Happy Boeddha retraite

Vanaf € 818,- 8 dagen
Wij zijn bezig met de planning van 2020 – binnenkort zijn de nieuwe data bekend!

Geniet, ontspan en geef je leven een boost!
Dit is een heerlijke week waarin jij centraal staat! Tijd voor jezelf om tot rust te komen…te genieten en jouw accu op te laden. Maar ook om jezelf uit te dagen, oude patronen los te laten en vanuit jouw unieke inspiratie een nieuwe start te maken. Het doel van deze week is loslaten wat geen dienst meer doen. En ruimte maken voor jouw essentie! En dat vanuit een lichte, vreugdevolle sfeer waarin ruimte is voor genieten, spelen en intens leven!

Een aantal hoogtepunten van deze reis:

“Happy”…”Boeddha”…”Retraite”!

Happy

“Happy”: een retraite wordt soms geassocieerd met sober en je onthouden van de geneugten van het leven. Maar vanuit mijn optiek gaat genieten prima samen met verstilling. Sterker nog….mijn ervaring is dat het tot rust brengen van ons denken en de aandacht richten op het hier en nu leidt tot meer energie en levenslust. Tijdens deze week kun je genieten van heerlijke culinaire vegetarische maaltijden. Dagelijks een energierijke smoothie. Ontspannende theeën van verse kruiden. Een heerlijke massage (optioneel) en een kleipakking in de vrije natuur. Ook is 2 x de mogelijkheid gebruik te maken van de sauna en er is een stilte wandeling!

Concrete handvatten voor een gelukkig leven!

Waarom zijn we hier op aarde in dit leven? En hoe kunnen we deze ervaring vreugdevol en avontuurlijk maken? Tijdens deze retraite zul je concrete en direct toepasbare “tools” aangereikt krijgen om meer vrijheid focus en geluk te creëren. Het is de bedoeling dat ons leven hier op aarde aan een vreugdevolle reis is! Niet dat we elk dag stralend en zingend door het leven gaan. Maar wel dat we ons ware zelf, datgene wat ons uniek maakt, kunnen leven en uitdrukken. Hoe? Dat staat in deze week centraal!

Boeddha

Boeddha: ging de weg naar binnen en vond daar “verlichting”! Samenvallen met datgene wat groter is dan jou mens-zijn maakt alles lichter. Want hier vind je het rustpunt in jezelf dat los van jouw omgeving, altijd beschikbaar is. Het tegendeel is de identificatie, samenvallen met je ego, jouw denken en de materie. Deze identificatie maakt moe, veroorzaakt stress en leidt tot een gevoel van afgescheiden zijn van het geheel. Aanwezig zijn in het nu, betekent alles wat er is waarnemen en accepteren zonder oordeel. Het hoeft niet weg. Maar we gaan er ook niet in mee. Uiteraard kan het zijn dat er vermoeidheid en/of emoties loskomen. Tijdens deze retraite mag dat er allemaal zijn. Maar we vermijden diepgaande analyses. Onze focus is het hier en nu. Deze week leent zich niet voor een gerichtheid op het verleden of oorzaken van blokkades etc. Het is geen therapeutische week.

Retraite

Laat ik beginnen met het element: retraite. Dit betekent: terugtrekken! Letterlijk je terugtrekken uit de hectiek van alledag. Genieten van rust, ruimte en de stilte. Niets is zo helend als stilte. Eerst stilte rondom jou om van daaruit de stilte in jezelf te ervaren. Bepaalde delen van de dag vragen we je om niet te spreken. Het gaat daarbij vooral om de middag. Tijdens de programma-onderdelen beperken we ons tot het spreken over het hier-en-nu! In deze week ga je terug naar jouw kern waar zich jouw wijsheid en inspiratie bevindt. Je haalt je energie terug zodat de gerichtheid naar buiten toe plaats maakt voor de verbinding met jezelf.

Happy Boeddha Meetings

Tijdens deze retraite worden er 5 Happy Boeddha Meetings aangeboden van 1 ½ uur. Deze meetings bestaan uit een gevarieerd programma met meditatie, yoga, vibrational work en kosmologie. De meetings hebben als doen jouw fysieke, mentale en spirituele vibratie te verhogen!

Meditatie

Meditatie is veel meer dan alleen maar ontspanning. Talrijke studies tonen aan dat meditatie helpt bij het voorkomen van depressie, het helpt om meer in dit moment te leven, het geeft emotionele balans, stimuleert compassie, geeft een betere focus en concentratie, leidt tot meer geluk, minder angst, een lagere bloeddruk, betere slaap en een sterker immuun systeem. Daarnaast is het volkomen gratis. Ieder heeft zo zijn/haar eigen redenen om te (beginnen met) mediteren. We maken gebruik van verschillende soorten meditaties: stiltemeditatie, begeleide meditatie, wandelmeditatie en actieve meditatie.

Yoga

Door middel van zachte lichamelijke oefeningen, maken we het lichaam soepel – zodat de spanning verdwijnt het de energie kan stromen. We richten de aandacht naar binnen, herstellen het contact met ons lichaam. De gevoeligheid voor het lichaam bevorderen heeft als voordeel dat we signalen die het lichaam geeft eerder kunnen waarnemen. Lichaamsbeweging heeft een positieve werking op je organen, immuunsysteem, spieren en gewrichten. Ik maak gebruik van eenvoudige maar doeltreffende rek- en strekoefeningen en verschillende soorten yoga.

Vibrational work

Behalve een fysiek lichaam hebben wij ook een etherisch lichaam. Dit energieveld om ons heen wordt gevoed door prana, dit is essentiële levenskracht. We leren technieken om de stroom van essentiële levenskracht in onszelf krachtig te doen stromen, zodat onze aura en chakra's gereinigd en versterkt worden.

Kosmologie

Hier komen thema’s als: kosmische wetten en bewuste scheppingskracht aan de orde. Ook maken we gebruik van orakelkaarten om ons licht te laten schijnen op persoonlijke thema’s. Uitwisseling en ervaringen delen maken onderdeel uit van dit gedeelte.

Een dag naar de Middellandse zee

Mediteren bij het geluid van de branding. Drijven op de golven en je overgeven aan de zuiverende werking van het zeewater. Het warme zand voelen onder je voeten. Maar ook gezellig een drankje doen op het terras en de zomersfeer proeven op de lokale markt. Kortom een heerlijke dag met volop zon, zee en zand!

Ervaring met mediteren is niet nodig!

Maar het creëren van en bijdragen aan rust en stilte tijdens de meditaties en stiltemomenten wel.

• De basisprincipes van mediteren worden in het begin van de week uitgelegd: houding/adem etc.
• Tijdens de middagsessie er enige ruimte voor uitwisseling van ervaringen. Echter, de focus is het hier-en-nu.
• Deze week leent zich niet voor een therapeutische benadering d.w.z. een intensieve persoonlijke begeleiding is niet mogelijk. Het is wel mogelijk om een persoonlijke begeleidingsgesprek aan te vragen.
Lees meer

Klik op de reissom hierboven om door te gaan met boeken!

Inclusief

Exclusief

 • De reis naar Zuid-Frankrijk
 • Reis- en annuleringsverzekeringen
 • Optionele excursies naar Mirepoix en Carcassonne
 • Reserveringskosten en bijdrage Garantiefonds GGTO

Je verblijft op landgoed Terra Nova in het land der Katharen

Landgoed Terra Nova ligt prachtig, omringd door ongerepte natuur. Vanuit het huis zijn er talloze korte en lange wandelingen mogelijk op het landgoed. Vind een schaduwrijke plaats om te lezen of weg te dromen. Doezel weg in een hangmat. Mediteer bij het gezang van de vogels. Er zijn geen buren, geen wegen, geen lawaai. Rondom het hoofdgebouw zijn diverse terrasjes en er is een buitenzwembad met veel privacy. Er is een sauna en een schitterende workshopruimte. Lees meer over landgoed Terra Nova

Tijdens deze reis kun je kiezen uit 2 type kamers. De eerste optie is: een 2-persoonskamer op indeling. Je deelt dan de kamer met een andere reiziger van hetzelfde geslacht. De tweede optie is: een 1-persoonskamer. Daarvoor geldt een toeslag van € 140,-.

N.B. Als uiteindelijk blijkt dat we je, door de groepssamenstelling, niet met iemand anders kunnen indelen, zijn wij genoodzaakt de 1-persoonstoeslag te berekenen.

Vervoersmogelijkheden naar bestemming

De reis naar Zuid-Frankrijk wordt door de deelnemer zelf verzorgd op basis van voorkeur en budget. Indien nodig kan Magical Tours jou van dienst zijn bij het boeken van de vlucht. Klik hier voor meer informatie!

NB. Als je de voorkeur geeft aan vliegen boek dan zo snel mogelijk jouw vlucht voor de meest gunstige tarieven. En hoe je ook reist, als je gebruik wilt maken van onze gemeenschappelijke taxiservice in Toulouse en Carcassonne kies dan de aankomst- en vertrektijden die daarbij aansluiten. Klik hier voor meer informatie!

Onze gemeenschappelijke taxiservice vanuit Toulouse sluit aan op de volgende vluchten van KLM en Easyjet:
Heenreis:
 • KLM: Vertrek Amsterdam 14.25 uur – Aankomst Toulouse 16.15 uur
 • Easyjet: Vertrek Amsterdam 13.25 uur – Aankomst Toulouse 15.20 uur
Terugreis:
 • KLM: In april: Vertrek Toulouse 11.20 uur – Aankomst Amsterdam 13.20 uur
 • KLM: In de zomer: Vertrek Toulouse 11.35 uur – Aankomst Amsterdam 13.35 uur
 • Easyjet: Vertrek Toulouse 10.55 uur – Aankomst Amsterdam 12.55 uur

Hier volgt een opsomming van de reismogelijkheden:

 • Per vliegtuig: Amsterdam - Toulouse - met KLM
 • Per vliegtuig: Amsterdam - Toulouse - met EasyJet
 • Per vliegtuig: Brussel/Charleroi - Carcassonne - met Ryanair
 • Per auto: Landgoed Terra Nova – Utrecht is 1235 km
 • Per trein: Nederland - Toulouse of Carcassonne – Vraag een individueel reisadvies vanaf jouw woonplaats naar Toulouse of Carcassonne via: De treinreiswinkel – Tel: 071-5137008

(Met Ryan air kan ook gevlogen worden vanuit Eindhoven naar Gerona (Spanje) en vanuit Weeze/Düsseldorf naar Béziers. Gezien de afstand zijn deze opties minder voor de hand liggend. Gerona is 200 km en Béziers 100 km van Carcassonne)

Moeilijkheidsgraad

Ervaring met mediteren is niet nodig! Maar het creëren van en bijdragen aan rust en stilte tijdens de meditaties en stiltemomenten wel.

• De basisprincipes van mediteren worden in het begin van de week uitgelegd: houding/adem etc.
• Tijdens de middagsessie er enige ruimte voor uitwisseling van ervaringen. Echter, de focus is het hier-en-nu.
• Deze week leent zich niet voor een therapeutische benadering d.w.z. een intensieve persoonlijke begeleiding is niet mogelijk. Het is wel mogelijk om een persoonlijke begeleidingsgesprek aan te vragen.

Maaltijden

Culinaire vegetarische 3-gangen maaltijden met zoveel mogelijk verse en ecologische ingrediënten.

Jacqueline Streefkerk begeleidt deze reis

Mediteren leerde mij de kunst van het leven. Een 10 daagse stilte retraite in Thailand was voor mij een intense confrontatie met de werking van het ego. Dat leidde eerst tot volop zelfoordelen, een gevoel van onmacht en frustratie. Gaandeweg gaven deze inzichten mij echter het gereedschap om het heft in eigen hand te nemen. Ik realiseerde mij dat mijn denken vaak erg actief is en dat de gedachtestroom maar door gaat soms totaal onbewust. Dat geeft onrust en stress. Ook de gerichtheid naar buiten toe en de gevoeligheid voor alles om mij heen, kost mij energie en maakte mij moe. Door meditatie leerde ik naar binnen te keren en daar mijn rustpunt te vinden. Ik leerde ruimte te creëren tussen mijzelf en die gedachten, zodat ik ze waar kom nemen zonder er in op te gaan. Voor mij is dat belangrijk omdat die ruimte rust geeft en inspiratie. Ik ben dan in contact met mijn kern, mijn ware zelf kan beter "doorkomen". Mijn bewuste scheppingskracht wordt geactiveerd en ondersteund door meditatie. Omdat ik weet dat mijn gedachten creatief zijn, denk ik het liefst zo veel mogelijk bewust. Meditatie geeft mij rust, vrijheid, balans en kracht. Lees meer!

Bijzonderheden

Gelijktijdig met deze vakantie wordt een Magische reis in het Katharenland gehouden. De maaltijden zijn gezamenlijk.

Excursie Carcasonne

De vestingstad Carcassonne

De vestingingstad Carcassonne lijkt sinds de Middeleeuwen onveranderd. La Cité is wereldberoemd dankzij zijn unieke dubbele ommuring. Het is de grootste middeleeuwse vestingstad van Europa die nog intact is, de burcht domineert de hele omgeving. Niet voor niets is dit monument op de lijst geplaatst van werelderfgoed. Talloze bezienswaardigheden zijn er binnen de machtige muren te bewonderen: de basiliek, die Romaanse en gotische stijlen harmonieus verenigt, de reusachtige gravenburcht, het thea...ter, de middeleeuwse straatjes en schaduwrijke pleinen. Wanneer je over de houten ophaalbrug en onder de indrukwekkende valhekken van de Porte Narbonnaise doorloopt, lijkt het alsof je terug in de tijd bent. Hoewel het ’s zomers erg druk is, vinden de meeste mensen het erg bijzonder om een wandeling door de Cité te maken om de sfeer te proeven. In de smalle straatjes vind je restaurantjes, winkeltjes en gezellige terrasjes, geanimeerd door straatzangers, de verre nazaten van de middeleeuwse troubadours. De Kathedraal St. Nazaire heeft schitterende glas in lood ramen. In de vesting is een kasteel te bezichtigen. De diverse torens en verdedigingswerken zijn heel indrukwekkend.

Bijzonderheden:
* De excursie is inclusief transfers en een reader met uitgebreide informatie over Carcassonne.
* Eerst is er een oriënterende stadswandeling waarbij de hoogtepunten aangewezen worden.
* Daarna gaat iedereen zijn/haars weegs en wordt er op een duidelijk plaats afgesproken.
* Duur: middag en een deel van de avond. Tarief: € 25,-

Lees meer

Excursie Mirepoix

Het Middeleeuwse dorp: Mirepoix

Mirepoix is een bijzonder dorpje met een aantal bezienswaardigheden zoals: de St. Maurice kathedraal met het grootste gotische schip van Frankrijk. Bijzonder zijn de glas-in-lood ramen die het verhaal vertellen van Maria Magdalena die, na de dood van Jezus, met een bootje aan land komt in Sainte-Marie-de-La-Mer. Men zegt dat zij zwanger is van Jezus en moest vluchten om zijn nageslacht te redden. Opvallend dat deze versie van de geschiedenis in een Katholieke kerk wordt uitgebeeld.
En de “Plac
...e des Couverts”, een sfeervol dorpsplein geheel omgeven door houten overdekte galerijen en vakwerkhuizen.

Een kleurrijke markt
Op maandag is er in Mirepoix een gezellige markt. Deze markt is befaamd. Alle plaatselijke handelaars prijzen er hun waren aan. De gezellige terrasjes zijn uitnodigend. Het is duidelijk waarom deze markt zo geliefd is. Het geeft een levendig beeld van het Zuid-Franse leven.

Deze excursie is een individuele activiteit. We laten je een aantal hoogtepunten zien en vervolgens kun je op eigen gelegenheid de markt ontdekken. Op een afgesproken tijdstip en plaats komen we weer bij elkaar. Duur: een dagdeel. Tarief: € 15,-.

Lees meer

Mogelijke verlengingen:

Deze vakantie kan gecombineerd worden met: Wandelen in het spoor van de Katharen of Ode aan moeder aarde.
Jouw vakantie is dan van zondag 14 juli t/m zondag 28 juli.

Of met: De Magical Sound Experience en Mediteren op krachtplaatsen
Jouw vakantie is dan van zondag 28 juli t/m zondag 11 augustus.

Als je 2 reizen combineert, dan is er sprake van een korting.
Let op: Neem bij reserveren altijd de 1e reis in de tijdsvolgorde als basis en vink dan de 2e reis aan die daarop aansluit.

Bij een verlenging geldt een korting van € 170,- op de totale reissom.

Boek zo vroeg mogelijk jouw vlucht!

Als je wilt vliegen, kun je zelf de tarieven checken en jouw reis boeken. Hoe eerder je boekt, hoe gunstiger de tarieven. Indien nodig kan Magical Tours jou van dienst zijn bij het boeken van de vlucht. Klik hier voor meer informatie!
Je kunt gebruik maken van de door ons georganiseerde taxiservice – klik hier voor meer informatie!

Je kunt deze reis combineren met:

Korte reacties van deelnemers op deze reis:

“…..Jacqueline en Jean-Luc ik wil jullie uit de grond van mijn hart bedanken voor deze mooie reis. Ik heb veel liefde en respect voor de natuur en krachtplaatsen ervaren. Jullie hebben veel respect voor de deelnemers. Deze reis is met aandacht en liefde voorbereid en uitgevoerd. Chapeau!......”

“……Er zijn meerdere hoogtepunten maar de dolmen van Sem, Roquefort des Cascades en het graalkasteel hebben het meeste indruk gemaakt. De goede verzorging en het fantastische eten waren werkelijk een feest……”

“…..Het hoogtepunt van mijn vakantie? Alles bij elkaar….de sfeer…het lekker eten, de uitstapjes en het lekker genieten van landgoed La Flotte!......”

“…..Ik heb overvloed ervaren in alle opzichten. Zo wil ik altijd graag leven en dat gevoel was ik even kwijt. Nu heb ik het terug………heel veel dank!.....”

“…..Ik vond het een mooi uitgebalanceerd programma, genoeg in- en ontspanning, een mooi opbouw, fijne begeleiding, bijzondere contacten met de anderen. Heerlijk de ruimte voor mezelf. Maar wat me vooral bij blijft is dat ik me hier zo goed heb gevoeld…..”

meer spirituele reizen: