Even voorstellen....

Over ons!

Reisorganisatie Magical Tours is het initiatief van Jean-Luc Evens en Jacqueline Streefkerk. In 1992 hebben zij elkaar ontmoet in het Katharenland. Jean-Luc woonde daar en Jacqueline werkte er bij een buitensportbedrijf. Jaren later , via allerlei omwegen, zocht Jacqueline hem weer op en ontstond er een diepe verbondenheid. Zij vonden elkaar in de liefde voor deze planeet, het verlangen naar avontuur en het ontdekken van nieuwe plaatsen, verre oorden. En in de interesse voor oude beschavingen en spiritualiteit. De tijd was rijp voor een gezamenlijke missie: Magical Tours. In 1999 hebben zij hun krachten gebundeld en sindsdien organiseren en begeleiden zij samen spirituele reizen. Centraal bij hun begeleiding staat het creëren van sfeer waarin jij de ruimte voelt jezelf te kunnen zijn. Wars van zweverigheid bieden zij duidelijke informatie, een goede organisatie, het gezelschap van gelijkgestemden maar vooral de uitnodiging om jouw eigen wijsheid als vertrekpunt te nemen bij jouw ervaringen.

Jacqueline

Jacqueline heeft de opleiding voor HSAW – richting recreatie en toerisme (1993) pedagogiek (1995) en maatschappelijk werk (1998) afgerond. Mateloos geboeid door de werking van de menselijke geest, het leven, de dood, de kosmos, zocht ze antwoorden voor en wegen naar een gelukkig en zinvol leven. Jacqueline voelt zich diep verbonden met planeet aarde. De schoonheid van de natuur, de variatie aan landschappen. De wonderbaarlijke dierenwereld. Zij raakt hier niet uitgekeken. De natuur geeft haar rust en voeding. Reizen was al op jonge leeftijd haar passie. Tijdens het reizen leerde ze veel over andere culturen en over zichzelf.

In het begin van haar leven vond zij het moeilijk om zich echt te verbinden met dit leven hier op aarde. Zij genoot van de natuur, van spel en samenzijn. Maar de eisen die er aan haar en leeftijdsgenoten gesteld werden, begreep zij niet altijd. Wat is het doel van dit alles? Vragen......vele vragen. Al op jonge leeftijd vond zij het heerlijk om te reizen. En zodra het kon, trok zij er alleen op uit. Het op zichzelf aangewezen zijn, gaf haar een intens gevoel van vrijheid en avontuur. Deze diepe ervaringen brachten haar dichter bij zichzelf. Haar streven om mysteriën te doorgronden had lange tijd een gretige ondertoon. Maar hoe meer zij wist, hoe minder zij ervan begreep. Op een bepaald moment voelde zij dat het vele reizen haar ervan weerhield om echt te wortelen. Het was tijd om ergens voor te gaan. Dat is het moment dat Magical Tours werd geboren.

"Ik ben een zoeker! Het leven is voor mij een mysterie. Ik heb een diep verlangen om vanuit mijn hart te leven. Het besef dat ik niet alles kan bevatten en niet alles hoef te weten laat meer zachtheid toe in mijn leven. Nu... naar vele jaren is mijn leven dan eindelijk van een zoektocht een avontuur geworden. Ik geniet steeds meer van het leven, van alle aspecten ervan. Ook de moeilijke.... "Zijn" wie ik werkelijk ben en dat tot uitdrukking brengen.....dat inspireert mij en maakt me blij. Het begeleiden van spirituele reizen is mij op het lijf geschreven. Het mogelijk maken van betekenisvolle ervaringen......de verbinding met de deelnemers....mensen in contact brengen met hun eigen kern…..het geeft mij enorm veel voldoening. Tijdens de reizen kan iets uitdrukken en delen dat veel groter is dan mijzelf!”

Jean-Luc

Als tiener was hij op zoek naar antwoorden op vragen die door leeftijdsgenoten niet gesteld werden. Hij voelde zich daarin alleen. Met zijn ouders maakte hij lange reizen door Europa. Dat creëerde een openheid naar andere overtuigingen en leefwijzen. Vaststaande denkbeelden van de samenleving sloten niet altijd aan bij zijn beleving. Met als gevolg een gevoel van vervreemding.....er niet bij horen. Andere culturen, andere religies verrijkten zijn zoektocht en gaven stukjes van de puzzel. Maar de meeste rust vond hij in het contact met de aarde. Hier kwam alles samen. De oerprincipes van de seizoenen, de maan, de sterren en de zon. Hij vond rust en zingeving in een eenvoudig leven. Zonder luxe, zonder technologie. Na dit "thuiskomen" voelde hij jaren later, dat het tijd werd om zich meer naar buiten te richten. Dat was het moment dat Jacqueline in zijn leven kwam. En samen konden zij vliegen..........!

"Ik vind het belangrijk mensen in contact te brengen met de natuur, met de aarde en met de kosmos. Woorden schieten vaak te kort en zijn dan overbodig. Het gaat om het ervaren. Ik houd van rust, harmonie en schoonheid. De hectiek van deze tijd, ga ik uit de weg. Vroeger heeft de aarde mij geheeld, zij heeft mij teruggebracht bij mezelf. Nu breng ik, via onze reizen, mijn liefde voor de aarde tot uitdrukking. Ik houd van uitwisseling. Ik houd ervan mijn kennis en ervaring te delen. Het is mijn passie om te reizen en anderen de gelegenheid te geven de schoonheid van moeder aarde te ervaren! Ik vind het fijn om mij tijdens de reizen te richten op de essentie, zodat de deelnemers het leven van alledag, de drama's en verwikkelingen even los kunnen laten. Dat geeft mij enorm veel voldoening!"

Marianne van Helden

Marianne beheert het secretariaat van Magical Tours. Zij is enkele keren mee geweest met een magische reis en is erg enthousiast over hoe Jacqueline en Jean-Luc hun reizen vorm geven.
Zij is van jongs af aan op zoek naar haar eigen waarheid. Naast het opvoeden van haar twee kinderen en verschillende banen buitenshuis, heeft zij diverse opleidingen en workshops gevolgd op alternatief gebied. Dat resulteerde in een eigen praktijk in complementaire zorg wat zij zo'n negen jaar heeft gehad. Daarnaast beheerde ze het secretariaat (eerst nog op vrijwillige basis) van een goededoelenstichting en in de loop van de tijd wisten meer klanten haar te vinden. Uiteindelijk werkt ze uitsluitend in haar eigen Bureau van Helden en is er trots op voor Magical Tours te mogen werken.
marianne.jpg