Wandel Retreat in de Catalaanse Pyreneeën

Vanaf € 998,- 6 dagen
* Van maandag 5 juni t/m zaterdag 10 juni 2023

Ons Covid beleid


Laat je betoveren door de magie van de natuur in het hooggebergte!
In onze dromen gebeurt het wel eens dat we een andere realiteit ervaren. Eenmaal wakker blijven er vage herinneringen over een wereld die misschien ergens bestaat. Hoe zou het zijn om zo’n andere wereld bewust te beleven? Een wereld waar het licht feller is en de kleuren dieper? Een plaats waar de stilte u geheimen toefluistert? Waar de geluiden van de natuur diep tot u doordringen? Het hooggebergte is zo’n magische wereld. Hier gelden andere wetten. Hier overheerst niet de mens maar de natuur. Mensen kunnen deze wereld alleen betreden als zij zich openstellen. Om zich vol overgave onder te dompelen in het onbekende. Het hooggebergte is een feest voor de zintuigen. Een balsem voor de ziel. Ervaar het maar!

We wandelen tot maximaal 12 km per dag

Je hoeft geen atleet te zijn om te genieten van deze reis. Deze is geschikt is voor iedereen met een beetje uithoudingsvermogen...liefde voor de natuur...en zin in avontuur. Bovenal is deze reis een innerlijke reis. Je diep verbinden met de natuur en jouw essentie. Om zo jezelf te voeden, te inspireren, te helen en jouw vibratie te verhogen.

Een aantal hoogtepunten van deze reis:

Een magische wereld

In onze dromen gebeurt het wel eens dat we een andere realiteit ervaren. Eenmaal wakker blijven er vage herinneringen over een wereld die misschien ergens bestaat. Hoe zou het zijn om zo’n andere wereld bewust te beleven? Een wereld waar het licht feller is en de kleuren dieper?
Een plaats waar de stilte je geheimen toefluistert? Waar de geluiden van de natuur diep tot je doordringen? Het hooggebergte is zo’n magische wereld. Hier gelden andere wetten. Hier overheerst niet de mens maar de natuur. Mensen kunnen deze wereld alleen betreden als zij zich openstellen. Om zich vol overgave onder te dompelen in het onbekende. Het hooggebergte is een feest voor de zintuigen. Een balsem voor de ziel. Ervaar het maar…..!


Natuurmagie!

De kracht van de natuur is hier indrukwekkend. De winter is voorbij en de sneeuw is aan het smelten. Het smeltwater vormt krachtige rivieren met wild schuimend water. Dat is een schil contrast met de lieflijke bergmeren, de prachtige bloemen die de zon lachend toestralen. Idyllische bergweides waar je wegdroomt met een kabbelend beekje op de achtergrond. Ruige rotsblokken die hun kracht aan jou weggeven, als je daarom vraagt. Vreemd gevormde bomen. Hoge trotse bergtoppen om ons heen. Vol respect en intens dankbaar dat we van dit stukje aarde mogen genieten.

Het grote meer

Dit prachtige meer is één van de grootste stuwmeren van de Pyreneeën. Het werd aan het begin van de twintigste eeuw gecreëerd om in de elektriciteit voor de Train Jaune te voorzien. Deze spoorlijn die dwars door de bergen is aangelegd, moest voor een betere toegang. van de streek Cerdagne zorgen. Voor de opwekking van elektriciteit was het nodig om een elektrische centrale en een dam te bouwen. Vanwege de bouw van deze stuwdam en de elektrische installaties werd er een weg aangelegd die goed werd onderhouden. Het is dankzij deze weg dat er op deze hoogte een hotel kon worden aangelegd zodat wij kunnen verblijven in het hooggebergte met de daarbij behorende sprookjesachtige natuur. Het gebied is geliefd onder wandelaars en vissers. Het zuivere bergwater zorgt ervoor dat specifieke vissen zoals de regenforel goed kunnen gedijen.

De 12 kleine bergmeertjes

We gaan op avontuur in de weidere omgeving. Een prachtig pad voert ons dwars door een sprookjesachtig landschap naar 12 kleine bergmeertjes. Elke meertje heeft een naam. Ik ben benieuwd of er iemand is die in elk meertje een duik gaat nemen. Volgens Wim Hof geeft dat een enorme boost aan jouw immuumsysteem. We nemen de hele dag de tijd zodat we intens kunnen genieten van de rust en de schoonheid van de plaatsen die we tegen komen.

Mont-Cadou

Mont-Cadou, gelegen op een hoogte van 1600 meter, is de hoogste vestingstad van Frankrijk. Deze vesting met muren van 10 tot 12 meter dik is het werk van Vauban in opdracht van Lodewijk XIV. Zowel in de winter als in de zomer is dit verbazingwekkende ministadje in de Têt-vallei, op de kruising van de landen van Cerdagne, Capcir en Haut-Conflent, een lust voor het oog.
Deze stad van de Zonnekoning, die in 2008 op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, rukt op met haar bastions. We passeren de Porte Royale om de plaats te meten. Het leven is georganiseerd binnen de granieten wallen van het land, zoals de kerk. De "veroordeelden" put toont zijn ingenieuze waterverzamelwiel. De citadel wordt geflankeerd door vier bastions. De stadswallen zijn omgeven door een droge gracht. In het zuiden staat de zogenaamde Porte Royale-poort , met daarboven een klokkentoren en een klok, rechtstreeks in verbinding met de stad. Elk van deze twee poorten had oorspronkelijk een ophaalbrug met een vaste brug.

In de kerk vinden we kunstschatten uit de barok-tijd, en via het Sentier des Oiseaux, aan de voet van de stadsmuren, krijgen we een goede indruk van het ingenieuze werk van Vauban en de pracht van deze plek.Geniet van de kleine straatjes in de de citadel, de terrasjes en de gezellige sfeer om ons heen.

De GR10

Deze lange afstandroute: Grande Randonée - wordt met rood/wit aangegeven
En jij bepaalt zelf hoe bont je het wilt maken….wil je graag op de laatste wandeldag lekker wat kilometers maken? Of wil je juist mediteren bij een kabbelend riviertje? Laat je inspireren door het moment. In elk geval willen wij jou dit traject niet onthouden. Want het leidt ons langs bergkoeien met enorme bellen om hun nek. Vreemd gevormde stenen en bomen. Kleine paadjes die goed gemarkeerd zijn. Wij wandelen een klein stukje op deze route.
De GR10 is een lange-afstand-wandelpad ofwel GR van kust tot kust dwars door de Franse Pyreneeën van Hendaye aan de Atlantische Oceaan naar Banyuls-sur-Mer aan de Middellandse Zee (ca. 950 kilometer). De route is gemarkeerd met de bekende wit-rood-markeringen voor langeafstandswandelingen en behoort tot de populairste van de Europese langeafstandswandelingen. Om de gehele GR10 te bewandelen is ongeveer 45 tot 60 dagen nodig, uitgaande van 6 tot 8 uur lopen per dag. Hierbij worden in totaal 48.000 hoogtemeters overwonnen en vanwege het feit dat start en finish op zeeniveau liggen, ook 48.000 meter gedaald.

Lees meer

Klik op de reissom hierboven om door te gaan met boeken!

N.B. Als uiteindelijk blijkt dat we je, door de groepssamenstelling, niet met iemand anders kunnen indelen, zijn wij genoodzaakt de 1-persoonstoeslag te berekenen.

Inclusief

Exclusief

  • De reis naar Noord Spanje
  • Lunches
  • Drankjes bij het avondeten
  • Reis- en annuleringsverzekeringen
  • Reserveringskosten en bijdrage Garantiefonds GGTO

Deze reis wordt begeleid door Jean-Luc Evens en Jacqueline Streefkerk

Magical Tours is in 1999 opgericht door Jean-Luc Evens en Jacqueline Streefkerk. Zij gaan uit van de individuele beleving, ervaring en eigen wijsheid van elk individu. Dogma’s en absolute waarheden hebben daarin geen plaats. Hun interesse voor mystieke plaatsen komt voort uit een gevoel van ordening in de kosmos die het leven beïnvloedt. Het Grote Mysterie achter alles-wat-er-is boeit hen en voedt een verlangen naar nieuwe plaatsen, inspirerende activiteiten, vergeten werelden en verborgen kennis. In deze tijd van transformatie willen zij deelnemers de rust en de ruimte bieden voor een reis naar binnen. Lees meer!

Accommodatie

Overnachtingen in sfeervolle en comfortabele 3* hotels. Tijdens deze reis kun je kiezen uit 2 type kamers. De eerste optie is: een 2-persoonskamer op indeling. Je deelt dan de kamer met een andere reiziger van hetzelfde geslacht. De tweede optie is: een 1-persoonskamer. Daarvoor geldt een toeslag. Mocht je samen met iemand reizen dan deel je vanzelfsprekend de kamer met jouw reisgenoot!

Vervoersmogelijkheden naar bestemming

De reis naar Zuid-Frankrijk wordt door de deelnemer zelf verzorgd op basis van voorkeur en budget. Indien nodig kan Magical Tours jou van dienst zijn bij het boeken van de vlucht. Klik hier voor meer informatie!

NB. Als je de voorkeur geeft aan vliegen boek dan zo snel mogelijk jouw vlucht voor de meest gunstige tarieven. En hoe je ook reist: als je gebruik wilt maken van onze gemeenschappelijke taxiservice in Girona, kies dan de aankomst- en vertrektijden die daarbij aansluiten.

Bij het boeken van een ticket kun je rekening houden met het volgende: veel van onze deelnemers kiezen ervoor een dag (of meerdere dagen) aan te komen of langer te blijven in Girona of Perpignan. Dat geeft meer reismogelijkheden. Het zijn beiden heel leuke steden om iets langer te vertoeven.

Afstemmen op de door ons aangeboden taxiservice op 4 juni is dan belangrijk.
• Ophaaltijd Girona (Noord-Spanje) : vliegveld: 9.00 uur
• Ophaaltijd Perpignan (Zuid-Frankrijk): treinstation: 11.00 uur

Onze gemeenschappelijke taxiservice vanuit Girona sluit aan op de volgende vlucht van TRANSAVIA:
Heenreis:
  • TRANSAVIA: Vertrek Rotterdam 7.10 uur – Aankomst Girona 9.00 uur - Vluchtnummer: HV5067
Terugreis:
  • TRANSAVIA: Vertrek Girona 21.00 uur – Aankomst Rotterdam 22.55 uur - Vluchtnummer: HV5068

Hier volgt een opsomming van overige reismogelijkheden:

Reizen per trein:

• Reizen naar Perpignan per trein:

Heenreis:
Vertrek: 6:28 uur – Amsterdam Centraal
Aankomst: 19.56 uur – Perpignan

Bijzonderheden:
- Één dag eerder vertrekken op zondag 4 juni om aan te sluiten bij de taxiservice de volgende dag.
- Later vertrekken vanuit Amsterdam is mogelijk.
- Vanaf een ander station vertrekken is mogelijk.
- Check jouw persoonlijke reisschema via deze link: Reizen naar Perpignan per trein

Terugreis:
Vertrek : 07.08 uur - Perpignan
Aankomst: 17.44 uur – Amsterdam Centraal

Bijzonderheden:
- Één dag later vertrekken op zondag 11 juni om gebruik te maken van de taxiservice de volgende dag.
- Later vertrekken vanuit Perpignan is mogelijk.
- Naar een ander station vertrekken is mogelijk.
- Check jouw persoonlijke reisschema via deze link: Reizen naar Perpignan per trein

Per vliegtuig : met Ryanair
Met Ryanair kan ook gevlogen worden vanuit Eindhoven naar Girona (Spanje) en vanuit Weeze/Düsseldorf naar Béziers.

Vliegen naar Barcelona is een mogelijkheid. Er is een goede treinverbinding met Girona.

Reizen per auto naar Zuid-Frankrijk.
13 uur rijden (1270 km)

Moeilijkheidsgraad

Je hoeft geen atleet te zijn om van deze reis te genieten maar het is wel van belang dat je fit bent en een redelijke conditie hebt. Jouw lichaam moet enige inspanning kunnen verdragen. We lopen in de bergen en zullen dus regelmatig stijgen. Het is belangrijk dat je blessurevrij bent. Op de dag van aankomst en in de loop van de vakantie wordt het traject van de volgende dag uitvoerig beschreven. Als je een extra rustdag wilt inlassen is dat uiteraard prima.

Maaltijden

Het ontbijt en diner zijn inclusief in het hotel; lunches en picknicks zijn exclusief. Je hebt de gelegenheid jouw eigen picknick lunch samen te stellen in de plaastselijke bio winkel.

Geen optionele excursies van toepassing

Tijdens deze reis zijn er buiten het programma geen optionele excursies!