen, de mysteriën en legenden. We nemen je mee naar "wonderland". De verscheidenheid aan culturele, historische en spirituele hoogtepunten tijdens deze reis, maken het tot een onvergetelijke ervaring.
Lees meer

Klik op de reissom hierboven om door te gaan met boeken!

Gaat definitief door! - Nog 5 plaatsen!

Inclusief

 • Logies
 • Ontbijt
 • Transfers per minibus
 • Entreegelden
 • Begeleide meditaties op krachtplaatsen
 • Reader met uitgebreide informatie over de reis
 • Achtergrondinformatie op papier per plaats
 • Reisbegeleiding
 • Gemeenschappelijke taxiservice van/naar het vliegveld

Exclusief

 • Reis- en annuleringsverzekeringen
 • Boottocht Skellig Michael: € 130,-
 • De vlucht naar Cork
 • Lunches en avondmaaltijden
 • Reserveringskosten en bijdrage Garantiefonds GGTO

Deze reis wordt begeleid door Jean-Luc Evens en Jacqueline Streefkerk

Magical Tours is in 1999 opgericht door Jean-Luc Evens en Jacqueline Streefkerk. Zij gaan uit van de individuele beleving, ervaring en eigen wijsheid van elk individu. Dogma’s en absolute waarheden hebben daarin geen plaats. Hun interesse voor mystieke plaatsen komt voort uit een gevoel van ordening in de kosmos die het leven beïnvloedt. Het Grote Mysterie achter alles-wat-er-is boeit hen en voedt een verlangen naar nieuwe plaatsen, inspirerende activiteiten, vergeten werelden en verborgen kennis. In deze tijd van transformatie willen zij deelnemers de rust en de ruimte bieden voor een reis naar binnen. Lees meer!

Accommodatie

Tijdens onze trektocht slapen we in sfeervolle 3* en 4* hotels en gezellige Bed & Breakfasts langs onze reisroute:
 • De eerste, tweede en derde nacht logeren wij in de buurt van Cork
 • De vierde en vijfde nacht op Valentia Island
 • De zesde en zevende nacht slapen we in Killarney
Tijdens deze reis kun je kiezen uit 2 type kamers. De eerste optie is: een 2-persoonskamer op indeling. Je deelt dan de kamer met een andere reiziger van hetzelfde geslacht. De tweede optie is: een 1-persoonskamer. Daarvoor geldt een toeslag van € 400,-.

N.B. Als uiteindelijk blijkt dat we je, door de groepssamenstelling, niet met iemand anders kunnen indelen, zijn wij genoodzaakt de 1-persoonstoeslag te berekenen.

Vervoersmogelijkheden naar bestemming

Per vliegtuig (twee keer enkele vlucht boeken):
 • Heen: Amsterdam - Cork met Aer Lingus.
 • Terug: Cork - Amsterdam met KLM.

Heen: Zondag 16 juni 2024
 • Traject: Amsterdam - Cork met Aer Lingus
  • Vertrektijd - Amsterdam: 9:25 uur (EI 841)
  • Aankomst - Cork: 10:15 uur
Terug: Zondag 23 juni 2024
 • Traject: Cork - Amsterdam met KLM.
  • Vertrektijd - Cork: 17:10 uur (KL1130)
  • Aankomst - Amsterdam: 20:00 uur
Bij aankomst halen wij je op van het vliegveld en voor de terugvlucht zorgen wij dat je op tijd aanwezig bent voor vertrek!
 • Aankomst: De verzameltijd op het vliegveld van Cork is rond 10:15 uur.
 • Vertrek: om 15.00 uur word je afgezet bij het vliegveld van Cork.
De vlucht voor deze reis kan pas geboekt worden als je van ons de bevestiging hebt dat er:
 1. nog plaats is
 2. het minimaal aantal deelnemers zich aangemeld heeft
Als je interesse hebt voor deze reis, maar het minimaal aantal deelnemers is nog niet bereikt dan is het raadzaam de vakantie bij ons alvast te reserveren. Zodra het minimum aantal deelnemers is bereikt, sturen wij je automatisch een bericht dat je de vlucht kunt boeken.
Magical Tours kan indien nodig je vlucht voor je boeken.

Gemeenschappelijke taxiservice

 • Aankomst: Bij aankomst is de verzameltijd op het vliegveld, de aankomsttijd van de vlucht die wij aangegeven hebben.
 • Vertrek: Wij zorgen dat je 2 uur voor vertrek op het vliegveld bent, voor de vlucht die wij hebben aangegeven.
Als je op een ander tijdstip aankomt of vertrekt, zijn er verschillende opties: Als je op de dag van aankomst eerder aankomt, kun je wachten op de gemeenschappelijke taxiservice. Het is dan mogelijk om op eigen gelegenheid de stad te bezoeken. Ook kun je een een dag of aantal dagen eerder gaan voorafgaand aan het begin van deze reis. Uiteraard is het ook een dag of aantal dagen langer blijven. Als je hiervoor kiest, kun je inplannen dat je op tijd op het vliegveld bent voor de gemeenschappelijke taxiservice.

Moeilijkheidsgraad

Deze spirituele vakantie is geschikt voor iedereen die over een gemiddelde conditie beschikt. Er worden op de locaties stukjes gewandeld, soms op oneffen en heuvelachtig terrein. Deze wandelingen zijn optioneel. Omdat de heen- en terugweg vaak dezelfde is, kan men zelf de lengte van de wandeling bepalen. Om optimaal van deze reis te genieten is het van belang dat je twee uur achter elkaar kunt wandelen. Het is ook nodig dat je over stevige schoenen beschikt met een goed profiel. Bergschoenen zijn heel geschikt, omdat deze de enkels ondersteunen. Wandel je graag met stokken, neem ze gerust mee.

Maaltijden

Ontbijt in de hotels, dit is inclusief de reissom. De lunches en diners worden gebruikt in plaatselijke restaurants. Voor de lunch geldt dat je soms ook de gelegenheid hebt jouw eigen picknick lunch samen te stellen. Tijdens deze reis wordt er een aantal keer gezamenlijk gedineerd. De reisleiding reserveert dan vooraf een restaurant. Daarnaast heeft de groep ook de gelegenheid een restaurantje naar keuze te kiezen.

Excursie: Skellig Michael

“Een deel van onze droomwereld”: het 8e wereldwonder: Skellig Michael
Tijdens deze reis bezoeken wij deze Unesco Werelderfgoedplaats die ooit door de Ierse toneelschrijver George Bernard Shaw werd beschreven als “deel van onze droomwereld”. Dit eilandje werd 600 jaar lang werd bewoond door Ierse monniken. Het klooster is bereikbaar via een 1000 jaar oude stenen trap de “Stairway to heaven”.
Skellig Michael is van grote spirituele en historische betekenis. Er wordt in de gesch
...iedenis al in 1400 v.Chr. naar het eiland verwezen en het speelt ook een rol in Ierse legenden. Een verhaal dat ongeveer in het jaar 200 na Chr. ontstond, vertelt over Daire Domhain ('Koning van de Wereld') die hier een grote strijd voorbereidde tegen de strijder Fionn mac Cumhaill en het leger van Fianna. Maar wat Skellig Michael echt bijzonder maakt is dat het ons een beeld geeft van het leven van een geïsoleerde en door stormen geteisterde gemeenschap van monniken.

Dolfijnen en walvissen
Het is volgens mij ook geen toeval dat er zoveel dolfijnen en walvissen vertoeven rond dit deel van Ierland. Ook zij hebben hun verhaal. De kans is groot dat wij ze tijdens onze reis zullen ontmoeten, tijdens onze boottocht naar Skellig bijvoorbeeld. Tijdens de voorbereiding van de reis werden we bijna de hele overvaart geëscorteerd door een groep dolfijnen. En in de verte zagen we walvissen.....een magisch moment!
Het tarief voor deze unieke excursie is € 130,- .

Lees meer

Uitgebreide reisimpressies - Klik hier

"Dank voor de mooie week in Ierland! Zoals jullie mensen uitnodigen om in het hier en nu te zijn om van hieruit te ervaren is werkelijk bijzonder!
De krachtplaatsen, de natuur, de mensen en het fantastische weer, alles maakte dat het een onvergetelijke reis was. Prachtig en ontroerend! Dag lieve mensen en tot ziens!"

meer spirituele reizen: