Magische reis rond de Schotse Hebriden

Vanaf € 2475,- 9 dagen
Van zaterdag 5 t/m zondag 13 april 2025

Programma per dag aanvragen!


Ervaar de magie van Findhorn, Lewis en de Isle of Skye
Schotland is geliefd om een sprookjesachtig mooi landschap. De Schotse eilanden vormen één van de mooiste bestemmingen binnen Europa en zijn nog veel ongerepter dan de Highlands. De Hebriden vormen een uitgestrekte groep eilanden voor de westkust van Schotland. De grootste eilanden zijn Lewis en Skye. Deze twee spectaculaire eilanden staan centraal tijdens onze magische reis rond de Schotse Hebriden om twee redenen.

Allereerst vinden we er een aantal unieke krachtplaatsen met monumenten die ontroerend mooi zijn. Daarnaast maken de gifgroene bergen, glasheldere meren en kabbelende beekjes maken deze eilanden tot een topbestemming voor natuurliefhebbers. Wees getuige van de wonderlijke monumenten op unieke krachtplaatsen die hun geheimen mondjesmaat prijsgeven. Laat je onderdompelen in het landschap, in het gefluister van de wind, in de natuurelementen die zich krachtig laten gelden.

Een aantal hoogtepunten van deze reis:

De Outlander krachtplaats

Ontdek de meest magische plaats van Schotland. De resten van een zeer mystieke krachtplaats vlakbij de rivier Nairn. Deze plek is met geen pen te beschrijven. Verborgen in het bos… geen ander geluid dan vogels en de wind. En dan plotseling vanuit het niets… stenen, zorgvuldig geplaatst in een hemelse harmonie. Heilige geometrie op zijn best. Zoveel schoonheid, magie en mysterie… en dat allemaal op één plaats. Liefhebbers van de serie: The Outlander zullen niet verbaasd zijn dat de schrijfster van het boek hier haar inspiratie kreeg… Deze krachtplaats prikkelt de fantasie en gaat de menselijke verbeelding te boven. Je voelt niet alleen de magie, je ziet, ruikt en proeft haar ook. Waar je ook kijkt, luistert of staat.

Inverness

Inverness is een stad in Schotland, gelegen aan de noordzijde van de Great Glen, bij de monding van de rivier de Ness en wordt beschouwd als de hoofdstad van de Schotse Hooglanden. Een wandeltocht door de stad is een belevenis met het kasteel van Inverness en de kathedraal van
St. Andrew. We lopen langs de oevers van de rivier de Ness en steken de hangbrug over voor rust en ontspanning op de Nesseilanden. Wat een genot. Ten zuiden van Inverness ligt het meer van Loch Ness. Bekend van het monster van Loch Ness. Dit meer bevat het grootste volume zoetwater van de Britse eilanden en heeft meer water dan alle meren in Engeland en Wales samen.

Het eiland Lewis: Een waar wereldwonder… Het Schotse Stonehenge

Vandaag nemen we uitgebreid de tijd voor het hoogtepunt op Lewis... de Schotse variant op Stonehenge…maar vele malen ongerepter. De legendarische stenen rijzen op uit de grond als een mysterieuze en gigantische stenen stad. Deze inwijdingsplaats is een ode aan de maan, in tegenstelling tot die in Stonehenge, die stenen zijn gewijd aan de zon. De vrouwelijke energie wordt hier geactiveerd. Keer op keer blijkt dat de steencirkel het toneel is van onverklaarbare krachten. Er worden bijvoorbeeld bijzondere lichtfenomenen waargenomen.

Het eiland Skye: De vallei van de Elven

Een schitterende miniatuur vallei! Op afstand zien we de basalten rots al omhoog reiken. Castle Ewan wordt de rots genoemd omdat de rots doet denken aan een ruïne. We kunnen naar de top wandelen en vandaar uit hebben we een schitterend uitzicht. Er is een kleine grot achter deze rots en de legende leert dat het geluk brengt om er een munt achter te laten. In de vallei van de Elven zijn enorme labyrinten gemaakt in de vorm van spiralen. Deze plaats van kracht geeft antwoord op belangrijke levensvragen.

The Kuiraing

Het onaangetaste natuurgeweld, zoals velen Schotland kennen, komt in het noordelijkste deel van het eiland Skye tot een hoogtepunt. Door een aardverschuiving is The Kuiraing (Schots-Gaelisch: Meall na Suiramach) ontstaan. Een landschap dat zich karakteriseert door rechte vlakken gras, glad als biljartlakens, afgewisseld door dramatische kliffen. Een bovennatuurlijke plaats!

De elven bronnen

De elven roepen ons en wij volgen graag! Een spectaculaire wandeling langs een klaterend riviertje met mooie stenen naar dit natuurwonder de Elven bronnen. Hier kijk je je ogen uit. Adembenemend… wat een schitterende natuur. Geniet van mooie watervallen met kristalhelder water die baden vormen met ijskoud water.

"De heremiet van Skye"

The heremiet van Skye is een rotsachtige heuvel op het eiland ten noorden van Loch Leathan. De pilaarvormige rotsformaties met een schitterende vorm zijn de overblijfselen van oude aardverschuivingen. Een van de bekendste is deze reusachtige pilaar. De uitzichten rond de Storr zijn van een gewelddadige schoonheid. Volgens een legende is deze rots de duim van een reus. Hij was samen met zijn vrouw op de vlucht. Omkijken mocht niet, toen hij dat toch deed, veranderde hij in steen…!

Het monster van Loch Ness

We rijden een stuk langs het Loch (meer) Ness. We weten allemaal dat het monster van Loch Ness, dat zich schuilhoudt in de duisternis van Loch Ness in de Hooglanden niet zomaar een verhaal is. Nessie bestaat echt, en er zijn meer dan 1.000 waarnemingen van ooggetuigen en veel onverklaarbaar bewijs, de wetenschappers snappen er niets van. Hoe ziet ze eruit? Ze is lang en dun, meestal groen met zwarte bulten, staart en een hoofd als een slang. En ze is verlegen. Als ze uit het water tevoorschijn komt, kun je net haar lijf door de golven zien breken. Een wonderbaarlijk verschijnsel en je zult meteen weten dat je haar heeft gezien, nog voordat de cirkels in het wateroppervlak zijn verdwenen als Nessie weer naar de bodem van het loch duikt.

Findhorn

De "Findhorn Foundation", is een spirituele leefgemeenschap, opgericht in 1962 door Peter en Eileen Caddy op een verwaarloosd en onvruchtbaar stuk grond. Zij wilden op een ‘spirituele’ en biologisch verantwoorde wijze omgaan met het land. In samenwerking met ‘natuurgeesten’ wisten ze de grond om te vormen tot een zeer vruchtbare tuin die verbazingwekkende resultaten gaf. Al snel werden er allerlei spirituele workshops gegeven. Tegenwoordig is dit, naast de tuin, nog steeds de grootste activiteit. De Findhorn Foundation trok wereldwijde aandacht en was een inspiratie voor velen binnen de New Age beweging die zochten naar een harmonieus omgaan met de natuur. Eckhart Tolle, een inspirerend schrijver en spreker van deze tijd, geeft vaak lezingen en retraites in Findhorn.
Wij brengen er een bezoek van een halve dag. Dit bezoek omvat een rondleiding, waarbij we leren over het ontstaan van Findhorn, de manier van leven, bouwen, tuinieren etc. Ook zullen we er de lunch gebruiken. En er is de gelegenheid om de esoterische winkel ter plaatse te bezoeken.

Een fascinerende trektocht

Deze spirituele reis geeft jou de gelegenheid te genieten van schitterende ongerepte, mystieke plaatsen. Alle organisatorische kwesties worden je uit handen genomen waardoor je alleen maar hoeft te genieten. Je ontvangt vooraf uitgebreide achtergrondinformatie over de plekken die we bezoeken. Maar op de plaatsen zelf staat maar één ding centraal: jouw persoonlijke beleving.
Lees meer

Klik op de reissom hierboven om door te gaan met boeken!

-

Inclusief

 • Logies
 • Ontbijt
 • Transfers per minibus
 • Veerboot Ullapool – Stornoway
 • Veerboot Tabert - Uig
 • Alle entreegelden
 • Begeleide meditaties op krachtplaatsen
 • Reader met uitgebreide informatie over de reis
 • Achtergrondinformatie op papier per plaats
 • Reisbegeleiding

Exclusief

 • Reis- en annuleringsverzekeringen
 • De vlucht naar Inverness
 • Lunches en avondmaaltijden
 • Reserveringskosten en bijdrage Garantiefonds GGTO

Deze reis wordt begeleid door Jean-Luc Evens en Jacqueline Streefkerk.

Magical Tours is in 1999 opgericht door Jean-Luc Evens en Jacqueline Streefkerk. Zij gaan uit van de individuele beleving, ervaring en eigen wijsheid van elk individu. Dogma’s en absolute waarheden hebben daarin geen plaats. Hun interesse voor mystieke plaatsen komt voort uit een gevoel van ordening in de kosmos die het leven beïnvloedt. Het Grote Mysterie achter alles-wat-er-is boeit hen en voedt een verlangen naar nieuwe plaatsen, inspirerende activiteiten, vergeten werelden en verborgen kennis. In deze tijd van transformatie willen zij deelnemers de rust en de ruimte bieden voor een reis naar binnen. Lees meer!

Accommodatie

Tijdens onze trektocht slapen we in sfeervolle 3* hotels langs onze reisroute:
 • De eerste en tweede nacht logeren wij in Inverness
 • De derde en vierde nacht op het eiland Lewis
 • De vijfde, zesde en zevende nacht op het eiland Skye
 • De laaste nacht in Inverness
Tijdens deze reis kun je kiezen uit 2 type kamers. De eerste optie is: een 2-persoonskamer op indeling. Je deelt dan de kamer met een andere reiziger van hetzelfde geslacht. De tweede optie is: een 1-persoonskamer. Daarvoor geldt een toeslag van € 450,-.

N.B. Als uiteindelijk blijkt dat we je, door de groepssamenstelling, niet met iemand anders kunnen indelen, zijn wij genoodzaakt de 1-persoonstoeslag te berekenen.

Vervoersmogelijkheden naar bestemming

De vlucht voor deze reis kan geboekt worden als je van ons de bevestiging hebt dat er:
 1. nog plaats is
 2. het minimaal aantal deelnemers zich aangemeld heeft
Als je interesse hebt voor deze reis, maar het minimaal aantal deelnemers is nog niet bereikt dan is het raadzaam de vakantie bij ons alvast te reserveren. Zodra het minimum aantal deelnemers is bereikt, sturen wij je automatisch een bericht dat je de vlucht kunt boeken.
Onderstaand reisschema gaat uit van de vlucht met KLM.

Heen: vrijdag 12 april
 • Traject: Amsterdam - Inverness
  • Vertrektijd: 12:00 uur
  • Aankomst: 12:40 uur
 • Traject: Brussel - Inverness
  • Vertrektijd: 10:25 uur
  • Aankomst: 12:40 uur
Terug: zaterdag 20 april
 • Traject: Inverness - Amsterdam
  • Vertrektijd: 13:25 uur
  • Aankomst: 16:00 uur
 • Traject: Inverness - Brussel
  • Vertrektijd: 13:25 uur
  • Aankomst: 19:08 uur
Onderstaand reisschema gaat uit van de vlucht met Easyjet met een tussenstop in Londen.

Heen: vrijdag 12 april
 • Traject: Amsterdam - Inverness
  • Vertrektijd: 08:55 uur
  • Aankomst: 14:10 uur
Terug: zaterdag 20 april
 • Traject: Inverness - Amsterdam
  • Vertrektijd: 11:55 uur
  • Aankomst: 18:15 uur
Voor alle bovenstaande vluchten geldt dat wij je tijdig halen en brengen van/naar het vliegveld mits je de aangegeven tijden aanhoudt. In alle gevallen geldt dat je zelf verantwoordelijk bent voor de transfers van/naar het vliegveld, als je op andere tijden reist.
Magical Tours kan indien nodig je vlucht voor je boeken.

Gemeenschappelijke taxiservice

 • Aankomst: Bij aankomst is de verzameltijd op het vliegveld, de aankomsttijd van de vlucht die wij aangegeven hebben.
 • Vertrek: Wij zorgen dat je 2 uur voor vertrek op het vliegveld bent, voor de vlucht die wij hebben aangegeven.
Als je op een ander tijdstip aankomt of vertrekt, zijn er verschillende opties: Als je op de dag van aankomst eerder aankomt, kun je wachten op de gemeenschappelijke taxiservice. Het is dan mogelijk om op eigen gelegenheid de stad te bezoeken. Ook kun je een een dag of aantal dagen eerder gaan voorafgaand aan het begin van deze reis. Uiteraard is het ook een dag of aantal dagen langer blijven. Als je hiervoor kiest, kun je inplannen dat je op tijd op het vliegveld bent voor de gemeenschappelijke taxiservice.

Moeilijkheidsgraad

Deze spirituele vakantie is geschikt voor iedereen die over een gemiddelde conditie beschikt. Er worden op de locaties stukjes gewandeld, soms op oneffen terrein. Het is van belang dat je 2 uur achter elkaar kunt wandelen. Ook is het nodig dat je over stevige schoenen beschikt, met een goed profiel. Bergschoenen zijn heel geschikt, omdat deze de enkels ondersteunen. Als je gewend bent om met stokken te wandelen, neem ze gerust mee.

Maaltijden

Ontbijt in de hotels, dit is inclusief de reissom. De lunches en diners worden gebruikt in plaatselijke restaurants en zijn voor eigen rekening. Voor de lunch geldt dat je vaak ook de gelegenheid hebt jouw eigen picknick lunch samen te stellen. Tijdens deze reis wordt er ca. 3 keer gezamenlijk gedineerd. De reisleiding reserveert dan vooraf een restaurant. Daarnaast heeft de groep ook de gelegenheid een restaurantje naar keuze te kiezen.

Geen optionele excursies van toepassing

Tijdens deze reis zijn er buiten het programma geen optionele excursies!

meer spirituele reizen: