De Magical Sound Experience

Vanaf € 818,- 8 dagen
Wij zijn bezig met de planning van 2020 – binnenkort zijn de nieuwe data bekend!

Ontdek de kracht van klank en meditatie!
De kracht van klank en meditatie als middel om het rustpunt in jezelf te ervaren. Tijdens deze vakantie ervaar je de impact van klank. Klank kun je gebruiken: om jouw geest tot rust te brengen, om contact te maken met jouw diepste zijn, om het lichaam in balans te brengen en om je af te stemmen op wie je werkelijk bent. Het grote aantal harmonische trillingen en de tonen van de Tibetaanse schalen, Sansula, Balinese gong en de Tubalophone zorgen ervoor dat lichaam en geest worden geopend, gereinigd en weer opgeladen met energie. De geest wordt leeggemaakt en een gevoel van één zijn met het universum treedt op. De weerstand van het ego verdwijnt om zo de verbinding met je grotere zelf te ervaren. Harmonie treedt op en brengt het lichaam weer in balans. Dit roept een diep gevoel van ontspanning, rust en levenskracht in je op.

Een aantal hoogtepunten van deze reis:


Klank is trilling en trilling ligt ten grondslag aan alles. Deze trillingen zijn niet alleen hoorbaar, maar ook voelbaar. Klank heeft een speciale uitwerking op lichaam en geest. Het is een unieke ervaring om ondergedompeld te worden in de subtiele vibraties van tonen en boventonen in muziekinstrumenten. Het brengt je in een andere wereld en in een ruimer bewustzijn.

Demonstratie van de instrumenten

We maken gebruik van Tibetaanse schalen, Sansula, Balinese gong en de Tubalophone. Je krijgt een demonstratie van onderstaande instrumenten en leert ze zelf gebruiken.

Matra’s zingen die corresponderen met de chakra’s

Van oorsprong is een ‘mantra’ een ‘gereedschap voor de geest’. Een mantra is een combinatie van Sanskriet woorden, die een bepaalde werking heeft. Mantras die uit één klank bestaan worden Bija of zaadmantra's genoemd. Ze worden beschouwd als fundamentele of oorspronkelijke mantra's. Het doel van mantra’s is het bereiken van de bron van waaruit de klank ontstaat, je ware "ik". Het is als een sleutel om ons hart te openen.

Een klankbad in een mystieke grot

Natuurvolken wisten dat als een grot resoneerde, deze geschikt was voor rituele doeleinden. Krachtplaatsen hebben van nature een bijzondere frequentie. In grotten staat de verbinding met de aarde centraal. De laatste dag gaan we naar een grot in de bergen waar we klanken diep laten resoneren in de buik van moeder aarde. We maken contact met de spirit van de aarde. Het is een heel bijzondere ervaring om opgenomen te zijn door de aarde en de helende klanken in elke cel van ons lichaam te laten doordringen.

Sound of nature

Laat je dragen door de geluiden in de natuur. Laat je meenemen door het gekwetter van de vogels, het geruis van het gras, de zon op je huid. De wind in je haar. Geef je over, laat alle weerstand los. Voel je in een andere wereld, geniet!

Het zingen van boventonen

Het zijn de boventonen die klank en muziek hun kleur en karakter geven. Het zingen van boventonen is als een warm bad voor jouw subtiele lichaam. Boventonen werken diep ontspannend. Zowel bij het ontvangen als bij het zingen ervan voor jezelf of voor een ander. Een boventoon ontstaat door het zingen van een grondtoon waarbij je de klanken zodanig door je heen laat resoneren dat boven de grondtoon een of meerdere 'fluittonen' ontstaan. Boventonen dringen zeer diep door in het lichaam en energiesysteem en hebben een harmoniserende werking.

Tijdens deze vakantie worden er 5 klankworkshops aangeboden

Ervaring met klank en meditatie is niet nodig. Daarnaast is er ruimte voor uitstapjes in de omgeving, genieten van de natuur, luieren in de hangmat, wegduiken in een goed boek, een wijntje bij het kampvuur en genieten van heerlijke maaltijden.

Lees meer

Klik op de reissom hierboven om door te gaan met boeken!

Inclusief

Exclusief

 • De reis naar Zuid-Frankrijk
 • Reis- en annuleringsverzekeringen
 • Optionele excursies naar Mirepoix en Carcassonne
 • Reserveringskosten en bijdrage Garantiefonds GGTO

Je verblijft op landgoed Terra Nova in het land der Katharen

Landgoed Terra Nova ligt prachtig, omringd door ongerepte natuur. Vanuit het huis zijn er talloze korte en lange wandelingen mogelijk op het landgoed. Vind een schaduwrijke plaats om te lezen of weg te dromen. Doezel weg in een hangmat. Mediteer bij het gezang van de vogels. Er zijn geen buren, geen wegen, geen lawaai. Rondom het hoofdgebouw zijn diverse terrasjes en er is een buitenzwembad met veel privacy. Er is een sauna en een schitterende workshopruimte. Lees meer over landgoed Terra Nova

Tijdens deze reis kun je kiezen uit 2 type kamers. De eerste optie is: een 2-persoonskamer op indeling. Je deelt dan de kamer met een andere reiziger van hetzelfde geslacht. De tweede optie is: een 1-persoonskamer. Daarvoor geldt een toeslag van € 140,-.

N.B. Als uiteindelijk blijkt dat we je, door de groepssamenstelling, niet met iemand anders kunnen indelen, zijn wij genoodzaakt de 1-persoonstoeslag te berekenen.

Vervoersmogelijkheden naar bestemming

De reis naar Zuid-Frankrijk wordt door de deelnemer zelf verzorgd op basis van voorkeur en budget. Indien nodig kan Magical Tours jou van dienst zijn bij het boeken van de vlucht. Klik hier voor meer informatie!

NB. Als je de voorkeur geeft aan vliegen boek dan zo snel mogelijk jouw vlucht voor de meest gunstige tarieven. En hoe je ook reist, als je gebruik wilt maken van onze gemeenschappelijke taxiservice in Toulouse en Carcassonne kies dan de aankomst- en vertrektijden die daarbij aansluiten. Klik hier voor meer informatie!

Onze gemeenschappelijke taxiservice vanuit Toulouse sluit aan op de volgende vluchten van KLM en Easyjet:
Heenreis:
 • KLM: Vertrek Amsterdam 14.25 uur – Aankomst Toulouse 16.15 uur
 • Easyjet: Vertrek Amsterdam 13.25 uur – Aankomst Toulouse 15.20 uur
Terugreis:
 • KLM: Vertrek Toulouse 11.00 uur – Aankomst Amsterdam 13.00 uur
 • Easyjet: Vertrek Amsterdam 10.55 uur – Aankomst Toulouse 12.55 uur

Hier volgt een opsomming van de reismogelijkheden:

 • Per vliegtuig: Amsterdam - Toulouse - met KLM
 • Per vliegtuig: Amsterdam - Toulouse - met EasyJet
 • Per vliegtuig: Brussel/Charleroi - Carcassonne - met Ryanair
 • Per auto: Landgoed Terra Nova – Utrecht is 1235 km
 • Per trein: Nederland - Toulouse of Carcassonne – Vraag een individueel reisadvies vanaf jouw woonplaats naar Toulouse of Carcassonne via: De treinreiswinkel – Tel: 071-5137008

(Met Ryan air kan ook gevlogen worden vanuit Eindhoven naar Gerona (Spanje) en vanuit Weeze/Düsseldorf naar Béziers. Gezien de afstand zijn deze opties minder voor de hand liggend. Gerona is 200 km en Béziers 100 km van Carcassonne)

Moeilijkheidsgraad

Tijdens deze reis worden er korte stukken gewandeld naar of rondom de bijzondere plaatsen. Soms is er sprake van oneffen of stenige paden. Het is van belang dat je over stevige schoenen beschikt, met een goed profiel. Bergschoenen zijn heel geschikt, omdat deze de enkels ondersteunen.

Maaltijden

Culinaire vegetarische 3-gangen maaltijden met zoveel mogelijk verse en ecologische ingrediënten.

Jean-Luc Evens begeleidt de workshops

Klank heeft mijn hele leven een belangrijke rol gespeeld. Ik was mij er al vroeg van bewust hoe de klanken in de natuur mijn hoofd tot rust brachten. Muziekinstrumenten, het gebruik van ritmes en de stem inspireerden mij. Ik kwam in contact met sjamanen die klank gebruikten voor het vergroten van hun bewustzijn. Maar de enorme impact van klank werd mij pas echt duidelijk na een ervaring waarbij ik door een specifieke klank in een andere realiteit gleed. Door het diepe zware dreunende geluid van de kerkklok in Santiago de Compostela, zag ik mijzelf plotseling als onderdeel van een tafereel in de Middeleeuwen. Zulke ervaringen heb ik daarna nog een paar keer gehad. Vanaf toen was het voor mij duidelijk dat klank een enorme creatieve kracht is die we doelbewust kunnen gebruiken voor genezing, ontspanning en voor het vergroten van ons bewustzijn. Lees meer!

Bijzonderheden

Gelijktijdig met deze vakantie wordt Mediteren op Krachtplaatsen gehouden. De maaltijden zijn gezamenlijk.

Excursie Carcasonne

De vestingstad Carcassonne

De vestingingstad Carcassonne lijkt sinds de Middeleeuwen onveranderd. La Cité is wereldberoemd dankzij zijn unieke dubbele ommuring. Het is de grootste middeleeuwse vestingstad van Europa die nog intact is, de burcht domineert de hele omgeving. Niet voor niets is dit monument op de lijst geplaatst van werelderfgoed. Talloze bezienswaardigheden zijn er binnen de machtige muren te bewonderen: de basiliek, die Romaanse en gotische stijlen harmonieus verenigt, de reusachtige gravenburcht, het thea...ter, de middeleeuwse straatjes en schaduwrijke pleinen. Wanneer je over de houten ophaalbrug en onder de indrukwekkende valhekken van de Porte Narbonnaise doorloopt, lijkt het alsof je terug in de tijd bent. Hoewel het ’s zomers erg druk is, vinden de meeste mensen het erg bijzonder om een wandeling door de Cité te maken om de sfeer te proeven. In de smalle straatjes vind je restaurantjes, winkeltjes en gezellige terrasjes, geanimeerd door straatzangers, de verre nazaten van de middeleeuwse troubadours. De Kathedraal St. Nazaire heeft schitterende glas in lood ramen. In de vesting is een kasteel te bezichtigen. De diverse torens en verdedigingswerken zijn heel indrukwekkend.

Bijzonderheden:
* De excursie is inclusief transfers en een reader met uitgebreide informatie over Carcassonne.
* Eerst is er een oriënterende stadswandeling waarbij de hoogtepunten aangewezen worden.
* Daarna gaat iedereen zijn/haars weegs en wordt er op een duidelijk plaats afgesproken.
* Duur: middag en een deel van de avond. Tarief: € 25,-

Lees meer

Excursie Mirepoix

Het Middeleeuwse dorp: Mirepoix

Mirepoix is een bijzonder dorpje met een aantal bezienswaardigheden zoals: de St. Maurice kathedraal met het grootste gotische schip van Frankrijk. Bijzonder zijn de glas-in-lood ramen die het verhaal vertellen van Maria Magdalena die, na de dood van Jezus, met een bootje aan land komt in Sainte-Marie-de-La-Mer. Men zegt dat zij zwanger is van Jezus en moest vluchten om zijn nageslacht te redden. Opvallend dat deze versie van de geschiedenis in een Katholieke kerk wordt uitgebeeld.
En de “Plac
...e des Couverts”, een sfeervol dorpsplein geheel omgeven door houten overdekte galerijen en vakwerkhuizen.

Een kleurrijke markt
Op maandag is er in Mirepoix een gezellige markt. Deze markt is befaamd. Alle plaatselijke handelaars prijzen er hun waren aan. De gezellige terrasjes zijn uitnodigend. Het is duidelijk waarom deze markt zo geliefd is. Het geeft een levendig beeld van het Zuid-Franse leven.

Deze excursie is een individuele activiteit. We laten je een aantal hoogtepunten zien en vervolgens kun je op eigen gelegenheid de markt ontdekken. Op een afgesproken tijdstip en plaats komen we weer bij elkaar. Duur: een dagdeel. Tarief: € 15,-.

Lees meer

Mogelijke combinaties:

Deze vakantie kan gecombineerd worden met: Wandelen in het spoor van de Katharen of Ode aan moeder aarde.
Jouw vakantie is dan van zondag 21 juli t/m zondag 4 augustus.

Of met: Magische reis in het Katharenland en Happy Boeddha retraite
Jouw vakantie is dan van zondag 28 juli t/m zondag 11 augustus.

Als je 2 reizen combineert, dan is er sprake van een korting.
Let op: Neem bij reserveren altijd de 1e reis in de tijdsvolgorde als basis en vink dan de 2e reis aan die daarop aansluit.

Bij een verlenging geldt een korting van € 170,- op de totale reissom.

Boek zo vroeg mogelijk jouw vlucht!

Als je wilt vliegen, kun je zelf de tarieven checken en jouw reis boeken. Hoe eerder je boekt, hoe gunstiger de tarieven. Indien nodig kan Magical Tours jou van dienst zijn bij het boeken van de vlucht. Klik hier voor meer informatie!
Je kunt gebruik maken van de door ons georganiseerde taxiservice – klik hier voor meer informatie!

Je kunt deze reis combineren met:

Korte reacties van deelnemers op deze reis:

“………. Het is heerlijk om te voelen hoe gedreven jullie zijn en hoe jullie al het mooie met ons willen delen terwijl jullie voor elk van ons ook nog individuele aandacht hebben. Dank jullie wel hiervoor!.....”

".........Ik had geen ervaring met klankschalen, maar was wel heel nieuwsgierig. Er is een wereld voor mij open gegaan. Nooit gedacht dat klank zoveel met mij zou doen......!"

"........Dankjewel voor de fijne sfeer! Ik heb me heel erg thuis gevoeld....."

“……….Wat een bijzondere reis is dit….dit was voor mij nieuw en ik vond het geweldig dit te ervaren. Ik kreeg er enorm voor energie van en er gebeurde veel bij mij……..”

“……….Het stil zijn in de natuur…. De grot van de Heremiet….wat een ervaring….de donkere stilte…de klanken van de gong…..hier heb ik mijn claustrofobie overwonnen…….”

“…………..Jean-luc, ik vond het heerlijk dat jij zoveel rust uitstraalt en dat je ruimte geeft aan ieders persoonlijke beleving, zonder dat er iets “moet”. Je laat iedereen in z’n waarde. Je weet veel, ik vind het boeiend hoe je jouw kennis met ons deelt………”

“………..Alle hooggespannen verwachtingen n.a.v. eerdere ervaringen met Magical Tours zijn volledig waargemaakt. Een helende reis!.........”

“…………Het hoogtepunt was voor mij de grot van de heremiet. Daar heb ik zoveel liefde ervaren. Ik raak daar nog steeds ontroerd van. Dat was echt thuiskomen…….”

meer spirituele reizen: