Reisimpressie - Magische reis in Engeland - Bert en Jordy

In 7 dagen van Oost naar West

Een reis met veel hoogteverschillen, maar wat staan daar een hoop beloningen tegenover, met veel doorkijkjes in jezelf en prachtige vergezichten.
Iedereen, die je vraagt, beleeft wat anders op alle magische plekken, maar dat je wat gaat beleven staat vast, daarvoor is de magie te krachtig.

Eigen beleving centraal

Bij aankomst op het vliegveld werden we hartelijk ontvangen door de reisleiding Jean-Luc en Jacqueline. Voor Bert was het de 2e keer dat hij met deze reisleiding een tour gaat maken dus was het een blij weerzien. Bij aankomst in het eerste hotel hebben we een briefing gekregen waarin uitgelegd werd in grote lijnen wat we de komende dagen voor bijzondere excursies zouden gaan maken en hoe de dagen er ongeveer uit zouden komen te zien. Er werd ook verteld dat vooral je eigen beleving centraal staat, dat vonden wij heel fijn en daar was ook niets aan gelogen.

De rode draad van je reis

Iedereen beleefde de vele plekken op zijn of haar eigen manier en kreeg ook volledig de ruimte om ervaringen te delen of juist niet als je een ervaring voor jezelf wou houden. Wat ik leuk vond is dat er in het begin werd gezegd door Jacqueline dat het interessant kan zijn om de rode draad van je reis in de gaten te hebben. De ervaring leert dat bepaalde dingen steeds terug komen. Bij mij was dat het geval met de drakenenergie en de symboliek van het konijn (vruchtbaarheid, seksualiteit, huiselijkheid en vluchtigheid). Echt heel leuk om te ervaren hoe dit telkens weer op mijn pad kwam.

Wandelingen maken en stadjes verkennen

Elke dag werd voor vertrek ingeleid met informatie op papier over de plek die we zouden bezoeken. Dit konden we op eigen gelegenheid lezen om vervolgens de plek energetisch te ervaren en/of te genieten van de omgeving. Ik vond dit heel prettig. Want het is lastig ervaren als er op de plek zelf continue informatie wordt verstrekt, want dan ervaar je het meer vanuit je hoofd. De balans tussen georganiseerde uitstapjes en diners en vrije tijd vond ik heel fijn. Daardoor was er genoeg gelegenheid om ook apart van de groep samen uit eten te gaan, wandelingen te maken en stadjes te verkennen.

Zorgen worden uit handen genomen

De hotels, die we aandeden, waren heel sfeervol en goed verzorgd. Alles was keurig geregeld, geen problemen met inchecken of kamer indeling of wat dan ook. Die zorgen werden allemaal uit handen genomen door Jean-Luc en Jacqueline. Voor en tijdens de uitstapjes werd ook goed op ons gelet in de zin van dat er werd geadviseerd welke kleding en schoenen het beste gedragen konden worden. Maar ook dat we bij de excursie in het natuurpark Dartmoor bijvoorbeeld onze eigen lunch moesten meenemen. Ook werd regelmatig geadviseerd om goed (water) te drinken.

Lekker actief

De wandelingen (door de heuvels en bergen) waren naar onze mening precies lang genoeg. We hadden echt het gevoel lekker actief bezig te zijn geweest, maar op zo’n tempo dat er genoeg ruimte was om te genieten en dat je niet uitgeput terugkwam bij het hotel. Doorgaans hadden wij nooit spierpijn de volgende dag en we hadden van te voren niet getrained met lopen. Ik schat zo in dat we dagelijks tussen de 5 en 10 km hebben gelopen, dat is prima te doen. Met dien verstande dat het soms wel bergje op, bergje af is. Maar dan heb je toch ook mooie uitzichten.

Sprookjesachtige energieplekken

AL met al vonden wij het een zeer geslaagde reis. Het beeld dat wij hadden op basis van de website en de reisinformatie komt zeer overeen met hoe het in de praktijk is gegaan. Na 7 dagen is een wonderbaarlijke week ten einde. Naast de sprookjesachtige energieplekken, hebben we ook plekken in onszelf en bij de ander ontdekt, die lang vergeten waren en alleen maar op herontdekking zaten te wachten.
De magische reis in Engeland is misschien nog veel meer een magische reis naar jezelf.
Bedankt Jean-Luc en Jacqueline!
Groetjes Bert en Jordy