Reisimpressie - Magische reis in het Katharenland - Joke

In één woord: Fantastisch!

En hoe breng je dat dan in woorden op papier. Het is zo breed wat ik deze vakantie ervaren heb.
Een vriendin van mij vroeg me of ik mee wilde naar deze reis. En ik zei ‘ja graag!’ Het is de 3e keer dat ik met Magical Tours zo’n mooie reis in de katharenstreek meemaak. Een keer een ‘een-ouder vakantie’, een keer een zangweek in deze streek en nu dan de Magische reis. Prachtig.

Verbonden met mezelf en alles om me heen

De reisorganisatie ligt in handen van Jean Luc en Jacqueline. Zij zijn een zeer ervaren, enthousiast en betrokken team en nemen je mee naar mooie magische plekken. Door dat je van te voren informatie krijgt over de streek en het weekprogramma kun je je al iets voorbereiden en verheugen op wat komen gaat. Maar de ervaring op zich zal zich op dat moment ontvouwen wanneer je daar bent. Het meest heb ik mij verwonderd op mijn ervaringen op de verschillende plekken. Op onverwachte momenten werd ik geraakt en voelde mij zeer verbonden met mijzelf en met alles om me heen als één.

Heerlijke vegetarische gerechten

Magical Tours heeft een diversiteit in deze week georganiseerd, zodat je steeds verrast bent.
De dagen beginnen altijd met vitaliteitoefeningen door Jacqueline gegeven. Een heel relaxed begin van de dag. Alles in de week is natuurlijk vrij om te doen, dus als je eens geen puf hebt en gewoon een dag ‘thuis’ wil blijven lezen, wandelen en wat poedelen in het zwembad, dan is dat ook prima. Maar ja, dan mis je de mooie uitstap van die dag. Het eten is afwisslend en prima geregeld. 's Avonds wordt er heerlijk vegetarisch gekookt. De ervaren mensen in de keuken zorgen dat ook dat elke dag zeer afwisselend is. Echt smullen, waarbij een lekker glas rode wijn niet zal missen. Ik heb weer inspiratie opgedaan voor thuis!

Een afwisselende week

Deze week waren wij met acht personen. De week zit zeer goed en afwisselend in elkaar.
Wat te denken van een mooie klim naar de top van een berg waar je de resten van het ‘Tempelierskasteel Bezu’ kan zien met een prachtig uitzicht! Een leuke ochtend op de gezellige markt van Mirepoix is een heerlijke ontspannen item. We hadden geluk, want Jacqueline trad op met een groepje zang en gitaar en daar hebben we onder het genot van een kop koffie heerlijk naar geluisterd. Een dag naar Rennes le Chateau en daarna de grot van Maria Magdalena vond ik een avontuur. De grot bevind zich op een bijzonder afgelegen en daardoor mooie plek. We hebben in die kleine ronde grot onze stem laten horen door tonen te maken... zo mooi. Jean-Luc weet de weg en vertelt informatie over de plek waar je dan bent.

Een dagje Carcasonne is ook echt de moeite waard

Een mooi vestingstadje uit de middeleeuwen. We hebben rondgewandeld en natuurlijk diverse terrasjes uitgeprobeerd.
De volgende dag stond de montségur op het programma. Weer een heel andere klim, een indrukwekkend verhaal hoe de mensen daar geleefd hebben. Onvoorstelbaar. En wat een uitzicht!
Jean-Luc zoekt altijd de mooiste plekjes op om te picknicken. Soms maak je zelf je brood, soms wordt er van alles meegenomen. Ook daarin is de diversiteit te vinden.
De laatste hele dag in Katharenland stond in het teken van de inwijdingsgrotten van de Katharen met als topper de grot met het Pentagram uitgehakt in de muur van de grot, waar je (met wat hulp) in kunt gaan staan. Wauw… ik vond dat echt super.

Ruimte voor jezelf

Het contact met de groepsgenoten vond ik heel gezellig en leerzaam, omdat je zo intensief met elkaar optrekt. Maar er is ook ruimte genoeg om je zelf even terug te trekken en dat is op zijn tijd ook fijn.
Zo’n vakantie/reis is voor mij echt de moeite waard om even los te komen van thuis en dat je van alles meemaakt en ervaart en zelf niks hoeft te doen of bedenken. Haha heerlijk dus!