Mediteren op krachtplaatsen
VERNIEUWD!

Vanaf € 998,- 8 dagen
Van zondag 11 juli t/m zondag 18 juli 2021 - Gaat zeker door d.w.z. minimum aantal deelnemers reeds bereikt!

Een innerlijke reis naar mystieke plaatsen en betoverende natuur!
Tijdens deze vakantie maak je een reis naar binnen! We zoeken de stilte op cultusplaatsen, middenin de natuur. Plaatsen waar de magie voelbaar is. We genieten van de rust en de schoonheid. Het leven van alledag verdwijnt naar de achtergrond. Je ervaart een andere realiteit, een verbondenheid met iets groters. Jouw diepste inspiratiebron, jouw grotere bewuste zijn. De cultusplaatsen en de natuur hebben een unieke, hoge frequentie waardoor het pad-naar-binnen zich moeiteloos laat bewandelen. Het verbonden zijn met dat-wat-jij-werkelijk-bent, geeft innerlijke rust, acceptatie, inspiratie en overgave.

Een aantal hoogtepunten van deze reis:

Het unieke rotskerkje bij Vals

Het unieke rotskerkje bij Vals is op een oeroude krachtplaats gebouwd. Het is één van de oudste kerkjes van Frankrijk en bestaat uit 3 boven elkaar gebouwde heiligdommen. In verschillende tijdsvakken werd deze krachtplaats doorlopend gebruikt voor inwijdingsdoelen. De heilige bouwwerken konden de tand des tijds niet eindeloos doorstaan maar altijd werd er weer een heiligdom op deze bijzonder plaats gebouwd. De vorm van de heiligdommen veranderde door de jaren heen, maar de kracht van deze plaats is altijd voelbaar gebleven.

De boom van de wijsheid

De robuuste stam van deze eikenboom splitst zich in 4 afzonderlijke stammen die hoog uitreiken richting de kosmos! Deze plaats is alleen bekend bij de lokale bevolking die er sinds mensenheugenis heen gaan voor antwoorden op belangrijke vragen. We mediteren hier in stilte en absorberen de energie van deze bijzondere plaats.

Les Gorges de Galamus

Na het ontbijt rijden we naar de Gorges de Galamus, dit is één van de schitterendste natuurverschijnselen uit de streek. Echt indrukwekkend! De rivier Agly heeft hier een diepe kloof uitgesneden in de rots. Honderd meter boven de rivier (die je wel hoort maar meestal niet ziet) plakt de smalle weg zich tegen de rots: bochten, overhangende rotsen en tunneltjes volgen mekaar op.

Op de bodem is het een aaneenschakeling van watervalletjes en kleine bassins met kristalhelder water (veel streekbewoners gebruiken de Gorges dan ook als hun privézwembad). Een mooi en wat avontuurlijk wandelingetje brengt ons naar de "Ermitage Saint-Antoine de Galamus" die in de rotswand is gevestigd. De Ermitage dateert uit de VIe eeuw, maar er verbleven kluizenaars tot in de jaren 1950. Bezoek zeker de merkwaardige grotkapel die gedurende eeuwen als verblijfplaats voor de kluizenaars diende...

In de middag gaan we naar een wonderschone plek met een waterval en kleine waterpooltjes. Hier verblijven we om te ontspannen, zwemmen en zonnen.

Het mysterie van Rennes les Bains

Dit mysterie heeft te maken met het leven van Henri Boudet, die van 1872 tot 1914 priester was van Rennes les Bains. Er werd over hem verteld dat hij bescheiden en discreet was. Hij zou ook een mysterieus man zijn met veel kennis op het gebied van medicijnen en kruiden. Maar hij zou mensen ook kunnen genezen via de handoplegging. En hij hield van talen. Engels was één van de vakken waarin hij was afgestudeerd. Als priester beheerste hij natuurlijk ook Grieks en Latijn.
Wellicht dat hij zo onder de indruk was van al die megalithische bouwwerken in de bossen rond zijn parochie dat hij besloot deze te verwerken in een vreemd boekje. Dit boekje, La Vraie Langue Celtique / le Cromleck de Rennes les Bains, is zo raadselachtig dat menig onderzoeker ervan overtuigd is dat het veel meer is dan een boekje over de taal en de geschiedenis van de streek. In het boekje is een kaart van de omgeving opgenomen die leiden naar een schat. Op deze kaart zijn een aantal cultusplaatsen aangegeven die wij gaan bezoeken.

De Abdij van Saint-Polycarpe

De abdij van Saint-Polycarpe werd gesticht op het einde van de 8ste eeuw door een zekere Attala, een christen die op de vlucht was voor de muzelmannen in Spanje. Ze werd al gauw onder de regel van Benedictus geplaatst en genoot de bescherming van de Karolingers. Later groeide ze uit tot een halteplaats voor pelgrims op weg naar Santiago de Compostela. Wat een prachtige plaats is dit. En wat een akoestiek. Op deze plaats werken we met klanken. Je zult merken dat tijdens de klankmeditatie diep geraakt wordt door de resonantie en de trillingen in en om je heen.

De dolmen van Sem

Dit is een voorbeeld van een prehistorisch monument vergelijkbaar met een hunebed. De stenen constructie had als doel de energieën van de Aarde en de kosmos te bundelen om deze energie doelbewust te gebruiken. Deze dolmen is schitterend gelegen, tussen de ruige bergen van de Pyreneeën. Met het geweldige uitzicht op de hoge toppen wanen we ons letterlijk en figuurlijk "on top of the world"!

Inwijding op de berg van de heilige graal

De laatste dag gaan we naar een mystieke inwijdingsplaats, bij de lokale bevolking bekend als het "Graalkasteel". De betekenis van de mysterieuze grotschilderingen is een raadsel. Wat is dit een wonderschone plaats. Via de : "La grottes des femmes" (de grot van de vrouwen - vertegenwoordigt de vrouwelijke energie) en "La grottes des hommes" (de grot van de mannen - vertegenwoordigt de mannelijke energie) gaan we naar het licht. We brengen het mannelijke en vrouwelijke aspect in onszelf samen. Dat vieren we bovenop de berg! We wijden onszelf in, in leven vanuit ons hart. Deze dag is het begin van iets nieuws!

Verschillende soorten meditaties

Tijdens deze vakantie gaan we naar cultusplaatsen en verbinden we ons met de natuur. Op deze plaatsen mediteren we op verschillende manieren.
* Stiltemeditatie
* Begeleide meditatie
* Wandelmeditatie
* Actieve meditatie

Waarom mediteren?

Meditatie is veel meer dan alleen maar ontspanning. Talrijke studies tonen aan dat meditatie helpt bij het voorkomen van depressie, het helpt om meer in dit moment te leven, het geeft emotionele balans, stimuleert compassie, geeft een betere focus en concentratie, leidt tot meer geluk, minder angst, een lagere bloeddruk, betere slaap en een sterker immuun systeem. Daarnaast is het volkomen gratis. Ieder heeft zo zijn/haar eigen redenen om te (beginnen met) mediteren.

Het doel van deze week is....Verbinding met het hier en nu. Waarnemer worden van je gedachten. De identificatie ermee loslaten. En dit leidt naar innerlijke rust. Een stevige connectie maken met de aarde. Overgave aan de stroom van het leven. Inspiratie vanuit onze diepste bron tot ons laten komen. Antwoorden op vragen naar je toe laten komen, zonder te veel sturing vanuit vaste denkpatronen. In contact komen met wezenlijke behoeften en verlangens. Afstemmen op je innerlijke kompas.

Ervaring met mediteren is niet nodig

Maar het creëren van en bijdragen aan rust en stilte tijdens de meditaties wel.

• De basisprincipes van mediteren worden in het begin van de week uitgelegd: houding/adem etc.
• Na de meditaties is er enige ruimte voor uitwisseling van ervaringen. Echter, de focus is het hier-en-nu.
• Deze week leent zich niet voor een therapeutische benadering d.w.z. een intensieve persoonlijke begeleiding is niet mogelijk.
Lees meer

Klik op de reissom hierboven om door te gaan met boeken!

Gaat zeker door d.w.z. minimum aantal deelnemers reeds bereikt!

Inclusief

 • Logies
 • Ontbijt
 • Transfers per minibus
 • Gemeenschappelijk taxiservice van/naar het vliegveld
 • Begeleide meditaties op krachtplaatsen
 • Reisbegeleiding
 • Ochtendmeditaties
 • Entreegelden van programma onderdelen

Exclusief

 • De reis naar Zuid-Frankrijk
 • Lunches en avondmaaltijden
 • Reis- en annuleringsverzekeringen
 • Reserveringskosten en bijdrage Garantiefonds GGTO

Accommodatie

Tijdens onze trektocht slapen we in sfeervolle hotels langs onze reisroute:
 • De eerste nacht logeren wij in de buurt van Mirepoix
 • De tweede en derde nacht in de buurt van Peyrepertuse
 • De vierde en vijfde nacht slapen we in de buurt van Rennes le Château
 • De zesde en zevende nacht in de buurt van Montségur

Tijdens deze reis kun je kiezen uit 2 type kamers. De eerste optie is: een 2-persoonskamer op indeling. Je deelt dan de kamer met een andere reiziger van hetzelfde geslacht. Als je met jouw partner reist, delen jullie uiteraard een kamer. Je kunt bij het boeken aangeven of je een 2-persoonsbed wilt of 2 losse bedden. De tweede optie is: een 1-persoonskamer. Daarvoor geldt een toeslag van € 210,-.

N.B. Als uiteindelijk blijkt dat we je, door de groepssamenstelling, niet met iemand anders kunnen indelen, zijn wij genoodzaakt de 1-persoonstoeslag te berekenen.

Vervoersmogelijkheden naar bestemming

De reis naar Zuid-Frankrijk wordt door de deelnemer zelf verzorgd op basis van voorkeur en budget. Indien nodig kan Magical Tours jou van dienst zijn bij het boeken van de vlucht. Klik hier voor meer informatie!

NB. Als je de voorkeur geeft aan vliegen boek dan zo snel mogelijk jouw vlucht voor de meest gunstige tarieven. En hoe je ook reist: als je gebruik wilt maken van onze gemeenschappelijke taxiservice in Toulouse en Carcassonne, kies dan de aankomst- en vertrektijden die daarbij aansluiten. Klik hier voor meer informatie!

Onze gemeenschappelijke taxiservice vanuit Toulouse sluit aan op de volgende vlucht van KLM:
Heenreis:
 • KLM: Vertrek Amsterdam 14.25 uur – Aankomst Toulouse 16.15 uur
Terugreis:
 • KLM: Vertrek Toulouse 11.35 uur – Aankomst Amsterdam 13.35 uur

Hier volgt een opsomming van overige reismogelijkheden:

 • Per vliegtuig: Amsterdam - Toulouse - met KLM
 • Per vliegtuig: Brussel/Charleroi - Carcassonne - met Ryanair
 • Per auto: Mirepoix – Utrecht is 1235 km
 • Per trein: Nederland - Toulouse of Carcassonne – Vraag een individueel reisadvies vanaf jouw woonplaats naar Toulouse of Carcassonne via: De treinreiswinkel – Tel: 071-5137008

(Met Ryanair kan ook gevlogen worden vanuit Eindhoven naar Gerona (Spanje) en vanuit Weeze/Düsseldorf naar Béziers. Gezien de afstand zijn deze opties minder voor de hand liggend. Gerona is 200 km en Béziers 100 km van Carcassonne)

Moeilijkheidsgraad

Tijdens deze reis worden er korte stukken gewandeld naar of rondom de bijzondere plaatsen. Soms is er sprake van oneffen of stenige paden. Het is van belang dat je over stevige schoenen beschikt, met een goed profiel. Bergschoenen zijn heel geschikt, omdat deze de enkels ondersteunen.

Maaltijden

Ontbijt is inclusief in de hotels; lunches en diners zijn in plaatselijke restaurantjes. Soms heb je de gelegenheid jouw eigen picknick lunch samen te stellen.
Voor het avondeten geldt dat wij een aantal keer een restaurant reserveren zodat wij als groep samen eten. Sommige avonden zijn vrij zodat de groep zelf een keuze kan maken qua restaurant.

Jacqueline Streefkerk begeleidt deze reis

Mediteren leerde mij de kunst van het leven. Een 10 daagse stilte retraite in Thailand was voor mij een intense confrontatie met de werking van het ego. Dat leidde eerst tot volop zelfoordelen, een gevoel van onmacht en frustratie. Gaandeweg gaven deze inzichten mij echter het gereedschap om het heft in eigen hand te nemen. Ik realiseerde mij dat mijn denken vaak erg actief is en dat de gedachtestroom maar door gaat soms totaal onbewust. Dat geeft onrust en stress. Ook de gerichtheid naar buiten toe en de gevoeligheid voor alles om mij heen, kost mij energie en maakte mij moe. Door meditatie leerde ik naar binnen te keren en daar mijn rustpunt te vinden. Ik leerde ruimte te creëren tussen mijzelf en die gedachten, zodat ik ze waar kom nemen zonder er in op te gaan. Voor mij is dat belangrijk omdat die ruimte rust geeft en inspiratie. Ik ben dan in contact met mijn kern, mijn ware zelf kan beter "doorkomen". Mijn bewuste scheppingskracht wordt geactiveerd en ondersteund door meditatie. Omdat ik weet dat mijn gedachten creatief zijn, denk ik het liefst zo veel mogelijk bewust. Meditatie geeft mij rust, vrijheid, balans en kracht. Lees meer!

Bijzonderheden

Wij organiseren steeds 2 verschillende zomerreizen tegelijkertijd. We verblijven dus met de deelnemers van 2 groepen in hetzelfde hotel. De ochtendmeditaties zijn gezamenlijk. Maar overdag hebben beide groepen hun eigen programma.

Gelijktijdig met deze vakantie is: De Magische reis in het Katharenland. De maaltijden zijn gezamenlijk.

Geen optionele excursies van toepassing

Tijdens deze reis zijn er buiten het programma geen optionele excursies!

Korte reacties van deelnemers op deze reis:

“…..Jacqueline en Jean-Luc ik wil jullie uit de grond van mijn hart bedanken voor deze mooie reis. Ik heb veel liefde en respect voor de natuur en krachtplaatsen ervaren. Jullie hebben veel respect voor de deelnemers. Deze reis is met aandacht en liefde voorbereid en uitgevoerd. Chapeau!......”

“……Er zijn meerdere hoogtepunten maar de dolmen van Sem, Roquefort des Cascades en het graalkasteel hebben het meeste indruk gemaakt. De goede verzorging en het fantastische eten waren werkelijk een feest……”

“…..Het hoogtepunt van mijn vakantie? Alles bij elkaar….de sfeer…het lekker eten, de uitstapjes en het lekker genieten van landgoed La Flotte!......”

“…..Ik heb overvloed ervaren in alle opzichten. Zo wil ik altijd graag leven en dat gevoel was ik even kwijt. Nu heb ik het terug………heel veel dank!.....”

“…..Ik vond het een mooi uitgebalanceerd programma, genoeg in- en ontspanning, een mooi opbouw, fijne begeleiding, bijzondere contacten met de anderen. Heerlijk de ruimte voor mezelf. Maar wat me vooral bij blijft is dat ik me hier zo goed heb gevoeld…..”