Ode aan Moeder Aarde

Vanaf € 818,- 8 dagen
Wij zijn bezig met de planning van 2020 – binnenkort zijn de nieuwe data bekend!

Heilige bronnen, leylijnen en zwarte Madonna's.
Tijdens deze reis zul je ingewijd worden in belangrijke kennis over Moeder Aarde! Niet alleen door de schitterende natuur, de prachtige bouwwerken, de mystieke plaatsen. Maar ook omdat het tevens een innerlijke reis is. Want de sacrale plaatsen, die je bezoekt, hebben een spirituele uitstraling. En een ieder wordt daar op zijn/haar eigen manier door aangeraakt. Deze plaatsen werden door oude volkeren uitverkoren, en niet voor niets. De ligging, speciale krachten, uitlijning t.a.v. de kosmos, etherische energiebanen, bijzondere gebeurtenissen - gaven deze plaatsen een mystieke functie, die alom gevoeld werd. En dat zijn de plaatsen die jij gaat ervaren, in alle rust, op je eigen manier. Zonder verwachtingen, zonder dogma's. Laat het maar gebeuren. Laat je raken. Een persoonlijke ontmoeting tussen jou, de aarde en de kosmos!

Een aantal hoogtepunten van deze reis:

Krachtplaatsen… chakra’s van Moeder Aarde!

Plekken op de aarde die een bijzondere energie hebben, werden door onze voorouders beter gevoeld en herkend. Want zij waren sterker verbonden met aarde. De energie van de plaats werd doelbewust gebruikt. Voor rituelen, ceremoniën en om contact te maken met het universum, met de bron. Er werden stenen constructies op deze plaatsen gebouwd om de energie bruikbaar te maken. Door de eeuwen heen veranderen de bouwwerken, een menhir werd een kapel. De vorm werd aangepast aan de tijdsgeest, maar de magie van de plaats bleef bestaan.

We bezoeken Zwarte Madonna’s, heilige bronnen verbonden aan de Moeder Godin!

We bezoeken de basiliek van Onze-Lieve-Vrouw van Marceille. Dit is een prachtige kerk in Zuid-gotische stijl van de veertiende en vijftiende eeuw, gewijd aan Maria. De Zwarte Madonna in deze basiliek werd het doel van een pelgrimage die lokaal zeer populair was. Men zegt dat de Zwarte Madonna is ontdekt bij de bouw van de kerk.
Er is ook een wonderbaarlijke bron verbonden aan de Zwarte Madonna. Deze heeft medicinale krachten en wordt verondersteld oogkwalen te genezen.

Waarschijnlijk werden de Zwarte Madonna's voor het eerst door de Tempeliers vanuit het Midden-Oosten naar West-Europa meegenomen en vooral naar Frankrijk. Zij komen vooral voor in de Auvergne, de Provence en in de Pyreneeën. Zij worden in verband gebracht met Maria Magdalena, Isis en Sophia. Zwart duidt op het oerprincipe van de schepping en als zodanig symboliseert zwart de wijsheid van de Moedergodin. De Kerk vond de verering van de zwarte madonna's 'heidens' en heeft veel zwarte madonna's weggehaald, verborgen opgesteld of witgekalkt. Tijdens deze reis bezoeken wij de Zwarte Madonna van Marceille en die van Notre Dame du val d'amour.

Tijdens deze reis ervaar je zelf de werking van Elfenpaden, leylijnen en vortex energieën

Alfred Watkins 'leylijnen' zijn een herontdekking van verloren gegane kennis omtrent de energiebanen van Moeder Aarde. Verwijzingen naar deze oude wijsheid is in de Keltische folklore nog terug te vinden. Elfenpaden of leylijnen zijn etherische energiebanen, die wereldwijd zowel boven als onder het aardoppervlak lopen. De kosmische energie die erdoorheen stroomt, verbindt de heilige krachtplaatsen. Bij de Aboriginals zijn leylijnen bekend gebleven als Het Pad van de Regenboogslang en bij de Chinezen als de Drakenlijnen. Deze energiebanen zijn volgens de Chinese geomantiek vergelijkbaar met het meridianenstelsel zoals gebruikt in de acupunctuur. Evenals het menselijk lichaam kent ook Moeder Aarde haar meridianen (leylijnen) en energiecentra (krachtplaatsen).

Yin- en yang energielijnen

Zoals het menselijk lichaam yin- en yang meridianen kent, zo zou ook de aarde dat in het groot in en op zich dragen. In de mannelijke yang-meridianen stroomt de energie van boven naar beneden. In yin spiraalt de energie rechtsom met de klok mee, in yang linksom tegen de klok in. Yin-energie spiraalt onder het aardoppervlak en yang-energie er meestal boven. In de uitwisseling ontstaat een vortex. De Zwarte Madonna in de grotachtige crypte onder de kapel of kerk, bevindt zich in het centrum van zo’n vortex.

We bezoeken de heilige bronnen bij het dorpje Rennes les Bains

De bron van de duivel, de witte bron, de rode bron en de bron van de liefde! Op breuklijnen vind je tal van geneeskrachtige bronnen. Het regenwater zinkt via de breuken en aardspleten tot wel 4000 meter af en verblijft soms tienduizenden jaren in de aarde. Het verwarmt zich aan het magma en wordt, nadat het zich gevoed heeft met allerlei kristallen en mineralen, via gysers omhooggestuwd. Het komt boven in thermale bronnen. Mensen die zich hier baden, genezen zeer regelmatig van ziekten, getuige de vele dankbetuigingen aan het adres van de Zwarte Madonna. Er ontstaan vrouwenrituelen rond de vruchtbaarheid. Je kunt zwanger worden door je te baden in een bron, door je tegen een grote steen aan te wrijven of door af te dalen in een grot met bron. Vele Zwarte Madonna’s zijn ‘bronmadonna’s’.

De geneeskrachtige bronnen rond Rennes-les-Bains zijn al sinds de oudheid in gebruik. En in de tijd van de Romeinen was het een zeer belangrijke plaats voor genezing. Tijdens archeologisch onderzoek zijn er verschillende kunstvoorwerpen gevonden waaronder een ei, symbool van de wedergeboorte, en een hand die een slang vasthoudt.

De Menhir van Malves

Dit is jouw kans om een zeer bijzondere menhir te zien. Middenin de wijnvelden, vlakbij het pittoreske dorpje: Malves – deze imposante getuige van de prehistorie! Krachtig en trots omhoog reikend naar de blauwe hemel. Hoe lang staat deze mehnir hier al? Het is moeilijk vast te stellen, maar men denkt vanaf het einde van de Neolithische tijd. Door de lokale bevolking is de steen bekend onder de naam " Peiro Ficado ", genoemd. In het Occitaans betekent dat geplaatste steen. Of " Peiro negro ", zwarte steen. Deze menhir is de belangrijkste in het departement de Aude, gezien zijn indrukwekkende afmetingen. Vanaf de grond is hij 5 meter hoog maar de totale lengte is 9 meter. Onderaan is hij maar liefst 1.45 meter breed en men schat het gewicht op ca. 75000 kilo. Logisch dat er tal van legenden verweven zijn rond deze magische steen. Toen de Sarrasenen in de 8e eeuw vanaf Narbonne op weg waren naar Carcassonne om deze stad te veroveren, kwamen ze per toeval langs de Menhir. Ze waren zo onder de indruk van deze “goddelijke manifestatie” dat ze rechtsomkeert maakten en hun wilde plannen lieten varen.

Aarde trouwt met Hemel

Hier is er een vortex tussen yin- en yang-energieën, de kosmo-tellurische energieën. Hier staan energieën van aarde en die van de hemel die de magnetische velden van de aarde doordringen, continu met elkaar in verbinding. Mogelijk is er bovengronds naast de kerk een bepaalde boom zoals de linde, die de kosmische energieën naar de crypte geleidt. Het vortexpunt beneden is de eigenlijke omphalos of de navel of het centrum; het is een punt van oereenheid, een punt van nieuwe eenheid. Modern hersenonderzoek wijst uit dat bij langzame hersengolven met een frequentie van tot voor kort 7.8 Herz – de natuurlijke frequentie van Moeder Aarde – de dominante en actieve linkerhersenhelft tot rust komt en zich nu met de rechterhersenhelft kan verbinden.
Hier kun je, wanneer je je open stelt, in een natuurlijke staat van bewustzijn geraken waarin jij je met alles en allen verbonden weet. In jou sluiten Aarde en Hemel een Heilig Huwelijk.” (Bron: Annine van der Meer: www.annine-pansophia.nl)

Wichelroedes, pendels en kristallen

Tijdens deze reis leer je over het gebruik van wichelroedes, pendels en kristallen om op basis van jouw eigen ervaring de energie van de Aarde waar te nemen. Deze energie heeft verschillende kwaliteiten, die bewust gebruikt kunnen worden. In vroegere tijden was men sterk afgestemd op de energie van de Aarde. De energie werd gebundeld en bruikbaar gemaakt met behulp van stenen constructies. Plaatsen met een bijzondere kracht werden gebruikt voor inwijdingsdoelen. Of om contact te maken met andere dimensies. Ook nu nog worden mensen "geraakt" door krachtplaatsen. Iedereen ervaart dat anders, het gaat immers om een persoonlijke uitwisseling tussen deze unieke mens en die unieke plek op de Aarde.
Lees meer

Klik op de reissom hierboven om door te gaan met boeken!

Inclusief

Exclusief

 • De reis naar Zuid-Frankrijk
 • Reis- en annuleringsverzekeringen
 • Optionele excursies naar Mirepoix en Carcassonne
 • Reserveringskosten en bijdrage Garantiefonds GGTO


Je verblijft op landgoed Terra Nova in het land der Katharen

Landgoed Terra Nova ligt prachtig, omringd door ongerepte natuur. Vanuit het huis zijn er talloze korte en lange wandelingen mogelijk op het landgoed. Vind een schaduwrijke plaats om te lezen of weg te dromen. Doezel weg in een hangmat. Mediteer bij het gezang van de vogels. Er zijn geen buren, geen wegen, geen lawaai. Rondom het hoofdgebouw zijn diverse terrasjes en er is een buitenzwembad met veel privacy. Er is een sauna en een schitterende workshopruimte. Lees meer over landgoed Terra Nova

Tijdens deze reis kun je kiezen uit 2 type kamers. De eerste optie is: een 2-persoonskamer op indeling. Je deelt dan de kamer met een andere reiziger van hetzelfde geslacht. De tweede optie is: een 1-persoonskamer. Daarvoor geldt een toeslag van € 140,-.

N.B. Als uiteindelijk blijkt dat we je, door de groepssamenstelling, niet met iemand anders kunnen indelen, zijn wij genoodzaakt de 1-persoonstoeslag te berekenen.

Vervoersmogelijkheden naar bestemming

De reis naar Zuid-Frankrijk wordt door de deelnemer zelf verzorgd op basis van voorkeur en budget. Indien nodig kan Magical Tours jou van dienst zijn bij het boeken van de vlucht. Klik hier voor meer informatie!

NB. Als je de voorkeur geeft aan vliegen boek dan zo snel mogelijk jouw vlucht voor de meest gunstige tarieven. En hoe je ook reist, als je gebruik wilt maken van onze gemeenschappelijke taxiservice in Toulouse en Carcassonne kies dan de aankomst- en vertrektijden die daarbij aansluiten. Klik hier voor meer informatie!

Onze gemeenschappelijke taxiservice vanuit Toulouse sluit aan op de volgende vluchten van KLM en Easyjet:
Heenreis:
 • KLM: Vertrek Amsterdam 14.25 uur – Aankomst Toulouse 16.15 uur
 • Easyjet: Vertrek Amsterdam 13.25 uur – Aankomst Toulouse 15.20 uur
Terugreis:
 • KLM: Vertrek Toulouse 11.00 uur – Aankomst Amsterdam 13.00 uur
 • Easyjet: Vertrek Amsterdam 10.55 uur – Aankomst Toulouse 12.55 uur

Hier volgt een opsomming van de reismogelijkheden:

 • Per vliegtuig: Amsterdam - Toulouse - met KLM
 • Per vliegtuig: Amsterdam - Toulouse - met EasyJet
 • Per vliegtuig: Brussel/Charleroi - Carcassonne - met Ryanair
 • Per auto: Landgoed Terra Nova – Utrecht is 1235 km
 • Per trein: Nederland - Toulouse of Carcassonne – Vraag een individueel reisadvies vanaf jouw woonplaats naar Toulouse of Carcassonne via: De treinreiswinkel – Tel: 071-5137008

(Met Ryan air kan ook gevlogen worden vanuit Eindhoven naar Gerona (Spanje) en vanuit Weeze/Düsseldorf naar Béziers. Gezien de afstand zijn deze opties minder voor de hand liggend. Gerona is 200 km en Béziers 100 km van Carcassonne)

Moeilijkheidsgraad

Tijdens deze reis worden er korte stukken gewandeld naar of rondom de bijzondere plaatsen. Soms is er sprake van oneffen of stenige paden. Het is van belang dat je over stevige schoenen beschikt, met een goed profiel. Bergschoenen zijn heel geschikt, omdat deze de enkels ondersteunen.

Maaltijden

Culinaire vegetarische 3-gangen maaltijden met zoveel mogelijk verse en ecologische ingrediënten.

Jean-Luc begeleidt deze reis

Jean-Luc is geboren in België. Als kind maakte hij lange reizen door Europa met zijn ouders en zodra zijn leeftijd het toeliet verkende hij de plaatsen achter de horizon. In België voelde hij zich niet thuis en uiteindelijk vestigde hij zich in Zuid-Frankrijk. Lees meer!

Bijzonderheden

Gelijktijdig met deze vakantie wordt een Wandelen in het spoor van de Katharen gehouden. De maaltijden zijn gezamenlijk.

Excursie Carcasonne

De vestingstad Carcassonne

De vestingingstad Carcassonne lijkt sinds de Middeleeuwen onveranderd. La Cité is wereldberoemd dankzij zijn unieke dubbele ommuring. Het is de grootste middeleeuwse vestingstad van Europa die nog intact is, de burcht domineert de hele omgeving. Niet voor niets is dit monument op de lijst geplaatst van werelderfgoed. Talloze bezienswaardigheden zijn er binnen de machtige muren te bewonderen: de basiliek, die Romaanse en gotische stijlen harmonieus verenigt, de reusachtige gravenburcht, het thea...ter, de middeleeuwse straatjes en schaduwrijke pleinen. Wanneer je over de houten ophaalbrug en onder de indrukwekkende valhekken van de Porte Narbonnaise doorloopt, lijkt het alsof je terug in de tijd bent. Hoewel het ’s zomers erg druk is, vinden de meeste mensen het erg bijzonder om een wandeling door de Cité te maken om de sfeer te proeven. In de smalle straatjes vind je restaurantjes, winkeltjes en gezellige terrasjes, geanimeerd door straatzangers, de verre nazaten van de middeleeuwse troubadours. De Kathedraal St. Nazaire heeft schitterende glas in lood ramen. In de vesting is een kasteel te bezichtigen. De diverse torens en verdedigingswerken zijn heel indrukwekkend.

Bijzonderheden:
* De excursie is inclusief transfers en een reader met uitgebreide informatie over Carcassonne.
* Eerst is er een oriënterende stadswandeling waarbij de hoogtepunten aangewezen worden.
* Daarna gaat iedereen zijn/haars weegs en wordt er op een duidelijk plaats afgesproken.
* Duur: middag en een deel van de avond. Tarief: € 25,-

Lees meer

Excursie Mirepoix

Het Middeleeuwse dorp: Mirepoix

Mirepoix is een bijzonder dorpje met een aantal bezienswaardigheden zoals: de St. Maurice kathedraal met het grootste gotische schip van Frankrijk. Bijzonder zijn de glas-in-lood ramen die het verhaal vertellen van Maria Magdalena die, na de dood van Jezus, met een bootje aan land komt in Sainte-Marie-de-La-Mer. Men zegt dat zij zwanger is van Jezus en moest vluchten om zijn nageslacht te redden. Opvallend dat deze versie van de geschiedenis in een Katholieke kerk wordt uitgebeeld.
En de “Plac
...e des Couverts”, een sfeervol dorpsplein geheel omgeven door houten overdekte galerijen en vakwerkhuizen.

Een kleurrijke markt
Op maandag is er in Mirepoix een gezellige markt. Deze markt is befaamd. Alle plaatselijke handelaars prijzen er hun waren aan. De gezellige terrasjes zijn uitnodigend. Het is duidelijk waarom deze markt zo geliefd is. Het geeft een levendig beeld van het Zuid-Franse leven.

Deze excursie is een individuele activiteit. We laten je een aantal hoogtepunten zien en vervolgens kun je op eigen gelegenheid de markt ontdekken. Op een afgesproken tijdstip en plaats komen we weer bij elkaar. Duur: een dagdeel. Tarief: € 15,-.

Lees meer

Mogelijke combinaties:

Deze vakantie kan gecombineerd worden met: Magische reis in het Katharenland en Happy Boeddha retraite
Jouw vakantie is dan van zondag 14 t/m zondag 28 juli.

Of met: Mediteren op krachtplaatsen of De Magical Sound Experience.
Jouw vakantie is dan van zondag 21 juli t/m zondag 4 augustus.

Als je 2 reizen combineert, dan is er sprake van een korting.
Let op: Neem bij reserveren altijd de 1e reis in de tijdsvolgorde als basis en vink dan de 2e reis aan die daarop aansluit.

Bij een verlenging geldt een korting van € 170,- op de totale reissom.

Boek zo vroeg mogelijk jouw vlucht!

Als je wilt vliegen, kun je zelf de tarieven checken en jouw reis boeken. Hoe eerder je boekt, hoe gunstiger de tarieven. Indien nodig kan Magical Tours jou van dienst zijn bij het boeken van de vlucht. Klik hier voor meer informatie!
Je kunt gebruik maken van de door ons georganiseerde taxiservice – klik hier voor meer informatie!

Je kunt deze reis combineren met:

Korte reacties van deelnemers op deze reis:

“…….Hartelijk dank beiden voor jouw inspirerende, spontane en liefdevolle begeleiding……...”

“….Elke plaats was een hoogtepunt op zich maar de dag met de heilige bronnen was voor mij een topdag…..”

“…….Jean-luc, ik vond het heerlijk dat jij zoveel rust uitstraalt en dat je ruimte geeft aan ieders persoonlijke beleving, zonder dat er iets “moet”. Je laat iedereen in z’n waarde. Je weet veel, ik vind het boeiend hoe je over de plaatsen vertelt……...”

“…….Ik heb veel gastvrijheid ervaren. Jullie zijn erg zorgvuldig en delen graag jullie kennis……...”

“……Ik vind het altijd bijzonder als mensen, in dit geval Jean-Luc en Jacqueline, werken vanuit het hart, eigenheid & wijsheid. Dit voor mij de grote meerwaarde van Magical Tours!……...”

“……De leiding was subliem, warm, inspirerend, tactvol, humorvol en had kennis van zaken van de natuur, maar bovenal van mensen (jong en oud). Heel hartelijk dank voor jullie inspirerende en liefdevolle vakantie……...”

“…..Erg fijn om te luisteren naar de mooie verhalen en dankjewel voor de liefdevolle verzorging…..”
“….Ik heb wederom een heerlijke vakantie gehad bij jullie…….”

meer spirituele reizen: