Reisimpressie - Magische reis in Schotland - Anna Garssen

Mijn reis met Magical Tours naar de Schotse Hooglanden

Heel wat jaren ben ik samen met man en zus op reis geweest op zoek naar mystieke plekken waar dan ook in Europa. Engeland, Ierland en vooral Schotland trekken mij het meest.
We werden opgehaald van het vliegveld door Jacqueline en Jean Luc en waren met een klein groepje van 6 hele verschillende vrouwen. Voorafgaand aan het diner vertelden Jacqueline en Jean Luc over het programma voor de komende dagen. Vroeg naar bed en vroeg weer op. Nog even lunchboodschappen doen in het dorpje en nog goedkope wandelschoenen met profielzolen gekocht (was de mijne vergeten) en die zijn wel nodig om veilig te klimmen en te wandelen over stenen en watertjes.

The praying hands of Mary

Uurtje rijden langs mooie landschappen en dan ruim een uur klimmen de berg op naar de The praying hands of Mary. Een indrukwekkend gesteente waar mooie verhalen over te vertellen zijn. Een prachtig vergezicht over de hooglanden. We leggen allemaal een dierbaar iets van onszelf in het midden waarna Jacqueline een geleide meditatie hield. Op de terugweg kwamen we langs een mooi meer, waar een paar vrouwen spontaan bloot het water in sprongen. Lekker koud veel te koud voor mij brrr.

Wandeling door bossen en langs riviertje met veel watervallen

De volgende dag zijn mijn zus en ik niet mee gegaan met het beklimmen van een heilige en mystieke hoge berg de Schiehallon. Wij zijn naar het dorpje gewandeld en 's middags nog lekker in het zwembad van het hotel gezwommen. De volgende ochtend na een mooie wandeling door de bossen langs een riviertje met heel veel watervallen op weg naar Oban, een heel heel gezellig vissersplaatsje. We sliepen in een mooi ouderwets hotel. Iedereen met uitzicht op de haven. Jacqueline had een leuk restaurant gereserveerd .

Boottocht naar Mull, Staffa en Iona

Volgende dag vroeg op de boot naar Mull. Aangekomen op Mull met een bus en druk pratende chauffeur over het prachtig gekleurde eiland gereden. Dan op een kleiner bootje op weg naar Staffa.
De zee was wild vond ik, maar blijkbaar rustig genoeg om naar Staffa en Iona te varen. Staffa doemde in de verte op uit de zee. Het leek een heel bizar gesteente. Het bestaat uit vulkanische zwarte basaltzuilen ooit opgestuwd uit de zee. Een fantastisch mythologisch eiland. Aan het eind is een mooie grot, de beroemde Fingal’s Cave. Indrukwekkend en een heel mystieke magische plek, vond ik.
Daarna weer op de boot naar Iona. Een mooi stil eiland waar we op een rustig plekje aan het water op het strand een meditatie deden. Als je zo even de tijd neemt om in jezelf te rusten ervaar je daarna veel meer de schoonheid om je heen. Volgende dag naar Kilmatin Glen. Een vallei met veel prehistorische monumenten. Allereerst een aantal zogenaamde grafheuvels. Verder stonden twee menhirs, mannelijk en vrouwelijk. Jean Luc heeft ons uitgelegd met zijn wichelroedes hoe de verschillende leylijnen elkaar kruisen.

Afsluitingsceremonie

De volgende dag een lange tocht terug naar Edinburgh. 's Middags naar het oude centrum met veel leuke hippe winkeltjes. Laatste dag een bezoek aan Rosslyn’s Chapel, bekend als de kapel van de heilige Graal. De kapel staat op een deels nog niet geopende krachtplaats. Een heel rijk versierd kerkje van binnen en van buiten. Echt een magische plek, vooral beneden in de crypt was een helende energie voelbaar. Na de lunch door een bos met sprookjesbomen op een goeie plek een afsluitingsceremonie gedaan. Iedereen had tijdens de reis mooie stenen en takjes verzameld. We hebben daar een soort van mandala van gelegd en elkaar en het mooie Schotland bedankt voor deze prachtige week.