Reisimpressie - Een zomerse energieboost - Anneke Groothuis

Warm nest

Vakantie! Heerlijk altijd weer! De mogelijkheid om even te ontsnappen aan de rol van marionet. Vooral de laatste jaren kost het werken me veel energie. Dus ik besloot te kijken wat er dit jaar in het Katharenland door Jacqueline en Jean-Luc aangeboden werd. En zie daar…. "Een zomerse energie-boost!" Zon! Warm nest! Zijn wie je bent in een groep. Overheerlijke vegetarische maaltijden. Prachtige natuur. Ja, de beelden staan 2 weken na terugkomst nog immer op mijn netvlies.

En wie ben ik dan?

Als Jacqueline ons op zondag het weekprogramma uitlegt, voelt de groep al heel vertrouwd. De weersverwachting houdt ze goed in de gaten, aangezien het voor bepaalde activiteiten wel aangenaam is om binnen of juist buiten te zijn. Energiehuishouding..... hoe houd je je energie vast? Wat geeft je energie? Het is en blijft een beweging, weet ook dat je waarnemer kan zijn. Regelmatig gaan gedachten met ons op de loop. Bekijk ze eens en voel wat er gebeurt. Voorkom het oordeel. In deze tijd van snel en effectief werken, is het belangrijk om bij de basis te blijven. Geaard. Toch ontstaat de inspiratie in het luchtledige. De ideeën vallen uit de lucht! De lucht is niet leeg. Is daar de energie die ons laat vliegen en fantaseren? Ons laat creëren? Mogen we echt zijn wie we zijn? En wie ben ik dan? Ik ben niet mijn gedachten. Ik ben een onderdeel van het grote geheel.

Ik zit en geniet van de warmte

Hoe sterk is de kracht van gedachten, trekken we aan wat we denken? Laten we voorzichtig zijn met wat we uitspreken, maar ook met onze gedachten. Denk en spreek in positieve termen. Als we werkelijk willen dat de wereld verandert, is alle positieve kracht nodig om dit werkelijkheid te laten worden. Ik ben een sprankje energie en kan bijdragen. Heb vertrouwen.
Ik zit in de kabelbaan en ontdek dat de hoogtevrees me nog niet geheel verlaten heeft. Ik loop door het prachtige landschap, stap voor stap voel ik de aarde onder mijn voeten. Ik verwonder mij over de schoonheid, de stilte, de immense wereld die zich aan mij laat zien. We mediteren, eten, we praten en lopen weer door. De beweging op deze hoogte geeft energie. Een verfrissende duik in het meertje op 1700 m. (?) hoogte laat ik aan me voorbij gaan. Ik ben de waarnemer, ik zit en geniet van de warmte, het licht en het uitzicht.
Later in de week kom ik er niet onderuit, we duiken het meer van Montbel in om de modder af te spoelen die we er eerst zelf op hebben gesmeerd. Maak je hoofd leeg, ervaar en spoel jezelf schoon. Dan is het heerlijk.

Heerlijke afwisselende voedzame gerechten

De maaltijden, de lunch altijd weer een verrassing, aten we samen in de schaduw van de bomen. Ieder met zijn eigen belevenissen. Heerlijk die afwisselende voedzame gerechten. Dat gaf al energie, geen trek in tussendoortjes. Simone was dit jaar weer kokkin, een uitstekende kokkin. Ook de diners uitgebalanceerd en met liefde klaargemaakt. Gevarieerd en onovertroffen heerlijk. Niet iedereen is vegetarisch, maar het vlees werd niet gemist. Simone weet pittige maaltijden samen te stellen. (Je zou je bord schoon willen likken…;-)

Mooie herinneringen

Onder een heldere sterrenhemel je tent instappen om de volgende ochtend mee te doen aan wakker-worden-met-Jacqueline-in-de-zon, dat is nog eens verfrissend.
Nu zit ik weer thuis met mijn mooie herinneringen, mooie mensen ontmoet, nieuwe energie opgedaan. Ik kan weer mee in de stroom.
Dank jullie wel lieve mensen!