Reisimpressie - Magische reis op Malta - Ans Mansveld

Onuitwisbare indruk

Hoewel ik zelden met een groep op reis ga, was de sfeer vanaf dag een opmerkelijk vertrouwd. De hele week verliep bijzonder harmonieus, ontspannen (alsof ik een hele maand tot m'n beschikking had) en plezierig. Mede dankzij de uitermate relaxte begeleiding, de uitstekend gekozen verblijfsaccommodaties en de luxe van vervoer naar de meest fantastische plekken die de gemiddelde toerist absoluut niet zou kunnen vinden, heb ik een onvergetelijke week op het godinneneiland Malta doorgebracht.
De afwisseling van tempels, prachtige wandelingen, meditaties op werkelijk magische plekken en verschillende steden die we bezochten hebben een onuitwisbare indruk op me gemaakt.

Een paar kreten uit m'n reisdagboek

De schilderachtige baai van Marsaxlokk, haven van de 'warme wind', met vrolijk gekleurde vissersbootjes, markt en terrasjes, is zowel in de vroege ochtend als in de avond bijzonder aantrekkelijk. Op het vriendelijke pleintje, niet ver van ons gastenverblijf, domineert 'our lady of Pompei', de bescheiden parochiekerk van het dorp. De temperatuur (in oktober) is verrukkelijk, warm maar ook een heerlijk zeebriesje zodat het steeds aangenaam voelt.

Het Hypogeum was een geweldige ervaring

Wat een heerlijke dag. Een kippenvel moment in het deel waar de 'Sleeping Lady' gevonden is, door de geluidstrillingen die we met onze stemmen produceerden. Ik had na afloop van dit bezoek zoveel energie dat ik tot ver in de avond door kon. Ook in het archeologisch museum was de confrontatie met deze prachtige moedergodin een heel speciale ervaring.

Diepe rust

De tempel van Ta Hagrat voelde voor mij veel authentieker, minder 'opgepoetst' dan die van Hagar Qim. Hier werd ik een duidelijke verbinding met moeder aarde gewaar, alsof ik erin getrokken werd. Tijdens de meditatie in deze oude tempel kwam er een diepe rust in me, voelde me een worden met deze plek.

Prachtige liefdestempel

Na de fantastische tempel van Ggantija, op Gozo, heeft de verborgen Fenicische grottempel, gewijd aan Astarte, veruit de meeste indruk op me gemaakt. Wat een serene plek en wat een majestueus uitzicht over de diepblauwe zee. In een woord geweldig. Hier wilde ik blijven! Ik kon het niet laten een handje aarde uit deze prachtige liefdestempel als tastbare herinnering mee te nemen.

Al met al een heerlijke week

Prachtige herinneringen aan deze eilanden vol vrouwelijke energie. Om dit gevoel vast te houden heb ik me afgelopen weekend zelfs nog getrakteerd op een ring met een mooie maansteen die ik tijdens volle maan heb 'geladen' in de aarde uit de Fenicische tempel!
Heel erg bedankt Jean Luc en Jacqueline, het was geweldig!