Reisimpressie - Magische reis in het Katharenland - Monique

Nieuwsgierig geworden

Ik voelde echter nooit de behoefte om de plekken te bezoeken waar met name Maria Magdalena en de Katharen hebben gewoond. Totdat ik de boeken van Kathleen Mc Gowen, Ton van de Kroon, Lars Muhl etc. ben gaan lezen.
Ik was nieuwsgierig geworden naar deze plekken en zoals ik dat dan meestal doe boek ik impulsief een spirituele reis. Dit keer ging ik met een reisgezelschap georganiseerd door Magical Tours. Altijd spannend!

In de Zen-stand door een heerlijke massage

Ik begin op het moment dat Jacqueline en Jean-Luc, onze begeleiders, ons kwamen ophalen.
Het ontroerde mij dat zij midden in de nacht ons op de parkeerplaats stonden op te wachten met een heerlijk kopje thee. Vervolgens reden we naar Domaine La Flotte dat mijn verwachtingen overtrof. Midden tussen de heuvels een prachtig oud huis met grote kamers. Ik trof het: ik had een kamer waar ik vanuit mijn bed zo naar de besneeuwde toppen van de Pyreneeën keek. Het was koud maar heerlijk weer om van alles te ondernemen. De groep leek me meteen al leuk. Heel divers maar we konden het allemaal goed met elkaar vinden. Die middag had ik al meteen een heerlijke massage waardoor ik al in de Zenstand terecht kwam. Vervolgens kregen we onze eerste lunch. Ook dat overtrof al mijn verwachtingen. Heerlijk Ayurvedische gerechten.

Inwijdingsgrotten waren het hoogtepunt

De dagen, die volgden, hebben we bekende plekken zoals De ruïnes van de kastelen van de Tempeliers, Rennes le Chateau, Carcassonne, Montségur, de grot van Maria Magdalena en de heilige berg met de inwijdingsgrotten van de Katharen bezocht. De inwijdingsgrotten waren voor mij absoluut het hoogtepunt. Ik vond het heerlijk om met de groep te mediteren en te klanken. Wanneer je iets ervaarde werd je volledig met rust gelaten zodat je het kon laten komen zoals het kwam. Daardoor werd het ook niet zwaar.

De plekken zijn echt magisch

En ik ben er nog lang niet op uitgekeken.
Jacqueline is een hele enthousiaste vrouw waardoor je vanzelf ook enthousiast wordt en Jean-Luc weet veel te vertellen en is naar mijn mening de stille kracht op de achtergrond. Een goed combinatie vind ik.

Spirituele oefeningen

Er was genoeg ruimte om iets anders te doen dan het programma. Zo heb ik voor een tweede keer op een paard gereden en heb ik diverse wandelingen in de prachtige omgeving gemaakt. Daarnaast begon de ochtenden al goed met een half uurtje spirituele oefeningen voor de dag waarbij we aan het eind van het halve uurtje een kaart trokken voor de dag of voor een vraag die je bezighield. Het is altijd leuk om een kaart te trekken toch?

Dansend de week afgesloten

Ik zou niet weten wat ik mis in dit programma. Ik heb genoten en kom zeker nog een keer terug. We hebben deze mooi week dansend afgesloten.
Dank je wel Jaqueline en Jean-Luc