Reisimpressie - Mediteren op krachtplaatsen - Anneke

Warmte en vriendelijkheid alom

Als kind reisde ik met mijn ouders naar Oostenrijk, de bergen en kastelen maakten me blij. Later ging heel NL naar Frankrijk op vakantie en ik koos verre reisbestemmingen. Tot het moment dat mijn energie opgebrand was en het tijd werd om naar binnen te keren en de batterij op te laden. Ik ontdekte Magical Tours en ontmoette prachtige mensen: Jean Luc en Jacqueline en de mensen die zij aantrekken. En ik werd verliefd… verliefd op het land van de Katharen. Wat heeft de overlevering hier achtergelaten?
Het is als thuiskomen, het landschap met de glooiende hellingen, de klaterende riviertjes, velden vol heldergele zonnebloemen, de stevige platanen met hun bijzondere bast langs de wegen, de maisvelden, de witte koeien, die je loom aanstaren vanuit hun weiden wanneer we daar met de busjes langsrijden op weg naar de volgende bestemming. Warmte en vriendelijkheid alom. De dorpen met hun middeleeuwse uitstraling, waarvan Mirepoix met de maandagmarkt een vast onderdeel van het programma is. Het blijft een schitterend stadje met veelal biologische streekproducten, muziek en kleding, heerlijk om rond te struinen.

Wat wil ik nu echt?

Sinds maart mediteer ik dagelijks en het brengt me rust, vitaliteit en meer focus in het hier en nu. Zodoende leer ik gedachten observeren, gevoelens waarnemen. Leven zonder oordelen over anderen en mezelf is iets dat bewustwording nodig heeft. En voor mij meerdere herhalingen. Ik merk dat ik steeds meer verstil en mezelf onzichtbaar maak. Ik wil leren een eigen weg te gaan en laat me door angst weerhouden. Waar voel ik me goed? Wat wil ik nu echt? Durf ik los te laten en eigen stappen te zetten en zo ja, waar voeren die me dan naar toe?

Mensen ontspannen zichtbaar

In deze week bezoeken we onder de inspirerende en spontane begeleiding van de altijd stralende Jacqueline verschillende krachtplekken en tijdens de wandeling verstillen we al en loopt ieder in zijn eigen tempo en met zijn eigen gedachten de heuvels op. We weten ons omringd door de schoonheid van de natuur, krachtige stenen, wijze bomen en plekken met een geschiedenis. We bezoeken kapellen, kruipen in grotten om daar in de geborgenheid te mediteren, beklimmen hoge heuvels en ruïnes en hebben een gigantisch uitzicht. Vrij als een vogel om te gaan vliegen en onze eigen klanken te maken. Dan laten we de plek op ons in werken door te gaan mediteren en uitwisselen van gedachten voor degenen die dit willen. We trekken kaarten en luisteren naar de uitleg die daarbij hoort, er is herkenning. Zo bijzonder dat het altijd een boodschap heeft, die ons kan raken. Open staan voor elkaar en met respect de ander aanhoren en zien kan hier echt. Welke geheime tuin is er in jou verborgen, welke bloemen heb jij in je om in de wereld uit te zaaien? Ieder heeft zijn rivier (en ik heb de IJssel;-), de rivier laat zich niet duwen, stromen we mee, spelen we nog of roeien we er tegenin? Velen van ons zoeken naar zingeving en zullen stappen kunnen maken. Mensen ontspannen zichtbaar, zo vermoeid als ze eerste zaterdag binnenkomen, zo relaxed vertrekken ze een week later. Weerstand laat je varen en je geeft toe aan wat je werkelijk nodig hebt. Tijdens de autoreizen en aan tafel raken velen in gesprek met de ander en wisselen wetenswaardigheden en gedachten uit. Diepgaande gesprekken vinden plaats en verrassende ontdekkingen worden gedaan. Ik luister en observeer.

Voortreffelijke maaltijden

De maaltijden worden dit jaar door Anouk verzorgd, die samen met haar man René hier hun eigen producten verbouwen en daar nu de meest voortreffelijke maaltijden mee weet te bereiden. Vol liefde klaargemaakt en elke gang ligt er weer een cadeautje op je bord, deze maaltijden zijn een echte weldaad. Dankbaar dat we van de heerlijke maaltijden mochten genieten en nieuwe inzichten hebben gekregen. Wat mooi als we thuis deze inzichten in de praktijk mogen brengen. Jean Luc en Jacqueline sturen duidelijke intenties de kosmos in en het is wonderlijk hoeveel harmonie, saamhorigheid en vriendelijkheid elk jaar weer bij elkaar gebracht wordt. Dank jullie wel dat jullie er allemaal zijn. En dat we elkaar mochten zien en ontmoeten. We reisden een week samen in de trein van ons leven, nu hebben we ons verplaatst en reizen verder met de nieuwe inzichten in de rugzak ieder op ons eigen spoor…. Tot een volgende ontmoeting.