Culinaire vegetarische maaltijden

Geniet van onze culinaire vegetarische maaltijden!

Twijfel je of je wel optimaal kunt genieten van maaltijden zonder vlees? Onze culinaire vegetarische maaltijden worden in de evaluaties vrijwel unaniem gewaardeerd met de hoogst mogelijke score: "Uitstekend!"

Vakantie vieren en vegetarisch genieten!

Steeds meer mensen worden, om verschillende redenen, aangetrokken tot vegetarische maaltijden. Dat wil zeggen: maaltijden zonder vlees en/of vis. Het imago van geiten-wollen-sokken of de gedachte dat vegetarische maaltijden sober of kleurloos zijn begint langzaamaan te veranderen. Maar toch lijkt vegetarisch en culinair een paradox. In deze week zul je ervaren dat vegetarische maaltijden kleurrijk, energierijk, origineel, gezond en vooral verrukkelijk kunnen zijn. Een feest voor alle zintuigen.

Wanneer wordt koken een "kunst"?

Als vakmanschap gecombineerd wordt met "koken vanuit het hart" is het alsof het voedsel een alchemistisch proces ondergaat waardoor het vitaler, voedzamer en lekkerder is. "Koken vanuit het hart" is koken met volle aandacht en met waardering voor het voedsel. Het geheim zit hem in o.a. in het gebruik van verse en zoveel mogelijk ecologisch geteelde ingrediënten. Ingrediënten die verbouwd worden door plaatselijke kleinschalige producenten. De groenten en vruchten worden rijp geoogst en vers verwerkt. Respect voor de aarde speelt daarbij een grote rol. Het verschil zul je proeven. In deze drukke tijden met diepvries-, en kant-en-klaar maaltijden lijkt het bereiden van voedsel bijzaak te zijn geworden. Hebben we nog tijd en aandacht om ons lichaam goed te verzorgen? Nemen wij die tijd? Om onszelf letterlijk en figuurlijk te voeden? Ons antwoord op deze vraag is: "JA". Een belangrijk uitgangspunt naast de smaak en presentatie van de gerechten is dus ook: welk soort voedsel geeft ons de meeste energie en maakt ons het meest vitaal.

Veel gehoorde reacties:

"Ik ben zelf geen vegetariër, maar ik heb het vlees niet gemist!""

"Heerlijk om zo verzorgd te worden, elke dag was het genieten......!

"Het eten bij jullie heeft mij geïnspireerd om thuis meer aandacht aan het koken te besteden!"

"Een dikke 10 voor de maaltijden....alleen het eten is al reden genoeg terug te komen.....!"

"Lichtverteerbaar, kleurrijk.....vers en zoooooo lekker!"

"Wanneer komt er een receptenboekje?"