Reisimpressie - Mediteren op krachtplaatsen - Cynthia

“Er is iets met het Katharenland”…..

Een bericht van Magical Tours op Facebook trok mijn aandacht. Ik voelde een prettig en warm gevoel bij het lezen ervan. Kan het niet uitleggen….. het gevoel was er! Datzelfde gevoel dat ik al eens eerder ervaarde toen ik in het hart van de Languedoc, de Aude, vertoefde.
Ik trok de stoute schoenen aan en boekte een week voor vertrek mijn zomerreis met het thema “Mediteren op krachtplaatsen”.

Kennismakingsspel

Zo belandde ik 23 juli in Katharenland in een 1-persoons tent op La Flotte. De eerste 2 dagen waren regenachtig. Het mocht de pret niet drukken. Zondag was om lekker te acclimatiseren en elkaar d.m.v. een kennismakingspel te ontmoeten. De maandag starten we de dag (zoals ook de andere dagen) met een vitaliteitsoefening. Daarna was het tijd om op pad te gaan voor een bezoek aan de markt van Mirepoix en te wandelen bij Roquefort-les-Cascades. Genietend van al dat geweldige groen brak na een bui de zon ook nog heerlijk door.

Grot van de Heremiet

Dinsdag. Na een koffiestop in Foix, stopte Adrie de bus in Ussat. De goed verzorgde lunch aten we in het park voordat we gingen klimmen. Vlinders in alle kleuren en maten, groot en klein, gingen ons vooruit op het pad. En dan sta je ineens voor de opening van de grot van de Heremiet. Wat voelde ik me klein. Binnen in de berg mediteerden we in het donker en in de stilte. Jacqueline speelde ook nog op de duimpiano met vel. Prachtig hoe dat geluid in deze grot klonk. Die avond heb ik na een wandeling djembé gespeeld met Jean-Luc en heerlijk in het kampvuur zitten staren.

Labyrint van Nébias

Een aangepast programma op woensdag met een wandeling in stilte door het Labyrint van Nébias. Daar was ik al geweest en toch was het totaal anders deze keer. De route, de kleuren, de geuren, de krachtsteen, de geluiden. Alle zintuigen kwamen aan bod. Alleen de harpboom met z’n “olifantenhuid” en de tentoonstelling herkende ik. De rest van de dag was voor eigen besteding. Ik huurde een mtb en bracht een verrassingsbezoek aan vrienden in Espéraza.

Supermooie sterrenhemel

Op een hete (donder)dag ga je niet naar Carcassonne…… wél lekker naar het strand van Narbonne. En zo’n heerlijke dag sluiten we af met een supermooie sterrenhemel boven de Franse Pyreneeën. Genieten met een grote G!

Klankmeditatie

Vrijdagochtend beleven we een klankmeditatie in de abdij van Saint-Polycarpe. De middag wandelen we het pad “Hêtre remarquable” af. Aan het eind van het pad staat ons een deceptie te wachten wanneer we bulldozers zien die het bos hebben omgekapt. Gelukkig is de Boom de Wijsheid gespaard gebleven en kunnen we deze oeroude beuk bewonderen. Op de terugweg pakken we nog een terrasje in Limoux.

De kracht van de natuur

Zaterdag. Mijn topdag! “Je waant je “On top of the world” op de Dolmen van Sem”, stond er in de beschrijving van het programma. Niks teveel gezegd. Zo voelt het! Op deze grote krachtsteen omringd door die geweldige bergtoppen in zo’n blauwe hemel met wolken ervaar ik de kracht van de natuur en heb ik het gevoel dat ik alles aan kan. Aansluitend rijden we naar de voet van de berg met de grot van de vrouwen en de grot van de mannen. Via deze grotten komen we bovenop bij het Graalkasteel. In de verte kan ik nog net een stipje van de Dolmen van Sem zien. Dan ervaar je dat zoiets groots ook weer klein kan zijn. Bizar! Terug naar La Flotte is er onderweg nog even tijd voor een fotomomentje in het zonnebloemenveld. Die laatste (bonte)avond nemen we, onder het genot van een verse ananascocktail van Robert, afscheid van de vrijwilligers. Er is een muzikaal optreden van Jacqueline en Ruud. En Méri en ik dragen een ode op aan Ruud als dank voor zijn bijzondere voordrachten tijdens ieder dessert.

Fantastische en bijzondere week

En dan sta ik zondagochtendvroeg voor de laatste keer onder die heerlijke stortdouche (die thuis ontbreekt). Het is helaas tijd voor vertrek en La FLotte achter mij te laten. Ik kijk terug op een fantastische en bijzondere week waarin ik genoot van vegetarisch eten en omringd was met lieve en zorgzame mensen. Een week waarin ik door de rust en het natuurschoon ruimte kon maken om te voelen en mijn hart te volgen. Spannend, avontuurlijk, grensverleggend en vooral ontzettend leuk.