Schotland

Schotland is een sprookjesachtig land

Het landschap, de ruige stilte! Ongerepte natuur met ruige rotsen, heldere meren (lochs), oeroude bomen, uitgestrekte heidevelden en volop magische plekken met zichtbare en onzichtbare geheimen.

Schotland….één van de laatste resten Atlantis?

Het mysterie is bijna tastbaar. Dat is niet vreemd wanneer we ons realiseren dat volgens de overleveringen Schotland en Ierland de laatste resten van Atlantis zijn. Stel je je eens voor dat hier de grens was waar de ondergang van Atlantis ophield omdat dit land weigerde te zinken.........Welke geheimen liggen hier verborgen?

Een bijzondere energiebsaan....de Aartsengel Michaels lijn

Er is een bijzondere energiebaan die Schotland doorkruist: de St. Michaels lijn. Op deze energiebaan vinden we monumenten die opgedragen zijn aan Aartsengel Michael. Hij wordt gezien als de beschermer van de aarde en haar bewoners. Wij ervaren zijn energie als een krachtige mannelijke energie die ons herinnerd aan onze persoonlijke scheppingskracht. De kwaliteiten die we daaraan kunnen koppelen zijn: moed, expressie, focus enl evenslust. We zullen ons tijdens deze reis verbinden met de energie van Michael om deze kwaliteiten in ons te activeren.

De Mary's lijn vertegenwoordigt de vrouwelijke energie!

Ook de Mary's lijn doorkruist Schotland. Deze energiebaan vertegenwoordigt de vrouwelijke energie met kwaliteiten als: onvoorwaardelijke liefde, mededogen, passie en vruchtbaarheid. Het bijzondere van Schotland is dat de Michaelslijn en de Mary's lijn zich kruisen in Rosslyn’s Chapel, onderdeel van deze reis. Deze symboliek is prachtig en zeer actueel. Want in deze tijd zien we een verlangen naar een hernieuwd evenwicht tussen het mannelijke en het vrouwelijke aspect. Beiden aspecten zijn in feite complementair en onmisbaar voor het geheel. Als we deze twee aspecten in onszelf in evenwicht brengen dan leven we onze eigen wijsheid en brengen onze diepste inspiratie tot uitdrukking in ons werk, in onze relaties in ons hele wezen.

Onze spirituele rondreizen in Schotland: