Reisimpressie - Ontdek de kracht van klank en meditatie - Marianne Nicolaas

Twee magische weken met Magical Tours op Domaine la Flotte

De eerste week begon ik met nog 5 mensen o.l.v. Jean-Luc aan de Magische reis door het Katharenland. Dat het veel wandelen zou worden, haalde ik uit de brochure. Liefst bergschoenen, wandelstokken en rugzak mee. Kort gezegd, het was letterlijk en figuurlijk adembenemend, maar wat was het geweldig. Ik heb geen moment spijt gehad van deze week, alleen maar genoten.

Hechte groep

We hadden een hechte groep die elkaar opving als we even moesten slikken b.v. bij het naar binnen en buiten gaan van een grot, of om de weg ernaar toe goed af te leggen. Saamhorigheid en humor vierden hoogtij en het wijntje, biertje na afloop op la Flotte vergoedde veel en de maaltijden van onze kok Ruud alles.

Gedichten bij het toetje

Het eten was vanaf het ontbijt voortreffelijk, de lunches voor onderweg waren prima verzorgd. En voor de avondmaaltijd zijn er alleen maar superlatieven beschikbaar. Het hoogtepunt iedere avond voor mij waren de gedichten die Ruud bij het toetje uit eigen werk voorlas. En dan als een blok in slaap vallen in mijn tent.

Bijzondere energie

Ook de excursies naar Mirepoix en Carcasonne waren bijzondere, leuke en leerzame uitjes. Een mooie gelegenheid ook om wat voor het thuisfront te kopen.
Het hoogtepunt van deze week was voor mij het beklimmen het afdalen (wat een uitdaging) van de Montségur, door de dikke mist gaf dat nog een extra dimensie. Een hele bijzondere energie die je daar kon ervaren.

Klankconcert in het donker

De tweede week deed ik mee met klankschalen en meditatie. Een andere groep, maar ook weer fijne contacten. Ik heb genoten van het leren zingen van boventonen, het klankbad dat ontroerde, het geven van klankbaden aan anderen. Het hoogtepunt was echter het bezoek aan de grot van de Heremiet waar we met klankschalen, andere instrumenten en onze stem in het donker een klankconcert gaven. Het werd nog meer bijzonder toen ieder van ons in een grote zuil gingen staan en daar klanken zongen waar de anderen in meegingen op reageerden.

Onvergetelijke weken

Dank jullie wel Jacqueline (jij ook voor heerlijke vitaliteitoefeningen ’s ochtends), Jean-Luc en zeker ook de vrijwilligers voor deze onvergetelijke weken. Ik heb mogen ervaren hoe heerlijk het is om jezelf te kunnen en mogen zijn, om je grenzen te verleggen, om respect en compassie te voelen van en voor iedereen. En om te kunnen genieten van de prachtige natuur en de rust die dat gaf.