Mediteren op krachtplaatsen

Vanaf € 0,-
Tijdens deze vakantie maak je een reis naar binnen! We zoeken de stilte op cultusplaatsen, middenin de natuur. Plaatsen waar de magie voelbaar is. We genieten van de rust en de schoonheid. Het leven van alledag verdwijnt naar de achtergrond. Je ervaart een andere realiteit, een verbondenheid met iets groters. Jouw diepste inspiratiebron, jouw grotere bewuste zijn. De cultusplaatsen en de natuur hebben een unieke, hoge frequentie waardoor het pad-naar-binnen zich moeiteloos laat bewandelen. Het verbonden zijn met dat-wat-jij-werkelijk-bent, geeft innerlijke rust, acceptatie, inspiratie en overgave.

Een aantal hoogtepunten van deze reis:

De magische zwarte steen der genezing

Deze ligt verborgen bij een kleine kapel in de Pyreneeën. Om deze bijzondere kapel te bereiken moeten we wel een beetje moeite doen, want hij ligt schitterend gelegen in het bos op 700 meter. We volgen het pad door het bos en geleidelijk aan verandert de sfeer. De lucht wordt ijler, het mysterie is bijna tastbaar. Het is niet voor niets dat de kapel op zo'n afgelegen plek is gebouwd. In de oudheid was dit een cultusplek, gebruikt voor rituelen en inwijdingen. Daarna werd de kapel het doel van pelgrimages. En dit allemaal omwille van de magische zwarte steen der genezing. De legende wil dat een nacht slapen op deze steen epilepsie geneest. De wonderen die op deze plaats gebeurd zijn, leven voort in dit heiligdom. De sarcofaag voor het altaar, het eenvoudige interieur. De roze gloed op de stenen van de poort. Luister naar het ruisen en gefluister, van de wind, de stenen en de bomen. Zij vertellen de geheimen van weleer.

Roquefort-les-cascades

Wie wordt er niet geraakt door de schoonheid van deze planeet, als je de wereld betreedt van een parallelle realiteit? Roquefort- les-cascades is een andere wereld. De energie is er anders. De kleuren zijn er anders. Aan het oog onttrokken door rotsen en bomen. Alleen toegankelijk voor de echte natuurliefhebber. Om er te genieten. Om de schoonheid te ervaren, te absorberen.
Om te zijn.

De grot van de heremiet

De Heremiet maakt deel uit van een uitgebreid grottenstelsel. Een bezoek aan deze grotten is een bijzondere ervaring. De woeste omgeving is schitterend, met de rivier de Ariège. Met alle onderaardse gangen lijkt het gebergte wel een gatenkaas.
Er zijn hier indrukwekkende ruimtes, met de akoestiek van een kathedraal. In dit grottenstelsel leefden de Katharen tijdens hun inwijdingsperiode. Grotten worden geassocieerd met de energie van de moeder. Als je het binnenste van de Aarde binnen gaat is het alsof je de baarmoeder betreedt. Hier lijkt de verbinding met het bovenaardse gemakkelijker te worden gemaakt. Na het verblijf in de grot is het alsof we opnieuw geboren worden.

De Abdij van Saint-Polycarpe

De abdij van Saint-Polycarpe werd gesticht op het einde van de 8ste eeuw door een zekere Attala, een christen die op de vlucht was voor de muzelmannen in Spanje. Ze werd al gauw onder de regel van Benedictus geplaatst en genoot de bescherming van de Karolingers. Later groeide ze uit tot een halteplaats voor pelgrims op weg naar Santiago de Compostela. Wat een prachtige plaats is dit. En wat een akoestiek. Op deze plaats werken we met klanken. Je zult merken dat tijdens de klankmeditatie diep geraakt wordt door de resonantie en de trillingen in en om je heen.

De boom der wijsheid

Het is een mooie wandeling naar deze oeroude beukenboom. Deze plaats is alleen bekend bij de lokale bevolking die er sinds mensenheugenis heen gaan voor antwoorden op belangrijke vragen. We mediteren hier in stilte en absorberen de energie van deze bijzondere plaats.

De dolmen van Sem

Dit is een voorbeeld van een prehistorisch monument vergelijkbaar met een hunebed. De stenen constructie had als doel de energieën van de Aarde en de kosmos te bundelen om deze energie doelbewust te gebruiken. Deze dolmen is schitterend gelegen, tussen de ruige bergen van de Pyreneeën. Met het geweldige uitzicht op de hoge toppen wanen we ons letterlijk en figuurlijk "on top of the world"!

Inwijding op de berg van de heilige graal

De laatste dag gaan we naar een mystieke inwijdingsplaats, bij de lokale bevolking bekend als het "Graalkasteel". De betekenis van de mysterieuze grotschilderingen is een raadsel. Wat is dit een wonderschone plaats. Via de : "La grottes des femmes" (de grot van de vrouwen - vertegenwoordigt de vrouwelijke energie) en "La grottes des hommes" (de grot van de mannen - vertegenwoordigt de mannelijke energie) gaan we naar het licht. We brengen het mannelijke en vrouwelijke aspect in onszelf samen. Dat vieren we bovenop de berg! We wijden onszelf in, in leven vanuit ons hart. Deze dag is het begin van iets nieuws!

Verschillende soorten meditaties

Tijdens deze vakantie gaan we naar cultusplaatsen en verbinden we ons met de natuur. Op deze plaatsen mediteren we op verschillende manieren.
* Stiltemeditatie
* Begeleide meditatie
* Wandelmeditatie
* Actieve meditatie

Waarom mediteren?

Meditatie is veel meer dan alleen maar ontspanning. Talrijke studies tonen aan dat meditatie helpt bij het voorkomen van depressie, het helpt om meer in dit moment te leven, het geeft emotionele balans, stimuleert compassie, geeft een betere focus en concentratie, leidt tot meer geluk, minder angst, een lagere bloeddruk, betere slaap en een sterker immuun systeem. Daarnaast is het volkomen gratis. Ieder heeft zo zijn/haar eigen redenen om te (beginnen met) mediteren.

Het doel van deze week is....Verbinding met het hier en nu. Waarnemer worden van je gedachten. De identificatie ermee loslaten. En dit leidt naar innerlijke rust. Een stevige connectie maken met de aarde. Overgave aan de stroom van het leven. Inspiratie vanuit onze diepste bron tot ons laten komen. Antwoorden op vragen naar je toe laten komen, zonder te veel sturing vanuit vaste denkpatronen. In contact komen met wezenlijke behoeften en verlangens. Afstemmen op je innerlijke kompas.

Ervaring met mediteren is niet nodig

Maar het creëren van en bijdragen aan rust en stilte tijdens de meditaties wel.

• De basisprincipes van mediteren worden in het begin van de week uitgelegd: houding/adem etc.
• Na de meditaties is er enige ruimte voor uitwisseling van ervaringen. Echter, de focus is het hier-en-nu.
• Deze week leent zich niet voor een therapeutische benadering d.w.z. een intensieve persoonlijke begeleiding is niet mogelijk.

Jacqueline Streefkerk begeleidt deze reis

We leven in een bijzondere tijd. De verandering van energie raakt mensen op allerlei manieren. Het lijkt alsof iedereen linksom of rechtsom aangeraakt wordt, uitgenodigd wordt om zich bewust te worden. Om bewust te leven. Niet meer op de automatische piloot. Niet meer vanuit verplichtingen of verwachtingen. Niet meer vanuit vanzelfsprekendheid. Deze tijd nodigt uit en geeft de mogelijkheden om bewust te creëren. Om de veranderingen aan te grijpen als een positieve impuls. We weten niet precies waar alles heen leidt. Maar we weten wel dat we leven.....hier en nu. En wat kunnen we doen, wie kunnen we zijn om dit moment waardevol te maken? Het is mijn doel om mensen in contact te brengen met hun eigen wijsheid. Mijn inzet is om op een positieve, speelse en concrete wijze inspirerende en bewustmakende ervaringen aan te bieden.

Mijn motivatie voor het organiseren van deze reis kwam voor uit het besef dat mijn denken vaak erg actief is. De gedachtestroom gaat maar door. Dat geeft onrust en stress. Meditatie heeft mij geleerd om ruimte te creëren tussen mijzelf en die gedachten. Ik neem ze waar. Voor mij is dat belangrijk omdat die ruimte rust geeft en inspiratie. Ik ben dan in contact met mijn kern, mijn ware zelf kan beter "doorkomen". Mijn bewuste scheppingskracht wordt geactiveerd en ondersteund door meditatie. Omdat ik weet dat mijn gedachten creatief zijn, denk ik het liefst zo veel mogelijk bewust. Meditatie geeft mij rust, vrijheid, balans en kracht.
Lees meer

Klik op de reissom hierboven om door te gaan met boeken!

Nog 2 plaatsen beschikbaar!

Inclusief

 • De vlucht met Easyjet: Amsterdam - Toulouse
  (Als je zelf de reis naar Zuid-Frankrijk regelt, dan is de korting op de reissom: € 150,-)

  Heen: Amsterdam - Toulouse
  Vertrek: 13.25 uur
  Aankomst: 15.20 uur
  Terug: Toulouse - Amsterdam
  Vertrek: 10.55 uur
  Aankomst: 12.55 uur
 • Handbagage van dit formaat: 56 x 45 x 25 cm - qua gewicht onbeperk (meer info: Easyjet - bagage). Op la Flotte kun je gebruik maken van een wasmachine zodat je je bagage kunt beperken.
 • Transfer van en naar het vliegveld als je gebruik maakt van de door ons georganiseerde vlucht!
 • Maaltijden
 • Logies
 • Vitaliteitsactiviteiten
 • Reisbegeleiding
 • Programma
 • Entreegelden

Exclusief

 • Reis- en annuleringsverzekeringen
 • Persoonlijke uitgaven
 • Een koffer ruimbagage: Easyjet rekent € 50,- voor een koffer à 20 kg
 • Optionele excursies naar Mirepoix en Carcassonne
 • Reserveringskosten en bijdrage Garantiefonds GGTO
 • Taxiservice (Wij organiseren een gemeenschappelijke taxiservice naar landgoed La Flotte voor mensen die zelf het vervoer naar Zuid-Frankrijk regelen - zie hier voor meer informatie)

Vervoersmogelijkheden naar bestemming

De vlucht naar Zuid-Frankrijk: Amsterdam - Toulouse met Easyjet is inclusief de reissom. Als je de reis liever anders regelt, dan is dat geen enkel probleem. Er geldt dan een korting van € 150,- op de reissom. Het gebeurt vaker dan mensen een andere vorm van reizen kiezen, omdat zij bijv. vanuit België reizen, of 2 weken blijven i.v.m. een gecombineerde reis, of om andere redenen. Een aantal geschikte reisopties hebben wij alvast voor je op een rijtje gezet:

 • Per vliegtuig: Amsterdam - Toulouse - met KLM: Vanaf 8 weken voor vertrek worden de vluchttarieven verhoogd door de KLM. Als je met KLM wilt reizen, boek dan op tijd jouw vlucht.
 • Per vliegtuig: Amsterdam - Toulouse - met EasyJet: Vanaf 8 weken voor vertrek worden de vluchttarieven verhoogd door EasyJet. Als je met EasyJet wilt reizen, boek dan op tijd jouw vlucht.
 • Per trein: Nederland - Toulouse of Carcassonne (NS planner)
 • Per vliegtuig: Brussel/Charleroi - Carcassonne - met Ryanair: zeer goedkope tarieven als je tijdig boekt.
 • Per auto.
 • Taxiservice (Wij organiseren een gemeenschappelijke taxiservice naar landgoed La Flotte voor mensen die zelf het vervoer naar Zuid-Frankrijk regelen - zie hier voor meer informatie)

Moeilijkheidsgraad

Tijdens deze reis worden er korte stukken gewandeld naar of rondom de bijzondere plaatsen. Soms is er sprake van oneffen of stenige paden. Het is van belang dat je over stevige schoenen beschikt, met een goed profiel. Bergschoenen zijn heel geschikt, omdat deze de enkels ondersteunen.

Maaltijden

Culinaire vegetarische 3-gangen maaltijden met zoveel mogelijk verse en ecologische ingrediënten.

Bijzonderheden

Gelijktijdig met deze vakantie is in juli: Ontdek de magie van klank en meditatie.
Gelijktijdig met deze vakantie is in augustus: Magische reis in het Katharenland.
De maaltijden zijn gezamenlijk.

Excursie Carcasonne

De vestingstad Carcassonne

De vestingingstad Carcassonne lijkt sinds de Middeleeuwen onveranderd. La Cité is wereldberoemd dankzij zijn unieke dubbele ommuring. Het is de grootste middeleeuwse vestingstad van Europa die nog intact is, de burcht domineert de hele omgeving. Niet voor niets is dit monument op de lijst geplaatst van werelderfgoed. Talloze bezienswaardigheden zijn er binnen de machtige muren te bewonderen: de basiliek, die Romaanse en gotische stijlen harmonieus verenigt, de reusachtige gravenburcht, het thea...ter, de middeleeuwse straatjes en schaduwrijke pleinen. Wanneer je over de houten ophaalbrug en onder de indrukwekkende valhekken van de Porte Narbonnaise doorloopt, lijkt het alsof je terug in de tijd bent. Hoewel het ’s zomers erg druk is, vinden de meeste mensen het erg bijzonder om een wandeling door de Cité te maken om de sfeer te proeven. In de smalle straatjes vind je restaurantjes, winkeltjes en gezellige terrasjes, geanimeerd door straatzangers, de verre nazaten van de middeleeuwse troubadours. De Kathedraal St. Nazaire heeft schitterende glas in lood ramen. In de vesting is een kasteel te bezichtigen. De diverse torens en verdedigingswerken zijn heel indrukwekkend.

Bijzonderheden:

* De excursie is inclusief transfers en een reader met uitgebreide informatie over Carcassonne.
* Eerst is er een oriënterende stadswandeling waarbij de hoogtepunten aangewezen worden.
* Daarna gaat iedereen zijn/haars weegs en wordt er op een duidelijk plaats afgesproken.
* Duur: middag en een deel van de avond. Tarief: € 25,-

Lees meer

Excursie Mirepoix

Het Middeleeuwse dorp: Mirepoix

Mirepoix is een bijzonder dorpje met een aantal bezienswaardigheden zoals: de St. Maurice kathedraal met het grootste gotische schip van Frankrijk. Bijzonder zijn de glas-in-lood ramen die het verhaal vertellen van Maria Magdalena die, na de dood van Jezus, met een bootje aan land komt in Sainte-Marie-de-La-Mer. Men zegt dat zij zwanger is van Jezus en moest vluchten om zijn nageslacht te redden. Opvallend dat deze versie van de geschiedenis in een Katholieke kerk wordt uitgebeeld.
En de “Plac
...e des Couverts”, een sfeervol dorpsplein geheel omgeven door houten overdekte galerijen en vakwerkhuizen.

Een kleurrijke markt

Op maandag is er in Mirepoix een gezellige markt. Deze markt is befaamd. Alle plaatselijke handelaars prijzen er hun waren aan. De gezellige terrasjes zijn uitnodigend. Het is duidelijk waarom deze markt zo geliefd is. Het geeft een levendig beeld van het Zuid-Franse leven.

Deze excursie is een individuele activiteit. We laten je een aantal hoogtepunten zien en vervolgens kun je op eigen gelegenheid de markt ontdekken. Op een afgesproken tijdstip en plaats komen we weer bij elkaar. Duur: een dagdeel. Tarief: € 15,-.

Lees meer

Mogelijke verlengingen:

Deze vakantie kan verlengd worden met de reizen: Cultusplaasten, heilige bronnen en Zwarte Madonna's in Occitanië. of: Een zomerse energieboost. Jouw vakantie is dan van zondag 23 juli t/m zondag 6 augustus

Bij een verlenging geldt een korting van € 350,-.

Dit is exclusief de reis naar Zuid-Frankrijk. De vluchten die wij hebben bij Easyjet gereserveerd gelden alleen voor zondag heen en een week later terug. Vandaar dat wij bij een 2-weekse vakantie de reis aanbieden zonder deze vlucht. De totale korting voor de 2-weekse vakantie is dan € 350,-. Maar de reis, per auto, trein of vliegtuig naar Zuid-Frankrijk is dan niet inbegrepen.
Alle mogelijke reisopties naar jouw vakantiebestemming vind je hier!

Boek zo vroeg mogelijk jouw vlucht!

Als je wilt vliegen, kun je zelf de tarieven checken en jouw reis boeken. Hoe eerder je boekt, hoe gunstiger de tarieven. Indien nodig kan Magical Tours jou van dienst zijn bij het boeken van de vlucht. Klik hier voor meer informatie!
Je kunt gebruik maken van de door ons georganiseerde taxiservice – klik hier voor meer informatie!

Je kan deze reis verlengen met:

Korte reacties van deelnemers op deze reis:

“…..Jacqueline en Jean-Luc ik wil jullie uit de grond van mijn hart bedanken voor deze mooie reis. Ik heb veel liefde en respect voor de natuur en krachtplaatsen ervaren. Jullie hebben veel respect voor de deelnemers. Deze reis is met aandacht en liefde voorbereid en uitgevoerd. Chapeau!......”

“……Er zijn meerdere hoogtepunten maar de dolmen van Sem, Roquefort des Cascades en het graalkasteel hebben het meeste indruk gemaakt. De goede verzorging en het fantastische eten waren werkelijk een feest……”

“…..Het hoogtepunt van mijn vakantie? Alles bij elkaar….de sfeer…het lekker eten, de uitstapjes en het lekker genieten van landgoed La Flotte!......”

“…..Ik heb overvloed ervaren in alle opzichten. Zo wil ik altijd graag leven en dat gevoel was ik even kwijt. Nu heb ik het terug………heel veel dank!.....”

“…..Ik vond het een mooi uitgebalanceerd programma, genoeg in- en ontspanning, een mooi opbouw, fijne begeleiding, bijzondere contacten met de anderen. Heerlijk de ruimte voor mezelf. Maar wat me vooral bij blijft is dat ik me hier zo goed heb gevoeld…..”