Wandelen in het spoor van de Katharen

Vanaf € 998,- 8 dagen
Een onvergetelijke pelgrimstocht in het Katharenland.
Deze vakantie is ideaal voor mensen die wandelen, genieten, ontspannen én het verhaal van de Katharen met elkaar willen combineren! Ervaar al wandelend de helende kracht van de natuur. De natuur heeft een helend, ontspannend en verfrissend effect op de mens. Geniet van frisse lucht en weldadige stilte, van geurige bloemen, vlinders en mooie vergezichten. Absorbeer dit schitterende stukje aarde! De positieve impact van wandelen op ons lichaam en onze geest is enorm. Bovendien is wandelen goed voor is voor je hart, longen en spieren. Maar wandelen doet meer met je lichaam. Wandelen werkt verjongend, helpt tegen stress en is een wondermiddel tegen overgewicht. Wandelen is een natuurlijke activiteit waarbij je geen spieren of gewichten overbelast. Zelfs mensen die niet aan sport doen, merken tijdens deze vakantie hoe snel ze hun conditie opbouwen. Het is een heerlijk gevoel om na een flinke wandeling je lichaam te voelen.

Een aantal hoogtepunten van deze reis:

Geniet van de natuur, de schitterende vergezichten. Voel je lichaam......voel dat je leeft!

Wandelen is de ultieme manier om je te verbinden met de natuur. En de natuur is hier prachtig. Glooiende heuvels, bergtoppen aan de horizon, overal bloemen en vlinders. Elke wandeling is anders qua landschap en qua bezienswaardigheden. Natuurlijk is het soms even klimmen maar je zult merken dat het elke dag gemakkelijker gaat. Behoefte aan een extra rustdag? Dat is uiteraard geen probleem. Het belangrijkste is dat jij geniet!

Een dag naar het hooggebergte: Le Pic St. Barthélemy

In onze dromen gebeurt het wel eens dat we een andere realiteit ervaren. Eenmaal wakker blijven er vage herinneringen over een wereld die misschien ergens bestaat. Hoe zou het zijn om zo’n andere wereld bewust te beleven?
Een wereld waar het licht feller is en de kleuren dieper? Een plaats waar de stilte u geheimen toefluistert? Waar de geluiden van de natuur diep tot je doordringen? Het hooggebergte is zo’n magische wereld. Hier gelden andere wetten. Hier overheerst niet de mens maar de natuur. Mensen kunnen deze wereld alleen betreden als zij zich openstellen. Om zich vol overgave onder te dompelen in het onbekende. Het hooggebergte is een feest voor de zintuigen. Een balsem voor de ziel. Ervaar het maar…!

De mystieke uitstraling van deze berg houdt verband met de talloze grotten, bronnen en prehistorische monumenten die er in de omgeving te vinden zijn. De berg ligt middenin het Katharenland, vlakbij het symbool van het verzet van de Katharen, de ruïne van Montségur. Deze berg vertegenwoordigt het licht. Onze naar buiten gerichte, creatieve energie. Onze scheppingskracht.

Le Pic Bugarach (1.255 meter) - berg van de zon!

De berg van de zon is een stralend middelpunt in het vlakke landschap van de Corbières. Er wordt gezegd dat deze berg eens een eiland was, toen in de prehistorie deze streek nog deel uitmaakte van de zeebodem. Het is niet zo vreemd dat deze berg het middelpunt is van mystieke verhalen. Omdat het zo’n eenzame top is, middenin een vlak landschap, zie je de berg van heinde en verre. Zelfs vanuit Spanje is de top zichtbaar. Volgens sommige esoterische stromingen heeft de Bugarach een sleutelrol. Het zou de berg van de toekomst zijn met een zeer speciale energie. In de tijd van de Katharen was Montségur de heilige berg en het symbool van de strijd voor hun eigen geloofsbeleving. De Bugarach zou later deze rol van “heilige berg” overnemen. Het wordt beschouwd als een chakra (energiecentrum) van de aarde. Er worden vreemde dingen waargenomen bij de Bugarach, zoals bijvoorbeeld UFO’s. Rond 2012 stond deze berg in het middelpunt van het nieuws. Volgens bepaalde groeperingen zou de wereld vergaan, maar iedereen die op deze berg vertoefde zou gered worden.....Gelukkig liep het anders en gaan wij enorm genieten van deze schitterende berg.

• Hoogte vertrekpunt: 605 m.
• Hoogte eindpunt: 1.255 m.
• Hoogteverschil: 650 m.
• Totale wandeltijd: 5 uur
• Klimtijd: 2½ uur

Een wandeling op de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela

In de sporen van duizenden pelgrims die sinds jaar en dag honderden kilometers afleggen op weg naar Santiago de Compostela kun je een stukje wandelen op deze pelgrimsroute. Santiago de Compostela is gelegen aan de noordwest kust van Spanje en staat de laatste jaren weer volop in de belangstelling. De Camino is met een waas van mysterie omgeven. Wat niet iedereen weet is dat de Camino al lang voordat deze weg in de Middeleeuwen “gekerstend” werd een bijzondere rol had als inwijdingsweg.

Het circuit van de Pic des trois Seigneurs

Wat een heerlijke wandeling. Het beginpunt is het dorp: het middeleeuwse dorpje Alaigne. Hier wonen bijna 300 mensen. Alaigne is een van de circulaire dorpen die we vinden in deze streek. De huizen zijn gebouwd in de vorm van een cirkel, meestal rondom de kerk. Vele dorpen in deze streek zijn “circulair” gebouwd om ze beter te kunnen verdedigen. En dat was geen overbodige luxe gezien de turbulente geschiedenis rond Sarrasenen, Katharen en Hugenoten. Dit dorp ligt op 331 meter hoogte. Rond Alaigne vinden we veel wijnvelden. We beginnen bij de porte de Pépy. Bij helder weer hebben we uitzicht op de Bugarach! Dit is een eenzame berg, middenin het vlakke landschap van de Corbières die we aan het einde van de week gaan beklimmen. We wandelen 4 uur en ca. 15 km. De Pic des trois seigneurs ligt op 443 meter hoogte en geeft ons een fantastisch uitzicht van 360°.

Het land der Katharen

De Katharen vormden in de Middeleeuwen een spirituele groepering met overtuigingen die haaks stonden op die van de Katholieke kerk. Zij waren zeer spiritueel georiënteerd, hun gedachtegoed was gnostisch van aard. Elementen die daarin centraal stonden, waren: naastenliefde, gelijkwaardigheid, leven vanuit het hart en het herkennen en tot uitdrukking brengen van onze goddelijke vonk. Zij inspireerden mensen om hun eigen verantwoordelijkheid te nemen en zich niet te richten op "verlossing" van buitenaf. In totale eenvoud en zeer bevlogen verspreidden zij de "boodschap van liefde". In Occitanië, dat toentertijd een vrij land was, werden zij en hun overtuigingen met open armen ontvangen. De vrije denkers mentaliteit in deze streek en de smeltkroes van culturen sloten naadloos aan op de boodschap van de Katharen.
Lees meer

Klik op de reissom hierboven om door te gaan met boeken!

Inclusief

Exclusief

 • De reis naar Zuid-Frankrijk
 • Reis- en annuleringsverzekeringen
 • Optionele excursies naar Mirepoix, Carcassonne en de Middellandse zee
 • Reserveringskosten en bijdrage Garantiefonds GGTO

Je verblijft op landgoed Terra Nova in het land der Katharen

Landgoed Terra Nova ligt prachtig, omringd door ongerepte natuur. Vanuit het huis zijn er talloze korte en lange wandelingen mogelijk op het landgoed. Vind een schaduwrijke plaats om te lezen of weg te dromen. Doezel weg in een hangmat. Mediteer bij het gezang van de vogels. Er zijn geen buren, geen wegen, geen lawaai. Rondom het hoofdgebouw zijn diverse terrasjes en er is een buitenzwembad met veel privacy. Er is een sauna en een schitterende workshopruimte. Lees meer over landgoed Terra Nova

Tijdens deze reis kun je kiezen uit 2 type kamers. De eerste optie is: een 2-persoonskamer op indeling. Je deelt dan de kamer met een andere reiziger van hetzelfde geslacht. De tweede optie is: een 1-persoonskamer. Daarvoor geldt een toeslag van € 140,-.

N.B. Als uiteindelijk blijkt dat we je, door de groepssamenstelling, niet met iemand anders kunnen indelen, zijn wij genoodzaakt de 1-persoonstoeslag te berekenen.

Vervoersmogelijkheden naar bestemming

De reis naar Zuid-Frankrijk wordt door de deelnemer zelf verzorgd op basis van voorkeur en budget. Indien nodig kan Magical Tours jou van dienst zijn bij het boeken van de vlucht. Klik hier voor meer informatie!

NB. Als je de voorkeur geeft aan vliegen boek dan zo snel mogelijk jouw vlucht voor de meest gunstige tarieven. En hoe je ook reist: als je gebruik wilt maken van onze gemeenschappelijke taxiservice in Toulouse en Carcassonne, kies dan de aankomst- en vertrektijden die daarbij aansluiten. Klik hier voor meer informatie!

Onze gemeenschappelijke taxiservice vanuit Toulouse sluit aan op de volgende vluchten van KLM en Easyjet:
Heenreis:
 • KLM: Vertrek Amsterdam 14.25 uur – Aankomst Toulouse 16.15 uur
 • Easyjet: Vertrek Amsterdam 13.25 uur – Aankomst Toulouse 15.20 uur
Terugreis:
 • KLM: Vertrek Toulouse 11.00 uur – Aankomst Amsterdam 13.00 uur
 • Easyjet: Vertrek Amsterdam 10.55 uur – Aankomst Toulouse 12.55 uur

Hier volgt een opsomming van de reismogelijkheden:

 • Per vliegtuig: Amsterdam - Toulouse - met KLM
 • Per vliegtuig: Amsterdam - Toulouse - met EasyJet
 • Per vliegtuig: Brussel/Charleroi - Carcassonne - met Ryanair
 • Per auto: Landgoed Terra Nova – Utrecht is 1235 km
 • Per trein: Nederland - Toulouse of Carcassonne – Vraag een individueel reisadvies vanaf jouw woonplaats naar Toulouse of Carcassonne via: De treinreiswinkel – Tel: 071-5137008

(Met Ryanair kan ook gevlogen worden vanuit Eindhoven naar Gerona (Spanje) en vanuit Weeze/Düsseldorf naar Béziers. Gezien de afstand zijn deze opties minder voor de hand liggend. Gerona is 200 km en Béziers 100 km van Carcassonne)

Moeilijkheidsgraad

Je hoeft geen atleet te zijn om van deze reis te genieten maar het is wel van belang dat je fit bent en een redelijke conditie hebt. Jouw lichaam moet enige inspanning kunnen verdragen. We lopen in de bergen en zullen dus regelmatig stijgen. Het is belangrijk dat je blessurevrij bent. Op de dag van aankomst en in de loop van de vakantie wordt het traject van de volgende dag uitvoerig beschreven. Als je een extra rustdag wilt inlassen is dat uiteraard prima.

Maaltijden

Culinaire vegetarische 3-gangen maaltijden met zoveel mogelijk verse en ecologische ingrediënten.

Jacqueline Streefkerk begeleidt de wandelingen

“Als ik in de natuur ben, krijg ik energie en kom ik tot rust. De mogelijkheden die de natuur biedt om de kwaliteit van ons leven te vergroten zijn oneindig. Wat ik boeiend vind, is dat de natuur altijd hier-en-nu is. Zij oordeelt en analyseert niet. Ze is gewoon. De natuur raakt al onze zintuigen. We zoeken het soms zo ver van huis, maar wat is er krachtiger dan de essentie van de natuur? Wandelen werkt voor mij heel aardend. Als ik wandelingen maak in het Katharenland word ik er bij elke stap aan herinnerd hoe weldadig en genereus de natuur is. Het Katharenland blijft voor mij een bijzondere streek. Het voelt als thuis. Deze streek heeft iets waardoor ik gemakkelijker vanuit mijn kern kan leven. Om dit met jullie te kunnen delen is een cadeau!”. Lees meer!

Bijzonderheden

Gelijktijdig met deze vakantie wordt de Ode aan Moeder Aarde gehouden. De maaltijden zijn gezamenlijk.

Excursie Carcasonne

De vestingstad Carcassonne

De vestingingstad Carcassonne lijkt sinds de Middeleeuwen onveranderd. La Cité is wereldberoemd dankzij zijn unieke dubbele ommuring. Het is de grootste middeleeuwse vestingstad van Europa die nog intact is, de burcht domineert de hele omgeving. Niet voor niets is dit monument op de lijst geplaatst van werelderfgoed. Talloze bezienswaardigheden zijn er binnen de machtige muren te bewonderen: de basiliek, die Romaanse en gotische stijlen harmonieus verenigt, de reusachtige gravenburcht, het thea...ter, de middeleeuwse straatjes en schaduwrijke pleinen. Wanneer je over de houten ophaalbrug en onder de indrukwekkende valhekken van de Porte Narbonnaise doorloopt, lijkt het alsof je terug in de tijd bent. Hoewel het ’s zomers erg druk is, vinden de meeste mensen het erg bijzonder om een wandeling door de Cité te maken om de sfeer te proeven. In de smalle straatjes vind je restaurantjes, winkeltjes en gezellige terrasjes, geanimeerd door straatzangers, de verre nazaten van de middeleeuwse troubadours. De Kathedraal St. Nazaire heeft schitterende glas in lood ramen. In de vesting is een kasteel te bezichtigen. De diverse torens en verdedigingswerken zijn heel indrukwekkend.

Bijzonderheden:
* De excursie is inclusief transfers en een reader met uitgebreide informatie over Carcassonne.
* Eerst is er een oriënterende stadswandeling waarbij de hoogtepunten aangewezen worden.
* Daarna gaat iedereen zijn/haars weegs en wordt er op een duidelijk plaats afgesproken.
* Duur: middag en een deel van de avond. Tarief: € 25,-

Lees meer

Excursie Mirepoix

Het Middeleeuwse dorp: Mirepoix

Mirepoix is een bijzonder dorpje met een aantal bezienswaardigheden zoals: de St. Maurice kathedraal met het grootste gotische schip van Frankrijk. Bijzonder zijn de glas-in-lood ramen die het verhaal vertellen van Maria Magdalena die, na de dood van Jezus, met een bootje aan land komt in Sainte-Marie-de-La-Mer. Men zegt dat zij zwanger is van Jezus en moest vluchten om zijn nageslacht te redden. Opvallend dat deze versie van de geschiedenis in een Katholieke kerk wordt uitgebeeld.
En de “Plac
...e des Couverts”, een sfeervol dorpsplein geheel omgeven door houten overdekte galerijen en vakwerkhuizen.

Een kleurrijke markt
Op maandag is er in Mirepoix een gezellige markt. Deze markt is befaamd. Alle plaatselijke handelaars prijzen er hun waren aan. De gezellige terrasjes zijn uitnodigend. Het is duidelijk waarom deze markt zo geliefd is. Het geeft een levendig beeld van het Zuid-Franse leven.

Deze excursie is een individuele activiteit. We laten je een aantal hoogtepunten zien en vervolgens kun je op eigen gelegenheid de markt ontdekken. Op een afgesproken tijdstip en plaats komen we weer bij elkaar. Duur: een dagdeel. Tarief: € 15,-.

Lees meer

Mogelijke combinaties:

Deze vakantie kan gecombineerd worden met: Magische reis in het Katharenland en Happy Boeddha retraite
Jouw vakantie is dan van zondag 14 t/m zondag 28 juli.

Of met: Mediteren op krachtplaatsen of De Magical Sound Experience.
Jouw vakantie is dan van zondag 21 juli t/m zondag 4 augustus.

Als je 2 reizen combineert, dan is er sprake van een korting.
Let op: Neem bij reserveren altijd de 1e reis in de tijdsvolgorde als basis en vink dan de 2e reis aan die daarop aansluit.

Bij een verlenging geldt een korting van € 170,- op de totale reissom.

Boek zo vroeg mogelijk jouw vlucht!

Als je wilt vliegen, kun je zelf de tarieven checken en jouw reis boeken. Hoe eerder je boekt, hoe gunstiger de tarieven. Indien nodig kan Magical Tours jou van dienst zijn bij het boeken van de vlucht. Klik hier voor meer informatie!
Je kunt gebruik maken van de door ons georganiseerde taxiservice – klik hier voor meer informatie!

Je kunt deze reis combineren met:

Korte reacties van deelnemers op deze reis:

“…….Montségur was voor mij het absolute hoogtepunt. Ik vond het heel prettig dat het soms mogelijk was een wandeltocht in te korten en het “niets-moet” gevoel sprak me erg aan. De enthousiaste aanwezigheid van Jacqueline en de relaxte uitstraling van Jean-Luc is een effectieve (en soms amusante) combinatie….”

“………….De wandelingen zijn erg goed gekozen qua schoonheid maar ook qua afstanden was er een heel goede opbouw.………..”

“…………….Iedere dag had zijn hoogtepunten. Ik vond de wandelingen heel erg afwisselend en de natuur heeft me diep geraakt……..”

“………………..Het was een ontspannen week, een leuke groep mensen, fijne wandelbegeleiding, goed abdijbier, een relaxte sfeer op La Flotte, lekker geslapen, goed eten etc. Ik weet niet hoe mij leven verder verloopt maar de kans dat ik nog een keer terug kom is groot……….”

“…………………….Alle wandelingen waren cadeautjes waar ik nog lang op kan teren!..........”

“………………..Voor mij was deze vakantie perfect. Ik vond het heerlijk dat iedereen zichzelf kan zijn. Het eten was heerlijk en dat is voor mij heel wat hoor want meestal vind ik eten niet zo leuk. De gastvrijheid vond ik heerlijk, ik voelde me direct thuis. Ik voelde me vrij!...............”

meer spirituele reizen: