Reisimpressie - Magische reis in Engeland - Neeltje Mocking

Engeland magisch land

Energieën, elfen en kabouters, alles werkt en speelt samen.
Graag wil ik mijn impressie van deze reis verwoorden, alleen kom ik woorden en superlatieven tekort. Ik heb zoveel gezien en ervaren dat ik wel een heel boek kan vol schrijven. Het bezoek aan Stonehenge b.v. was een gouden dag met regen en wind. Ik hou niet van de combinatie regen en wind, je wordt er zo nat van. Maar deze keer klopte het volkomen. Het landschap, de tijdloosheid, de elementen en het magistrale bouwwerk deden mij diep beseffen hoe groots alles is dat hieraan ten grondslag ligt. Het ervaren van de verschillende energieën, de vragen die bij me boven kwamen en de stilte die ik in mezelf ervoer lieten mij weten dat ik deel had aan deze grootsheid, ook al wist ik niet duidelijk hoe.

Mijn ziel heeft zich gelaafd

Vergelijkbaar waren ook mijn ervaringen in Avebury en later In Dartmoor. Het ruige landschap, de wilde paarden, de stenen, beekjes, bloeiende gaspeldoorn, wind met striemende regenbuien en stralende zonneschijn. Ik heb er geen woorden voor. Mijn ziel heeft zich gelaafd door de schoonheid, de oerkrachten en de stilte.

Bijna te veel om te bevatten

Voordat we in Dartmoor kwamen waren we in Glastonbury, de Tor en Beltane. Hier was de energie minder wild, gelouterd en gecultiveerd. In de kloof van de H. Nectan was het ook weer anders. Daar voelde ik me omgeven door Elfen, Deva’s en kabouters. En ook door alle liefdevolle wensen en verlangens van de mensen die vóór mij door deze kloof gelopen hebben. Het zachte, liefdevolle van de atmosfeer in deze kloof voel ik nu weer om me heen vallen. Iets heel anders was het kustpad lopen bij windkracht 10, sombere wolken en op het laatst heldere zonneschijn. De Atlantische oceaan, de kliffen , het land en de schapen, de ruïnes van Tintagel met de grot van Merlijn. Bijna te veel om te bevatten.

Het proces van groepsvorming

Ook de deelnemers aan deze reis verwarmen mijn hart. Uit verschillende richtingen samen gekomen voor dit doel werden we in de kortste keren een groep. Voor mij was de diversiteit van alle individuen enorm boeiend evenals het proces van groepsvorming. Jacqueline en Jean-Luc zijn meesters in dit vak, hulde! Als Samenvatting gebruik ik de woorden die ik tijdens een meditatie bij een steen in Dartmoor ontving: ALLES IS LIEFDE.