Reisimpressie - Magische reis in Zuidwest Ierland - Marianne Nicolaas

Iedere dag genoten

Een reis waarvan ik bijna iedere dag genoten heb. Ook in de regen, zoals in het prachtige natuurpark met haar watervallen Gleninchaquin park.
De regen gaf iets magisch en mystieks aan het park. Zeker een hoogtepunt van de reis. Natuurlijk was ik erg blij met de zon en dat maakte de Kerry way nog indrukwekkender.

Absolute hoogtepunt: Skellig Michael

Het absolute hoogtepunt van de reis was voor mij Skellig Michael. een mooie boottocht op de Atlantische oceaan en daarna de uitdaging om de ongeveer 670 treden van Skellig Michale te betreden. De beloning was groot. een prachtig restant van het klooster, een hele fijne en krachtige energie. Heerlijk genieten daarboven van het uitzicht en je welverdiende lunch.. En helemaal blij dat je weer heelhuids al die trappen afkwam.En natuurlijk de papegaaienduikers die je onderweg tegenkwam. Je kon ze niet genoeg fotograferen zo leuk waren ze..

Wandeltocht in het Nationale park

Een ander hoogtepunt was en de wandeltocht in Killarney National park en het bezoek aan de mysterieschool van Innesfallen Island. Een mooie afsluiting was de natuumandala die we daar met elkaar gemaakt hebben.

Eten en drinken

Na afloop van alle activiteiten smaakte de Red Ale, bier, in de gezellige pubs prima. Ook over het eten viel niet te klagen, lekker, gezond en betaalbaar, dan kon er tenminste nog een Irish coffee van af.

Meditaties

Ik heb ook genoten van de meditaties bij o.a. de diverse steencirkels. Jean-Luc en Jacqueline konden veel vertellen en dat op een boeiende manier en brachten ons overal veilig heen, voor wie wilde met Ierse muziek in de bus. Dankzij hun inzet was en werd de reis magisch.