Reisimpressie - Magische reis in Engeland - Astrid Bolle

Magische reis...

... en dat was het zeker. Na een voorspoedige vlucht vanaf Schiphol landden we op Southampton, waar ik mijn reisgenoten voor het eerst zag. Jacqueline en Jean-Luc kende ik al van een eerdere vakantie met Magical Tours. Het voelde goed ze weer te zien.
Bepakt met koffers en tassen op weg naar het busje dat ons de hele vakantie zou vervoeren naar alle mooie plaatsen waar ik op dat moment totaal nog geen voorstelling van had. De reis leidde me van de ene naar de andere verwondering, verrukking en de meest magische plekken langs de lijn van St. Michael in Zuid-Engeland.

Wat is Zuid-Engeland mooi

Het begon in Salisbury, allereerst het knusse bed & breakfast Victoria Lodge, waar we zeer gastvrij zijn ontvangen. Na het installeren op de kamer, hebben we een bezoek gebracht aan de Kathedraal van Salisbury. In één woord prachtig. De volgende dag met het busje op weg naar Stonehenge, waar we zo’n beetje als eersten arriveerden en de stenen even ‘voor ons zelf hadden’. Toen de drommen toeristen aankwamen, vertrokken wij naar Avebury waar we stenen ook echt konden aanraken en de energie voelen. Wow, dat was heel bijzonder. Daar ook nog een kerkje bezocht om onze reis gezamenlijk weer te vervolgen op weg naar West Kennet Long Barrow. Daar hadden we ook nog een mooi zicht op de Silbury Hill. Wat is Zuid-Engeland mooi zeg.

Een bijzondere ervaring

Vervolgens reisden we door naar Glastonbury, waar we Beltane meepikten – het feest om de zomer in te luiden. Mensen versiert met bloemenkransen, muzikanten op straat, kortom vrolijkheid en gezelligheid alom. Een bijzondere ervaring, naast de kerkjes die we hier bezocht hebben en natuurlijk de Glastonbury Abbey. En niet te vergeten The Tor en The Chalice Well & Gardens.

Wandelingen in de natuur

Vanuit Glastonbury vervolgden we onze reis naar Dartmoor – Morehampstead. Hier verbleven we in het authentiek Engelse White Hart Hotel. We hebben diverse wandelingen gemaakt in de natuur van het Dartmoor National Park, waar ook verschillende steencirkels te vinden zijn. Sterker nog, complete afzettingen (vroegere dorpen). Overigens is een goed regenpak hier geen overbodige luxe.

Prachtige en indrukwekkende natuur

Onze laatste rustplaats was King Arthur’s Arms in Tintagel. Alhoewel rustplaats, ook vanuit Tintagel hebben we veel mooie plaatsen bezocht. Op weg naar deze plaats kwamen we langs een heel bijzonder museum, wat helemaal binnen het concept van deze magische reis past.
Vanuit Tintagel hebben we een bezoek gebracht aan Merlin’s Cave en King Arthur’s Castle. Ook hier spatte de magie weer vanaf. En ook het bezoek aan Sint Nectans Waterfall was geweldig, zo’n prachtige en indrukwekkende natuur. Ik heb hier enorm genoten.

Zelf ervaren

Nog vele woorden zou ik kunnen wijden aan deze prachtige reis en ik besef me dat ik niet alle plaatsen die we hebben bezocht heb beschreven, maar eigenlijk ‘moet’ je het gewoon zelf ervaren.
Ik wens je een geweldige reis in Zuid-Engeland.