Reisimpressie - Magische reis in Engeland - Ellis Nauta

Cadeautje

Net een aantal dagen terug van mijn magische reis door Engeland met Magical Tours. Wat heb ik genoten. Wat hebben we het fijn gehad en wat een mooie reis hebben we beleefd. Ja, ik ben erg enthousiast. Maar we hadden dan ook alles mee, de groep was erg divers, maar met hele mooie mensen, het was een fijne groep. Het weer was prachtig, we hebben steeds in T-shirts met korte mouw gelopen en hadden een heerlijk zonnetje steeds aan de lucht staan. Mei is ook een maand waarop Engeland prachtig is met alle bloemen die open zijn, de dieren in de weides met alle kleine nieuwgeborene. Dat was al echt een cadeautje.

Goed gevoel

Maar laat ik bij het begin beginnen, want mijn verwachtingen waren hoog gespannen, wat altijd gevaarlijk is. Ik wilde deze reis al jaren maken, hij stond hoog op mijn verlanglijst. En vorig jaar heb ik eigenlijk Magical Tours voor het eerst zelf ontdekt met mijn reis naar het Kartharenland, stond ook al jaren op de verlanglijst. Dat is zo goed bevallen, ook een super fijne groep mensen, mooi programma, prachtig weer etc. alles zat toen ook mee. In die groep waren een aantal mensen die al de reis naar Engeland hadden gemaakt en ik kreeg meteen een aantal organisaties die deze reis organiseren. Ik heb ze allemaal bekeken, maar ik had hier het beste gevoel bij. Het was het duidelijkste opgeschreven, de informatie was compleet en goed. Ik hoefde niet meer een mailtje te sturen omdat ik iets niet wist. Gaf me een goed gevoel. Dus geboekt en ik zou gaan. Geweldig. Ik stelde me er veel van voor, gezien het programma.

Afstemmen

Natuurlijk kon het niet zo gaan zoals in mijn gedachten, ik had me jaren de plaatsen voorgesteld die ik nu zou gaan bezoeken. Hoe ze zouden voelen en er in het echt uit zouden zien. Gelukkig is het alles behalve tegengevallen. De plaatsen die we bezocht hebben waren in werkelijkheid natuurlijk anders, maar zo prachtig en zo mooi. Ik heb ze nu gevoeld zoals ze zijn. En ik ben er geweest. Het begon al meteen goed zelfde dag dat we aankwamen met Stonehenge. Lekker met bijna alleen onze groep, heerlijk rustig en echt de stenen voelen. Ze bijna aan kunnen raken, maar er wel tussendoor lopen. Ook hebben we op iedere krachtplek samen gemediteerd en ons afgestemd op de plek. Dat was erg fijn. Je bent dan even bij jezelf en heel bewust bij de plek.
Op sommige plaatsen samen gezongen en wat dat doet in een ruimte, wat een verschil. Bij de stenen van Stonehenge merk je dat de stenen daarop heel sterk reageren, je kan ze bijna zien dat ze tot leven komen. Maar ook in een grot gezongen en de energie om je heen veranderd van trilling.

Nieuwe ervaringen opdoen

En na die eerste dag ging het verder en verder. Iedere dag bezochten we nieuwe dingen, deden nieuwe ervaringen op. Ik vond het zo fijn om dit zo te doen, zo samen met deze groep mensen. In een reis alle plekken te bezoeken die ik wilde en nog meer. Ook is het programma erg divers. We deden van alles, krachtplekken, natuur, maar ook winkeltjes. Tja, dat hoort er toch ook bij.

Winkeltjes in Glastenbury

Ik kan niet zeggen wat mijn hoogte punten zijn van de reis, eigenlijk is dat voor mij de gehele reis, de gehele ervaring. Ik vond de krachtplekken geweldig, Stonehenge, de Tor met Avalon, Chalice Well en voor mij voelde de White Well heel erg goed aan, Tintagel, het kasteel van Koning Arthur met de grot van Merlijn. Echt alles vond ik mooi om te zijn en mooi om te voelen. Ook de winkeltjes in Glastonbury met alle spirituele zaken van stenen, boeken, toverstokken, godinnensieraden, heksenspulletjes, alles was er. Gelukkig hadden we voldoende tijd om ook hier lekker rond te lopen en te neuzen.

Geluksgevoel

Ontzettend gelukkig werd ik op de wandelingen in de geweldige natuur, dat voelde zo goed, die had ik niet zo niet aankomen. Maar echt een geluksgevoel ging toen door me heen. Zeer verschillende wandelingen hebben we gedaan door verschillende natuurgebieden. Door de weilanden heen, waar de dieren gezellig op je afkomen. Door rotsachtige heide gebied, maar ook door een magische bos met watervallen en allerlei natuurwezens. Ik kreeg op deze wandelingen zoveel energie uit de natuur. Niet alleen van de krachtplekken die we bezochten, die ook erg veel energie afgeven, maar juist de natuur was hier erg gul mee. Waardoor ik me erg prettig heb gevoeld en ook alles mee kon doen.

Ik heb veel over mezelf geleerd

Zelfs eigen angsten zoals hoogtevrees kunnen overwinnen met hulp, ik hoefde het niet alleen te doen. En zodoende ook een schitterende tocht langs de rotsachtige kust van Cornwall kunnen maken. En er enorm van heb kunnen genieten.
Ik heb ook veel over mezelf geleerd en van en over mezelf geleerd op deze reis, dingen die ik nog niet wist, inzichten, bewustwording.
Zodoende kan ik echt met recht zeggen dat ik een enorm mooie ervaring heb gehad met deze reis en dat het eigenlijk voor mij een groot hoogtepunt is geweest.