Reisimpressie - Magische reis in Zuidwest Ierland - Sandra Mottier

Perfect geregeld

Het was voor mij al de 4e keer dat ik met Jacqueline en Jean-Luc op reis ben geweest en net als de vorige keren was alles weer perfect geregeld. Het reizen in de minibusjes verliep voorspoedig, mooie en boeiende dingen om te zien en te ervaren, leuke plaatsen om te verblijven en op 1 dag na hadden ze weer perfect weer geregeld.

Interessant programma

Zoals altijd was het weer een interessant programma. Naast het ervaren van de krachtplekken, was er een prachtige natuur, aandacht voor de geschiedenis en verbleven we in leuke stadjes Kenmare en Killarney. Er was ruimte om rustig te mediteren maar soms was het ook gewoon lekker om zittend op een steen in Killarney National park alleen maar te genieten van het prachtige uizicht over het meer en even helmaal tot rust te komen.

Hoogte punten van de reis

− De steencirkel van Oerag, ook al regende het deze dag behoorlijk was de energie zeer krachtig en denk ik hier nog regelmatig aan terug.
− De wandeling in Gleninchaquin park was fantastisch, vooral de huisjes en de realisatie hoe mensen hier heel erg lang geleden geleefd hebben.
− Skellig Michael, jammer genoeg hebben we geen dolfijnen o.i.d. gezien gedurende de boottocht maar deze was even goed heel indrukwekkend hoewel mijn hoogtevrees mij ervan weerhield helemaal naar boven te gaan was het een hele prettige plek om (samen met een aantal andere hoogtevrees-achtigen) een paar uur door te brengen.
− Killarney National parkwas prachtig en leverde een fantastische wandeling op.
− Het bezoek aan de mysterieschool van Innesfallen Island was absoluut bijzonder; velden met vingerhoedsplanten, een leuke wandeling, helaas geen van het aanwezige red deer gezien (in tegenstelling tot sommige andere uit mijn groep) en vooral de resten van het indrukwekkende klooster.

Tip

Ik heb gekozen om 1 dag later terug te vliegen en een dagje Cork als toetje aan de reis toe te voegen (dit kan uiteraard ook voorafgaande aan de reis). Cork is naar Ierse begrippen een belangrijke stad en vlak bij het vliegveld. Met de speciale busverbinding ben je er in 20 minuten en ik zou iedereen adviseren serieus over deze optie na te denken.