Reisimpressie - Magische reis in het Katharenland - Ineke

Wat een supergeweldige reis was dit.....

Al enige tijd wil ik deze krachtige plek bezoeken en nadat ik op Facebook Magical Tours was tegengekomen, besloten mijn vriend en ik om mee te gaan. De fantastische reis begon al op het moment dat we uit de bus stapten met onze groep in Narbonne. Daar werden we midden in de nacht verwelkomd met een kopje thee door Jacqueline en Jean-Luc, onze reisleiding voor de dagen erna.

Domaine La Flotte

Daarna werden we naar ons verblijf gebracht, Domaine la Flotte, met mooie ruime kamers en eigen ruime badkamer. Een verblijf midden in de natuur, de bergen met sneeuwtoppen op de achtergrond, met als enige buren een Frans boerengezin met paarden, waar we op een vrije middag ook een ritje op mochten maken door het prachtige landschap van de Pyreneeën. De maaltijden werden verzorgd door Anouk, een super kokkin die iedere dag opnieuw weer een nieuw culinair hoogstandje verrichte door de heerlijkste biologisch vegetarische droomgerechten op tafel te zetten. Wat ik van de niet- vegetarische mensen begreep is dat ook zij het heerlijk vonden. Een heerlijk glas wijn erbij en je waande je als god/ godin in Frankrijk ;-)

Zoveel mooie plaatsen.....

Iedere ochtend konden we dag opstarten met een half uurtje oefeningen( yoga/ meditatie). Hier konden we even wakker worden, spieren strekken, even goed bij jezelf komen, voordat de dag zou beginnen. En als je een keer of helemaal niet meedeed, was dat geen enkel probleem. Daarna een heerlijk ontbijtje en de meeste dagen om 10 uur op pad. Het programma zat goed in elkaar. Iedere dag iets anders. Er werd uitgebreide informatie vooraf gegeven en ook de tijden van vertrek en terugkomst klopten iedere dag. Beklimming van de Montségur, bezoek aan Rennes le Chateau, de grotten van Maria Magdalena en inwijdingsgrotten van de Katharen, een marktje in Mirepoix, bezoek aan Carcassonne, enz. ( lees de reisbeschrijving op de site van Magical Tours). Heel fijn waren de wandelingen ernaar toe en de superuitleg door Jean-Luc en Jacqueline. Maar vooral bijzonder was het om de kracht en energie te voelen van de plekken waar we kwamen. Op sommige plekken voelde ik daadwerkelijk de krachtige energie van de aarde en de grotten. Mooi ook om samen kort te mediteren of samen klanken te maken in de grotten. Wat een akoestiek en wat een sfeer!

Zo'n fijne groep....

Wat ik erg leuk vond is dat Jean-Luc en Jacqueline zelf met minibusjes reden en dat we steeds een andere indeling hadden, waardoor je elkaar goed leerde kennen. Iedere dag weer op tijd terug ook om even op te frissen, even in de tuin in het zonnetje te liggen om daarna weer lekker van de culinaire maaltijd te genieten.

‘s Avonds was er tijd voor jezelf, maar ook de mogelijkheid om samen een spelletje te doen of gewoon lekker vroeg je bed in te duiken. Of zelfs om te dansen als je daar zin in had. Het was een spirituele, maar absoluut geen zweverige reis. Jacqueline en Jean- Luc zijn rustige mensen die een goed verhaal te vertellen hebben, vanuit passie hun werk doen en dat zie en voel je in alles terug. Door hun manier van zijn weten ze ook de juiste sfeer neer te zetten in de groep. Alles is ongedwongen, maar vol enthousiasme en energie gebracht.
Onze groep was ook heel divers, uit verschillende delen van Nederland, een echtpaar met een dochter, een aantal vrouwen en ikzelf met mijn partner. Grappig dat een groep verschillende mensen die elkaar nog niet eerder kenden, na 10 dagen zo hecht kan worden. Ik ga zeker nog eens mee op een van de reizen van Magical Tours, het was een superervaring en zeker voor herhaling vatbaar.

Dankjewel Jean-Luc en Jacqueline voor alles!

Lieve groet, Ineke en Ruud