Reisimpressie - Magische reis in Schotland - Sonja Raats

Vol verwachting

Na een zomer, waarin wat dingen anders liepen dan verwacht, vertrok ik op 28 augustus vol verwachting naar Schotland. Ik was echt toe aan vakantie en ook aan een soort herverbinden met mezelf. Ik hoopte dat de krachtplaatsen die we zouden bezoeken en de natuur me daarbij zouden helpen. Ik had vorig jaar de magische reis naar Engeland gemaakt en dat was goed bevallen; met een leuke groep mensen. Een groot deel van deze groep zou nu ook deelnemen aan de reis naar Schotland. Al op Schiphol kwamen we elkaar weer tegen en dat was leuk! Na een voorspoedige vlucht was het ook fijn in Schotland Jean-Luc en Jacqueline weer te ontmoeten.

Gezamenlijk eten en kennismaken

Na een transfer kwamen we aan in de Highlands. Daar verbleven we in een prachtig huisje. Met mijn kamergenote had ik direct een goede klik, we hadden veel dezelfde interesses en hebben het tijdens deze reis erg gezellig gehad. Die avond gezamenlijk gegeten met de groep en nader kennisgemaakt.

The Praying Hands of Mary

De volgende dag stond onze eerste wandeling op 't programma; naar The Praying Hands of Mary. Een prachtige rotsformatie gelegen in een ruig landschap. Opvallend vond ik dat de energie er juist erg zacht aanvoelde. Bij terugkomst op 't resort was er tijd om te genieten van zwembad en sauna. Heerlijk!

Verbinden met de natuur

Ons volgende reisdoel was de heilige berg Schiehallion. Van deze dag heb ik echt genoten. We liepen eerst gezamenlijk naar een uitzichtspunt voor een meditatie en daarna liep ieder in eigen tempo naar boven of niet. Het landschap was prachtig mede doordat de hei in bloei stond. Daar mijn klimtempo vlot was heb ik deze dag veel alleen gelopen, maar dat was precies wat ik nodig had in deze omgeving. Heerlijk om te verbinden met de natuur om me heen en de uitzichten waren mooi! Bovenop de bergkam mijn stenen opgeladen met de voelbaar krachtige energie van deze plek.

Uitzicht op de baai met eilanden

De dag erna begon met een heerlijke ochtendwandeling door een kloof met een snelstromend riviertje en watervallen. De natuur was hier echt magisch en het zonnetje zorgde voor geweldige lichtval tussen bomen en water. Echt schitterende foto’s gemaakt hier. Daarna transfer naar Oban. Ons hotel lag direct aan zee en het uitzicht op de baai met eilanden was erg mooi.

Mooie zonsondergang op zee

Het weer bleef goed, en onze dagtour naar de 3 eilanden Mull, Staffa en Iona was onvergetelijk. Staffa was indrukwekkend met haar basaltkolommen en de grot. Iona was juist heel liefelijk, een plek waar ik graag langer had willen blijven. We hadden daar een meditatie met echt een prachtig uizicht over het eiland en de zee met omliggende eilanden. Op deze plek voelde ik me erg verbonden met alles, alsof de tijd even stil stond. Op de ferry terug hadden we een mooie zonsondergang op zee.

Dagje vrij met een boottocht door een spectaculair landschap

De volgende dag was er een mogelijkheid voor een wandeling of een dagje vrij voor jezelf. Ik koos voor het laatste omdat ik graag de zee op wilde op zoek naar dolfijnen en walvissen. Geen walvissen gezien, wel dolfijnen en zeehondjes en ook zeearenden. Het was een prachtige boottocht door een spectaculair mooi landschap vol eilanden en baaien.

Afwisselend landschap

De volgende ochtend kregen we 'n wat langere transfer naar Edinburgh. Het landschap onderweg was afwisselend. In de middag hebben we Arthurs Seat beklommen, een heuvel van vulkanische oorsprong met een weids uitzicht over Edinburgh en omgeving.

Bezoek aan Roslynns Chapel

Op onze laatste dag bezochten we Roslynns Chapel. We waren er vroeg waardoor we de energie van deze bijzondere plek goed konden ervaren voordat het echt druk werd. Daarna een verrassende wandeling door Roslynns Glenn waarbij vooral de krachtige oude bomen indruk maakten op mij. Er was in de middag nog de mogelijkheid om zelf Edinburgh te verkennen. Met een deel van de groep wat rondlopen en winkeltjes bekijken was een leuke afsluiting van deze vakantie.
Ik heb genoten van deze reis en voelde me opgeladen en uitgerust!