Reisimpressie - Magische reis in Ierland - Gretha en Fokko

Prachtige kusten en woeste landschappen

Wij kwamen de reisorganisatie Magical Tours weer tegen in een reisgids van 2011, maar dit keer waren we zogezegd spiritueel en energetisch ‘rijp’ voor een magische trip van ons beiden. Dus besloten wij dit keer “overzees” in zee te gaan met deze reisorganisatie.
Wij waren al twee keer eerder in Ierland geweest vanwege haar prachtige kusten, woeste landschappen en – niet te vergeten – de traditional Irisch Music in de talloze pubs van Dingle, Westport, Doolin en Dublin.

Krachtvelden, symbolen en oude mythen

De reisleiding bestond uit een fijn stel, Jacqueline en Jean-Luc, die ons – met nog 5 reisgenoten - op het vliegveld van Dublin uitnodigden om met hun plaats te nemen in een comfortabel busje. Jacqueline bleek opleiding en ervaring te hebben in de reiswereld en haar partner Jean-Luc was onze chauffeur, die zich daarnaast ontpopte als een veelzijdige ’informateur’ op het gebied van krachtvelden op mystieke plaatsen, symbolen op prehistorische stenen en oude mythen en legenden.

Ierse sterrenweg en het geheim van Atlantis

Alhoewel vrij uitgebreide beschrijvingen in de digitale reisgids wel een indicatie geven van wat ons te wachten stond, bleek elke dag weer nieuwe verrassingen en ervaringen op te leveren. Jacqeline en Jean-Luc, die zelf wonen bij het wandelgebied Katharenland in Frankrijk, leidden ons naar unieke prehistorische elementen langs de Ierse Sterrenweg om ons kennis te laten maken met het geheim van Atlantis; en kwalitatieve leiding hierbij kan alleen gebeuren na vele jaren voorbereiding in de vorm van documentatie, zoektochten en (levens)ervaring.
Sommige magische plaatsen op de Ierse sterrenweg, bijvoorbeeld dolmens zoals Newgrange en Knowth – bij het rivierdal de Boyne gebouwd door Kelten en druidenvolken – zijn al ouder dan de Egyptische pyramiden.

Mediteren in passage tomben

Heel veel indruk op ons maakten meditaties – in besloten kring! - in passage tomben als Fourknocks en Loughcrew; van de laatste kan gezegd worden dat deze nog ouder is – 3300 v. Chr. - dan Newgrange. Ook beklommen wij de bijna 800 meter hoge Croach Patricks bij Westport, een pelgrimsberg op het hoogste punt van de Ierse Sterrenweg, gewijd aan de Keltische zonnegod Lugh en – later in de 5e eeuw - Patrick, de patroonheilige van het katholieke Ierland.

Het enige wat je doet is GENIETEN

De kwaliteit van Magical Tours kan ook worden uitgedrukt in comfort dat onderweg wordt aangeboden in de vorm van B & B’s, hotels, restaurantjes en mooie routes. Een kwaliteit die een ‘gewoon’ reisbureau ver te boven gaat! Het enige wat je doet is GENIETEN, soms in edele Stilte bij een menhir of bij het stappen in het stenen labyrint van Achills Island.

Pubs en traditionele Ierse volksmuziek

In deze reis ervoeren wij ook een maximum aan individuele VRIJHEID, je kon helemaal jezelf zijn in het Hier en Nu. En wij maakten ’s avonds regelmatig gebruik van de mogelijkheid in pubs te genieten van traditionele Ierse volksmuziek.
Wat onze groep betreft was er een prima sfeer, die tevens gekenmerkt werd door variatie in kennis over mensen, planten en vogels. EN: wij hadden de hele week prachtig weer!!

Onvergetelijke magische reis

Dit was een impressie van een onvergetelijke magische reis, waarbij wij behalve de al eerder genoemde reisleiders, ook Angela, Neeltje, Jantien, Pien en Marion hartelijk willen bedanken voor hun inbreng gedurende ruim 8 Ierse reisdagen.