Reisimpressie - Magische reis in het Katharenland - Lars van Dorsselaer

Fijn verblijf

DEN HAAG - Van 15 tot 24 juli 2016 heb ik samen met mijn vader van de Katharen reis bij Magical Tours mogen genieten. Hoewel de heenreis begon met wat strubbelingen (de bus kreeg een klapband onderweg) ontstonden ook tijdens het wachten op de nieuwe bus contacten met mede reizigers. Na een halve dag vertraging was de ontvangst door Jacqueline en Jean Luc uiterst verwelkomend. Na aankomst op Domein La Flotte werden we gelijk rondgeleid op het domein en zagen we al dat het een fijn verblijf zou worden.

Een goed begin van de dag

Er is een grote tuin met genoeg lig- en zitstoelen, wat ook telkens een fijne manier was om voor of na het eten nog even met de anderen te praten. Een ruime meditatieruimte, waar bij minder weer ’s ochtends ontspanningsoefeningen gedaan werden. Bij mooi weer, wat het gelukkig het merendeel van de vakantie was, werden deze oefeningen buiten gedaan. Met veel enthousiasme door Jacqueline begeleid, telkens een goed begin van de dag.

Feestmaaltijden met veel creativiteit en liefde

Na de ochtendoefening was er ruime keuze aan ontbijt met biologisch en bio dynamische producten. Elke ochtend had ook weer iets extra’s; een eitje, pannenkoeken of havermout bijvoorbeeld. Als er een excursie op het middagprogramma stond, werd er ook een lunch voorbereid die ook genoeg aan variëteit te bieden had. Het avondeten was ook steeds een feestmaal waar met veel creativiteit en liefde telkens weer heerlijke vegetarische voor, hoofd en na- gerechten zijn geserveerd.

Ervaringen moeilijk in woorden te vatten

Tot zover de zaken die wat makkelijker te beschrijven en in woorden te vatten zijn. Over de excursies zelf kan ik enkel uitleggen dat het een zeer bijzondere ervaring was om op de plekken te komen. De ervaringen die ik zelf en reisgenoten hebben beleefd zijn helaas moeilijk in woorden te vatten. Enige ervaring met spiritualiteit en kennis van onderwerpen zoals reïncarnatie, een hiernamaals, energieën, gnostiek en zo meer is wel een vereiste naar mijn mening. Of een natuurlijke aanleg, vertrouwen, gevoeligheid en een open blik kunnen de ervaring van de reis ook positief beïnvloeden.

Een zeer geslaagde vakantie

Maar ook als je hier een zeer sceptische blik over behoudt en hier niet voor open staat, zijn de fijne sfeer in de groep, het lekkere eten, de prachtige uitzichten vanaf de beklommen bergen en rustgevende omgeving dingen die je niet kunnen ontgaan. Daarbij zorgden ook de fijne reisleiding; Jean Luc, Jacqueline, en assistentie van Rob, Wilma, Els en Anouk voor een zeer geslaagde vakantie.