Reisimpressie - Een zomerse energieboost - Eva

Beter in mijn lijf en rust in het hoofd

Mijn kennismaking met Jacqueline en Jean-Luc ‘Magical Tours’ was meteen een grondige: met elk van hen heb ik een week doorgebracht.
De week met Jacqueline heb ik ervaren als een reis door mijn innerlijk. In contact met je lijf, stilstaan bij mijn gedachten en ideeën, aandacht voor het energielichaam. Ik merkte al gauw het effect van het bewust bezig zijn met dingen: ik kwam beter in mijn lijf en kreeg rust in het hoofd. Heerlijk!

Prima sfeer

De groep bestond uit een aantal dames. Ondanks dat we allen behoorlijk verschilden in karakter, achtergrond etc. was de sfeer prima. Onderling was men betrokken bij elkaar, maar ik ervaarde voldoende ruimte om mijn eigen gang te gaan tussen alle bedrijven door. Ik heb me heerlijk kunnen ontspannen (de fijne massage hielp ook!), gelachen, mooie gesprekken gehad, en… heerlijk geslapen in mijn tentje mét bed.

Sprookjesachtig en verfrissend

Hoogtepunten voor mij waren het magische woud en de wandeling op de berg St Barthélemy.
Het magische woud deed zijn naam eer aan! Sprookjesachtig en verfrissend… Ook de perfecte plek voor een reinigingsritueel met de (door ons zelf gemaakte) smudgestick.
De bergwandeling ging gepaard met een serene stilte. Alsof alle gedachten werden geabsorbeerd en mijn aandacht als vanzelf naar binnen ging. Prachtig! Ik had er zo een hele dag kunnen blijven.

Mij en mijn proces

De begeleiding en aanwezigheid van Jacqueline vond ik erg prettig. Hartelijk, heel attent (nog bedankt voor het lenen van je bergschoenen!) en vond ik dat ze een goed evenwicht koos wat betreft ‘afstand - nabijheid’ ten opzichte van mij en de andere gasten. Natuurlijk waren er momenten van intensief samen dingen doen, maar ik was me ervan bewust dat de tijd die ik hier doorbracht in het teken stond van mij en mijn proces. Zoiets vraagt ruimte en soms tegelijk wat ondersteuning; dit voelde heel oké.
Ik heb ook erg genoten van de dagelijkse vitaliteitactiviteit door Jacqueline. Een goed begin van de dag: verschillende oefeningen en/of een (dynamische) meditatie.

Alles was prima georganiseerd

Een afwisselend en duidelijk programma, een betrokken en hartelijke keukencrew. Iedere dag verrukkelijk gegeten. Top!