Reisimpressie - Mediteren op krachtplaatsen - Ans Bakker

Verwachtingen overtroffen

Een vakantie met vooral mooi weer en mooie natuur, dat leek me wel wat. Bovendien wilde ik graag actief zijn, dingen doen! Maar het belangrijkste was dat ik rust en ruimte wilde opzoeken en dat alles wilde ik in mijn eentje ondernemen. Als een soort test. Zou ik dat durven, zou ik dat kunnen?
Van 22 juli t/m 31 juli 2016 heb ik de reis MEDITEREN OP KRACHTPLAATSEN gedaan. Het was geweldig en het heeft mijn verwachtingen overtroffen!

Geweldig team op Domaine La Flotte

We zaten op Domaine La Flotte. Een prachtig onderkomen. Ik had gekozen voor een kamer voor 2 personen. Het was helemaal afwachten wie er bij mij op de kamer zou komen. Gelukkig klikte het enorm met mijn kamergenote. We hebben veel gelachen, serieus gesproken en ook dingen samen ondernomen zoals wandelingen in de nabije natuur.
Het verblijf op de lokatie was heel erg goed. Heerlijk vegetarisch eten werd er elke dag klaargemaakt door een geweldig team. Alle medewerkers van Domaine La Flotte waren ontzettend aardig en behulpzaam. Er waren 13 deelnemers in onze groep. Er was ook nog een groep die mediteren met klankschalen deed. Bij de vitaliteitsoefeningen ('s ochtends voor het ontbijt) en de maaltijden troffen we ook die deelnemers.

Uitrusten en relaxen

Voor de rest van ons programma waren we veel op pad. Meestal gingen we na het ontbijt, om een uur of 10, weg en kwamen we rond 18.00 uur weer terug op La Flotte.
Op de dag van aankomst, de zaterdag, hebben we nog niet zoveel gedaan. Iedereen was best wel moe van de (bus) reis en wilde zich graag in zijn of haar kamer of tent gaan installeren en nog wat uitrusten. Uitrusten en relaxen kon overigens ook heel goed in de tuin of het zwembad van het complex. Een prachtige plek met zowel zon als schaduw en met ligbedden en heerlijke stoelen.
Er is een kennismakingsbijeenkomst geweest en na het avondeten en de bespreking van het programma ging iedereen vroeg slapen.

Magische zwarte steen

Op zondag zijn we de hele dag op pad geweest. We gingen naar de kapel van Arnave, waar ook de magische zwarte steen der genezing is. Het was best een hele klim om daar te komen. We hebben daar gemediteerd met elkaar en ook individueel. Het was prachtig mooi weer. Een hele belevenis.

Mirepoix met gezellige markt

Maandags zijn we naar het middeleeuwse stadje Mirepoix geweest. De St.Maurice kathedraal was prachtig en het heeft me geraakt om daar in "het licht" te staan. Verder was er een gezellige markt en leuke terrassen.

De hele dag in de natuur

Dinsdag was een topdag! We zijn ook weer de hele dag in de natuur geweest. Eerst naar Roquefort des Cascades. Wat een wonder der natuur. Een bos alsof het uit een sprookje komt. Je kijkt de ogen uit! En met blote voeten in een bergbeekje voel je je een met de natuur. Schitterend!
Voor mij was 's middags het bezoek aan de grot De Heremiet misschien wel het mooist van alles.
Na een aardige klim zijn we met fakkels en zaklampen de grot binnen gegaan. Midden in de grot hebben we gemediteerd in het pikkedonker. Wat een ervaring. Spannend en bijzonder. Alsof ik opnieuw geboren werd!

Vestingstad Carcassonne

Woensdags zijn we naar de vestigingsstad Carcassonne geweest. Heel mooi maar ook erg toeristisch.

Boom der wijsheid

Donderdag... weer een prachtige dag in de natuur doorgebracht. We hebben klankmeditatie gedaan in de abdij van St Polycarpe. Ik werd geraakt door de plek én door de meditatie.
Na de picknick zijn we een heel eind gaan lopen en klimmen en zo kwamen we uiteindelijk aan bij de boom der wijsheid. Zeer indrukwekkend deze boom. We werden stil en hebben individueel onze vragen aan de boom gesteld. Een mooie ervaring, een geweldige dag!

Actieve en bijzondere week

Vrijdag zijn we ook de hele dag weg geweest. Eerst naar de Dolmen van Sem geweest, een prehistorisch monument vergelijkbaar met een hunebed. Schitterend gelegen tussen de bergen. Ik heb bovenop de hunebed gestaan. Best hoog en eng maar toen ik mijn armen spreidde naar de zon en de bergen, voelde ik me zo krachtig en zo een met de kosmos, heerlijk! Zeer bijzonder!
Later die dag zijn we naar het graalkasteel gegaan. Klimmend (en zwetend in de zon) we hebben gemediteerd daar boven op de berg. Hoe mooi kan het zijn! Zaterdags naar huis. Wat een actieve en bijzondere week! Ik heb weer energie!