Reisimpressie – Een zomerse energieboost – Karen

Een rugzak vol wijsheid en een hart vol tranen van geluk

“Wisten jullie dat het aards paradijs bestaat? Daar ben ik dus beland!” Dat was een citaat uit een sms’je dat ik op dag twee naar het thuisfront stuurde. De afgelopen week was dan ook een aaneenschakeling van intense momenten. De energie komt weer naar boven en de tranen springen spontaan in mijn ogen wanneer ik er aan terugdenk.

Het programma

Wat mij het diepst geraakt heeft, was de kleipakking in de vrije natuur en het bezoek aan de grotten! Ook de excursie naar de Middellandse Zee was prachtig. Ik had nooit verwacht dat het bezoek aan de grotten mij tot tranen toe zou beroeren, want– laten we eerlijk zijn – ik stond er ietwat sceptisch tegenover; ik had immers al wel grotten gezien in mijn leven. Mijn vooroordelen bleken ongegrond. Het was immers een intense ervaring. Toen we uit de auto stapten, werden we al getrakteerd op een mix van hoge bergtoppen, fenomenale uitzichten, feeërieke bergpaadjes en een stralend zomerzonnetje! De eerste grot die we bezochten, gaf meteen een sterke indruk van het mysterieuze leven van de katharen. De tweede grot gaf haar geheimen minder snel prijs. Voordat we de magische plaats bereikten, moesten we eerst de duisternis, een heleboel losliggende steentjes en onze eigen angst voor het onbekende overwinnen, maar het loonde de moeite! Toen we de zaklampen doofden, gebeurde er iets magisch: iets met duisternis, meditatie, zielenzang en verbondenheid. Wat een intense ervaring!

Het landgoed La Flotte

Het plaatje klopte gewoon; Zuid-Frakrijk op z’n best. Ik kon mijn ogen niet geloven: ongerepte natuur, veelzeggende stilte, adembenemende uitzichten, een zonnig terras en een verkoelend zwembad! Ik sliep in een heel gezellig tentje, maar het domein telde ook een tiental moderne kamers! Voor ieder wat wils!

De maaltijden

Mijn smaakpapillen beginnen spontaan weer te glimlachen wanneer ik aan al deze culinaire hoogstandjes terugdenk. We startten de dag met een uitgebreid ontbijtbuffet: havermout, muesli, yoghurt, fruit, brood, zaden en vruchten! Er was ook elke dag een heerlijke verrassing, zoals een croissant, een eitje of een boekweitpannenkoekje. Aangezien de meeste excursies langer dan een halve dag duurden, namen we meestal een lunchpakket mee. Ook hier was niets op aan te merken! De uitgebreide driegangenmenu ’s avonds doen me nog steeds watertanden. Een greep uit het overheerlijke aanbod : een taartje van quinoa en courgette, chocoladegebak met pruim en rode bietjes, handgesneden frietjes en huisgemaakte perenmoes.

De groepssfeer

Ik ben erg dankbaar dat ik door mooie, authentieke mensen omringd werd! Het was fantastisch om te zien hoe de groep vanaf dag één aan elkaar hing! Zelfs de kleipakking in de vrije natuur voelde op geen enkel moment gênant aan, terwijl we elkaar op dat moment amper 24 uur kenden…

De begeleiding

Lieve Jacqueline en Jean-Luc, wat zijn jullie toch twee prachtige mensen! Jullie levenslust, respect voor de medemens en verbondenheid met de natuur lijkt wel grenzeloos en werkt ongelooflijk inspirerend! Prachtig hoe jullie elke keer weer de kracht vinden om iets magisch te creëren! Chapeau! Ik verheug me al op een volgende mystieke reis met jullie!