Reisimpressie - Magische reis in het Katharenland - Stefan Onland

Gevoel van thuiskomen

Mijn Magische reis naar Katharenland was echt magisch. Wat een prachtige belevenis! Ik kwam de reis tegen op Facebook en was gelijk overtuigd dat dit een reis voor mij was. Nadat ik geboekt had kwam ik al gelijk in andere sferen. Toen we van het vliegveld naar Terra Nova reden reden we langs de zonnebloemvelden, graanvelden en de mooie bergen. Ik had gelijk het gevoel van thuiskomen. Terra Nova ligt prachtig tussen alle natuur in het ongerepte landschap.

Santiago de Compostela

Op de eerste dag gingen we naar Mirepoix. Wat een mooi stadje met een leuke markt en een prachtige kerk. In de middag hebben we een stuk van de camino naar Santiago de Compostela gelopen. Erg indrukwekkend!

Rennes le Chateau

De volgende dag hebben we een wandeling gemaakt en hebben we het tempelierskasteel Bezu bezocht. Prachtig hoe Jean-Luc verteld over de geschiedenis. Ik werd echt meegenomen terug in de tijd alsof ik het zelf beleefde. Na de mooie tocht hebben we in Limoux heerlijk op een terrasje gezeten. Wat me echt diep heeft geraakt is de dag in Rennes le chateau. De hele omgeving en het verhaal van Maria Magdalena deden echt iets met me. We hebben in de grot van Maria Magdalena samen gemediteerd.

Mystieke sfeer

Donderdagmiddag zijn we naar Carcassonne geweest. De ochtend hadden we vrije tijd en toen heb ik rustig een boek gelezen onder een boom op Terra Nova. Carcassonne was heel indrukwekkend. Prachtige stad met een hele mooie kerk met prachtige glas in lood ramen. De klim van de Montsegur zal ik nooit vergeten. Wat een prachtige berg. Er was een beetje mist maar dit zorgde voor een extra mystieke sfeer. Op de berg hele mooie roofvogels zien vliegen. Op de laatste dag hebben we de inwijdingsgrotten van de Katharen bezocht. Er hing een hele sterke energie. We zijn allemaal ingewijd op de manier zoals dat bij de Katharen ook altijd is gedaan. Erg indrukwekkend om dit mee te maken.

Vitaliteitstraining

Elke ochtend deed Jacqueline de vitaliteitstraining. Dit was elke keer een heerlijk rustig begin van de dag. Het eten was elke keer een feestje. Heerlijk! Ik wilde Dana de kok eigenlijk stiekem ontvoeren op de laatste dag zodat ze thuis voor mij zal kunnen koken haha.

De reis was super goed geregeld!

De liefdevolle begeleiding was voelbaar. Het was een warm bad waar ik in terecht kwam. Met de groep mensen was het zo leuk. Er was gelijk een goede klik. We hebben samen gelachen, gehuild, hele mooie gesprekken gehad. Ik wil de hele organisatie en de groep nogmaals bedanken voor deze prachtige week. Ik ben teruggekomen als een ander mens.