Reisimpressie - Magische reis in het Katharenland - Kiek

Kijken naar de vallende sterren

Onze verblijfplaats deze week is Domaine La Flotte. Een mooi landgoed in een prachtige omgeving waar je heerlijk kunt wandelen. Vooral de wandeling naar Chalabre is erg mooi. Onderweg heb je prachtige uitzichten op de bergen. De wandeling van ruim een uur loopt langs een kerkje, vanwaar je op het dorp kijkt. Hier heb ik een aantal uren doorgebracht, genietend van de stilte.
Ik sliep in een tent... dus in de natuur. Tijdens mijn nachtelijke bezoekjes aan het toiletgebouw genoot ik van de sterren, die hier veel dichterbij staan. Op een avond hebben we ons in stoelen geïnstalleerd om naar de vallende sterren te kijken. Als al onze wensen vervuld worden, krijgen we het nog druk.

De verzorging op la Flotte was super goed

De heerlijke vegetarische maaltijden waren met liefde klaargemaakt door Anouk en Wendy. Het eten was iedere dag een feestje... Anouk vertelde voor iedere gang (3 stuks) wat we gingen eten, terwijl wij naar een kleurrijk bord keken en haast niet konden wachten om te beginnen.

Verhalen droegen bij aan het speciale gevoel

Het bezoek aan de krachtplekken was voor mij erg bijzonder. Ik laat het graag aan iedereen zelf over, om dit te ervaren.
Dit verhaal gaat dan ook een beetje over de andere fijne dingen.
Zo was er altijd de uitgestoken hand van Jean-Luc, die je hielp je weg naar boven en beneden te vinden. Zijn verhalen, ook die over de mooie natuur, droegen bij aan het speciale gevoel van deze reis.
Iedere dag had hij naast de plekken uit de brochure wel iets bijzonders voor ons.
Zo stopten we onderweg een keer bij een watergrot. Het water stroomde met kracht over een kleine waterval, om even later stil te vallen. Zodat je met droge voeten en schoenen aan naar binnen kon zonder nat te worden. Ik kon niet zo lang wachten, dus op blote voeten over de stapstenen en merkte dat het water ijskoud was. Het was de moeite waard. Er lagen o.a. stenen van marmer in de grot die hadden een prachtige rode kleur.

Een gedekte tafel in de natuur

Onze lunchplekken waren met zorg uit gekozen. Soms namen we de heerlijke lunch mee in onze rugzakken de berg op en andere keren hadden Jean-Luc en Petra (onze geweldige gezellige chauffeur) die bij zich in koelboxen. Er werd dan een tafel in de natuur gedekt, waar we van genoten.
Vooral de plek op de Montségur, tussen de wilde bloemen en het prachtige uitzicht vond ik erg fijn. Als vanzelf aten we in stilte, diep onder de indruk van deze geweldige berg.

Thuis nagenieten

Afsluitend: Dit was mijn eerste spirituele reis... en ik weet nu al dat het niet de laatste zal zijn.
Nu thuis geniet ik na van de "Magische reis in het Katharenland" met dank aan mijn medereisgenoten van deze week, en vooral aan Jacqueline en Jean-Luc en het hele team.