Magische reis op Malta en Gozo

Vanaf € 1493,- 8 dagen
Van zaterdag 22 maart t/m zaterdag 29 maart 2025 -

Programma per dag aanvragen!


Ontdek de tempels van de sterren volken op deze mysterieuze eilanden!
Malta wordt beschouwd als een godinneneiland. Nergens in Europa zijn zoveel kunstvoorwerpen gevonden van de godinnencultus. Prachtig bewerkte vrouwenbeeldjes, gevonden in tempels. Weelderige vormen, uitingen van vruchtbaarheid. Een bezoek aan Malta is een mysterieuze aangelegenheid. De allereerste aanblik van honinggele rotsen doet ietwat ontoegankelijk aan. Als je wilt doordringen tot de ziel van dit eiland, heeft zoeken geen zin. Dit eiland verbergt zoveel mysterie, roept zoveel vragen op dat je het uiteindelijk allemaal maar loslaat: het hoe…, wie… en waarom. En als je daar bent, op dit punt van overgave word je beloond. Dan neemt het je bij je hand en voert je langs geheimzinnige ondergrondse tempels. Laat je genieten van wonderlijke kleurschakeringen, prachtige vergezichten en zacht strelende zwoele winden.

De energie op Malta is vurig....vol passie en creativiteit! Deze reis is een unieke gelegenheid om jouw passie en levenslust te activeren.

Een aantal hoogtepunten van deze reis:

Het eiland Malta is een walhalla van kracht- en inwijdingsplaatsen

Het enorme aantal krachtplaatsen is wat de Maltese eilanden onderscheidt van andere bestemmingen in het Middellandse Zeegebied. Er zijn megalithische monumenten, dolmens uit het bronzen tijdperk, Punische graftomben, overblijfselen van Romeinse villa's en onverklaarbare sporen van de prehistorische mens zoals de mysterieuze ‘karrensporen'. Drieduizend jaar lang, vanaf ongeveer 5200 voor Christus, kende de eilandengroep een unieke beschaving van tempelbouwers. De tempels op Malta en Gozo zijn de oudste vrijstaande gebouwen uit de geschiedenis van de mensheid. Men zegt dat de bouwers van deze tempels sterrenwezens waren die met een speciale missie naar de aarde kwamen. En deze missie was verbonden met de functie van de tempels. Tijdens deze reis vertellen wij jou er alles over.

De wereldberoemde onderaardse tempel: Het Hypogeum

Eén bezienswaardigheid is uniek voor Malta - het Hypogeum - Hal Saflini, een labyrint van ondergrondse kamers die hoogstwaarschijnlijk gebruikt werden als begraafplaats en als tempel. Dit is één van de hoogtepunten van onze reis.

Een bezoek aan dit wereldwonder moet lang van tevoren gereserveerd worden en daar zullen wij voor zorgen. Uniek in het Hypogeum is de orakelkamer. Een holle ruimte met een zeer bijzondere akoestiek. Op natuurlijke wijze wordt de menselijke stem hier versterkt. En de hersenen worden zodanig beïnvloed dat communicatie met andere dimensies mogelijk is, terwijl de mentale activiteit afneemt. Wij zullen hier klanken maken om het effect aan den lijve te ondervinden.

De legendarische Venus tempel staat op een heuveltop

Dit tempelcomplex dateert uit ca. 3200-2300 v.C. en werd opgegraven in 1839. Het is één van de vele megalithische tempels op de Malta met een ontwerp gebaseerd op de hoefijzervorm. De archeologe Marija Gimbutas sprak van baarmoedervormen. Er zijn hier belangrijke archeologische vondsten gedaan onder meer enkele "Fat lady" moedergodinbeelden (Venusbeeldjes), ook deze gaan wij bewonderen in het Nationaal Museum voor Archeologie in Valletta. De “Venus van Malta” werd hier gevonden!
Drie rechtopstaande beeldjes van 50 tot 75 cm hebben een plooirok, een arm voor de borst, de andere afhangend. Vijf andere werden in een cache ontdekt. Het mysterieuze van deze beeldjes is dat ze geen hoofd hebben, maar wel een socket in de nek, waar een hoofd in geplaatst kunnen worden. De hoofden zijn echter niet teruggevonden. Mogelijk waren ze van vergankelijk materiaal. Er zijn er wel bijpassende hoofden van terra cotta in andere tempels gevonden, ook in het hypogeum (Ook een onderdeel van deze reis).

Opmerkelijk aan de tempel zijn de 4 uitlijningen met de zon en de maan

Tijdens het opkomen van de zon tijdens de juni-wende straalt het zonlicht door een opening en verlicht deze een zijbeuk van de tempel. Diezelfde avond schijnt het zonlicht door een stenen raam en verlicht een nis. Ook is er een bijzondere uitlijning opgemerkt t.o.v. de maan. Deze tempel is van een ontroerende schoonheid. De serene sfeer, de unieke uitstraling nodigen uit tot mediteren om de energie op een diep niveau te absorberen.

De stad van de stilte!

Wat een sprookje, deze middeleeuwse vestingplaats. We maken een stadswandeling langs de diverse kerken, kloosters, woningen en paleizen. De bijzondere stenen die gebruikt zijn bij de bouw geven deze stad een gouden aanblik. Heerlijk om hier rond te struinen en de bijzondere sfeer op te snuiven.

Gozo is het tweede eiland van het land Malta

Dit eiland heeft een enorme aantrekkingskracht. Gozo heeft een geheel eigen identiteit en wordt gezien als het meest authentieke eiland van de drie. Behalve aantrekkelijke dorpjes en stukjes mooie natuur biedt Gozo ook bijzondere inwijdingsplaatsen waarvan de belangrijkste ouder is dan de monumenten op Malta.

Tempel van de reuzen

De megalithische tempel van de reuzen behoort tot de meest unieke prehistorische monumenten die er op de Maltezer eilanden te vinden zijn. De site bestaat uit een megalithisch complex van twee tempels, die omringd zijn door een massieve grensmuur. Het ontstaan van dit wonder dateert van ergens tussen 3600 en 3200 v.C. De grootste tempel werd als eerste gebouwd. In de vroege 20e eeuw werden uitgebreide restauratiewerken uitgevoerd om ervoor te zorgen dat het monument bewaard zou blijven. De megalithische site werd lang geassocieerd met een mysterieus reuzenras, wat uiteindelijk leidde tot de naam van de site.

Rabat - De Citadel

Hier waan je je in een sprookje van duizend en één nacht. Deze plek in Victoria heeft een grote aantrekkingskracht op alle bezoekers. De verdedigingsburcht prijkt dan ook hoog boven de stad uit. Vanuit de torens hebben we een geweldig uitzicht. In de Citadel bevindt zich ook de prachtige kathedraal die ontworpen werd door de Maltese Lorenzo Gafa. Zeker weten dat je lust naar avontuur hier aangewakkerd wordt.

Een fenicische godinnentempel

De feniciërs zijn een mysterieus volk. Artistiek, creatief en reislustig creëerden ze overal rond de Middellandse zee handelsposten en lieten prachtige sporen naar van kunstwerken. Deze tempel is gelegen op een adembenemende plaats. Met een schitterend uitzicht op de zee. Moeilijk te vinden, dat wel, maar dat is nu precies waarom je met ons mee gaat!

Karresporen van de reuzen....."Cart ruts"

We zijn benieuwd naar jouw theorie van de raadselachtige Cart ruts. Denk jij ook dat het gaat om sporen gemaakt door rijtuigen van reuzen? Deze diepe rechte groeven in de rotsen laten ruimte vooral allerlei theorieën.

Het nationaal archeologisch museum

Dit museum in de hoofdstad Valletta is het belangrijkste museum van Malta. In het museum zijn archeologische vondsten uit een groot gedeelte van de geschiedenis van Malta vinden. Hier kunnen we tal van kunstschatten bewonderen die in de tempels zijn gevonden waaronder “The sleeping lady”. Dit museum wordt zeer hoog aangeschreven en terecht! We nemen alle tijd om ons hier te laten inspireren!

Vrouwelijke energie!

Wij zien het menselijk leven als een uitnodiging om onze unieke kern te leven, uit te drukken. Dat vraagt om een evenwicht tussen de mannelijke en vrouwelijke energie! Want alleen bij een goed evenwicht kunnen we ons grotere zelf, leven of vorm geven in de stof. Dus in dit leven, met dit lichaam. Dit geldt voor ieder individu maar ook wereldwijd worden we hiertoe uitgenodigd. Los van ons geslacht ondersteunt een goede balans tussen de kwaliteiten van de mannelijke en vrouwelijke energie (of yin/yang – alpha/omega etc.) onze heelwording of realisatie als mens. Om datgene te leven, waarvoor we geboren werden. Onze ervaring is de plekken op moeder aarde vaak specifieke kwaliteiten hebben die op een unieke manier kunnen resoneren met wie wij zijn. Ze raken ons aan en activeren iets in ons. Wat of hoe dat is, is voor iedereen een andere ervaring. Maar als je aangetrokken bent tot Malta, dan kom je zeker in contact met de passievolle vrouwelijke energie die hier is. Een energie die het avontuur, de creativiteit, de spontaniteit aanwakkert!
Lees meer

Klik op de reissom hierboven om door te gaan met boeken!

N.B. Als je een kamer wilt delen en wij jou vanwege de groepssamenstelling niet met iemand anders kunnen indelen, dan zijn wij genoodzaakt een 1-persoonskamer voor jou te reserveren en moeten wij de toeslag in rekening brengen. Dit kan vooral voorkomen bij late boekingen, een oneven aantal, en soms is er niet iemand van hetzelfde geslacht beschikbaar met wie wij je kunnen indelen. Je kunt dit meestal voorkomen door tijdig te boeken.

Inclusief

 • Logies
 • Ontbijt
 • Transfers per minibus
 • Begeleide meditaties op krachtplaatsen
 • Reader met uitgebreide informatie over de reis
 • Achtergrondinformatie op papier per plaats
 • Reisbegeleiding
 • De veerboot
 • Entreegelden - Alle entreegelden van de programma-onderdelen zijn inclusief. Ook het unieke bezoek aan het Hypogeum is bij de reissom inbegrepen. Deze excursie moet maanden vantevoren vastgelegd worden. Je kunt op het reserveringsformulier aangeven of je het Hypogeum wilt bezoeken. Wij maken dan de boeking in orde.

Exclusief

 • Reis- en annuleringsverzekeringen
 • Persoonlijke uitgaven
 • De vlucht naar Malta
 • Lunches en avondmaaltijden
 • Reserveringskosten en bijdrage Garantiefonds GGTO

Deze reis wordt begeleidt door Jean-Luc Evens en Jacqueline Streefkerk

Magical Tours is in 1999 opgericht door Jean-Luc Evens en Jacqueline Streefkerk. Zij gaan uit van de individuele beleving, ervaring en eigen wijsheid van elk individu. Dogma’s en absolute waarheden hebben daarin geen plaats. Hun interesse voor mystieke plaatsen komt voort uit een gevoel van ordening in de kosmos die het leven beïnvloedt. Het Grote Mysterie achter alles-wat-er-is boeit hen en voedt een verlangen naar nieuwe plaatsen, inspirerende activiteiten, vergeten werelden en verborgen kennis. In deze tijd van transformatie willen zij deelnemers de rust en de ruimte bieden voor een reis naar binnen. Lees meer!

Accommodatie

Tijdens onze reis slapen we in sfeervolle 3* hotels. Tijdens deze reis kun je kiezen uit 2 type kamers. De eerste optie is: een 2-persoonskamer op indeling. Je deelt dan de kamer met een andere reiziger van hetzelfde geslacht. De tweede optie is: een 1-persoonskamer. Daarvoor geldt een toeslag van € 280,-.

N.B. Als je graag ingedeeld wilt worden met iemand anders maar blijkt dat dit niet kan vanwege de groepssamenstelling, dan zijn wij genoodzaakt een 1-persoonskamer voor jou te reserveren en moeten wij de toeslag in rekening brengen. Dit kan gebeuren bij late boekingen, een oneven aantal, of soms is er niet iemand van hetzelfde geslacht beschikbaar met wie je ingedeeld kan worden. Je kunt dit meestal voorkomen door tijdig te boeken.

Vervoersmogelijkheden naar bestemming

Per vliegtuig:
 • Vanaf Amsterdam naar Malta met Air Malta
 • Vanaf Brussel naar Malta met Air Malta
 • Bij deze optie is het nodig één dag eerder aan te komen i.v.m. vliegtijden

Bij aankomst halen wij je op van het vliegveld en voor de terugvlucht zorgen wij dat je op tijd aanwezig bent voor vertrek!
 • Aankomst: De ophaaltijden op het vliegveld van Malta zijn rond 14:35 uur.
 • Vertrek: Om 06.00 uur word je afgezet bij het vliegveld van Malta.

 • De vlucht voor deze reis kan pas geboekt worden als je van ons de bevestiging hebt dat er:
 1. nog plaats is en
 2. het minimaal aantal deelnemers zich aangemeld heeft
Als je interesse hebt voor deze reis, maar het minimaal aantal deelnemers is nog niet bereikt dan is het raadzaam de vakantie bij ons alvast te reserveren. Zodra het minimum aantal deelnemers is bereikt, sturen wij je automatisch een bericht dat je de vlucht kunt boeken.
Magical Tours kan indien nodig je vlucht voor je boeken.

Gemeenschappelijke taxiservice

 • Aankomst: Bij aankomst is de verzameltijd op het vliegveld, de aankomsttijd van de vlucht die wij aangegeven hebben.
 • Vertrek: Wij zorgen dat je 2 uur voor vertrek op het vliegveld bent, voor de vlucht die wij hebben aangegeven.
Als je op een ander tijdstip aankomt of vertrekt, zijn er verschillende opties:

Als je op de dag van aankomst eerder aankomt, kun je wachten op de gemeenschappelijke taxiservice. Het is ook mogelijk om alvast naar het plaatsje Marsaxlokk te gaan. Dat is een korte taxi rit van ca. 15 minuten.

Een andere optie is om een dag of aantal dagen op Malta te verblijven voorafgaand aan deze reis. Ook kun je een dag of aantal dagen langer blijven. Vanaf het vliegveld rijden er de hele dag taxi's en bussen. Als je hiervoor kiest, kun je plannen dat je op tijd op het vliegveld bent voor de gemeenschappelijke taxiservice, zodat je aan kunt sluiten bij de groep. Later aankomen dan de gemeenschappelijk ophaaltijd is niet handig, in verband met de start van de kennismaking en het bespreken van het programma.

I.v.m. de kennismaking en bespreking van het programma is het belangrijk om op de startdatum van de reis vanaf 16.00 uur aanwezig te zijn.

Moeilijkheidsgraad

Deze spirituele reis is geschikt voor iedereen die over een gemiddelde conditie beschikt. Er worden op de locaties stukjes gewandeld, soms op oneffen terrein. Het is van belang dat je maximaal anderhalf uur achter elkaar kunt wandelen. Ook is het nodig dat je over stevige schoenen beschikt, met een goed profiel.

Maaltijden

Ontbijt in het hotel, dit is inclusief de reissom. De lunches en diners worden gebruikt in plaatselijke restaurants en zijn voor eigen rekening. Voor de lunch geldt dat je vaak ook de gelegenheid hebt jouw eigen picknick lunch samen te stellen. Tijdens deze reis wordt er ca. 3 keer gezamenlijk gedineerd. De reisleiding reserveert dan vooraf een restaurant. Daarnaast heeft de groep ook de gelegenheid een restaurantje naar keuze te kiezen.

Excursie: Hypogeum - Hal Saflini

Dit is een schitterende onderaardse tempel. De naam: Hypogeum is Grieks en betekent "onder de aarde”. Een bezoek aan dit wonder is een ware belevenis en moet maanden van te voren aangevraagd worden. Het complex is aangelegd in de periode tussen 4000 - 2500 v.C. en is daarmee ouder dan de Egyptische piramiden en ook ouder dan bijvoorbeeld de Minoïsche beschaving op Kreta. Het diepste punt van het Hypogeum ligt 10,6 meter onder de straat. Het gehele complex omvat meer dan 500 m². Er zijn unieke s...childeringen aangetroffen met rode oker, abstracte figuren, spiralen en cirkels. Ook is er een bijzonder akoestiek. Hier vond met het beeldje van: "The sleeping lady", dat we kunnen bewonderen in het archeologisch museum van Valletta. Het bezoek duurt een uur en er worden dan maximaal 10 mensen toegelaten.


Het unieke bezoek aan het Hypogeum is bij de reissom inbegrepen. Deze excursie moet maanden vantevoren vastgelegd worden. Je kunt op het reserveringsformulier aangeven of je het Hypogeum wilt bezoeken. Wij maken dan de boeking in orde.

Lees meer

meer spirituele reizen: