Magische reis in Schotland

Vanaf € 1970,- 9 dagen
Van maandag 19 t/m dinsdag 27 augustus 2024 - Gaat definitief door!
Nog 5 plaatsen!


Programma per dag aanvragen!

Ontdek de krachtplaatsen en ongerepte natuur van Schotland!
Tijdens deze spirituele vakantie bezoeken we mystieke plaatsen in dit wonderland. We beginnen in de Highlands in centraal Schotland, trekken naar de westkust waar we een boottocht maken naar de eilanden: Mull, Iona en Staffa en vervolgens reizen we naar Edinburgh.

Deze unieke reis geeft je de gelegenheid te genieten van schitterende ongerepte, mystieke plaatsen. Alle organisatorische kwesties worden je uit handen genomen waardoor je alleen maar hoeft te genieten. Je ontvangt vooraf uitgebreide achtergrondinformatie over de plekken die we bezoeken. Maar op de plaatsen zelf staat maar één ding centraal: jouw persoonlijke beleving.

Een aantal hoogtepunten van deze reis:

Sterrenwegen......verborgen kennis van Atlantis

Rond de aarde bestaat een raster van energiebanen die een verbinding heeft met Atlantis. Toen de Atlantische cultuur over haar hoogtepunt heen dreigde te geraken, werden er door ingewijden van de toenmalige mysteriën op het Europese vastenland koloniën ingericht. Vanuit deze Atlantische koloniën werden etherische velden ofwel sterrenwegen geprojecteerd. Banen met een positieve energie en kwaliteiten die aan de hemel werden afgelezen, aan de sterren en de planeten. Deze energiebanen activeren ons bewustzijn. Op deze energiebanen zijn krachtplaatsen opgericht om de bijzondere energie van de plek doelbewust te kunnen gebruiken. Voorbeelden van deze energiebanen zijn de sterrenwegen. Maar ook de Michaelslijn en de Mary's lijn behoort hiertoe.

Aartsengel Michael's lijn

Daarnaast is er nog een bijzondere energiebaan die dit gedeelte van Engeland doorkruist: de St. Michaels lijn. Volgens de schrijver John Michell ligt Glastonbury op deze belangrijke energiebaan die ook de slangenlijn wordt genoemd. De lijn verbindt vele plekken die een verband hebben met sint Michael zoals St. Michael's Mount in Cornwall , St. Michael's op Glastonbury Tor en St. Michael's op Burrow Mump. Aartsengel Michael wordt gezien als de beschermer van de aarde en haar bewoners. Wij ervaren zijn energie als een krachtige mannelijke energie die ons herinnerd aan onze persoonlijke scheppingskracht. De kwaliteiten die we daaraan kunnen koppelen zijn: moed, expressie, focus en levenslust. We zullen ons tijdens deze reis verbinden met de energie van Michael om deze kwaliteiten in ons te activeren.

De Mary's lijn

Ook de Mary's lijn doorkruist Schotland. Deze energiebaan vertegenwoordigt de vrouwelijke energie met kwaliteiten als: onvoorwaardelijke liefde, mededogen, passie en vruchtbaarheid. Het bijzondere van Schotland is dat de Michaelslijn en de Mary's lijn zich kruisen in Rosslyn’s Chapel, onderdeel van deze reis. Deze symboliek is prachtig en zeer actueel. Want in deze tijd zien we een verlangen naar een hernieuwd evenwicht tussen het mannelijke en het vrouwelijke aspect. Beiden aspecten zijn in feite complementair en onmisbaar voor het geheel. Als we deze twee aspecten in onszelf in evenwicht brengen dan leven we onze eigen wijsheid en brengen onze diepste inspiratie tot uitdrukking in ons werk, in onze relaties in ons hele wezen.

Kerk van de heilige graal: Rosslyn's Chapel

Eén van de energiebanen die Schotland doorkruist wordt - The line of the Rose - genoemd. Deze lijn staat in verbinding met Rosslyn Chapel. Wellicht verklaart dat ook de naam: Rose Line (Rosslin). De Chapel van Rosslyn wordt beschouwd als een echte "Kerk van de Heilige Graal". Volgens de legende is deze kerk door de Tempeliers gebruikt om de Heilige Graal te verbergen. In de kerk zijn talloze mysterieuze, cryptische tegels en beeldhouwwerken te zien die naar de schat van Rosslyn zouden verwijzen. Onder de kerk ligt een gigantische verborgen ruimte. Ondanks smeekbedes van onderzoekers, weigert het kerkbestuur het om de ruimte te openen om te zien wat er te vinden is. De connectie tussen de kapel en geheimzinnige ambachtsgilden, tempelridders, rozenkruisers en vrijmetselaars is legendarisch.
Een bezoek aan Rosslyn's Chapel is een unieke ervaring. Zo'n schitterend bewerkte kapel. Waar je ook kijkt overal zijn mysterieuze symbolen en verborgen gezichten. De magie is bijna tastbaar.

De vallei van de Zonnegod!

De vallei van de zonnegod neemt een centrale in plaats in Schotland. Maar omdat er weinig wegen aangelegd zijn, is het een rustig gebied waar de natuur overheerst. In het verleden was dit waarschijnlijk één van de heiligste gebieden in Schotland. De naam verraad zijn oorsprong: Lugdunum of Lugh, de Keltische zonnegod. En daarom is dit de vallei van het licht. In deze streek ontdekken we aantal bijzondere krachtplaatsen.

Krachtplaats toegewijd aan de vrouwelijke energie!

Dit is een plek van ongekende schoonheid. Twee reusachtige stenen richten zich op, als 2 gevouwen handen met de vingertoppen uit elkaar. Maria Magdalena was volgens sommigen de patroonheilige van de tempeliers. Voor hen vertegenwoordigde zij: Waarheid, Liefde, Moed, innerlijk mystieke kennis en bevrijding van de ziel.
De energie van Maria Magdalena speelt een belangrijke rol in deze overgangstijd. Na ruim 2000 jaar afgescheidenheid van Moeder Aarde en van de Bron, nodigt zij ons uit om onze gepassioneerde, aardse natuur tot uitdrukking te brengen, gecombineerd met de Liefde en het Vuur, van de sterren. Dit brengt ons andere vormen van samengaan in relaties en in het algemeen meer wereldwijd Eenheidsbewustzijn. Op deze krachtplaats werkt haar energie diep in ons door. Een schitterende plek met een bijzondere energie.

De berg van de Elven van Caledonië

Geografisch gezien ligt deze precies op het centrum van het Schotse vasteland. De berg heeft de vorm van een piramide en bestaat uit kalksteen en kwartskristal. Deze berg werd door de Gaëlische Hooglanders van Schotland lang beschouwd als een heilige en mystieke berg. Het uitzicht vanaf de top reikt tot Edinburgh. De top is 1083 meter, het is één van Schotlands hoogste bergen. Er zijn vele legenden verbonden aan deze plek. Men zegt dat er sprake is van een groot aantal geheimzinnige gangen, die zich uitstrekken van de ene naar de andere kant van de berg. Er wordt ook gepraat over een geheimzinnige grot met een deur. Zodra je deze deur gepasseerd bent, kun je niet meer terug. Ooit waren de grotten een toevluchtsoord voor Tempeliers. De grotten en holen worden door diverse mysteriescholen beschouwd als inwijdingsplaatsen. De grotten zijn niet toegankelijk.

De Heilige Vallei

Kilmartin Glen is een vallei met meer dan 150 prehistorische monumenten en is daarmee één van de rijkste archeologische vindplaatsen op het vasteland van Schotland. Naast verschillende menhirs, steencirkels en cairns zijn er ook veel petrogliefen gevonden, magisch symbolen die in stenen zijn gekerfd. Omdat er geen sporen van nederzettingen zijn gevonden is duidelijk dat het om een zeer heilige vallei gaat. Men woonde hier niet maar de vallei was zo belangrijk dat deze alleen werd gebruikt voor rituelen en ceremoniën.
We maken hier een schitterende natuurwandeling waarbij we een aantal krachtplaatsen bezoeken. We lunchen in het gezellige theehuis naast de dorpskerk.

Iona, heilig eiland van het westen

Wat veroorzaakt de magnetische aantrekkingskracht van de Holy Isle of Iona, gelegen aan de westkust van Schotland? Waarom overtreft dit eiland veel andere spirituele plaatsen? Men gelooft dat de oeroude rotslagen van Iona tot de oudste van deze planeet behoren en dat maakt het eiland meer dan 1500 miljoen jaar oud. Dit draagt zeker bij aan de ongerepte en krachtig creatieve energie die duidelijk voelbaar is.
Dit heilige eiland kreeg in eerste instantie vooral historische bekendheid door de christelijke missie van de Ierse St. Columba die in de 6e eeuw naar Iona kwam. Maar lang voor de tijd was Iona bekend onder de oude Gaëlische naam Innis nan Druidhneac. Eiland van de druïden. Sterker nog, het schijnt dat Iona hun belangrijkste hoofdzetel in Schotland was.

Inwijdingsplaats van de druïden: het eilandje Staffa

Staffa is een piepklein eilandje op ongeveer een half uur varen van de kust. Het eiland roept door zijn beroemde structuur van basaltzuilen het beeld op dat het binnenste van de aarde door enorme natuurkrachten plaatselijk omhoog is gestuwd tot boven het zeeoppervlak. Door de drie verschillende lagen van basalt lijkt het op een enorme tempel met een voet van ruwe rots. Al in de oudheid waren de druïden zich bewust van het bijzondere van deze plaats. Ze gebruikten de grotten voor inwijdingsrituelen die alleen op deze plaats voltrokken konden worden en die de leerling diep binnenleidden in de geheimen van de aarde. Staffa is een plek die ons diep heeft geraakt en we vinden het geweldig je hier mee naartoe te nemen.
Lees meer

Klik op de reissom hierboven om door te gaan met boeken!

Gaat definitief door! - Nog 5 plaatsen!

N.B. Als je een kamer wilt delen en wij jou vanwege de groepssamenstelling niet met iemand anders kunnen indelen, dan zijn wij genoodzaakt een 1-persoonskamer voor jou te reserveren en moeten wij de toeslag in rekening brengen. Dit kan vooral voorkomen bij late boekingen, een oneven aantal, en soms is er niet iemand van hetzelfde geslacht beschikbaar met wie wij je kunnen indelen. Je kunt dit meestal voorkomen door tijdig te boeken.

Inclusief

 • Logies
 • Ontbijt
 • Transfers per minibus
 • Entreegelden
 • Boottocht Mull, Iona, Staffa
 • Begeleide meditaties op krachtplaatsen
 • Reader met uitgebreide informatie over de reis
 • Achtergrondinformatie op papier per plaats
 • Reisbegeleiding
N.B. Als je een kamer wilt delen en wij jou vanwege de groepssamenstelling niet met iemand anders kunnen indelen, dan zijn wij genoodzaakt een 1-persoonskamer voor jou te reserveren en moeten wij de toeslag in rekening brengen. Dit kan vooral voorkomen bij late boekingen, een oneven aantal, en soms is er niet iemand van hetzelfde geslacht beschikbaar met wie wij je kunnen indelen. Je kunt dit meestal voorkomen door tijdig te boeken.

Exclusief

 • Reis- en annuleringsverzekeringen
 • De vlucht naar Edinburgh
 • Lunches en avondmaaltijden
 • Reserveringskosten en bijdrage Garantiefonds GGTO

Deze reis wordt begeleid door Jean-Luc Evens en Jacqueline Streefkerk

Magical Tours is in 1999 opgericht door Jean-Luc Evens en Jacqueline Streefkerk. Zij gaan uit van de individuele beleving, ervaring en eigen wijsheid van elk individu. Dogma’s en absolute waarheden hebben daarin geen plaats. Hun interesse voor mystieke plaatsen komt voort uit een gevoel van ordening in de kosmos die het leven beïnvloedt. Het Grote Mysterie achter alles-wat-er-is boeit hen en voedt een verlangen naar nieuwe plaatsen, inspirerende activiteiten, vergeten werelden en verborgen kennis. In deze tijd van transformatie willen zij deelnemers de rust en de ruimte bieden voor een reis naar binnen. Lees meer!

Accommodatie

Tijdens onze trektocht slapen we in sfeervolle en gezellige 3* en 4* hotels langs onze reisroute:
 • De eerste, tweede en derde nacht logeren wij in Aberfeldy
 • De vierde en vijfde nacht in Oban
 • De zesde en zevende nacht in Edinburgh
Tijdens deze reis kun je kiezen uit 2 type kamers. De eerste optie is: een 2-persoonskamer op indeling. Je deelt dan de kamer met een andere reiziger van hetzelfde geslacht. De tweede optie is: een 1-persoonskamer. Daarvoor geldt een toeslag van € 550,-.

N.B. Als uiteindelijk blijkt dat we je, door de groepssamenstelling, niet met iemand anders kunnen indelen, zijn wij genoodzaakt de 1-persoonstoeslag te berekenen.

Vervoersmogelijkheden naar bestemming

De vlucht voor deze reis kan pas geboekt worden als je van ons de bevestiging hebt dat er:
 1. nog plaats is
 2. het minimaal aantal deelnemers zich aangemeld heeft
Als je interesse hebt voor deze reis, maar het minimaal aantal deelnemers is nog niet bereikt dan is het raadzaam de vakantie bij ons alvast te reserveren. Zodra het minimum aantal deelnemers is bereikt, sturen wij je automatisch een bericht dat je de vlucht kunt boeken.

Hoe eerder je de vlucht boekt, hoe voordeliger het tarief. Onderstaand reisschema gaat uit van de vlucht met Easyjet.

Heen: maandag 19 augustus
 • Traject: Amsterdam - Edinburgh
  • Vertrektijd: 13:10 uur
  • Aankomst: 13:45 uur
Terug: dinsdag 27 augustus
 • Traject: Edinburgh - Amsterdam
  • Vertrektijd: 10:05 uur
  • Aankomst: 13:25 uur
Het is ook mogelijk om een vlucht later terug te nemen. Deze vlucht vertrekt om 19.45 uur – mocht je hiervoor kiezen dan dien je zelf het vervoer naar het vliegveld te regelen. Er is een goede treinverbinding.

Het is ook mogelijk om met KLM te reizen. Deze optie is echter zeer prijzig op dit moment:

Onderstaand reisschema gaat uit van de vlucht met KLM.

Heen: maandag 19 augustus
 • Traject: Amsterdam - Edinburgh
  • Vertrektijd: 12:15 uur
  • Aankomst: 12:40 uur
Terug: dinsdag 27 augustus
 • Traject: Edinburgh - Amsterdam
  • Vertrektijd: 11:00 uur
  • Aankomst: 13:35 uur
In alle gevallen geldt dat je zelf verantwoordelijk bent voor de transfers van/naar het vliegveld, als je op andere tijden reist.
Magical Tours kan indien nodig je vlucht voor je boeken.

Gemeenschappelijke taxiservice

 • Aankomst: Bij aankomst is de verzameltijd op het vliegveld, de aankomsttijd van de vlucht die wij aangegeven hebben.
 • Vertrek: Wij zorgen dat je 2 uur voor vertrek op het vliegveld bent, voor de vlucht die wij hebben aangegeven.
Als je op een ander tijdstip aankomt of vertrekt, zijn er verschillende opties: Als je op de dag van aankomst eerder aankomt, kun je wachten op de gemeenschappelijke taxiservice. Het is dan mogelijk om op eigen gelegenheid de stad te bezoeken. Ook kun je een een dag of aantal dagen eerder gaan voorafgaand aan het begin van deze reis. Uiteraard is het ook een dag of aantal dagen langer blijven. Als je hiervoor kiest, kun je inplannen dat je op tijd op het vliegveld bent voor de gemeenschappelijke taxiservice.

Moeilijkheidsgraad

Deze spirituele vakantie is geschikt voor iedereen die over een gemiddelde conditie beschikt. Er worden op de locaties kleine stukjes gewandeld, soms op oneffen terrein. Het is van belang dat je 2 uur achter elkaar kunt wandelen. Het is ook nodig dat je over stevige schoenen beschikt, met een goed profiel. Bergschoenen zijn heel geschikt, omdat deze de enkels ondersteunen. Als je gewend bent om met stokken te wandelen, neem ze gerust mee.

Maaltijden

Ontbijt in de hotels en B&B's, dit is inclusief de reissom. De lunches en diners worden gebruikt in plaatselijke restaurants en zijn voor eigen rekening. Voor de lunch geldt dat je vaak ook de gelegenheid hebt jouw eigen picknick lunch samen te stellen. Tijdens deze reis wordt er ca. 3 keer gezamenlijk gedineerd. De reisleiding reserveert dan vooraf een restaurant. Daarnaast heeft de groep ook de gelegenheid een restaurantje naar keuze te kiezen.

Excursie: Staffa - Iona

Iona, heilig eiland van het westen

Iona
Wat veroorzaakt de magnetische aantrekkingskracht van de Holy Isle of Iona, gelegen aan de westkust van Schotland? Waarom overtreft dit eiland veel andere spirituele plaatsen? Men gelooft dat de oeroude rotslagen van Iona tot de oudste van deze planeet behoren en dat maakt het eiland meer dan 1500 miljoen jaar oud. Dit draagt zeker bij aan de ongerepte en krachtig creatieve energie die duidelijk voelbaar is.
Dit heilige eiland kreeg in eerste instantie vooral histori
...sche bekendheid door de christelijke missie van de Ierse St. Columba die in de 6e eeuw naar Iona kwam. Maar lang voor de tijd was Iona bekend onder de oude Gaëlische naam Innis nan Druidhneac. Eiland van de druïden. Sterker nog, het schijnt dat Iona hun belangrijkste hoofdzetel in Schotland was.

Staffa
Staffa is een piepklein eilandje op ongeveer een half uur varen van de kust. Het eiland roept door zijn beroemde structuur van basaltzuilen het beeld op dat het binnenste van de aarde door enorme natuurkrachten plaatselijk omhoog is gestuwd tot boven het zeeoppervlak. Door de drie verschillende lagen van basalt lijkt het op een enorme tempel met een voet van ruwe rots. Al in de oudheid waren de druïden zich bewust van het bijzondere van deze plaats. Ze gebruikten de grotten voor inwijdingsrituelen die alleen op deze plaats voltrokken konden worden en die de leerling diep binnenleidden in de geheimen van de aarde.

Lees meer

meer spirituele reizen: