Reisimpressie - Wandelen in het spoor van de Katharen - Diane Schmitz

Magische, helende energie

Ik had voor deze wandelvakantie gekozen omdat ik graag een spirituele wandelvakantie wilde gaan doen. De Katharen en hun gedachtegoed boeiden mij ook, alhoewel ik nog niet veel achtergrondkennis over deze groepering had. Nu weet ik heel wat meer over de Katharen, maar wat ik nog veel belangrijker vind: ik heb vooral de magische, helende energie in Katharenland gevoeld! Ik ben goed tot rust en dichter bij mezelf gekomen tijdens deze wandelvakantie en dat gaf een heerlijk gevoel.
Het wandelen was super: uitdagend en pittig, maar goed te doen. Ik kan eerlijk gezegd niet zeggen welke tocht ik het mooiste vond. Tijdens de eerste wandeldag in het Groene labyrint, dacht ik dat het niet mooier kon worden dan dit. Het was een prachtig rotsenbos, waarvan de eeuwenoude rotsen met mos bedekt waren. Er heerste een vredige, rustgevende energie in dit helende bos. Toen we op een bepaalde (kracht?)plek kwamen - voor mijn gevoel leek het een soort altaar - ontstond er als vanzelf een enorme stilte in mijn hoofd. Mijn altijd aanwezige gedachtestroom leek voor een paar momenten stil te staan, een ongekend gevoel voor mij. Ik heb een steen uit dit rotsenbos mee naar huis genomen als souvenir en als krachtsteen voor mezelf.

Sterke verbondenheid

De andere wandelingen waren er echter niet minder om. Iedere wandeltocht was op zijn eigen manier uitdagend, inspirerend, rustgevend en nog veel meer. We hebben veel gezien van het landschap en we hebben een aantal Katharenburchten bezocht. Ook kwamen we regelmatig bij krachtplekken uit, bijvoorbeeld op de Montségur, waar we met z’n (bijna) allen hebben gemediteerd. Heel bijzonder moment was dat.
De reisleidster, Jacqueline, is energiek en avontuurlijk; haar positieve energie en levendigheid is aanstekelijk. Het was een prettige wandelgroep. Iedereen hield rekening met elkaar en we lieten elkaar in onze waarde. Ieder heeft immers zijn eigen wandeltempo. Na een aantal dagen wandelen voelden we allemaal een sterke verbondenheid met elkaar, mooi om te ervaren.

Luxe kamperen

De camping was prima, ik was heel erg blij met het bed in mijn tent. Echt luxe kamperen noem ik dat! De camping ligt op 3 minuten loopafstand van het meer van Montbel, waar je af en toe een heerlijke, frisse duik kunt nemen. Ik heb een paar keer in de ochtend, voor het ontbijt in het meer gezwommen, toen was het nog lekker rustig op het strandje. Dat was super!
Het eten was ontzettend lekker: biologisch en vegetarisch. Ik heb nog enkele voedingtips in mijn hoofd opgeslagen voor thuis. Met dit gezonde eten kun je deze wandelweek echt wel aan. Ik zou er zomaar weer voor kiezen nog eens een wandelvakantie te gaan doen met Magical Tours. Misschien weer in Katharenland, maar ook Ierland en Schotland trekken mij aan. Dus, wie weet een keer tot ziens en tot wandels!