Terra Nova

Terra Nova is een schitterend landgoed in Zuid-Frankrijk

Landgoed Terra Nova is een landgoed van 6 hectares met een prachtig uitzicht. Het is een oase van rust tussen de heuvels, bossen en weiden. Dit sfeervolle en comfortabele landhuis is op de ruïnes van een oude boerderij gebouwd. Alle kamers zijn voorzien van een eigen badkamer. De kamers zijn eenvoudig ingericht, met goede bedden. Landgoed Terra Nova ligt prachtig, omringd door ongerepte natuur. Geniet van de bloemen en planten om je heen. Vanuit het huis zijn er talloze korte en lange wandelingen mogelijk op het landgoed. Vind een schaduwrijke plaats om te lezen of weg te dromen. Doezel weg in een hangmat. Mediteer bij het gezang van de vogels. Er zijn geen buren, geen wegen, geen lawaai. Rondom het hoofdgebouw zijn diverse terrasjes en er is een buitenzwembad met veel privacy. Er is een sauna en een schitterende workshopruimte.
Heerlijk buiten eten als het weer het toelaat. Volop uitwisseling met gelijkgestemden of in stilte in de vlammen staren van het kampvuur...met een goed glas wijn. Hier vindt iedereen wat hij/zij nodig heeft en vooral volop privacy, volop rust en ruimte.

Volop rust en ruimte!

Landgoed Terra Nova ligt prachtig, omringd door ongerepte natuur. Geniet van de bloemen en planten om je heen. Vanuit het huis zijn er talloze korte en lange wandelingen mogelijk op het landgoed. Vind een schaduwrijke plaats om te lezen of weg te dromen. Doezel weg in een hangmat. Mediteer bij het gezang van de vogels. Er zijn geen buren, geen wegen, geen lawaai. Rondom het hoofdgebouw zijn diverse terrasjes en er is een buitenzwembad met veel privacy. Er is een sauna en een schitterende workshopruimte. Heerlijk buiten eten als het weer het toelaat. Volop uitwisseling met gelijkgestemden of in stilte in de vlammen staren van het kampvuur...met een goed glas wijn. Hier vindt iedereen wat hij/zij nodig heeft en vooral volop privacy, volop rust en ruimte. Mensen die van mediteren houden kunnen hun hart ophalen. De omgeving leent zich uitstekend voor het genieten van een moment voor jezelf. Mediteren in ongerepte natuur. De frisgroene tinten die de geest kalmeren. Het uitzicht op de bergen die de schoonheid van moeder aarde illustreren. De betoverende zonsondergang in een golf van vloeibaar goud. Je verbonden voelen met alles wat er is, aanwezig zijn in het hier en nu, tot jezelf komen - daar hoef je niets voor te doen..dat gaat hier vanzelf..!

Mediteren - vind hier jouw oase van rust

Mensen die van mediteren houden kunnen hun hart ophalen. De omgeving leent zich uitstekend voor het genieten van een moment voor jezelf. Mediteren in ongerepte natuur. De frisgroene tinten die de geest kalmeren. Het uitzicht op de bergen die de schoonheid van moeder aarde illustreren. De betoverende zonsondergang in een golf van vloeibaar goud. Je verbonden voelen met alles wat er is, aanwezig zijn in het hier en nu, tot jezelf komen - daar hoef je niets voor te doen..dat gaat hier vanzelf..!

Geniet van onze culinaire vegetarische en biologische maaltijden

Uit respect voor aarde, mens en dier bereiden wij tijdens de reizen vegetarische maaltijden met zoveel mogelijk biologische ingrediënten. Heb je altijd gedacht dat "vegetarisch" staat voor sober en geiten-wollen-sokken? Niets is minder waar. Wij beschouwen koken als een kunst. Dat betekent verrassend lekkere en gezonde 3-gangen maaltijden met verse groenten bereid. Laat je verwennen en laat je verrassen door de culinaire vegetarische kookkunst.

Bereikbaarheid

Landgoed Terra Nova ligt ca. 100 kilometer ten zuiden van Toulouse en 40 kilometer ten westen van Carcassonne - tussen Mirepoix en Fanjaux. Prima bereikbaar met auto, trein en vliegtuig (Carcassonne en Toulouse en iets verder Béziers en Gerona. Afhankelijk van jouw voorkeur en budget. De coördinaten van Terra Nova zijn: 43°07'05.4"N 1°59'16.5"E. Er zijn meerdere reismogelijkheden die beschreven zijn op de website en in het reisinformatieblok onderaan.

Landgoed Terra Nova ligt in het hart van het Katharenland

Het Katharenland is altijd een gebied geweest van vrije denkers. Vroeger hoorde het niet bij Frankrijk en niet bij Spanje. Het was een vrij land waar de adel vreedzaam samenleefde. Allerlei volken bewoonden van oudsher deze streek waardoor er een grote tolerantie was voor andersdenkenden. De uitwisseling van nieuwe ideeën speelde een grote rol. Dat had vooral te maken met de ligging van het gebied. Waar vrijheid is, gedijt creatieve expressie. Dat was duidelijk zichtbaar want het artistieke leven in Occitanië bloeide volop. Troubadours trokken door het land en bezongen de hoofse liefde. In dit gebied speelde de mysterieuze geschiedenis van de Katharen zich af. Deze vredelievende, spirituele groepering trok in de Middeleeuwen zoveel mensen aan, dat zij een bedreiging vormde voor de Rooms-katholieke kerk. De toenmalige paus riep zijn volgelingen op tot een kruistocht tegen de Katharen. Veel van de overtuigingen, die de Katharen voorstonden, zijn nu weer in zwang. Óf zij waren hun tijd ver vooruit óf misschien blijft de “boodschap van liefde” wel telkens dezelfde en verandert enkel de vorm. Zeker is dat de manier waarop zij hun overtuigingen lééfden grote indruk heeft gemaakt en voor velen nog altijd een bron van inspiratie is. Magical Tours voelt zich enorm thuis is deze streek en een groot aantal reizen uit ons aanbod wordt in deze regio georganiseerd.

De Pyreneeën

Jouw vakantiebestemming ligt in het oostelijke deel van de Franse Pyreneeën aan de kant van de Middellandse Zee, 100 kilometer ten westen van Perpignan en 100 kilometer ten zuidoosten van Toulouse. Het gebergte strekt zich uit tussen de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee, en is ongeveer 430 kilometer lang en 60 tot 130 kilometer breed. Hou jij van ongerepte landschappen, karaktervolle dorpjes en historische plaatsen, rivieren en meren, wijngaarden en dorpjes met de kleuren van het Franse zuiden? Dan zul je hier met volle teugen genieten.

Klimaat

Het klimaat op onze zomerlocatie is ideaal. Er heerst een microklimaat, waardoor bewolking en harde wind meestal tegengehouden wordt door omringende toppen.
De ligging van onze vakantielocatie is perfect. De hoogte van 500 meter heeft als voordeel dat de temperatuur prettig lekker warm is, terwijl het 's nachts voldoende afkoelt om lekker te slapen. De streek heeft een mediterraan klimaat. Het is hier net zo zonnig als in Spanje. Jaarlijks schijnt de zon hier ongeveer 3000 uur. ‘s Zomers kan het er ongeveer 26 graden worden.

Vitaliteitsactiviteiten

Elke ochtend kun je voor het ontbijt deelnemen aan vitaliteitsactiviteiten. Deze zijn voor iedereen geschikt en hebben als doel het bevorderen van de ontspanning en het soepel maken van het lichaam, zodat de energie moeiteloos kan stromen. Voorbeelden van deze activiteiten zijn: rek- en strek-, ademhalings-, energie- en ontspanningsoefeningen.
Deze sessies worden aangeboden door Jacqueline en duren een half uur. Ervaring met welke tak van sport/bewegingsleer dan ook, is niet nodig. Aansluitend is het ontbijt.

Onze zomerlocatie ligt in een schitterend wandelgebied