Reisimpressie - Wandelen in het spoor van de Katharen - Anneke

De gedichten van Ruud

Voor de 6e keer inmiddels boek ik een reis bij Magical Tours. Altijd voelt het als thuiskomen bij Jacqueline en Jean-Luc en de mensen die meegaan op hun reizen. Fijne begeleiding, goede verzorging van de (innerlijke) mens. Veel informatie over de omgeving, de Katharen en krachtplekken. Daarnaast elke dag heerlijke maaltijden, zorgvuldig bereid, dit maal door onze kok Ruud, die ons bovendien elke avond verrast met een gedicht van eigen hand. Dank je wel Ruud, jouw gedichten zijn om van te genieten en lachen.

Een heerlijke wandeling in goed gezelschap

Jacqueline heeft vol enthousiasme allerlei wandelingen in de omgeving opgezocht en gelopen. Ze wil ons graag meenemen op die tochten door prachtige natuurgebieden. Ook zingen kan zomaar gebeuren als we onderweg een kapel bezoeken. Maar voorop staan toch echt de wandelingen. Deze week lopen de temperaturen hoog op, dan kijkt Jacqueline naar de route en past zo nodig aan. De wandeling Autour de Montjardin met uitzicht op de Bugarach is nieuw, een prachtige wandeltocht en een waardig hoogtepunt als afsluiting van de week. En wat een uitzicht op die bijna 1 km hoge berg. Bergen, dorpjes, rechthoeken in het landschap. Het is er allemaal. Geurende bloemen, borstelige struiken, dansende vlinders alom, rotsen en stenen die ons weer naar beneden leiden. Een heerlijke wandeling in goed gezelschap.

Domeine La Flotte is van alle gemakken voorzien

Andere wandelingen waren naar Sonnac-sûr-l’Hers, Chalabre, Montbel en dan lekker luieren na een verfrissende duik op een rustig plekje. De meeste middagen hebben we vrij en kunnen we zelf indelen met lezen, praten, een massage krijgen, beetje dobberen in het water, want op Domaine la Flotte is een zwembadje. Wat een rust op deze plek waar geen andere mensen komen. De kamers in het huis zijn allemaal anders. En de eetzaal is prettig wanneer het fris is of juist te heet om buiten te zitten. Kortom deze plek is van allerlei gemakken voorzien.

De markt van Mirepoix blijft het bezoeken waard

Ik raak er niet uitgekeken. Ook is er dit jaar de mogelijkheid om een dag naar de Middellandse zee te gaan.
Ook dit jaar het dorpsfeest van de 13e juli met muziek, dansen, lampionnentocht en als afsluiting het vuurwerk! Schitterend begeleid met muziek, zo bijzonder!

Dank voor de goede zorgen en de verhalen

Kortom, dank jullie wel allemaal voor de goede zorgen, begeleiding en alle ontmoetingen met fijne mensen. Iedereen bedankt voor de verhalen en het delen met elkaar. En wie weet nog eens tot ziens op een volgende reis.