Domaine La Flotte

Domaine La Flotte

Domaine La Flotte is een landgoed van 40 hectares met een prachtig uitzicht over de Pyreneeën. Domaine La Flotte is een oase van rust tussen de heuvels, bossen en weiden. Dit sfeervolle en comfortabele landhuis is op de ruines van een oude boerderij gebouwd. Luxueus, met ruime kamers en stijlvol ingericht. Alle kamers zijn voorzien van een eigen badkamer.

Domaine La Flotte ligt prachtig, omringd door ongerepte natuur. Geniet van de bloemen en planten om je heen. Vanuit het huis zijn er talloze korte en lange wandelingen mogelijk op het landgoed. Vind een schaduwrijke plaats om te lezen of weg te dromen. Doezel weg in een hangmat. Mediteer bij het gezang van de vogels. Er zijn geen buren, geen wegen, geen lawaai. Er is een klein rond zwembad met ligstoelen en een zonneweide. En het meer van Montbel is slechts 15 minuten rijden. Heerlijk buiten eten, als het weer het toelaat. Volop uitwisseling met gelijkgestemden of in stilte in de vlammen staren van het kampvuur.....met een goed glas wijn. Hier vindt iedereen wat hij/zij nodig heeft en vooral volop privacy, volop rust en ruimte.
Een klein landweggetje leidt naar een typisch Occitaans dorpje: Sonnac sur l'Hers en van daaruit is het nog een paar kilometer naar Chalabre.

Slapen in een kamer

Domaine La Flotte beschikt over 10 kamers. Elk met een eigen badkamer. Er zijn 5 kamers bestemd voor één persoon. En 5 kamers voor 2 personen. De kamers zijn ruim en comfortabel, ingericht met goede bedden. Beddengoed en handdoeken worden door ons verzorgd.

Slapen in een tent!

Wil je dichtbij de natuur blijven, of past het beter bij jouw budget, dan kun je ook in een tent slapen. We plaatsen ca. 6 bungalowtenten op een veldje dichtbij het hoofdgebouw. Elke tent is voorzien van 2 individuele cabines. In elke cabine staat een heerlijk bed, met matras en kussen. Het is mogelijk om alleen over een tent te beschikken. Er is een klein sanitair blok met een toilet, wastafel en douche. Er is de mogelijkheid om een dekbed en beddengoed te reserveren.

Mediteren - vind hier jouw oase van rust

Mensen die van mediteren houden kunnen hun hart ophalen. De omgeving leent zich uitstekend voor het genieten van een moment voor jezelf. Mediteren in ongerepte natuur. De frisgroene tinten die de geest kalmeren. Het uitzicht op de bergen die de schoonheid van moeder aarde illustreren. De betoverende zonsondergang in een golf van vloeibaar goud. Je verbonden voelen met alles wat er is, aanwezig zijn in het hier en nu, tot jezelf komen - daar hoef je niets voor te doen.....dat gaat hier vanzelf...... !

Domaine La Flotte ligt in het hart van het Katharenland

Het Katharenland is altijd een gebied geweest van vrije denkers. Vroeger hoorde het niet bij Frankrijk en niet bij Spanje. Het was een vrij land waar de adel vreedzaam samen leefde. Allerlei volken bewoonden van oudsher deze streek waardoor er een grote tolerantie was voor anders denkenden. De uitwisseling van nieuwe ideeën speelde een grote rol. Dat had vooral te maken met de ligging van het gebied. Waar vrijheid is, gedijt creatieve expressie. Dat was duidelijk zichbaar want het artistieke leven in Occitanië bloeide volop. Troubadours trokken door het land en bezongen de hoofse liefde. In dit gebied speelde de mysterieuze geschiedenis van de Katharen zich af. Deze vredelievende, spirituele groepering trok in de Middeleeuwen zoveel mensen aan, dat zij een bedreiging vormde voor de Rooms-katholieke kerk. De toenmalige paus riep zijn volgelingen op tot een kruistocht tegen de Katharen. Veel van de overtuigingen die de Katharen voorstonden, zijn nu weer in zwang zijn. Óf zij waren hun tijd ver vooruit, óf misschien blijft de “boodschap van liefde” wel telkens dezelfde en verandert enkel de vorm. Zeker is dat de manier waarop zij hun overtuigingen lééfden grote indruk heeft gemaakt en voor velen nog altijd een bron van inspiratie is. Magical Tours voelt zich enorm thuis is deze streek en een groot aantal reizen uit ons aanbod wordt in deze regio georganiseerd..

De Pyreneeën

Onze zomerlocatie ligt in het oostelijke deel van de Franse Pyreneeën. Aan de kant van de Middellandse zee, 100 kilometer ten westen van Perpignan en 100 kilometer ten zuidoosten van Toulouse. Het gebergte strekt zich uit tussen de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee, en is ongeveer 430 kilometer lang en 60 tot 130 kilometer breed.Hou jij van ongerepte landschappen, karaktervolle dorpjes en historische plaatsen, rivieren en meren, wijngaarden en dorpjes met de kleuren van het Franse zuiden? Dan zul je hier met volle teugen genieten.

Chalabre

Domaine La Flotte ligt op ca. 8 km van Chalabre. Dit idylische dorpje heeft ruim 1000 inwoners. Vroeger was het een vesting en de vakwerkhuizen en nauwe straten ademen niet alleen gastvrijheid maar ook een rijk verleden uit. Bij Chalabre komen drie rivieren samen: de Hers, Chalabreil en Blau. Er zijn hier een paar winkels, terrasjes, een toeristenbureau en een pinautomaat etc. Bijzonder is het kasteel van Chalabre, met een donjon uit de 12e eeuw. Dit kasteel wordt tegenwoordig gebruikt om ons een blik te gunnen op het leven zoals dat was in de Middeleeuwen. Op zaterdag is er in Charlabre een gezellige markt.

Het meer van Montbel

Het meer van Montbel is 570 hectares groot. Helder bergwater stroomt vanuit het hooggebergte via een aantal riviertjes naar het meer. In de warme zomers wordt het water gebruikt om akkers te bevloeien. Daarnaast is het een paradijs voor allerlei soorten vogels. Het landschap is zeer gevarieerd. Er zijn bossen, bloemen, kleine strandjes en weilanden afgewisseld met akkers en dit alles tegen een achtergrond van een schitterend berglandschap. In het meer zijn vele soorten vissen vertegenwoordigd: o.a. forel, snoek, baars, meerval, karper. Het spreekt voor zich dat zo'n groot meer met helder water talloze mogelijkheden biedt voor sportieve activiteiten zoals: zwemmen, surfen, zeilen, roeien, snorkelen, waterfietsen, etc. En voor de minder sportieve mensen is dobberen op een luchtbed wellicht een optie.....

Het klimaat

op onze zomerlocatie is ideaal. Er heerst een microklimaat, waardoor bewolking en harde wind meestal tegengehouden wordt door omringende toppen. De ligging van onze vakantielocatie is perfect. De hoogte van 500 meter heeft als voordeel dat de temperatuur prettig lekker warm is, terwijl het 's nachts voldoende afkoelt om lekker te slapen. De streek heeft een mediterraan klimaat. Het is in hier net zo zonnig als in Spanje. Jaarlijks schijnt de zon hier ongeveer 3000 uur. Zomers kan het er ongeveer 26 graden worden.

Bereikbaarheid

Ca. 100 kilometer ten zuiden van Toulouse - tussen Carcassonne en Lavelanet. Prima bereikbaar per vliegtuig of trein (Carcassonne en Toulouse) en per auto. Afhankelijk van jouw voorkeur en budget. De coördinaten van Domaine La Flotte zijn: N 43.009147, E 2.023728

Onze zomerlocatie ligt in een schitterend wandelgebied