Reisimpressie - Magische reis in Schotland - Ellis Nauta

Bucketlist

Ook deze reis stond op mijn bucketlist zoals dat tegenwoordig heet. Mijn verlanglijstje eigenlijk. En net als de eerder gemaakte reizen naar het kartharen land en magisch Engeland wilde ik hier al zo lang naar toe. En nu eindelijk ben ik het allemaal aan het doen, omdat de reizen van Magical tours aansluiten bij wat ik zocht. Ik had me al een jaar van te voren opgegeven, omdat deze reis gepland was in de nazomer. Zodat het weer in Schotland nog best mooi kan zijn, in ieder geval nog niet guur en koud en herfstig. Ik zat nog wel even te denken, maar toen een collega van me zei dat die periode zo mooi was omdat de heide dan bloeit, heb ik geen moment getwijfeld en me opgegeven.

Mensen, die spiritueel in het leven staan

En tijdens de reis kwam ik ook een aantal vrouwen tegen van de eerder gemaakte reis door Engeland. Dat was niet toevallig overigens. We hadden nog contact met elkaar en toen ik ze even had laten weten dat ik geboekt had, werden er meer enthousiast. Het was daardoor een heel gezellig weerzien. Maar ook de “nieuwe” mensen in de groep waren een cadeautje. Het zijn spirituele reizen en die trekken mensen aan die spiritueel in het leven staan, met spirituele dingen bezig zijn. Maar wel ieder vanuit zijn of haar eigen richting, kant. En dat maakt het zo verfrissend. De gesprekken zijn interessant en leuk. Je komt dingen te weten waar je nog geen weet van had. Iedereen bewandelt zijn of haar eigen pad en het is leuk om daar meer kennis over te nemen. Het zijn vaak dingen, cursussen, workshops, richtingen, die je dan zelf nog niet weet of bekend mee bent.

Aanwezigheid van natuurwezens

De reis was ook een cadeau, het weer speelde enorm goed mee. We hebben alleen de laatste middag regen gehad. Voor de rest heerlijk weer met zon. Dat is met een buitenprogramma toch wel erg prettig.
En wat is Schotland een schitterend land. We hebben prachtige plekken bezocht, bergen beklommen, energie gevoelt. Ik voelde me er als een vis in het water. De krachtplekken die we bezochten, het hands of Mary, de lichtberg en de steencirkel, het voelde zo prettig om daar te zijn. Ook de eilandjes mull, Staffa en Iona, het was echt heerlijk om daar rond te lopen. Gelukkig was de zee enorm rustig, hebben we zeehonden en dolfijnen gespot en prachtige foto’s kunnen maken van de natuur om ons heen.
Ook de heide stond inderdaad in bloei, wat hele mooie paarse bergen oplevert. Met beekjes, rotsen, groene vlakten met Hooglanders, de harige koeien. En ook prachtige magische bomen die er groeien. Je kan overal de aanwezigheid van natuurwezens opmerken.

De Rosslyn’s Chapel was echt een heerlijke ervaring

Eerst konden we lekker, omdat het nog rustig was, de kapel bekijken en de buitenkant fotograferen. Na een half uur werd er een verhaal verteld over de kapel en dingen aangewezen. Op een ontzettend leuke manier, heel humoristisch. De twee vrouwen die dit deden en die ook in de kapel waren voor vragen waren heel leuk. Zo maakten we eerst kennis met de kapelkat William. Een heerlijk doorvoede kat die alle aandacht wel prettig vind. Later in de winkel kwam ik erachter dat hij ook vele avonturen beleefd, dat er boeken en andere spullen van hem verkocht werden. Omdat na het praatje iedereen naar beneden zou gaan, zijn wij naar de winkel gegaan, om later terug te komen. Terug in de kapel kwamen we met deze vrouwen in gesprek en we kregen hele bijzondere foto’s te zien van in de kapel. Energie die bewoog, orbs, verschijningen, gewoon op de foto, die zij zelf hadden gemaakt. Er heerste ook een bijzondere energie. Er gaan verschillende leylijnen door de kapel heen. Voor het altaar is een plek waar er 3 kruisen. Ik vond het heerlijk om daar te staan. Kreeg er zoveel energie van. Het voelde zo goed, wilde eigenlijk niet meer weg. Maar achter het altaar kruisen er ook twee en in een hoek. We zijn ze allemaal af gegaan om ze te voelen. Heel bijzonder. En ook dat het bij iedereen hetzelfde gevoel gaf.
Later ook afgedaald naar beneden, waar nu niemand meer was. Bijzonder om daar zo rond te lopen. Zeker na het lezen van het boek: de da Vinci code.

Wat een heerlijk land!

In de middag begon het te regenen, net terwijl wij door Rosslyn’s Glen liepen. Wat een bijzondere plaats. We hebben er ook fijn gemediteerd, heerlijk gelopen. Geen last van de regen, het werd er alleen maar groener van.
Als afsluiter van de reis nog even Edinburgh in. Ook een hele leuke en toegankelijke stad. Nog even de laatste souvenirs gekocht voor we de dag erna zouden vertrekken naar huis.
Wat een heerlijk land is Schotland, wat een ontzettend vriendelijke mensen, wat een mooie dingen die we mochten zien en beleven. Wat een fijne groep mensen die mee waren, ik heb genoten.