Reisimpressie - Mediteren op krachtplaatsen - Nicoline

Mooie bergen en bijzondere grotten

Ik wist van tevoren nog niet zoveel over het Katharengebied, ik had deze reis puur geboekt om te genieten van de natuur en tot rust te komen en door de meditaties ook tot nieuwe inzichten en ideeën te komen. De natuur is me in alles enorm bij gebleven. Wat een mooie bergen en een bijzondere grotten. Ik was van tevoren een beetje bang dat ik de bergwandelingen niet goed zou volhouden. Maar de wandelingen zijn goed vol te houden, ook door een niet al te geoefende wandelaar zoals ik.

De schoonheid van Roquefort-les-cascades

Op dag één heb ik al enorm genoten van de schoonheid van Roquefort-les-cascades. Wat een mooie kleuren, wat een mooie rotsen. Soms wat glibberige stenen, maar de sfeer en lucht was er heerlijk.

Rust in de grot van de heremiet

Dag twee de grot van de heremiet. Even een flinke klim erheen en een erg donkere grot, je zag geen hand voor ogen, maar als je er eenmaal zit dan komt er toch een soort van rust over je heen. Een heel veilig gevoel.

Dagje aan het strand

Door een renovatie aan de kapel van Saint-Paul d’Arnave werd het programma van dag drie aangepast. Maar een dagje naar het strand was toch ook een welkome afwisseling. Ook hier kan je heerlijk tot rust komen en lekker uitwaaien.

Eigen invulling aan de dag

Op dag vier had ik besloten om een eigen invulling aan de dag te geven. Maar lekker wandelen, lezen en luieren in de zon is ook zeer welkom in dit mooie gebied. Domaine La Flotte is zo mooi en rustig gelegen dat je ook hier heerlijk tot rust kan komen.

Magisch elfenbos

Op dag vijf eerst een wandeling door het magische bos/elfenbos. Ook al weer zo indrukwekkend. Mooie rotsen, mooie kleuren, fijne sfeer, heerlijk om de frisse lucht in te ademen. Bij de klankmeditatie in de abdij van Sain-Polycarpe kreeg ik zowaar kippenvel, wat klinkt en voelt dat mooi en fijn.

Bezoek aan de dolmen van Sem is het meest bijzonder

Dag zes, voor mij denk ik de meest mooie en bijzondere dag en wel door een bezoek aan de dolmen van Sem. Eerst een mooie wandeltocht en dan het uitzicht… adembenemend. Met z’n allen zittend op de steen en dan de klankschalensessie, iets mooiers en indrukwekkender bestaat er niet. Als laatste zijn we naar het graalkasteel geweest. Via ‘La grottes des femmes’ en ‘la grottes des hommes’ kwamen we bovenop de berg. Een adembenemend uitzicht en een indrukwekkende laatste meditatie, een mooie plek om deze mooie en bijzondere reis af te sluiten.

Gekregen boodschappen

Dit is een reis die mij bewust en onbewust in positieve zin nog lang zal bijblijven. Ik zal de meditaties koesteren en kijken of ik wat kan doen met de boodschappen die ik heb gekregen.