Retraite in het Katharenland met Pamela Kribbe en Gerrit Gielen

Vanaf € 1195,-
Dit is een heerlijke week waarin jij centraal staat! Tijd voor jezelf om tot rust te komen…te genieten en jouw accu op te laden. Soms worden we zo opgeslokt door de verwachtingen en verplichtingen van buitenaf dat we het contact met onszelf kwijtraken. Dan is het tijd om pas op de plaats te maken. Jezelf te voeden met gezonde, energierijke, culinaire maaltijden. Je lichaam en geest te ontspannen. En je te verbinden met je eigen wijsheid! Er worden deze week 3 inspirerende workshops aangeboden door Pamela Kribbe en Gerrit Gielen met als thema: relaties in de nieuwe tijd. Verder genieten wij van stilte, meditaties, ongerepte natuur een klanksessie en een wandeling in een magisch bos. Ook is er tijd voor eigen besteding en is er de mogelijkheid voor deelname aan 3 excursies. Je kunt onbeperkt gebruik maken van het zwembad, zonneterras en het meer van de liefde.

Een aantal hoogtepunten van deze reis:

Drie workshops met Pamela Kribbe en Gerrit Gielen!

Retraite

Dit betekent: terugtrekken! Letterlijk je terugtrekken uit de hectiek van alledag. Genieten van rust, ruimte en de stilte. Niets is zo helend als stilte. Eerst stilte rondom jou om van daaruit de stilte in jezelf te ervaren. Bepaalde delen van de dag vragen we je om niet te spreken. Het gaat daarbij vooral om de middag. Tijdens de programma-onderdelen beperken we ons tot het spreken over het hier-en-nu! In deze week ga je terug naar jouw kern waar zich jouw wijsheid en inspiratie bevindt. Je haalt je energie terug zodat de gerichtheid naar buiten toe plaats maakt voor de verbinding met jezelf.

Pamela Kribbe en Gerrit Gielen

Pamela Kribbe en Gerrit Gielen hebben beiden een eigen praktijk, zie voor meer informatie: www.pamela-kribbe.nl en www.gerrit-gielen.nl. Daarin bieden zij gezamenlijk en apart diverse activiteiten aan op het gebied van spiritualiteit en innerlijke groei. De raakvlakken qua interessegebieden en de herkenning in hun werk waren voor ons de aanleiding om hen uit te nodigen in het Katharenland. De wijze waarop zij thema's als mannelijke en vrouwelijke energie een plek geven, concreet maken, sluit naadloos aan bij de uitstraling van deze streek en het doel van onze reizen. Zoals vaak als de tijd rijp is, was deze samenwerking qua vorm en inhoud in een oogwenk een feit met als resultaat een unieke reis: een combinatie van het ervaren van inspirerende plaatsen in het Katharenland en 3 workhops onder leiding van Pamela en Gerrit.

De workshops

Onze intieme relaties zijn vaak de toetssteen van onze innerlijke groei: ze geven ons inspiratie en liefde maar confronteren ons ook met onze diepste verlangens en angsten. Over het thema mannelijke en vrouwelijke energie, liefde en relaties is een boek verschenen van Pamela: De verboden vrouw spreekt – Maria Magdalena over de liefde (Altamira). Ook kun je op haar website www.pamela-kribbe.nl diverse teksten vinden over deze thema’s.
In deze tijd is er veel aan het veranderen op het gebied van relaties. Vanzelfsprekendheden worden omver geworpen naarmate je bewustzijn groter wordt en je de innerlijke drang voelt naar heelwording en zelfverwerkelijking vanuit het hart. In deze workshops wordt stapsgewijs onderzocht 1. welk relatiepatroon jou gevangen houdt in angst (angst voor verlies, angst voor overgave), 2. hoe je vrij kunt worden van deze angst zodat je innerlijk autonomie ervaart en je tegelijk diep kunt verbinden met een ander, en 3. hoe je helende relaties kunt creëren door de balans tussen het mannelijke en vrouwelijke in jezelf te herstellen.
Tijdens de workshops word je via geleide meditaties (Gerrit) uitgenodigd om op een intuïtieve manier contact te maken met het mannelijke en het vrouwelijke aspect van je ziel, met je angsten en met je helende kracht. Pamela zal in elke workshop een gechannelde boodschap uitspreken die ingaat op relaties in de nieuwe tijd: op de transformatie van angst (tekort) naar liefde (overvloed) en het belang van evenwicht tussen mannelijk en vrouwelijk in jezelf. In het tweede deel van de workshops zal ze gechannelde antwoorden geven op (persoonlijke) vragen.

De opzet van elke workshop is:

1. Geleide meditatie door Gerrit
2. Channeling door Pamela
3. Pauze
4. Vraag- en antwoordronde

Meditaties en lichaamsontspanning

1. Meditatie
2. Lichaamsoefeningen
3. Energetische oefeningen
4. Ademhalingsoefeningen

1. Meditatie

Meditatie is veel meer dan alleen maar ontspanning. Talrijke studies tonen aan dat meditatie helpt bij het voorkomen van depressie, het helpt om meer in dit moment te leven, het geeft emotionele balans, stimuleert compassie, geeft een betere focus en concentratie, leidt tot meer geluk, minder angst, een lagere bloeddruk, betere slaap en een sterker immuun systeem. Daarnaast is het volkomen gratis. Ieder heeft zo zijn/haar eigen redenen om te (beginnen met) mediteren. We maken gebruik van verschillende soorten meditaties: stiltemeditatie, begeleide meditatie, wandelmeditatie en actieve meditatie.

2. Lichaamsoefeningen

Door middel van zachte lichamelijke oefeningen, maken we het lichaam soepel – zodat de spanning verdwijnt het de energie kan stromen. We richten de aandacht naar binnen, herstellen het contact met ons lichaam. De gevoeligheid voor het lichaam bevorderen heeft als voordeel dat we signalen die het lichaam geeft eerder kunnen waarnemen. Lichaamsbeweging heeft een positieve werking op je organen, immuunsysteem, spieren en gewrichten. Ik maak gebruik van eenvoudige maar doeltreffende rek- en strekoefeningen en verschillende soorten yoga.

3. Energetische oefeningen

Behalve een fysiek lichaam hebben wij ook een etherisch lichaam. Dit energieveld om ons heen wordt gevoed door prana, dit is essentiële levenskracht. We leren technieken om de stroom van essentiële levenskracht in onszelf krachtig te doen stromen, zodat onze aura en chakra's gereinigd en versterkt worden.

4. Ademhalingsoefeningen

De adem is de basis van ons mens-zijn. Bewust ademhalen versterkt jouw lichaam, geest en je emoties. Het geeft energie en uithoudingsvermogen. Je hebt minder slaap nodig en je bent minder moe. De spanning en vermoeidheid in je lichaam nemen af. Als je bewustzijn rond je ademhaling toeneemt, voel je eerder wanneer je spanning opbouwt en daar kun je anticiperen. Je wordt rustiger en je krijgt meer controle op jouw emoties en gedachten. Ik leer je verschillende oefeningen en je zult direct het effect in je lichaam voelen.

Het groene labyrint

Het magische woud is een sprookjesbos met kronkelende paadjes langs bizarre rotsformaties en opgerichte stenen. Tussen de stenen lopen kleine weggetjes die er allemaal spannend uitzien. Het is oppassen geblazen want net als in een echt labyrint kun je hier gemakkelijk verdwalen.
Wat een fantastische plek. Soms is het bos dicht en donker en dan plotseling is er een open plaats met grote platte rotsen. Een deel van het bos lijkt wel ondergronds, alle stenen zijn er bedekt met een dikke laag mos. Het kan niet anders...hier leven elfen en gnomen.

Klankbad met Tibetaanse schalen, Sansula, Balinese gong, Tubalophone

Klank is trilling en trilling ligt ten grondslag aan alles. De fundamentele aard van alles-wat-er-is, dat is in wezen trilling.
Het is een unieke ervaring om ondergedompeld te worden in de subtiele vibraties van tonen en boventonen in muziekinstrumenten. Het brengt je in een andere wereld en in een ruimer bewustzijn.
Tijdens deze Klanksessie ervaar je de impact van klank. Klank kun je gebruiken: om jouw geest tot rust te brengen, om contact te maken met jouw diepste zijn, om het lichaam in balans te brengen en om je af te stemmen op wie je werkelijk bent. Trilling speelt een leidende rol bij het proces van creatie. Onze gedachten ebben een bepaalde frequentie, waarmee we onze ervaringen beïnvloeden. Aandacht, intentie en klank zijn hierbij belangrijke sleutels.

Ervaring met mediteren is niet nodig!

Maar het creëren van en bijdragen aan rust en stilte tijdens de meditaties en stiltemomenten wel.

• De basisprincipes van mediteren worden in het begin van de week uitgelegd: houding/adem etc.
• Tijdens de middagsessie er enige ruimte voor uitwisseling van ervaringen. Echter, de focus is het hier-en-nu.
• Deze week leent zich niet voor een therapeutische benadering d.w.z. een intensieve persoonlijke begeleiding is niet mogelijk. Het is wel mogelijk om een persoonlijke begeleidingsgesprek aan te vragen.
Lees meer

Klik op de reissom hierboven om door te gaan met boeken! Gaat definitief door!

Inclusief

 • 3 workshops begeleid door Pamela Kribbe en Gerrit Gielen
 • Meditaties
 • Klanksessie
 • Wandeling in het groene labyrint
 • Maaltijden – vanaf het diner op de aankomstdag t/m het ontbijt op de vertrekdag
 • Logies
 • 2 Saunasessies
 • Vitaliteitsactiviteiten
 • Reisbegeleiding
 • Entreegelden
 • Programma
 • Transfers per minibus
 • Gemeenschappelijk taxiservice van/naar het vliegveld

Exclusief

 • De reis naar Zuid-Frankrijk
 • Reis- en annuleringsverzekeringen
 • Optionele excursies naar Mirepoix, Carcassonne en de inwijdingsgrotten van de Katharen
 • Reserveringskosten en bijdrage Garantiefonds GGTO

Je verblijft op landgoed Terra Nova in het land der Katharen

Landgoed Terra Nova ligt prachtig, omringd door ongerepte natuur. Vanuit het huis zijn er talloze korte en lange wandelingen mogelijk op het landgoed. Vind een schaduwrijke plaats om te lezen of weg te dromen. Doezel weg in een hangmat. Mediteer bij het gezang van de vogels. Er zijn geen buren, geen wegen, geen lawaai. Rondom het hoofdgebouw zijn diverse terrasjes en er is een buitenzwembad met veel privacy. Er is een sauna en een schitterende workshopruimte. Lees meer over landgoed Terra Nova

Vervoersmogelijkheden naar bestemming

De reis naar Zuid-Frankrijk wordt door de deelnemer zelf verzorgd op basis van voorkeur en budget. Indien nodig kan Magical Tours jou van dienst zijn bij het boeken van de vlucht. Klik hier voor meer informatie!

NB. Als je de voorkeur geeft aan vliegen boek dan zo snel mogelijk jouw vlucht voor de meest gunstige tarieven. En hoe je ook reist, als je gebruik wilt maken van onze gemeenschappelijke taxiservice in Toulouse en Carcassonne kies dan de aankomst- en vertrektijden die daarbij aansluiten. Klik hier voor meer informatie!

Onze gemeenschappelijke taxiservice vanuit Toulouse sluit aan op de volgende vluchten van KLM en Easyjet:
Heenreis:
 • KLM: Vertrek Amsterdam 14.25 uur – Aankomst Toulouse 16.15 uur
 • Easyjet: Vertrek Amsterdam 13.25 uur – Aankomst Toulouse 15.20 uur
Terugreis:
 • KLM: Vertrek Toulouse 11.00 uur – Aankomst Amsterdam 13.00 uur
 • Easyjet: Vertrek Amsterdam 10.55 uur – Aankomst Toulouse 12.55 uur

Hier volgt een opsomming van de reismogelijkheden:

 • Per vliegtuig: Amsterdam - Toulouse - met KLM
 • Per vliegtuig: Amsterdam - Toulouse - met EasyJet
 • Per vliegtuig: Brussel/Charleroi - Carcassonne - met Ryanair
 • Per auto: Landgoed Terra Nova – Utrecht is 1235 km
 • Per trein: Nederland - Toulouse of Carcassonne – Vraag een individueel reisadvies vanaf jouw woonplaats naar Toulouse of Carcassonne via: De treinreiswinkel – Tel: 071-5137008

(Met Ryan air kan ook gevlogen worden vanuit Eindhoven naar Gerona (Spanje) en vanuit Weeze/Düsseldorf naar Béziers. Gezien de afstand zijn deze opties minder voor de hand liggend. Gerona is 200 km en Béziers 100 km van Carcassonne)

Moeilijkheidsgraad

Ervaring met mediteren is niet nodig! Maar het creëren van en bijdragen aan rust en stilte tijdens de meditaties en stiltemomenten wel. De basisprincipes van mediteren worden in het begin van de week uitgelegd: houding/adem etc.

Maaltijden

Culinaire vegetarische 3-gangen maaltijden met zoveel mogelijk verse en ecologische ingrediënten.

Jacqueline Streefkerk en Jean-Luc Evens begeleiden deze reis

Magical Tours is in 1999 opgericht door Jean-Luc Evens en Jacqueline Streefkerk. Zij gaan uit van de individuele beleving, ervaring en eigen wijsheid van elk individu. Dogma’s en absolute waarheden hebben daarin geen plaats. Hun interesse voor mystieke plaatsen komt voort uit een gevoel van ordening in de kosmos die het leven beïnvloedt. Het Grote Mysterie achter alles-wat-er-is boeit hen en voedt een verlangen naar nieuwe plaatsen, inspirerende activiteiten, vergeten werelden en verborgen kennis. In deze tijd van transformatie willen zij deelnemers de rust en de ruimte bieden voor een reis naar binnen. Lees meer!

Excursie Carcasonne

De vestingstad Carcassonne

De vestingingstad Carcassonne lijkt sinds de Middeleeuwen onveranderd. La Cité is wereldberoemd dankzij zijn unieke dubbele ommuring. Het is de grootste middeleeuwse vestingstad van Europa die nog intact is, de burcht domineert de hele omgeving. Niet voor niets is dit monument op de lijst geplaatst van werelderfgoed. Talloze bezienswaardigheden zijn er binnen de machtige muren te bewonderen: de basiliek, die Romaanse en gotische stijlen harmonieus verenigt, de reusachtige gravenburcht, het thea...ter, de middeleeuwse straatjes en schaduwrijke pleinen. Wanneer je over de houten ophaalbrug en onder de indrukwekkende valhekken van de Porte Narbonnaise doorloopt, lijkt het alsof je terug in de tijd bent. Hoewel het ’s zomers erg druk is, vinden de meeste mensen het erg bijzonder om een wandeling door de Cité te maken om de sfeer te proeven. In de smalle straatjes vind je restaurantjes, winkeltjes en gezellige terrasjes, geanimeerd door straatzangers, de verre nazaten van de middeleeuwse troubadours. De Kathedraal St. Nazaire heeft schitterende glas in lood ramen. In de vesting is een kasteel te bezichtigen. De diverse torens en verdedigingswerken zijn heel indrukwekkend.

Bijzonderheden:
* De excursie is inclusief transfers en een reader met uitgebreide informatie over Carcassonne.
* Eerst is er een oriënterende stadswandeling waarbij de hoogtepunten aangewezen worden.
* Daarna gaat iedereen zijn/haars weegs en wordt er op een duidelijk plaats afgesproken.
* Duur: middag en een deel van de avond. Tarief: € 25,-

Lees meer

Excursie Mirepoix

Het Middeleeuwse dorp: Mirepoix

Mirepoix is een bijzonder dorpje met een aantal bezienswaardigheden zoals: de St. Maurice kathedraal met het grootste gotische schip van Frankrijk. Bijzonder zijn de glas-in-lood ramen die het verhaal vertellen van Maria Magdalena die, na de dood van Jezus, met een bootje aan land komt in Sainte-Marie-de-La-Mer. Men zegt dat zij zwanger is van Jezus en moest vluchten om zijn nageslacht te redden. Opvallend dat deze versie van de geschiedenis in een Katholieke kerk wordt uitgebeeld.
En de “Plac
...e des Couverts”, een sfeervol dorpsplein geheel omgeven door houten overdekte galerijen en vakwerkhuizen.

Een kleurrijke markt
Op maandag is er in Mirepoix een gezellige markt. Deze markt is befaamd. Alle plaatselijke handelaars prijzen er hun waren aan. De gezellige terrasjes zijn uitnodigend. Het is duidelijk waarom deze markt zo geliefd is. Het geeft een levendig beeld van het Zuid-Franse leven.

Deze excursie is een individuele activiteit. We laten je een aantal hoogtepunten zien en vervolgens kun je op eigen gelegenheid de markt ontdekken. Op een afgesproken tijdstip en plaats komen we weer bij elkaar. Duur: een dagdeel. Tarief: € 15,-.

Lees meer

Bezoek aan de inwijdingsgrotten van de Katharen

Op nieuwjaarsdag gaan we het nieuwe jaar inluiden met een symbolische inwijding! Eerst gaan we naar een grot die de buik van moeder aarde vertegenwoordigt. Deze grot is als een baarmoeder, de verbinding met de aarde gaat hier vanzelf, een ideale plaats om haar tot ons te laten spreken. Vanuit het donker gaan we terug naar het licht. Herboren! Welkom in het vervolg van jouw leven hier op aarde, welkom in dit nieuwe jaar. Daarna gaan we naar de inwijdingsgrot van de Katharen met de altaarsteen en... het pentagram uitgehakt in de rotswand. Hier werden de Katharen ingewijd tijdens de mysterieschool. Deze plaats, dit moment, vormt deze week een magisch moment om onze intenties voor het nieuwe jaar te bekrachtigen.
Duur: hele dag. Tarief: € 35,-

Lees meer

Mogelijke verlengingen:

Deze vakantie kan verlengd worden met de reizen: Magische reis in het Katharenland of: Wandelen in het spoor van de Katharen. Jouw vakantie is dan van zondag 8 juli t/m zondag 22 juli.

Bij een verlenging geldt een korting van € 150,-.

Boek zo vroeg mogelijk jouw vlucht!

Als je wilt vliegen, kun je zelf de tarieven checken en jouw reis boeken. Hoe eerder je boekt, hoe gunstiger de tarieven. Indien nodig kan Magical Tours jou van dienst zijn bij het boeken van de vlucht. Klik hier voor meer informatie!
Je kunt gebruik maken van de door ons georganiseerde taxiservice – klik hier voor meer informatie!

Je kan deze reis verlengen met:

Deze vakantie kan gecombineerd worden met 2 andere reizen. Deze 2 reizen komen erna: Magische reis in het Katharenland of: Wandelen in het spoor van de Katharen. Jouw vakantie is dan van zondag 8 juli t/m zondag 22 juli. Mocht je willen combineren dan kun je bij het reserveren één van deze reizen aanvinken!

Korte reacties van deelnemers op deze reis:

“…..Jacqueline en Jean-Luc ik wil jullie uit de grond van mijn hart bedanken voor deze mooie reis. Ik heb veel liefde en respect voor de natuur en krachtplaatsen ervaren. Jullie hebben veel respect voor de deelnemers. Deze reis is met aandacht en liefde voorbereid en uitgevoerd. Chapeau!......”

“……Er zijn meerdere hoogtepunten maar de dolmen van Sem, Roquefort des Cascades en het graalkasteel hebben het meeste indruk gemaakt. De goede verzorging en het fantastische eten waren werkelijk een feest……”

“…..Het hoogtepunt van mijn vakantie? Alles bij elkaar….de sfeer…het lekker eten, de uitstapjes en het lekker genieten van landgoed La Flotte!......”

“…..Ik heb overvloed ervaren in alle opzichten. Zo wil ik altijd graag leven en dat gevoel was ik even kwijt. Nu heb ik het terug………heel veel dank!.....”

“…..Ik vond het een mooi uitgebalanceerd programma, genoeg in- en ontspanning, een mooi opbouw, fijne begeleiding, bijzondere contacten met de anderen. Heerlijk de ruimte voor mezelf. Maar wat me vooral bij blijft is dat ik me hier zo goed heb gevoeld…..”

meer spirituele reizen: